hipotiroidi ve hamilelik

pxixrxixl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2006
144
1
46
aslında genel bir konu ama nereye açacağımı bilemedim. ben hipotiroidi hastasıyım yani tiroid bezlerim çalışmıyor her ay hamilelik nedeniyle tahlil yaptırıyorum. aranızda benim gibi olan hamişler var mı? ben her gün levotiron kullanıyorum hamile kalmadam öncede kullanıyordum 3 yıldır.hapları kullandığım sürece sorun yok. bu rahatsızlığı olan hamişler erken doğum mu yapıyor acaba? doktorum bişi demedi ama... aslında böyle şeyleri düşünmemek lazım..

inşaallah hepimiz zamanında bebişlerimizi kucağımıza alırız.

aslında genel bir konu ama nereye açacağımı bilemedim. ben hipotiroidi hastasıyım yani tiroid bezlerim çalışmıyor her ay hamilelik nedeniyle tahlil yaptırıyorum. aranızda benim gibi olan hamişler var mı? ben her gün levotiron kullanıyorum hamile kalmadam öncede kullanıyordum 3 yıldır.hapları kullandığım sürece sorun yok. bu rahatsızlığı olan hamişler erken doğum mu yapıyor acaba? doktorum bişi demedi ama... aslında böyle şeyleri düşünmemek lazım..

pırılcım merhaba. ben de hipotiroidi hastasıyım. banada her ay tahlil yapıyolar ve bende levotiron kullanıyorum.ama bende hamilelik öncesi yoktu sanırım, yani tahlillerde çıktı eksiklik. doktor hamilelik boyunca kullanacaz doğumdan sonra bakarız dedi. erken doğum olayını da burda duydum umarım öle bişey olmaz ne kadar kalırlarsa içerde o kadar ii dimi:CüvCüv:

canım bende hipotiroidiyim bende her ay düzenli test yaptırıyorum,her ay bi çeyrek daha artıyor hapımız.evet canım erken doğum riskimiz var ama kimin yokki bunu düşünme bence..benim tansiyon ve kalp rahatsızlığım var bunlar tiroidi tetikliyor.ben 2 gün ilaç kullanmadım,fil gibi her tarafım şişti ama şu an iyiyim Allah a şükür..ayrıca stres en büyük erken doğum etkeni.ben tiroitin yükseldiğini farkedebiliyorum suratımda kırmızı lekeler çıkıyor ve menopoza girmiş gibi sıkıntı basıyor.böyle durumlarda yat uyu ve kalkma.
Allah yardımcımız olsun,üzme kendini.bebişini sağlıkla kucakladığını düşünde öyle olsun.

canım bende hipotiroidiyim bende her ay düzenli test yaptırıyorum,her ay bi çeyrek daha artıyor hapımız.evet canım erken doğum riskimiz var ama kimin yokki bunu düşünme bence..benim tansiyon ve kalp rahatsızlığım var bunlar tiroidi tetikliyor.ben 2 gün ilaç kullanmadım,fil gibi her tarafım şişti ama şu an iyiyim Allah a şükür..ayrıca stres en büyük erken doğum etkeni.ben tiroitin yükseldiğini farkedebiliyorum suratımda kırmızı lekeler çıkıyor ve menopoza girmiş gibi sıkıntı basıyor.böyle durumlarda yat uyu ve kalkma.
Allah yardımcımız olsun,üzme kendini.bebişini sağlıkla kucakladığını düşünde öyle olsun.

sinehas sen hangi ilacı kullanıyorsun? doktorum benim ilacı sabitledi bi gün 1.25 bigün 1.50 alıyorum. sonuçlar bu haliyle normal çıkıyo iki aydır. inşallah erken doğum falan da olmaz. bu arada kaç haftalıksın ?

sinehas sen hangi ilacı kullanıyorsun? doktorum benim ilacı sabitledi bi gün 1.25 bigün 1.50 alıyorum. sonuçlar bu haliyle normal çıkıyo iki aydır. inşallah erken doğum falan da olmaz. bu arada kaç haftalıksın ?

26 haftalık olduk canım.ama benim hipotiroidi hamileliğin 3. ayından sonra çıktı önceden yoktu.
tetikleyen başka bi unsur yoksa sorun olmaz canım benim tansiyon çok etkiliyor,bide nabız sorunum var 150 civarında yoruyor artık beni.hepsi birleşince biraz tehlikeli.şeker yüklemen felanda normal çıktıysa endişelenme bence.
ben durum ne olursa olsun 98 gün var diyorum,bebeğimide tembihliyorum erken gelme anneni üzme diye :emir_bebek::ecrin_bebek:
ilacım levotiron hayatım bikaç gün sonra tekrar tahlilim var bakalım son durum ne olmuş..
Allah yardımcımız olsun..:Saruboceq:

kızlar sizin bu yazdıklarınızı okuyunca şimdi düşünmeye başladım.kızımda hipotiroidi hastası 9,5 aylık doğuştan hasta.ilk başta levotiron kullanıyorduk sonra eutrox diye bir ilaç kullandık(ismini yanlış yazmış olabilirim) şimdi ilacı kestik.ilerleyen zamanlarda ne olur bilmiyorum.hamilelikte falan sorun olacağı hiç aklıma gelmemişti.inşallah sorun çıkmaz.sizin doğumlarınızda sorunsuz bir şekilde gerçekleşir.allah şifa versin

