hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşayanlar ve kansızlık olanlar yardım

merhaba canım üzüntünü anlıyorum çok geçmiş olsun bende preklemsi help sendromu oldum 2 yıl önce 29 haftalıktı fark ettiğimizde bebeğim yaşıyordu tansiyonu düşürünce sezeryanla aldılar bebek 6 gün yaşamış bende doğumdan sonra yoğun bakımda hiç uyanmadan 6 gün uyumuşum her şey bitmiş benden umut kesilmiş fişi çekeceklermişti ben bi anda gözümü açmışım bebeğim gözlerini kapatmış o ömrünü geri bana verdi.şimdi tansiyonum 3 sonra normale döndü bir yıl korunduk 8 ayda hamile kalamadım çünkü psikolojim bozulmuştu tekrar aynı olurmu diye sakın böyle düşünmeyin bebek düşünmeye başladığınızda çok rahat olun ve ilk kez kalacakmış gibi düşünün ben şimdi 5 aylık hamileyim ve hiç korkmuyorum yaşimda 31 gözetim altında hamileliğim devam ediyor eğer tansiyonum yükselirse ilaçlarla durduracaklar.allahım herkeze mutluluğu yaşatsın bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsi

canım sende neler yaşamışsın ölümlerden dönmüşsün.benimde hayati tehlikem vardı ama çok şükür olmadı bana bişiy ama bebeğim gitti.şuan hiç tansiyon ilacı kullanmıyormusun.sadece çıkarsamı alacan.ben 4 ay oldu kaybedeli 6 ay yasak koydu bu ay folik asit kullanmaya başladım ramazan bitsin bebek çalışmalarına başlıycaz inşallah.tansiyon ilacı kullanıyorum libradin 10 mg gebelikte dozunu ayarlayacaklar.sen hiç içmiyomusun ilaç.gebeliğin nasıl geçiyor.tansiyon nasıl bebeğin gelişimi nasıl kusura bakma çok sordum ama merak ediyorum.inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın yavrunu.

Slm kizlar rabbim hepinize sabir ve hayirli evlatlar versin..benimde bazen yükseliyor tansiyonum geçenlerde 15/10 olmuşdu ama ben allahtan erken farkina vardim sürekli günlük ölçümler yapiyorum..doktorum bol su ve istirat diyor hayirlisi bakalim....yanliz gebelik öncesinde de tam tesriydi benim çok düşüktü tansiyonummm ne yapmaliyim benle paylaşirsaniz çk seviniriimmmm ...

Slm kizlar rabbim hepinize sabir ve hayirli evlatlar versin..benimde bazen yükseliyor tansiyonum geçenlerde 15/10 olmuşdu ama ben allahtan erken farkina vardim sürekli günlük ölçümler yapiyorum..doktorum bol su ve istirat diyor hayirlisi bakalim....yanliz gebelik öncesinde de tam tesriydi benim çok düşüktü tansiyonummm ne yapmaliyim benle paylaşirsaniz çk seviniriimmmm ...

mrb canım tansiyona aman dikkat sakin ol stresten uzuk dur üzüleceğin ortamlardan sana sıkıntı verecek yerlerden uzaklaş kafanı dağıt sonra tuzlu yeme tamamen kesme ama günlük 1 çay kaşığını geçmesin.bol su iç sarmısaklı cacık yap semizotlu ve salatalık doğrayarak tansiyona iyi geliyor akşamları gündüz sıcakta yenmiyo.sonra çok sıcakta güzneşte durma.tansiyonunu takip et devamlı dr haberdar et durumdan belki ilaç verir.bendeki kronik sanırım sendeki gebelik tansiyonu dikkat et canım.hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah.

canım sanada rabbim sabırlar versin.bebek neden öldü gelişmesini mi engellemiş tansiyon.benimki gelişmesi gerilemişti hastanede yatarken hiç ilerlemedi ve kalbi durdu.bir evladın varmış allah ona ömür versin hayırlısıyla düşünürsen kollarına almayı nasip eder inşallah canım.unutulacak bişiy değilki güzelim kendimi kaybediyordum öyle hazırlamıştımki kendimi.birden bire kaybettim.hayırlısı böyleydi demek rabbim birdaha yaşatmaz inşallah.

