Hipo hipo tüp bebek sürecim

Anneolucamm

Benim hikayem
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
23
6
24
Merhabalar öncelikle şu an 25 yaşındayım 16 yaşımdan beri kendiliğinden adet göremiyorum hep ilaçla görüyorum doktora gittiğimde hipo hipo olduğumu öğrendim şu an 2 yıllık evliyim tedavi sürecindeyim iğnelerimi olur oluyorum güzel haberler alırsam sizinle paylaşacağım

Canım benim yeğenimdede aynı sorun var hep doğum kontrol hapı ve transdermal jel kullandınız değil mi öğrendiğinizden beri

Merhabalar doğum kontrol hapı cyclona doselet kulandim adet görmek için onun dışında jel falan kullanmadım

Dediğim gibi hipo hipo hastasıyım adetin 2 gününden itibaren 5 gün iğne tedavisi oldum meriofert 150 oldum beni Gonal f 150 oldum 5 günün sonunda bugün hastaneye gittim doktor yumurtalarımın çok iyi cevap verdiğini söyledi yumurtalarımın 5 tanesi 10 milim olmuş onun dışında gelişen yumurtalar yine var doktor dedi 5 gün sonra bakacağız yumurtalıklarım gözüküyor 5 gün tekrar aynı dozlarda ilaç kullanmamı söyledi cuma günü gideceğim bakalım anesteziyi yumurta toplama için gün verecekler eşimle beraber gideceğiz o da sperm testi falan verecek sperm verecek tüp bebek sürecim devam ediyor Rabbim hiç kimsenin kucağına boş bırakmasın Bizim de inşallah

Canım benim yeğenimdede aynı sorun var hep doğum kontrol hapı ve transdermal jel kullandınız değil mi öğrendiğinizden beri
Evet genetik ve sürekli olan bir ve tedavisi yok ilaçla görüyorsun ilaçlı adetlerini görüyorsun eğer çocuk düşünürsen aşılama veya tüp bebek ben aşılama ile vakit kaybettirmedim tüp bebek sürecindeyim tüp bebek yapıyorum jel falan kullanmadım kızken de kullanmadım hala da kullanmıyorum bilmiyorum belki doktor ileri ki zamanlarda verir mi onu bilmiyorum kestiremedim yani ümitsiz değiliz dediğim gibi tedavisi olmayan bir şey değil yani tedavi edildiği sürece hamile kalabilirsin çocuğunu doğurabilirsin aynı süreçten geçiyorsun sadece tüp bebek destek vererek doğumdan sonra tekrar adetlerin ilaçlı görünecek yani adet göremiyoruz

bugün tedavimin 11 günü 3 günde bir 4 günde bir ultrasona gittim kan tahlili verdim Esradiol e2 bugün 717'ye çıkmıştı doktorum bugün de ilaç kullanmama gonal meriofert kullanmam mı önerdi bugün de son iğnemi oldum yarın saat 10.00'da çatlatma iğnemi olacağım ve salı günü eşimle beraber yumurta toplama işlemi için opu işlemi için hastaneye gideceğiz kullandığım ilaçlar ektedir gonal f mariofert 150 150 doz şeklinde kullandım şu an doktorumun yumurtalarımın çok iyi büyüdüğünü çok iyi cevap verdiğini hatta kalan ilaçlarımın kaldığını söylemek durumundayım salı günü eşimle beraber 15leme için gideceğiz çok mutluyum tedavimi sonuç vermesine yumurtalarımın büyümesine ve en son en sonunda evre ilaç tedavisi bitti ve seviniyorum gönlünüzdeki her güzel şeyin olması dileğiyle tekrar bilgilendireceğim sizi iyi sonuçlar alırsam ya da olumsuz sonuçları arasam size anlatacağım

Eklentiler

• 17311597026614528126762412727176.jpg
    17311597026614528126762412727176.jpg
    113,5 KB · Görüntüleme: 14
İğnelerim bitti ayrıca doktor ilaçlarda yazdım ektedir kullanmamama ve yumurtlama toplam bittikten sonra kullanmamı söyledi doktorum ayrıca tozlar içinde sizi bilgilendireceğim salı gününü bekliyorum sabırsızlıkla

