Hipnoz ile tedavi olanlar var mi?

bende izmirde hipnoterapi alamak istiyorum izmirde kime gittin özellikle önerdiğin varmı?

Fatmagülünsune arkadaşım. Adını bilmiyorum ama çok teşekkür etmek istedim buradan. Bahsettiğin hipnoz uzmanına gittim. . Benim vajinismusum vardı. Eşimle ayrılma noktasına gelmiştik ve artık yok. Hipnoz ile vajinismus tedavi edilir mi? Hiç aklıma gelmemişti. Taa ki bir arkadaşım söyleyene kadar. Sonra bazı forumlara bakarken senin yazını okudum ilgimi çekti ve araştırdım. Dediğin gibi internete hipnoz izmir yazınca kendisi başlarda çıktı... Sana ne kadar teşekkür etsem azdır beni Burak bey ile tanıştırdığın için. Benden sonra arkadaşımda gitti. Onun da müthiş bir odaklanma problemi vardı. İşini yapamaz hale gelmişti. Kendisiyle sonra görüştüm çok iyi hissediyordu. O da sana çok teşekkür etmemi söyledi. Sen bu yazıyı yazalı epey bir zaman geçmiş ama umarım dönüp bu yazdığımı okursun. sevgiler.

çok kişi kim olduğunu sormuş. Arkadaşlar Benim gittiğim bey Kanada'dan gelmiş.Google'dan İzmir hipnoz diye aratırsanız karşınıza çıkar mutlaka. İsim verip reklam yapmak istemiyorum. Hepinize sevgiler.

Son düzenleme:
Benim arkdaşım Bursa'da hipnoz aldı. Çok yararlı geldi ona, ama psikoloğu bunun mucizevi bişey olmadığını ve bir seansta birşeylerin değişmesinin imkansız olduğunu söyledi. Sadece kendini birkaç gün iyi hissedebilirsin ama çözüm olmaz. Düzenli bir şekilde tedaviye devam etmek gerekiyor anladığım kadarı ile.

Panik bozukluk ve panik atakta hipnozun faydasi yok haberiniz olsun,bir cok psikiyatrist durust davranip bunu soylemez.Durumumu cok detayli bilen bir psikiyatrist sizin durumunuzda hipnozun yarari olmaz demisti,baska bir tedavi yontemine basladim,tam kurtulamasam da eskiye nazaran iyiyim,iyi ki hipnoza bosa para dokmemisim.

Arkadaşlar buradan herkese öncelikle bu konuyu açtığı ve katkıda bulunduğu için teşekkür ederim.

Uzun zamandır yaşadığım depresyon döneminde bir gece son bir çırpınışla arayışlar yaparken sizlerin yazılarını okudum. Gitmediğim psikolog, psikiyatrist, kullanmadığım depresyon ilacı kalmamıştı. Bazıları biraz iyi hissettiriyordu ama hala içinden çıkamıyordum. Hele bazı ilaçlar vardı ki etrafta zombi gibi dolaştığımı bilirim. Ne iş hayatım iyiydi, ne ev, ne de aşk. İnsan hayatına hep sorunlu insanları çeker mi? Ben çekiyordum. Nerede anneliğe ihtiyacı olan, bir şekilde olgunluğunu tamamlamamış erkek varsa buluyordum. Başımdan 2 evlilik geçti. Biri 1 yıl kadar sürdü. diğeri 8 ay sonra bitti. Her ikisinde de aldatıldım ve hor görüldüm.
Bunları anlatıyorum çünkü buradaki paylaşımlar sayesinde Hipnozu denemeye karar verdim. Önce İstanbul'da bir bayana gittim. Bana 10-15 seans çalışacağımızı söyledi. Yaklaşık 5 seans devam ettim kendisine. Seans sonraları iyi hissediyordum ama aradan kısa bir zaman geçtikten sonra gene kötü hissediyordum. Ben de burada tavsiye edilen izmir'deki bir bey'i aradım.Buradaki arkadaşların bir çoğu 6 seansta iyi olduklarını yazınca benim hala neden iyi olmadığım iyice canımı sıkmıştı.Sonunda izmir'e gitmeye karar verdim. Pahalıya geldi ama İzmir'de 7 seans hipnoz aldım. Ne kadar yoğun geçtiğini size anlatamam. Ama yılmadım ve devam ettim. Burada o kişinin ismini veren arkadaşlara tekrar teşekkür ediyorum. 3 aydır kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim. Artık beni yoran ilişkilerden uzak durabiliyorum.Eski ilişkilerimin hepsini ben üzerime çekmişim. Şimdi bunu çok iyi görebiliyorum.
Neyse daha fazla uzatmayayım. Umarım benim bu yazımda birilerine yardımcı olur bir gün. Eğer sizde umutsuzsanız lütfen yılmayın. Emin olun bir gün aradığınız yardımı bulacaksınız. Sadece aramaya devam edin. Hepinize kucak dolusu sevgiler.

