Hipotonik Bebeğimiz

sezin_atasoy

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2023
124
20
38
Selam herkese arkadaşkar

25 temmuzda bebeğimiz doğdu hipotonik dediler 55 gün nefesini tolere edemedi entübe kaldı sonra düzeldi eve getirdik 1.5 aydır bizimle ama hala salık durumda. Bu arada tpm4 denen gende sorun olduğu çıktı. Bir çeşit kasları etkikeyen bir gen ama ne kadar etkilediği bilinmiyor. El hareketlerimiz arttı kilo almamız emmemiz iyi ama hala salık. baş tutma yok göz takibi yok zihinsel bir sorunumuzda yok şükür. Fizik tedavi önerdiler sadece böyle durumda olupta iyileşen gelişen var mı nedir bu hipotoniklik.

Merhaba çok geçmiş olsun, bebeğiniz şuan ne durumda benimde bebeğim şuan yoğun bakımda hipotoni deniyor. Sizde gelişme var mı bebeğiniz nasıl? Fizik tedavi işe yaradı mı?

Merhaba çok geçmiş olsun, bebeğiniz şuan ne durumda benimde bebeğim şuan yoğun bakımda hipotoni deniyor. Sizde gelişme var mı bebeğiniz nasıl? Fizik tedavi işe yaradı mı?
Merhaba bizim bebeğimiz şu anda evde 6 aylık oldu Ama 2,5 ay Entübe kaldı hiçbir şey bulunamadı normal 6 aylık bebeklere göre daha yavaş başını falan tutamıyor daha Fizik Tedavi uyguluyoruz evde ancak ne olacağı ile ilgili bir fikrimiz Şimdilik yok El kol hareketleri falan arttı Tabii ki

Emme refleksi nasıldı peki doğduğunda var mıydı? Sonradan mı gelişti?
Doğduğunda var mıydı bilmiyoruz direkt yoğun bakıma aldılar midesine hortum sarkıtıp beslediler ama sonra biberonla emmeye başladı beni de emmeye başladı sorun yok yani emme konusunda sizin bebeğiniz ne zamandır yoğun bakımda ve Neye dayanarak hipotoni teşhisi koydular

Bi hafta sonra 2 ay olacak. Bizimde 30-35 gün entübede kaldı. Beyin kanaması geçirdi şuan durdu kanama. Hareketlenme sinir beklediler. Yeterince güçlü bebek hareketleri olmayınca emg çektiler orada kaslar zayıf çıkmıs. Oyüzden hipotoni diyorlar. Şimdi genetik test sonuclarını bekliyoruz. Sizde emg çekilmiş miydi?

Bi hafta sonra 2 ay olacak. Bizimde 30-35 gün entübede kaldı. Beyin kanaması geçirdi şuan durdu kanama. Hareketlenme sinir beklediler. Yeterince güçlü bebek hareketleri olmayınca emg çektiler orada kaslar zayıf çıkmıs. Oyüzden hipotoni diyorlar. Şimdi genetik test sonuclarını bekliyoruz. Sizde emg çekilmiş miydi?
Hayır emg çekilmedi ama genetik test yaptırdık bir sorun çıkmadı

Bize de bu testi yaptırırsanız varsa bi hastalıgı kesin çıkar dendi, inşallah değildir. B12 vitamini eksikliği filan yazıyor grupta ama bu zamana kadar hiç bakılmadı bebeğimizde doktoru sanırım düşünürdü diyorum kendimce hatırlatmalı mıyım bilemedim

Bize de bu testi yaptırırsanız varsa bi hastalıgı kesin çıkar dendi, inşallah değildir. B12 vitamini eksikliği filan yazıyor grupta ama bu zamana kadar hiç bakılmadı bebeğimizde doktoru sanırım düşünürdü diyorum kendimce hatırlatmalı mıyım bilemedim
Bence muhakkak bakılmıştır o eksiklik Ben de çok araştırıyordum ama genetik testin sonucunu beklemek en güzeli biraz uzun sürüyor çıkması bizim 3 ayı bulmuştu Eğer sonucunda bir hastalık Yani bir gende problem Çıksa bile anne baba olarak siz de yaptırmalısınız bazen anne ya da babada olan bir bozukluk çocukta da Taşıyıcı olarak çıkabiliyor

Ben tüm tahlillerini kontrol ediyorum hiç bakılmadı. Biz özel bi kuruma yaptırdık, yurt dısına gönderildi. Hızlı olanı yaptırdık. 15-20 iş günü dediler ona rağmen beklemek çok zor.. Hele de doktor kas hastalıgı şüphesinden bahsedince alt üst olduk.