Eklentiler

• Screenshot_20241109-164418.jpg
    Screenshot_20241109-164418.jpg
    61,1 KB · Görüntüleme: 16
Herkese merhabalar salı günün yumurtalarım toplanacak demiştim yumurta toplama işine girdim oppoya girdim 23 yumurtadan 5 yumurtam toplandım doktor dedi kalitesine göre yani büyüklüğüne göre seçmişiz 5 tane seçmişiz embriyolojiye gitti ve doktor çok iyi geçtiğini söyledi şu an çok ağrım yok hafif var tabii şu an ağrı kesici falan alıyorum onun etkisi de olabilir şükürler olsun tüp bebek süreceğim en azından iğne yumurtlama sürecim bitti Rabbim nasip ederse inşallah yakın zamanda ilaçlarımı kullanıp transfer transfer günümü bekleyeceğim yarın embriyolojiyi arayacağım eşimden de alındı sperm Embriyo oluştuğu yarın doktoru Embriyo ile ilgili bir bilgi alacağım şükürler olsun yumurtlama sürecim bitti artık Rabbim isteyen herkese nasip etsin ben hipo hipo hastası olarak çok mutluyum çünkü iyi gruptayız hiçbir sıkıntımız yok sadece dışarıdan hormon alıp yumurtalarımızın cevap vermesini bekliyoruz onun dışında bir sıkıntımız yok bunun farkında olarak bekleyelim sabredelim stres yapmayalım gerçekten iki günlük dünya hayatı kendimize de zehir etmeyelim sağlığımıza evimize mutluluğumuza huzurumuza bakalım Rabbim başka dert vermesin Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah ben inanıyorum ki ben iyi haberleri alacağım size iyi haberler duyuracağım siz de inanın gayret edin Rabbim elbet vererek hoşunuza gidecek bizi

Size doktorun yumurtlama sonrası yazdığı ilaçları da anlatacağım monodoks 100 mg dediğine göre antibiyotik işlemden sonra enfeksiyon oluşmaması için günde 2 tane kullanmamı söyledi doktorum progestan 200 mg vajina fitili olarak geçiyor onu da vajinadan alacağım sabah akşam olmak üzere günde bir akşam da iki tane fitil alacağım bir de duphaston 10 mg günde iki tablet sabah akşam olmak üzere almam gerektiğini söyledi doktorum bu dışarıdan aldığım hormonlar galiba Rahmi inceldiği için progesterol hormonları veriliyor rahim kalınlaşsın ki bebek tutulsun diye

Eklentiler

• Screenshot_20241112-153926.jpg
    Screenshot_20241112-153926.jpg
    63,7 KB · Görüntüleme: 9
Size doktorun yumurtlama sonrası yazdığı ilaçları da anlatacağım monodoks 100 mg dediğine göre antibiyotik işlemden sonra enfeksiyon oluşmaması için günde 2 tane kullanmamı söyledi doktorum progestan 200 mg vajina fitili olarak geçiyor onu da vajinadan alacağım sabah akşam olmak üzere günde bir akşam da iki tane fitil alacağım bir de duphaston 10 mg günde iki tablet sabah akşam olmak üzere almam gerektiğini söyledi doktorum bu dışarıdan aldığım hormonlar galiba Rahmi inceldiği için progesterol hormonları veriliyor rahim kalınlaşsın ki bebek tutulsun diye
Bende hipo hipoyum 29 ekim opu oldum. 11 yumurta toplandı 8 yumurta döllendi ve hespi 6.güne gitti donduruldu. Bana ovitrelle çatlatma iğnesi verdiği için o biraz diğerlerinden güçlü oluyormuş hafif sıvı toplandı opudan sonra. Transferi bir dahaki adetten sonra yapacaklar yani aralık ayı. Sizin hemen transfer olacak mı?

Bende hipo hipoyum 29 ekim opu oldum. 11 yumurta toplandı 8 yumurta döllendi ve hespi 6.güne gitti donduruldu. Bana ovitrelle çatlatma iğnesi verdiği için o biraz diğerlerinden güçlü oluyormuş hafif sıvı toplandı opudan sonra. Transferi bir dahaki adetten sonra yapacaklar yani aralık ayı. Sizin hemen transfer olacak mı?

Merhabalar öncelikle ben de ilk defa hipo hipo ile konuşuyorum ilaçlı mı sürekli adetinizi görüyorsunuz Bir de amh degeriniz kaç çünkü ben de amh düşük meramımız bir sorularımı maruz görün ☺️ Bir de yani güzel yumurta çıkarmışsınız benim 23'tü dediklerinde ama çıkan yumurta 5 daha nasıl olduysa doktor karar vermiş 5 yumurta tek çıktı ben de ovitrer oldum 36 saat sonra da o bu işlemi gerçekleşti yarın bakalım şeyle embriyoloji ile konuşacağım ne durumda hangisi döllendi hangisi kaliteli vesaire soracağım sorularım olacak bakalım nasip kısmet ya şu an doktor progestan vermiş herhalde yani transfer yakın diye düşünüyorum