benim tansiyonum çıktı 19 11 e protein kaçağı çok fazlaydı acil hastaneye yatırdılar .bebeğimin 4 hafta gerilediğini söylediler.gebeliği sonlandırmassak senide kaybederiz dediler.doktorum doğsada yaşamaz dedi 710 grm dı 3 gün yaşatmaya uğraştılar ama ciğerleri açılmadı .bir gece yoğun bakımda kaldım 6 gün hastanede kaldım çok zor günler yaşadım allah sabrını veriyor .şimdi tekrar istiyorum haftaya doktora gidicem yönlendirmesine göre hareket edicem:teselli:

canım sende neler yaşamışsın ölümlerden dönmüşsün.benimde hayati tehlikem vardı ama çok şükür olmadı bana bişiy ama bebeğim gitti.şuan hiç tansiyon ilacı kullanmıyormusun.sadece çıkarsamı alacan.ben 4 ay oldu kaybedeli 6 ay yasak koydu bu ay folik asit kullanmaya başladım ramazan bitsin bebek çalışmalarına başlıycaz inşallah.tansiyon ilacı kullanıyorum libradin 10 mg gebelikte dozunu ayarlayacaklar.sen hiç içmiyomusun ilaç.gebeliğin nasıl geçiyor.tansiyon nasıl bebeğin gelişimi nasıl kusura bakma çok sordum ama merak ediyorum.inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın yavrunu.
merhaba ben şuan iyiyim tansiyon normal gidiyor 11.7 şeklinde yükselirse ilaçla düşürmeye çalışacaklar eğer düşmezse karanlık oda gibi yerleri oluyormuş orda yatıracaklar ondada düşüremezlerse gebelik sonlanıyormuş.benim şimdi herşey normal bebekte çok sağlıklı işallah bişey olmayacak.dr moral çok önemli dedi sakın moralinizi bozmayın tekrar anne olacam kucağıma alacam düşünün sakın aynı şeyleri yaşayacam diye korkmayın allahım herkeze sağlık mutluluk versin

benim tansiyonum çıktı 19 11 e protein kaçağı çok fazlaydı acil hastaneye yatırdılar .bebeğimin 4 hafta gerilediğini söylediler.gebeliği sonlandırmassak senide kaybederiz dediler.doktorum doğsada yaşamaz dedi 710 grm dı 3 gün yaşatmaya uğraştılar ama ciğerleri açılmadı .bir gece yoğun bakımda kaldım 6 gün hastanede kaldım çok zor günler yaşadım allah sabrını veriyor .şimdi tekrar istiyorum haftaya doktora gidicem yönlendirmesine göre hareket edicem:teselli:

canım ya çok üzüldüm inan.senin kaç haftalıktı bebeğin 4 hafta gerilik sende benim gibi acemimiydin yani gerilemeyi fark edemedinizmi daha öncesinde.ben özele gitmedim devlet hastaneside doğru dürüst ilgilenmedi ve benimde acemiliğimle fark edemedik.herşey biranda ortaya çıktı ve bebeğimi kaybettim ve tansiyon kolesterol hastası olduğumu öğrendim.bu olay ne zaman oldu canım yani ne kadar yasak verdi dr sana.bizede yazda birbirimize destek verelim.belki faydamız olur.

merhaba ben şuan iyiyim tansiyon normal gidiyor 11.7 şeklinde yükselirse ilaçla düşürmeye çalışacaklar eğer düşmezse karanlık oda gibi yerleri oluyormuş orda yatıracaklar ondada düşüremezlerse gebelik sonlanıyormuş.benim şimdi herşey normal bebekte çok sağlıklı işallah bişey olmayacak.dr moral çok önemli dedi sakın moralinizi bozmayın tekrar anne olacam kucağıma alacam düşünün sakın aynı şeyleri yaşayacam diye korkmayın allahım herkeze sağlık mutluluk versin

maşallah canım senin tansiyon iyiymiş benimki 13.9 14.10 civarlarında nadir 12.8 oluyor.ama ben çalışıyorum ve sıcaklardan bunalıyorum streste oluyor.hamilelikte inşallah problem çıkmaz.sende dikkat et.umarım herşey yolunda gider.allah hayırlısıyla kucağına nasip etsin tatlım