Benimde 2 düşüğüm olmuştu öncesinde. Doktor kanama agır değil oyüzden olamaz bu hareket azlıgı diyor. Farklı bi hastalıktan şüpheleniyor. Tabi kesin konusamıyor.. O kadar zor ki size dememe gerek yok zaten sizde beni çok iyi anlıyorsunuz eminim. Bizim ilk doğduğunda enfeksiyon da vardı emme refleksi yok gibi bişeydi ozamanlar enfeksiyondan güçsüz olabilir dendi arkadan kanama oluştu derken bi daha emme refleksi de denenmedi entübede olunca. Şuan çok aşırı endişeliyim inşallah bi hastalıgı yoktur zamanla ve fizik tedavi ile düzelir Rabbim şifa versin hepsine.

Benimde 2 düşüğüm olmuştu öncesinde. Doktor kanama agır değil oyüzden olamaz bu hareket azlıgı diyor. Farklı bi hastalıktan şüpheleniyor. Tabi kesin konusamıyor.. O kadar zor ki size dememe gerek yok zaten sizde beni çok iyi anlıyorsunuz eminim. Bizim ilk doğduğunda enfeksiyon da vardı emme refleksi yok gibi bişeydi ozamanlar enfeksiyondan güçsüz olabilir dendi arkadan kanama oluştu derken bi daha emme refleksi de denenmedi entübede olunca. Şuan çok aşırı endişeliyim inşallah bi hastalıgı yoktur zamanla ve fizik tedavi ile düzelir Rabbim şifa versin hepsine.
Lütfen içini ferah tut Endişelenme İnan o kadar güçlüler ki tahmin bile edemeyiz en kısa zamanda düzelecektir merak etmeyin şu anki durumu da yaşadıkları ile alakalı ne durumda bebekler çocuklar Fizik Tedavi vesaire yöntemlerle düzeliyor

Benim oğlum oksijensiz kaldı doğum esnasında, soğutma tedavisi aldı toplamda 8 gün yoğun bakımda kaldı. Sürekli takip edildik ilk aylarda hipotonisi vardı ve fizik tedavinin verdiği egzersizleri yaptık. Oğlum şuan 19 aylık, elhamdülillah 9.5 aylıkken desteksiz yürüdü. Egzersizler çok önemli ihmal etmeyin. Rabbim şifalarını versin tüm yavruların.

Benim oğlum oksijensiz kaldı doğum esnasında, soğutma tedavisi aldı toplamda 8 gün yoğun bakımda kaldı. Sürekli takip edildik ilk aylarda hipotonisi vardı ve fizik tedavinin verdiği egzersizleri yaptık. Oğlum şuan 19 aylık, elhamdülillah 9.5 aylıkken desteksiz yürüdü. Egzersizler çok önemli ihmal etmeyin. Rabbim şifalarını versin tüm yavruların.
Baş tutması ne zaman oldu ve göz takibi var mıydı

Baş tutması ne zaman oldu ve göz takibi var mıydı
Biz eve geldiğimizden itibaren ona sürekli egzersiz , tummy time yaptırdık 1 ay içinde artan şekilde güçlendi kasları. Göz takibi vardı, onu da kontrastlı kartlarla güçlendirdik. Tam bir zaman dilimi veremem ama bir kaç ay içinde istenilen düzeye geldi. En son 1 yaş kontrolünde egzersize gerek kalmadığı söylendi ki zaten yürüyordu.

Lütfen içini ferah tut Endişelenme İnan o kadar güçlüler ki tahmin bile edemeyiz en kısa zamanda düzelecektir merak etmeyin şu anki durumu da yaşadıkları ile alakalı ne durumda bebekler çocuklar Fizik Tedavi vesaire yöntemlerle düzeliyor
Çok teşekkür ederim canım, umut verdin bana Allah razı olsun, amin inşallah, hepimizin ki iyi olsun Rabbim acısını göstermesin inşallah. Bebeğinin ismini yazmak istersen ismen duâlarıma eklerim.. Bi duamız var neticede..

X