Gebeliğe Hazırlık Hipofiz bezi 10 mm

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

halemm

Herşey ALLAH'tan
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2018
309
162
18
Arkadaşlar hipofiz bezi hakkında bilginiz var mı acil yardım

Benimde var ama 3.2mm o yüzden almak gerekmiyo denildi. Bildiğim kadarıyla büyük boyutlarda burundan girip alıyolar. Genelde kötü huylu olmuyo ama hormon dengelerini bozuyo. Benim sadece prolaktini etkiliyo. İlaçla küçültmeyi de deneyebilirler ama büyük ihtimalle alırlar. Canını çok sıkma stres etkiliyo canım

ya benimki tam ortada ne mikroadenom ne makroadenom hormon testi verdim bende 10 gün sonra çıkacak doktor adet kesilmesi ve süt akıntısı var mı göğsünde dedi bende ikisi de yok adetlerim kızlığımdan beri hep düzenlidir benim.

Benimde çok düzenli hiç sekmez. Göğsümden de süt gelmiyo ama prolaktinimi 58e falan yükseltmişti

gebeliğe engel mi peki canım
Malesef engel. Ama çok hızlı düşüyo eğer prolaktin yüksek çıkarsa 3 ay ilaç kullandım ben 0.93e düşmüş şimdi de olması gerekenin altında olduğu için normale gelmesini bekliyorum

Malesef engel. Ama çok hızlı düşüyo eğer prolaktin yüksek çıkarsa 3 ay ilaç kullandım ben 0.93e düşmüş şimdi de olması gerekenin altında olduğu için normale gelmesini bekliyorum
anladım canım geçmiş olsun sana benimde 10 gün sonra çıkacak sonuçlarım hayırlısı olsun hakkımızda

anladım canım geçmiş olsun sana benimde 10 gün sonra çıkacak sonuçlarım hayırlısı olsun hakkımızda
Bikaç hormon aynı gün çıkıyo aslında sonuçlarını internetten görebiliyosan bakabilirsin. Sana da çok geçmiş olsun canım bi sorun olduğunda özelden de sorabilirsin

iyi huylu bir tümör çok büyükmüş burundan ameliyat ile alıyorlar gebeliğe engel bu büyüklükte bi hipofiz adenomunda hamile kalmak bir mucize ancak ameliyatı ve iyileşme süreci çok kolay tedavinizi ihmal etmeyin mutlaka endokrinoloji doktoruna raporlarınızı götürün beyin cerrahı bakmıyor bu hastalığa nüksetme ihtimali düşük ancak tedavisi alınmazsa göz arkası olduğu için kalıcı kör olma riski vardır Allah korusun..

mikro ve makro adenom tümörün nerelerde etkisi olduğunu tespit edebilmek amacı ile yapılıyor diye biliyorum benim makro normal çıkmıştı

mikro ve makro adenom tümörün nerelerde etkisi olduğunu tespit edebilmek amacı ile yapılıyor diye biliyorum benim makro normal çıkmıştı
Cuma günü sonuçlarım çıkıcak yine duruma göre farklı doktorlarada gidicem bakalım

Cuma günü sonuçlarım çıkıcak yine duruma göre farklı doktorlarada gidicem bakalım

kötü bir sonuç çıkacağını sanmıyorum zaten 10 mm büyük sayılabilicek bir tümör sadece tedavinizi aksatmadan devam edin önemli olan odur çünkü önce kendi sağlığınız ölümcül bir tümör olmayabilir ama size de zararları oluyor baskı yaptığı için

Baş ağrısı ve bayıldığım için gitmiştim zaten gözüm kararıyordu ama 2 gözümde %100 sağlıklı

Baş ağrısı ve bayıldığım için gitmiştim zaten gözüm kararıyordu ama 2 gözümde %100 sağlıklı

benim ki 2.2 mm oldukça küçük ama görme bozukluğu yapar dediler göz doktoruna gittim maşallah gözlerin 1 mm dahi bozuk değil kusursuz dedi ama arada gözümde halkalar beliriyor görme bulanıklığı yaşıyorum baş ağrısı oluyor haftada 2 kez şiddetli ayrıca sürekli uykulu geziyorum uykuyuda çok etkiliyor

Ay evet tam ben bana da hep uykucu diyo eşim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…