kızım 12 yaşında 12 seneden sonra yaptığın için ilk çocuk gibi olucak demişti doktor .kerimecik devlet hastanesine gittim diyorsun ben özele gittim tanınmış bir hastaneye gittim doktorum televizyonlara çıkan bir kişi beni fakulte hastanesine sevk etti ordaki doktorlar doktor hatası eddiler. doktorum benim ne tansiyonuma ne kiloma bakıyordu hep söylediği sen kilo almaya müsayitsin şiddetli baş ağrıları çekiyorum birşey olmaz minoset iç geçer diyodu .bebek yaşadığı için sezeryen oldum 7 ay geçti bu hafta doktora gidicem bakalım ne diyecek daha önce başka doktora danıştık en az 6 ay geçmesi gerekiyormuş şükürler olsun tansiyon kalıcı olmadı görüşmek üzere allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin

kızım 12 yaşında 12 seneden sonra yaptığın için ilk çocuk gibi olucak demişti doktor .kerimecik devlet hastanesine gittim diyorsun ben özele gittim tanınmış bir hastaneye gittim doktorum televizyonlara çıkan bir kişi beni fakulte hastanesine sevk etti ordaki doktorlar doktor hatası eddiler. doktorum benim ne tansiyonuma ne kiloma bakıyordu hep söylediği sen kilo almaya müsayitsin şiddetli baş ağrıları çekiyorum birşey olmaz minoset iç geçer diyodu .bebek yaşadığı için sezeryen oldum 7 ay geçti bu hafta doktora gidicem bakalım ne diyecek daha önce başka doktora danıştık en az 6 ay geçmesi gerekiyormuş şükürler olsun tansiyon kalıcı olmadı görüşmek üzere allah herkese sağlıklı bebekler nasip etsin

neyseki bir kzın var canım.demekki işini iyi yapmadıktan sonra nere gitsen faydası yok.birde rızkı yoktu demek bebeklerimizin.canım her başı sıkışan fakülteye sevk ediyorya ben normal kontrollerimide oraya gitmeyi istiyorum doğumuda orda istiyorum kısmetse.hayırlısı olsun hakkımızda. dr dan gel bakalım merakla beklicem neler dedi diye.ne güzel tansiyonun bitmesi benim kalıcı kronik yani.ilaç kullanıyorum.hamilelikte dozunu ayarlayacaklar.ramazan geçsin başlıcam bende çalışmalara:eek: görüşürüz canım rabbim yardımcımız olsun

kerimecik dün doktora gittim iki sene dolmadan hamile kalamazsın dedi zayıflamamı spor yapmamı ve tuzu hayatımdan çıkarmamı söyledi .çok dikkat edicekmişim bu süre içinde hamile kalmamak şartı koydu doğum konturol hapı yasak çünkü tansiyonu tetikliyormuş .doktorun dediğine göre arada tansiyon atakları yaşarsın dedi dikkat et dedi .2009 un eylül ayına randevu verdi tedaviye başlarız dedi .

canımya hayırlısı olsun ne yapalım kısmet işte.2 senede baya uzunmuş.ben sezeryan olmadığım için 6 ay yasak koydu dr.4 ay bitti ama ben çok zor sabredeiyorum heran bebek çalışmalarına başlayabilirim.eşim diyorki en kısa zamanda senin kucağına bebeği vermek lazım yani çok etkileniyorum bebekleri görünce.bende bugün kardiyolojiye gittim.kolesterol ölçümü için kan verdim bugün 3 te alıcam ve dr göstericem.1 hafta tansiyonları not et sonra gel dedi.

birde senin boya göre kilo falan fazlamıki öyle dedi.tamamen tuzsuz baya zorlayacak seni ama alışıyor insan.bende az tuzlu yiyorum turşuyu tamamen kestim çok severdim ama zararlı benim için.kilo vermeye çalışıyorum ama 62 de kaldımspor yapmam gerek sanırım.