Gittiğiniz kişinin psikolog veya psikiyatr olmasına özen gösterin diğerleri işin şarlatanlığında ve para tuzağı. bir görüşmede çok eskilere dayanan bir sorunun çözüleceğini sanmıyorum.

Kesinlikle haklısın tamamen para tuzağı.

Hipnoz tamamen bir uyku hali degil ya da uyandiktan sonra bambaska biri olmuyorsunuz. Sadece farkindaliginizi onemli olcude arttiriyor ve terapiye daha hazir oluyorsunuz. Evet, ben hipnoz ile tedavimi tamamladim fakat dedigim tamamen super veya sorunsuz bir insan olmuyorsunuz. Devaminda bir terapistten yardim alabilirsiniz cunku hipnoz kisiligi asla degistirmiyor; aslinda sorun olarak algiladigimiz cogu duygular kisiliktir. Ben bunu anladim.

Merhaba,

Bu konuda ülkemizde bir düzenleme olmadığı için her türlü adamla karşılaşmak mümkün. İngiltere ve Amerika gibi ülkelerde tıp gibi hipnoterapi de kontrol altında olduğu için belirli standartları var ve sürekli denetime tabi. Bu da şarlatanları büyük ölçüde eliyor sanırım. Bir de bizim ülkede bilen bilmeyen anlatıyor her konuda. Eski birkaç güzel kitap var ama çoğunlukla İngilizce kitaplardan iyi kaynaklar çıkıyor. İngilizce olarak özellikle Dave Elman'ın kitabı çok etkileyici. Türkçe'de çok fazla biir yayın yok ama meraklılar ücretsiz bir blog var yabancı makalelerin Türkçe'ye çevrilip yayımlandığı bir yer. Ne kadar güvenilir bilemiyorum ama kaynakları falan link olarak verilmiş hep.

Hipnoz ilgili bili edinmek isteyenlere, bulduğum bir siteden biraz bilgi aktarmak istiyorum.

