- 16 Mayıs 2008
- 44.079
- 77.968
- 1.123
- Konu Sahibi EBİSU
selam..aylardır bu konudan muzdarip olmama rağmen bu bölümü yeni görüyorum. Bende de aynı durumlar var ailemde de şeker hastalığı var. yaşadığım yer küçük bi şehir yani bu konunun uzmanına gidemedim henüz gittiğim hastanede ise 3 saat süren bi şeker yükleme testi yapmak istedi doktor ama ben açlığa dayanamayıp kötüleşince test yarım kaldı açlık şekerim 95 ken 1 saat sonra tokluk şekerim 160 çıktı doktor senin bir endokrinoloji uzmanına gitmen lazım dedi. kendimi sürekli aç hissediyorum ve acıkınca bayılacak gibi oluyorum evden çıkmak istemiyorum bu yüzden tüm hayatımı etkiledi bu şeker henüz daha çok başındayım bu işin ne yapıp yapmayacağımı bilmiyorum ve ilerdee diyabet hastası olmak istemiyorum. arkadaşlar siz bu açlıkla nasıl başa çıkıyorsunuz? ben bir dönem glukonor diye bi krom hapı kullandım ama bu seferde hiç acıkmamaya başladım ve hiç enerjim olmuyordu (şimdide yok ama) ne yapacağımı şaşırmış durumdayım acıktım demekten ve yemek yemekten sıkıldım
bu sorunu yedigim yiyeceklerin GL endekslerine dikkat edersen atlatabilirsin ...
bende hipogilisemiyim daha önceki yazılarımı okumuşundur ..
inan dengeli beslenmek ve gl endekse dikkat etmek açlık kirizlerini ve halsizligi çözer....
yanlız şeker konuşunda dr kontrolünde olmanı tavsiye ederim ....
bir dikkat edilmesi gerekende şekerin düştügümde tekrar şekerli gıdalar yemek yanlıştır ..bu bir kısır döngüdür ... 2 saat sonra tekrar şekerli karbonhidrat yemek istersin ...
şekerden ,şekerli gıdalardan ,beyaz undan . muz. mısır gl endeksi yüksek besinlerden uzak durmanı tavsiye ederim ...
helede kilon varsa kurtulman için bunlar şart ..a.s