boyum 162 kilom 72 iki sene çok uzun bir zaman nasıl beklerim bilimiyorum. eşime de çok abartı geldi iki sene başka bir doktora daha git diyor napıcamıda bilmiyorum

Merhaba, yazdıklarınızı okudum hepinizeçok geçmiş olsun,
benim önceden tansiyonum hep normaldi,
29. haftadan sonra 135-139 arası gitti geldi, ama genede genelde 125 lerdeydi, 3 kerede 160 yani 16 ya çıktı ama hemen 5 dk sonra ölçtüğümde 12 ye düşüyor, çok panik yapıyorum ama doktorum tansiyon ilacı vermiyor seninki genelde normal arada bir böyle ataklar yapıyor diyor, bende bu atakların birinde ya bebeğimi kaybedersem diye çok korkuyorum, az kaldı doğumuma ama her günüm kabus ya yükselirse ya kaybedersem diye içim içimi yiyor.Doktora yalvarıyorum ne olur içimde bişey olmadan alın bebeği diye ama almıyor. Geceleri kabusla uyanıyorum, Benim tansiyonum sinirselmiş, yani emosyonel diyor doktor, kronik değil, preeklampsi de değil ne yapacağımı şaşırdım kendi kendime tansiyon ilacı kullanmaya başlıcam neredeyse o kadar bunaldım, başka doktora gitmeyede cesaretim yok, doktoruma genelde güvenirim.Doktorun dediği gibi tansiyon ilacı alırsam tansiyonum çok düşebilirmiş.Çok tedirginim arkadaşlar, yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim onu kaybetmek istemiyorum.Elimde sürekli, tansiyon aletiyle dolaşıyorum, 13 ve üstü çıkıyor, psikolojim çok bozuldu...

boyum 162 kilom 72 iki sene çok uzun bir zaman nasıl beklerim bilimiyorum. eşime de çok abartı geldi iki sene başka bir doktora daha git diyor napıcamıda bilmiyorum

bencede çok uzun zaman 2 sene
sen kilo ver canım ve yediklerine dikkat et.ben diyetle kolesterolü düşürdüm artık kolestrol normal düzeyde.kilomuda vericem allah kısmet ederse.allah yardımcımız olsun.

Merhaba, yazdıklarınızı okudum hepinizeçok geçmiş olsun,
benim önceden tansiyonum hep normaldi,
29. haftadan sonra 135-139 arası gitti geldi, ama genede genelde 125 lerdeydi, 3 kerede 160 yani 16 ya çıktı ama hemen 5 dk sonra ölçtüğümde 12 ye düşüyor, çok panik yapıyorum ama doktorum tansiyon ilacı vermiyor seninki genelde normal arada bir böyle ataklar yapıyor diyor, bende bu atakların birinde ya bebeğimi kaybedersem diye çok korkuyorum, az kaldı doğumuma ama her günüm kabus ya yükselirse ya kaybedersem diye içim içimi yiyor.Doktora yalvarıyorum ne olur içimde bişey olmadan alın bebeği diye ama almıyor. Geceleri kabusla uyanıyorum, Benim tansiyonum sinirselmiş, yani emosyonel diyor doktor, kronik değil, preeklampsi de değil ne yapacağımı şaşırdım kendi kendime tansiyon ilacı kullanmaya başlıcam neredeyse o kadar bunaldım, başka doktora gitmeyede cesaretim yok, doktoruma genelde güvenirim.Doktorun dediği gibi tansiyon ilacı alırsam tansiyonum çok düşebilirmiş.Çok tedirginim arkadaşlar, yüzdüm yüzdüm kuyruğuna geldim onu kaybetmek istemiyorum.Elimde sürekli, tansiyon aletiyle dolaşıyorum, 13 ve üstü çıkıyor, psikolojim çok bozuldu...

canım en iyisini dr bilir için rahat etmiyorsa başka dr sor danış.sen çok stres yapıyorsun sanırım bu tansiyonu tabiki etkiler.şunu bilki eğer doğacaksa ne olursa olsun doğar eğer rabbim ömür vermemişse ne kadar sakınsanda çare bulaazsın.rabbime sığın dua et.tedbiri elden bırakma dr ne diyorsa uygula ve stres en büyük düşman.tuzda öle az tüket

X