26 haftalık olduk canım.ama benim hipotiroidi hamileliğin 3. ayından sonra çıktı önceden yoktu.
tetikleyen başka bi unsur yoksa sorun olmaz canım benim tansiyon çok etkiliyor,bide nabız sorunum var 150 civarında yoruyor artık beni.hepsi birleşince biraz tehlikeli.şeker yüklemen felanda normal çıktıysa endişelenme bence.
ben durum ne olursa olsun 98 gün var diyorum,bebeğimide tembihliyorum erken gelme anneni üzme diye :emir_bebek::ecrin_bebek:
ilacım levotiron hayatım bikaç gün sonra tekrar tahlilim var bakalım son durum ne olmuş..
Allah yardımcımız olsun..:Saruboceq:

bizde 26 haftalığız :))) nabız yüksekmiş gerçektende fazla yorma kendini bolca dinlen. gerçi banada dinlen diyolar ama olmuyo işte :)) şeker yüklemem 50lik sınırda çıktı 100e gerek yok dedi dr ama dikkat et şekerli yağlı yeme fazla dedi. doğumumuz çok yakın galiba 96 gün falanda benim var.
benim tahlilim ay sonunda sende haber ver sonucunu. inşallah herşey yoluda gider canım.hepimiz için.
zeliscik sizede geçmiş olsun. büyük ihtimalle seninde hamileliğinden kaynaklanıyo olabilir kızının sorunu. çünkü doğumdan sonra bizim bebeklere troid tahlili yapacaklarmış.allah hepimize yardım etsin...

Merhaba arkadaşlar..ben de hipotiroidit hastasıyım...6 yıldır tefor tedavisi görüyordum, hamile kaldıktan sonra ilacın dozu iki katına çıktı ve su an 2 tablet alıyorum (27 haftalık hamileyim Allahın izniyle) sabah bu ayki tahlillerimin sonucu öğrendim 1, 33 (TSH) Elahamdullah gayet iyi ama sanırım dr. çeyrek daha artırabilir, bebeğimin gelişimini hiç etkilemedi çok şukur ben de ödem yapmadı...Erken doğum ve diğer hamilelik komplükasyonlarına karşı yüksek riskteyiz ama tedavi görüyorsak normala hamilelerden farkımız yok dr. söyledi...
Ayrıca benim en büyük endişem emzirememekti...ama nasipse ve Allah izin verir de sütüm olursa ilac almama rağmen emzirebiliriyoruz..yalnız...genetik bir hastalık olduğu için bebeğimizde çıkma riski var o yuzden ilk topuk kanında hemen bakılması gerekiyor...

Ay uzun oldu ama korkmayın, ilaclarımızı kullandığımız sürece sorun olmuyor Allahın izniyle...

evet doktor ilacı aldığımız sürece korkma dedi ama biz başlarda epey bi panikledik. neyseki hiçbir problem yok şimdilik. böyle de bitiririz inşallah :CüvCüv:

bizde 26 haftalığız :))) nabız yüksekmiş gerçektende fazla yorma kendini bolca dinlen. gerçi banada dinlen diyolar ama olmuyo işte :)) şeker yüklemem 50lik sınırda çıktı 100e gerek yok dedi dr ama dikkat et şekerli yağlı yeme fazla dedi. doğumumuz çok yakın galiba 96 gün falanda benim var.
benim tahlilim ay sonunda sende haber ver sonucunu. inşallah herşey yoluda gider canım.hepimiz için.
zeliscik sizede geçmiş olsun. büyük ihtimalle seninde hamileliğinden kaynaklanıyo olabilir kızının sorunu. çünkü doğumdan sonra bizim bebeklere troid tahlili yapacaklarmış.allah hepimize yardım etsin...

sevindim canım herhengi bi sorun olmamasına tedavide görüyorsan atlatırız bu günleri Allah'ın izniyle işallah..
sonucumu yazarım canım işallah daha ilerlemez doğuma kadar sağlıkla gideriz:Saruboceq:

Selam bende hipotrioidi hastasıyım bizde hamilelikle birlikte öğrendik 9. haftads tedaviye başlandı ve şuan 30. haftaya geldik düzenli ilacımı kullanıyorum her sabah ve aylık rutin tahlil yaptırıyorum değerlerim hep normal sınırlar içerisinde çıkıyo ve bu şekilde devam edersek hiç bi sorun yaşanmaz dedi doktorum ilk başlarda çok tedirgindim ama doktorlarım ve bu şekilde hamilelik geçirmiş arkadaşlarım çok rahatlattılar beni.Bu arada kullandığım ilacın adı eutrox

ya biliyormusunuz ilk tahlillerde troid eksikliği çıkınca çok korkmuştum ama hamileler arasında en çok ya şeker çıkıyomuş yada troid sorunu. doktorumda öle demişti zaten ne kadar çok çıkıyo troid eksikliği diye. umarım herşey yolunda gider kızlar