Sigarayı Bırakmada En Etkili Yöntem

Hipnoz (Oto Telkin) gerçekten de sigarayı bırakmak için en etkili yöntemdir. Yaklaşık 5 seans Hipnoza (Oto Telkin'e) giren tiryakilerin çoğu, sıkılmadan bunalmadan, sinirlenmeden, çevresindeki kişileri kırıp dökmeden sigarayı bırakmaktadırlar. Üstelik hipnotik telkinler sayesinde, kilo almaları da önlenmektedir. 1989 Yılında TÜBİTAK ın yaptığı bir araştırma sonucuna göre, Oto Telkin dünyadaki en etkili sigara bırakma yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Bizim yaptığımız çalışmalarda, sigarayı bırakmak isteyen süjelerimize yaklaşık 5 ila 10 günlük bir periyotta uygulanan 5 seans Oto Telkin ile sigarayı bırakmaları sağlanmaktadır. Ancak bazı süjelerde ek seanslar gerekmekte, ise geri gitme seanslarına (regresyon) gerek duyulmaktadır. Geri gitme seansları ile kişilerin 0 - 7 yaş döneminde kimlere özenerek sigara takıntısına ulaştıkları tespit edilip, bu takıntının ortadan kalkmasını sağlamak, bırakmayı büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Bu özenti tv ya da sinemadaki sanatçılara da olabilir. Filmlerdeki sanatçıların sigara içerek kendini ifade etmesi bu nedenle çok sakıncalıdır. Bütün bunlara karşın bir tek Oto Telkin seansıyla sigarayı bırakan kişi sayıısı da hayli fazladır. Ancak 20-30 yıllık bir alışkanlığın tamamen ortadan kalkması için tek seansın yeterli olmadığını düşünüyoruz. Pekiştirme amacıyla devam seasnları kesinlikle gereklidir. Bu nedenle düzenli yapılan 5 seanslık uygulama çok başarılı sonuçlar vermekte, yüzde 95 gibi rakalamlar yakalanmaktadır. Diğer yöntemlerle kıyaslandığında da en kolay en sorunsuz ve en etkili olanı Oto Telkin'dir. Hiçbir ilaç ve makine kullanılmamakta, hiçbir tehlikesi bulunmamaktadır. En küçük bir zararlı yan etkisi yoktur. Oto Telkin'den çıkamamak diye bir risk zaten yoktur. İsteyen hastalarımıza 5. seansta öğrettiğimiz "Oto Telkin" teknikleri ile geri dönüş riski de ortadan kalkmaktadır. Ancak bu ülkede maalesef bazı koltuklara tesadüfen oturmuş bir kısım yetkililer "Oto Telkin" yi inkar etmeye çalışmakta ve yok saymaktadırlar. Derneğimiz çalışmalarında binlerce insan bizim tekniklerimizden yararlanmış ve yararlanmaya devam etmektedir. Tamamen bilimsel bir yöntem olan Oto Telkin'yi inkar etmenin bu kişilerin maddi kaygıları nedeniyle oluduğunu bilmekte ve bilimsellik adına üzülmekteyiz. Her bakımdan taklit ettikleri Amerikada Oto Telkin, 1950 yılında "Bilimsel bir uygulama" olarak kabul edilmiş ve Stanford Eyalet Mahkemesinin bir kararıyla ücretinin SGK tarafından karşılanması öngörülmüştür. 1952 yılında ise İngiltere Oto Telkin uygulumaları "bilimsel "olarak kabul edilmiştir. Aradan geçen 59 yıla karşın bazı yöneticiler "uyumaya" devam etmektedir.

Malesef ülkemizde her konuda doğru ve yanlış insanlar var. Hipnoz konusunda da bu böyle. Ben hipnoza gitmeden önce çok araştırdım ve ön görüşmelere gittim. Bazıları ön görüşme için para alıyor. Gittiğim doktor, 1 saatlik ön görüşme için tek kuruş istemedi. Son derece işinin ehli, kibar, uzun uzun anlatarak, en detay konulara bile girip bıkmadan usanmadan sorularıma yanıt verdi. Oradan çıkıp başka yerlere de gittim. Ama o doktor güvenimi kazandı. Doktor olmayanların , hipnoz yapmaya yetkisinin bulunmadığını söyledi. Amerikada bile sadece doktor ve diş hekimleri yetki alabiliyormuş. Yani nereye gittiğiniz önemli. Benim doktorumun başarı oranı yüzde doksanlardan fazlaymış. Hastalarının el yazısı ile yazılmış binlerce teşekkür mektubu gördüm...

Ben hipnoz terapisi aldım be hayatımda çok önemli değişimler yaşadım. Bilgilerimi paylaşmak isterim. Sorularınızı bekliyorum..

Ben hipnoz terapisi aldım be hayatımda çok önemli değişimler yaşadım. Bilgilerimi paylaşmak isterim. Sorularınızı bekliyorum..

açıkçası ben tedavi için gittiğiniz kişinin ismini merak ediyorum ama size mesaj yollayamıyorum. Rica etsem bana özel mesaj yoluyla gittiğiniz kişinin ismini ya da internet adresini verir misiniz lütfen

açıkçası ben tedavi için gittiğiniz kişinin ismini merak ediyorum ama size mesaj yollayamıyorum. Rica etsem bana özel mesaj yoluyla gittiğiniz kişinin ismini ya da internet adresini verir misiniz lütfen

reklam olmasın diye özel mesajla istedim Site için sakıncası yoksa buraya da yazabilirsiniz tabii

Diş hekimi korkum nedeniyle İzmir'de hipnoz seanslarına katıldım. Yaşadıklarımı merak edenlere anlatmak isterim. Şu kadarını söyleyebilirim. İnanılmaz şeyler oluyor.

Ben de bir çok arkadaş gibi dt kadir demirel e gittim.. Çok memnun kaldım.. İnanılmaz şeyler oluyor. Araştırmanızı dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…