Merhabalar öncelikle ben de ilk defa hipo hipo ile konuşuyorum ilaçlı mı sürekli adetinizi görüyorsunuz Bir de amh degeriniz kaç çünkü ben de amh düşük meramımız bir sorularımı maruz görün ☺️ Bir de yani güzel yumurta çıkarmışsınız benim 23'tü dediklerinde ama çıkan yumurta 5 daha nasıl olduysa doktor karar vermiş 5 yumurta tek çıktı ben de ovitrer oldum 36 saat sonra da o bu işlemi gerçekleşti yarın bakalım şeyle embriyoloji ile konuşacağım ne durumda hangisi döllendi hangisi kaliteli vesaire soracağım sorularım olacak bakalım nasip kısmet ya şu an doktor progestan vermiş herhalde yani transfer yakın diye düşünüyorum
Evet 15 yaşından beri ilaçla adet oluyorum bıraktığım zamanlar oldu denemek için düzeldimi acaba diye ama doktor artık hayatım boyunca öyle yaşayacağımı ilaçla devam edeceğimi söyledi amh değerim 1.5 çıkmıştı benim. Sizde nerde tedavi görüyorsunuz?

Evet 15 yaşından beri ilaçla adet oluyorum bıraktığım zamanlar oldu denemek için düzeldimi acaba diye ama doktor artık hayatım boyunca öyle yaşayacağımı ilaçla devam edeceğimi söyledi amh değerim 1.5 çıkmıştı benim. Sizde nerde tedavi görüyorsunuz?
Evet düzelmiyor bir türlü düzene girmiyor diyorum amh değeriniz iyi aslında izmir şehir de görüyorum yumurta toplama işlemim oldu transfer bekliyorum canınızı sıkmayın doğru tedavi ile hamile kalinir

Evet düzelmiyor bir türlü düzene girmiyor diyorum amh değeriniz iyi aslında izmir şehir de görüyorum yumurta toplama işlemim oldu transfer bekliyorum canınızı sıkmayın doğru tedavi ile hamile kalinir
çok şükür zaten her şey yolunda gitti inşallah bundan sonrasıda hepimiz için öyle güzel olur 🥰

Benim amh 0.7 ondan direk tüp bebek istedi doktor amin inşallah enazindan iyi gruptayız şükürler olsun

Benim amh 0.7 ondan direk tüp bebek istedi doktor amin inşallah enazindan iyi gruptayız şükürler olsun
Bide ben tüp bebekten 3 ay önce ilaç içmeyi bırakmıştım artık yorulmuştum oda haliyle benim rahim küçülmeme sebep olmuş biz birazda o yüzden rahim büyümesini bekledik. Birde aşılamayla zaman kaybı yaşamak istemedik yoksa bizim durumumuzda aşılamada uygundu

Yumurta toplama işlemi sonrası doktorum 5 yumurta topladığını söyledim 5 yumurtanın toplamda embriyolojiye gittim sonra doktorum dedi embriyologlarla arayın konuşun 1 gün aradım dedi daha dölenmemiş yarın tekrar arayın dedi 2 gün de aynı şekilde aradım doktorum dedi dölenmemiş dedi transfer olamayacak tedavinizi kadın doğumcunuzla konuşun ona göre olmadı başa saracaksınız tekrar iğne vesaire kullanacaksınız çok üzgünüm o kadar ümitle başladım tedavim cevap vermediğin embriyolarım oluşmadı nedenini bilmiyorum yarın gidip öğreneceğim sadece çok üzgünüm Allah'tan ümit kesilmez Rabbimin bir vardır bir bildiği

Yumurta toplama işlemi sonrası doktorum 5 yumurta topladığını söyledim 5 yumurtanın toplamda embriyolojiye gittim sonra doktorum dedi embriyologlarla arayın konuşun 1 gün aradım dedi daha dölenmemiş yarın tekrar arayın dedi 2 gün de aynı şekilde aradım doktorum dedi dölenmemiş dedi transfer olamayacak tedavinizi kadın doğumcunuzla konuşun ona göre olmadı başa saracaksınız tekrar iğne vesaire kullanacaksınız çok üzgünüm o kadar ümitle başladım tedavim cevap vermediğin embriyolarım oluşmadı nedenini bilmiyorum yarın gidip öğreneceğim sadece çok üzgünüm Allah'tan ümit kesilmez Rabbimin bir vardır bir bildiği
Gerçekten çok üzgünüm 😞 insanın elinden vardır bir hayır demekten başka bir şey gelmiyor. Eğer eşinizde bir sıkıntı yoksa döllenmeme kesinlikle bence yumurta kalitesiyle alakalı bişey. Hastaneniz doktorunuz bu konuda iyimi?

X