ben haşimato hastasıyım ve hipotiriodinin bir çeşidi hamilelikten önce ve hamilelik boyunca düzenli tahlli yaptırdım. eutrox kullanıyorum hala. hamilelikte endokrin uzmanına her ay düzenli gitim böylece sorunsuz bir hamilelik ve doğum geçirdim. şimdi oğlum çok sağlıklı.3.5 aylık. doğum sonrasında alına topuk kanı ile bebiişte bişey varmı diye bakıyorlar. ama hiporitiodi hastalarının bebeklerinde mutlaka sonrasında bir kez daha TSH T4 T3 tahlilleriyapılması gerekiyormuş ben izmirde bir prof.a götürdüm emin olmak için bişey çıkmadı. düzenli ilaç kullandıktan sonra ve doktorunuz iyiyse endişe etmeyin. sağlıklı günler

kızlar valla hepimiz dua edelim bebeklerimizde olmasın bizler yaşıyoruz onlar yaşamasın. haplarımızı kullandığımız sürece hiçbir sıkıntımız olmaz benim doktorum onlara ilaç bile demiyor vücudunda olmayan bişeyi dışardan alıyorsun buna bu gözle bak diyor. inşaalah bebeklerimiz sağlıklı olur..

kızlar ctesi troid tahlilimi yaptırdım pteside sonuçları aldım. normal sınırlardaymışım ilacın dozunu değiştirmedi doktor. darısı bi dahaki aya inşallah. sizinkiler ne alemde herşey yolundamı ???

kızlar ctesi troid tahlilimi yaptırdım pteside sonuçları aldım. normal sınırlardaymışım ilacın dozunu değiştirmedi doktor. darısı bi dahaki aya inşallah. sizinkiler ne alemde herşey yolundamı ???

yolunda değil canım..ama hepinizin iyi olmasına çok sevindim.
benim normal sınırlar içinde çıkmıyor bir türlü t4 hep düşük ilacı arttırıyoruz ama işe yaramıyor.artık ayda 1 değil 2 haftada bir kan vereceğim.doğuma kadar düzelmezse bebek hasta doğabilirmiş.ayrıca 27+3 te gittim doktora bebek gelişimini tamamlamamıştı.kaç gündür canım sıkkındı ama stres yapıp daha çok zarar vermek istemiyorum.ne olur benim için dua edin sonuçlar kötüye gitmesin...
inş sağ salim bebeklerimize kavuşuruz:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

yolunda değil canım..ama hepinizin iyi olmasına çok sevindim.
benim normal sınırlar içinde çıkmıyor bir türlü t4 hep düşük ilacı arttırıyoruz ama işe yaramıyor.artık ayda 1 değil 2 haftada bir kan vereceğim.doğuma kadar düzelmezse bebek hasta doğabilirmiş.ayrıca 27+3 te gittim doktora bebek gelişimini tamamlamamıştı.kaç gündür canım sıkkındı ama stres yapıp daha çok zarar vermek istemiyorum.ne olur benim için dua edin sonuçlar kötüye gitmesin...
inş sağ salim bebeklerimize kavuşuruz:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

canım benim yaa çok üzüldüm ama dediğin gibi sıkma canını herşey hallolur inşallah.t4 çokmu düşük çıkıyo tsh ne alemde o da önemli diye biliyorum. bebekte bazen gelişim yavaşlığı oluyo. bazen geriden geliyo keratalar çok geride değildir inşallah. canım gerçekten sıkma canını diyecem ama biliyorum sölemesi kolay diyeceksin. aslında sölemesi kolay da değil bizdede aynı riskler var sonuçta. kalbim seninle allah yüzümüze güler inşallah iyi düşünelim iyi olsun.

canım benim yaa çok üzüldüm ama dediğin gibi sıkma canını herşey hallolur inşallah.t4 çokmu düşük çıkıyo tsh ne alemde o da önemli diye biliyorum. bebekte bazen gelişim yavaşlığı oluyo. bazen geriden geliyo keratalar çok geride değildir inşallah. canım gerçekten sıkma canını diyecem ama biliyorum sölemesi kolay diyeceksin. aslında sölemesi kolay da değil bizdede aynı riskler var sonuçta. kalbim seninle allah yüzümüze güler inşallah iyi düşünelim iyi olsun.

canımcım teşekkür ederim saattende belli olduğu gibi sitenin sapığı oldum..
1-2 gün çok taktım kafama ama anladımki stres yapmak bebişimi daha çok etkiliyor bende Allah a emanet ettim :Saruboceq:
ilk tsh yüksek çıktığı için test yapılmıştı t4 ten kaynaklandığı anlaşıldı,işte bazılarının cinsi çok çalışıyor bazılarınınkide çalışmıyor..kısmet işte atlatırız inş. sağ salim.
biraz dengeyi bozdum ama gece oturuyorum bütün gün uyuyorum mirmirmirmir

güzelim uyku düzenini bozma normal saatlerde uykunu uyu çünkü gece uykusunun yerini hiçbişey tutmuyo.dikkat et kendine ve bebişine

X