• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

histereoskopi hakkında bilgi lütfeeennn

butterfly 's'

gözümdeki yaşsın bebeğim
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2007
2.784
8
116
Diğer
kızlar 1 hafta sonra histereoskopi olucam.ofis miymiş neymiş.belki dr parça da alırız dedi.çok endişeliyim.nasıl bir operasyon bu?olanlar varsa bilgilendirsin lütfen.....:çok üzgünüm:

arkadaşım sakın korkma.benim polibim vardı ve bu yöntemle onu aldılar.genel aneztezi ile oluyor zaten.ağrısı sancısı dikişi nakışı olmayan bir operasyon.biraz aneztesi etkisi oluyor halsizlik falan onun dışında hiç bir şey olmuyor.belki biraz kanaman olabilir.o da geçiyor zaten ha bir de bir müddet karnın şişiyor o da su ile işlem yapıldığı için ama tekrar ediyorum acısı sızısı yok.sakın korkma geçmiş olsun şimdiden

anestezi beni çok etkiliyor midem altüst oluyor.ondan korkuyorum daha çok. teşekkürler cevap için...hastanede ne kadar kalınıyor.ne kadar sürüyor? bunları da cevaplarsan çok sevinirim.

Hiç korkulacak bişey değil sakın korkma..Bende geçen ay oldum öyle ağrısı sızısı çok olan bir işlem değil..Beni hastanede 1 gece yatıracaktı ama ben yatmadım ısrar edince çıkardı yerimseniben 1-2 gün içinde normal yaşantına dönüyosun

Bende histeroskopi oldum 1,5 ay önce. Benimde narkozdan midem sürekli bulanır ertesi güne kadar en ufak harakkete afedersiniz çıkarırım. Narkozu vermeden önce doktora söyledim miden için ilaç verirriz dedi sahidende hiç bulanmadı. Bunu doktoruna söyle önlemini alırlar. Çok kolay bir operasyon. Kanaman oluyor tabi sonrasında ve ilk reglin çok fazla oluyor.Habedir olsun.

kaç gün sonra regl oluyosun ve senden parça aldılar mı?bana belki parça alınıp incelenebileceği söylendi de...

Histeroskopiden sonra reglinin düzene girmesi gerek. Operesayondan sonrası iki ay reglini takip ediyorlar günündemi oluyor diye çünkü rahmin tekrar çalışması normale dönmesine bakıyorlar. Benim ilk reflim tam gününde oldu. İkiniciye daha var. Ameliyattan sonra kanama var bu regl kanaması değil ameliyattan kaynaklanıyor regli gibi hatta daha fazla kanama oluyor. Benimki 20 gün sürdü. İlk reglinde çok fazla oluyor buda normalmiş. Bendende parça alındı septum yani perde vardı ona aldılar. Laporoskopi ve histeroskopi aynı anda yapıldı.

canım teşekkür ederim.laparoskopiye gerek yok dedi benim dr.zaten tüp bebek tedavisi görüyorum.tüplerle işimiz yok.başarısız denemelerim var ve sebebi araştırılıyor.

canım teşekkür ederim.laparoskopiye gerek yok dedi benim dr.zaten tüp bebek tedavisi görüyorum.tüplerle işimiz yok.başarısız denemelerim var ve sebebi araştırılıyor.[/QUOT

İlaçlı rahim filmi çektirdin değilmi o zaman?

tabi canım çektirdim.1 yıl oldu.Ama zaten o film de artık geçersiz.dış gebelik sonucu sağ tüpüm gitti.tek tabanca kaldım bi de benim normal yolla gebe kalmam mümkün değil.Eşimden normal yollardan canlı sperm elde edilemiyor.yani mecburuz tüp bebek olayına......
Ben çalışıyorum da histereoskopiden sonraki gün işe dönebilir miyim acaba?

mide bulantısının olması bence öksürükten iyidir.merak etme dr lar serumla birlikte bulantı ilacı veriyorlar.madem bebek tedavisi görüyorsun dikkat bu operasyondan sonra hamile kalma olasılığı çok yüksek.bir nevi yollar açılıyor yani.....

tabi canım çektirdim.1 yıl oldu.Ama zaten o film de artık geçersiz.dış gebelik sonucu sağ tüpüm gitti.tek tabanca kaldım bi de benim normal yolla gebe kalmam mümkün değil.Eşimden normal yollardan canlı sperm elde edilemiyor.yani mecburuz tüp bebek olayına......
Ben çalışıyorum da histereoskopiden sonraki gün işe dönebilir miyim acaba?

Canım istersen dönebilirsin ama biraz kanama oluyor iki gün dinlesen senin için çok iyi olur. Ne kadarda dışarda bir dikiş olmasada içerden normal bir ameliyat geçiriyorsun.

hımm anladım.senden parça aldılar o zaman.benden alınıp alınmayacağı belli değil.bir operasyondan ziyade tetkik amacıyla yapılacak.
ekstra ücret ödedin mi? ya da ne kadar ödedin toplam?ben sormadım da..

hımm anladım.senden parça aldılar o zaman.benden alınıp alınmayacağı belli değil.bir operasyondan ziyade tetkik amacıyla yapılacak.
ekstra ücret ödedin mi? ya da ne kadar ödedin toplam?ben sormadım da..

Evet benim rahim biraz garipti durumu netleştirmek için laparoskopi yaptı tanısal amaçtı. Histeroskopiyi ameliyat amaçlı yaptı. Sanırım seninki tanısal olacak. Bana iki ameliyatı profosör yaptı, özel hastaneydi. Sağlık karnem karşılamadı profosör seçtiğim için. Hastane iki ameliyat ve doktorun parası toplam 5500 ytl tuttu.

Evet benim rahim biraz garipti durumu netleştirmek için laparoskopi yaptı tanısal amaçtı. Histeroskopiyi ameliyat amaçlı yaptı. Sanırım seninki tanısal olacak. Bana iki ameliyatı profosör yaptı, özel hastaneydi. Sağlık karnem karşılamadı profosör seçtiğim için. Hastane iki ameliyat ve doktorun parası toplam 5500 ytl tuttu.

üff ne çok tutmuş yaaa.ben akıl edip de sormadım .özel üniversite hastanesinde yaptırıcam.şimdiye kadar hiç ücret ödemedim tonla test yaptılar.bundan da istemezler diye düşünmüştüm.yarın görücem bakalım kaça patlayacak.tamamını istemezler de belki katkı alınabilir.

Back