- 18 Ekim 2007
- 63
- 0
-
- Konu Sahibi KERXIXMECXIXK
Çok geçmiş olsun, evvelden de tansyonunuza varmıymış yoksa gebelik nedeniyle mi yükselmiş? inşalah bi daha kimse böyle bir acıyla karşılaşmaz...
Canım yaaa neler yaşamışsın allah sabır versin sana, inşallah en yakın zamanda bir daha bebeğin olur, ben böyle şeylei okuyunca çok korkuyorum, benimde dün tansyonum çıktı 2-3 defa ama düştü çok korktum, bugünde ölçüyorum bugün daha normal en fazla 13-8 çıkıyor.Ama dün feciydi, çok başım ağrıdı...Korkuyorum bende...
kerimecik tekrar hamile kalırsın ve doğurursun korkma ama çok iyi bir dr takip ettirmelisin düzenli diyet yapmalısın gebelikte hipertansiyon intra uterin arter direnci dediğimiz bebeği besleyen damarlarda daralmaya yol açar buda bebeğin anne karnında beslenememesine yol açar muhtemelen sendede böyle bir sorun olmuştur bunu dr un yakın takip etmeli bilinçli ve duyarlı bir dr bul bu ciddi bir hastalıktır ama önlenemez değil
mrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.
Çok geçmiş olsun canım..........Aynı olay 2 sens önce benim de başıma geldi.33 haftalık hamileydim aniden tansiyonum yükseldi ve sonuç hüsranla bitti.Bebeğim ölmüş normal doğum yaptırdılar...Benim de tansiyon kronikmiş.Hamileliğim sırasında öğrendim.Hala bebek yapmaya korkuyorum...Çünkü tansiyonum hep sınırda.İlaç kullanıyorum öyle düzeliyor.Dr dediğine göre hamilelik döneminde de tansiyon ilacı kullanmam gerekiyormuş...Allah sabır versina.s.
kerimecik benimde 4aylık hamileyken tansiyonum yükselmeye başladı 19larda geziyodu tansiyonum hastaneye yatırdı doktorum 7 aylık doğum yaptım allaha şükür oğluma sağlıklı doğdu 800 grm ama 2hamileliktede çıkabilirmiş tansiyon şimdi oğlum 4 yaşında 2.düşünüyoruz ama ne yapmam gerekiyo bilmiyorum doktorada gidemedim :çok üzgünüm:mrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.
merhaba canım ben yeşimnur bende 2 ay önce hamileliğimin 35. haftasında bebeğimi kaybettim ve hiç bir neden yokken ve ben bebeğimi sezeryanla aldırdım çünkü psikolojik yönden buna hiç hazır diildim ve benimde en az 6 ay beklemem gerekiyor 4 ayım kaldı inan gün sayıyorum düşündene sen 6. ayında kaybetmişsin benim doğumumu 20 gün vardı Allah tan hayırlısı bu 6 aylık sürede kendimize çok ii bakmamız lazım Allah tan hayırlısı olsun.Dualarım bizim gibi olanlarla Allah bebeklerimizi evimize götürmeyi nasip eder inşallah.
kerimecik benimde 4aylık hamileyken tansiyonum yükselmeye başladı 19larda geziyodu tansiyonum hastaneye yatırdı doktorum 7 aylık doğum yaptım allaha şükür oğluma sağlıklı doğdu 800 grm ama 2hamileliktede çıkabilirmiş tansiyon şimdi oğlum 4 yaşında 2.düşünüyoruz ama ne yapmam gerekiyo bilmiyorum doktorada gidemedim :çok üzgünüm:
canım çok çok geçmiş olsun...30 yaş artık genç...olacaktır..üzme kendini..ben 32 yaşında mikro enjeksiyonla hamile kaldım çeşitli problemlerimden dolayı...şu anda 14 haftalık...15 günde 1 gidiyorum doktora...doktor aylık gel diyo ama pimpiriğim biraz....tansiyon her muayenede ölçülüyor benim...sen ilk kez 5.5 aylıkken ölçtürmüşsün sanıyorum..aman arkadaşlar her muayenede ölçtürün tansiyonunuzu...hatta eve bilekten ölçer cihaz alın...40-50 ytl birşey...bazen erken farketmek tedaviyi kolaylaştırıyor...kansızlığına gelince onu demir ilaçları ile giderebilirler sorun etme...bende de hafif hafif kansızlık başladı...kan hapı almaya başlayacağım..üzme kendini...biraz dinlen..yeniden inşallah hamile kalır, bebişine kavuşursun...
mrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.
merhaba canım üzüntünü anlıyorum çok geçmiş olsun bende preklemsi help sendromu oldum 2 yıl önce 29 haftalıktı fark ettiğimizde bebeğim yaşıyordu tansiyonu düşürünce sezeryanla aldılar bebek 6 gün yaşamış bende doğumdan sonra yoğun bakımda hiç uyanmadan 6 gün uyumuşum her şey bitmiş benden umut kesilmiş fişi çekeceklermişti ben bi anda gözümü açmışım bebeğim gözlerini kapatmış o ömrünü geri bana verdi.şimdi tansiyonum 3 sonra normale döndü bir yıl korunduk 8 ayda hamile kalamadım çünkü psikolojim bozulmuştu tekrar aynı olurmu diye sakın böyle düşünmeyin bebek düşünmeye başladığınızda çok rahat olun ve ilk kez kalacakmış gibi düşünün ben şimdi 5 aylık hamileyim ve hiç korkmuyorum yaşimda 31 gözetim altında hamileliğim devam ediyor eğer tansiyonum yükselirse ilaçlarla durduracaklar.allahım herkeze mutluluğu yaşatsın bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsimrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.
çok zor yaşadıkların benimde bebeğimi 7 ay önce aldılar şiddetli preklemsi den 28 haftalıktı 3 gün yaşadı benim bir şansımvardı teselli olucam bir evladım var.çok acı birşey hala karnımın içinde gibi geliyor.unutması çok zor