- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
- 1.123
- Konu Sahibi EBİSU
geçmiş olsun ....Merhaba kızlar, 5 ay evvel hipoglisemi teşhisi kondu, 4 ay kadar glucofen kullandım ama pek bir etkisi olmadığı gibi midemi mahvetti, iğrenç bir ilaç...Sonunda ilaç kullanmak yerine sık beslenme alternatifini denemeye karar verdik, şu an çok çok iyiyim, 2 saatte bir yemek yiyorum bu sayede ataklar gelmiyor ama o halsizlik hala devam ediyor ne yazık ki kendimi son derece güçsüz ve yorgun hissediyorum...çok sevdiğim spordan uzak durmak zorunda kaldım çünkü bir kaç defa bayılma tehlikesi geçirdim şekerim hemen düşüyor ve bu beni çok mutsuz ediyor...sizde durum nasıl? Benimle aynı problemi yaşayan arkadaşlarım olduğunu görmek beni hem üzdü hemde bilgi alışverişi yapabileceğimiz için mutlu etti...Herkese selamlar...
canım benle senin durum sanırım aynı normal hİpoyuz .ama bana dr ilaca gerek görmedi sana neden verdi aceba.?
insülin direNci olanlara veriyorlar ilaç ...
yani insülüni çok salgılayanlara, şekeri tokken 110 dan fazla çıkanlara...
açıklık getirdigin için teşekkür ederim.. bende tam bunu araştırıyordum işta ..Reaktif hipoglisemi yani insülin direncinde tokluk kan şekeri bir anda yükselir ve 2. saatten sonra 80mg/dl altına düşer, normal hipoglisemide ise açlık kan şekeri normal olabilir ancak tokluk kan şekeri halihazırda fazla yükselmez 90-110 mg/dl civarı olur 2 .saatten sonra ise 50 mg/dl altına düşer... Aralarındaki fark bu...
bu bilgiyi dr.danmı aldın . malum sormadan agızlarından laf alınmıyor ...
birde dün bir diyetistenle tel konuştum . bunu ayrıca vurguladım şekerimin 110 geçmedigini ama o bana reaktiF hipoglisemi dedi . beslenmeye dikkat etmessen 5 sene sonra şeker hastası olabilirsin dedi... sanırım diyetisyenlerin endokrin uzmanları kadar bilgileri yok bu konuda ...
Evet tatlım reaktif hipoglisemi değil, bu halsizlik beni deli ediyor ne yapsam bilemedim, bu uyuşuk ruhsuz halimden nefret ediyorum
asıl soruna gelelim kılıç balıgı ... canım 2 saatde beslenerek hipo ataklarından kurtulursun ama halsizlikde deyil . ondan kurtulmanın yolu GL ENDEKSLE BESLENME ....
BENDE AYNI SENİN DURUMUNDAYIM ..1 GÜN ÖNCE EGER TATLI YERSEM ERTESİ GÜN DÖKÜLÜYORUM BUNU DEFALARCA DENEDİM VE BENİM ASIL ŞİKAYETİM BUYDU HALSİZLİK
.SPORDA YAPMAMA RAGMEN DÜZELMİYORDU .. KENDİ ÇABAM VE ARAŞTIRMALRIM SONUNDA ŞEKER YÜKLEME TESTİYLE HİPOGLİSEMİ TAŞHİSİ KONDU 2 SENE EVVEL .YOKDA NORMAL DAHİLİYEDE AÇLIK TOKLUK ÖLÇÜP GÖNDERİYORLARDI BİŞİ YOK DİYE ....
BU HALSİZLİKDEN ŞİMDİ ESER YOK
Son düzenleme: