hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşayanlar ve kansızlık olanlar yardım

KERXIXMECXIXK

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2007
63
0
mrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.

Çok geçmiş olsun, evvelden de tansyonunuza varmıymış yoksa gebelik nedeniyle mi yükselmiş? inşalah bi daha kimse böyle bir acıyla karşılaşmaz...

Çok geçmiş olsun, evvelden de tansyonunuza varmıymış yoksa gebelik nedeniyle mi yükselmiş? inşalah bi daha kimse böyle bir acıyla karşılaşmaz...

teşekkür ederim canım.varmış dediğim gibi kronikmiş yani devamlı olan gebelikte olan değil.benim bilgim yoktu hipertansiyonum olduğundan 5.5 aylıkken tetanoz olmak için sağlık ocağına gittim tansiyonum ilk kez orda ölçüldü yüksek çıkınca dinlendirdi yine ölçtü yüksek olunca akşam üstüydü kadın doğum acile git dedi gittim dahada yükseldi 19 -13 olmuş dilaltı verdiler 2 tane inmedi ve ambulansla fakülteye gittim orda yatış oldu 14 gün ve bebeğim karnımda öldü ve suni sansı verdiler doğum yapıp 3 gün daha kalıp çıktım.:uhm: ummadığım anda neler geldi başıma inşallah kimse yaşamaz bunları.şu an tansiyonum sınırda genelde 14- 10 ilaç kallanıyorum normale iniyor.

Canım yaaa neler yaşamışsın allah sabır versin sana, inşallah en yakın zamanda bir daha bebeğin olur, ben böyle şeylei okuyunca çok korkuyorum, benimde dün tansyonum çıktı 2-3 defa ama düştü çok korktum, bugünde ölçüyorum bugün daha normal en fazla 13-8 çıkıyor.Ama dün feciydi, çok başım ağrıdı...Korkuyorum bende...

kerimecik tekrar hamile kalırsın ve doğurursun korkma ama çok iyi bir dr takip ettirmelisin düzenli diyet yapmalısın gebelikte hipertansiyon intra uterin arter direnci dediğimiz bebeği besleyen damarlarda daralmaya yol açar buda bebeğin anne karnında beslenememesine yol açar muhtemelen sendede böyle bir sorun olmuştur bunu dr un yakın takip etmeli bilinçli ve duyarlı bir dr bul bu ciddi bir hastalıktır ama önlenemez değil

Canım yaaa neler yaşamışsın allah sabır versin sana, inşallah en yakın zamanda bir daha bebeğin olur, ben böyle şeylei okuyunca çok korkuyorum, benimde dün tansyonum çıktı 2-3 defa ama düştü çok korktum, bugünde ölçüyorum bugün daha normal en fazla 13-8 çıkıyor.Ama dün feciydi, çok başım ağrıdı...Korkuyorum bende...

canım sen hamilemisin.eğer öyleysen çok dikkat et.gebelikte çok önemli tansiyon.bak benim başıma gelenleri örnek al.hamile değilsende tansiyonlarını takip et bakalım rabbim kimseyi dara koymasın.

kerimecik tekrar hamile kalırsın ve doğurursun korkma ama çok iyi bir dr takip ettirmelisin düzenli diyet yapmalısın gebelikte hipertansiyon intra uterin arter direnci dediğimiz bebeği besleyen damarlarda daralmaya yol açar buda bebeğin anne karnında beslenememesine yol açar muhtemelen sendede böyle bir sorun olmuştur bunu dr un yakın takip etmeli bilinçli ve duyarlı bir dr bul bu ciddi bir hastalıktır ama önlenemez değil

teşekkür ederim canım.düzenli diyet yapıyorum şu anda tekrar hamile olursam fakültede yapıcam bütün kontrollerimi.orda dosyam var zaten önceki doğumdan umarım tekrar aynı şeyleri yaşamam.

mrb herkeze.ben 2 ay önce 6 aylık hamileyken hipertansiyona bağlı preeklemsi yaşadım ve bebeğim karnımda öldü.suni sancıyla doğum yaptım.yaşım 30 ve ağustosta evlilikte 5 yılım dolacak.bu zamana kadar işimize düzeltelim diye erteledik 2 yıl sonra 2 yılda eşim istemedi sonra ikna ettim haile oldum ama mutluluğum yarım kaldı ve hem bebeğimi kaybettim hemde sağlığımı.yani haberim olmayan hastalıklarımı öğrendim.bende kronik hipertansiyon varmış ve kolesterolumde var.baya yüksek.ayrıca kansızlık var.bebeğim olmasını çok istiyorum dr 6 ay yasak koydu vücudum toparlansın diye.şimdi 4 ay var ve ben şimdiden önlemlerimi almak istiyorum.tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.son 3 ayımda folik asit kullanıcamki gebe kalırsam hemen faydası olsun.bana önerileriniz ne olur yardımcı olsanız.birde aynı şeyleri yaşayan ve doğum yapan varmı yada duyduğunuz olayları anlatsanız.bilmediklerimi öğrensem daha da bilinçlensem.

Çok geçmiş olsun canım..........Aynı olay 2 sens önce benim de başıma geldi.33 haftalık hamileydim aniden tansiyonum yükseldi ve sonuç hüsranla bitti.Bebeğim ölmüş normal doğum yaptırdılar...Benim de tansiyon kronikmiş.Hamileliğim sırasında öğrendim.Hala bebek yapmaya korkuyorum...Çünkü tansiyonum hep sınırda.İlaç kullanıyorum öyle düzeliyor.Dr dediğine göre hamilelik döneminde de tansiyon ilacı kullanmam gerekiyormuş...Allah sabır versina.s.

Çok geçmiş olsun canım..........Aynı olay 2 sens önce benim de başıma geldi.33 haftalık hamileydim aniden tansiyonum yükseldi ve sonuç hüsranla bitti.Bebeğim ölmüş normal doğum yaptırdılar...Benim de tansiyon kronikmiş.Hamileliğim sırasında öğrendim.Hala bebek yapmaya korkuyorum...Çünkü tansiyonum hep sınırda.İlaç kullanıyorum öyle düzeliyor.Dr dediğine göre hamilelik döneminde de tansiyon ilacı kullanmam gerekiyormuş...Allah sabır versina.s.

canım sanada çok geçmiş olsun.demek sende benim yaşadıklarımı yaşadın.çok acı yaaaaaaa bende korkuyorum yine aynı şeyi yaşamaktan.benimde tansiyon sınırda ilaç kullanıyorum.hamileliktede dozunu ayarlayacaklar.ben senin gibi fazla ara vermek istemiyorum yaşım 30 inşallah allahta yardımcım olurda çok beklemem bebeğimi.senle aynıyız birbirimizi takip edelim belki bir faydamız olur birbirimize.allahtan hayırlısı neyse o olsun hakkımızda

merhaba canım ben yeşimnur bende 2 ay önce hamileliğimin 35. haftasında bebeğimi kaybettim ve hiç bir neden yokken ve ben bebeğimi sezeryanla aldırdım çünkü psikolojik yönden buna hiç hazır diildim ve benimde en az 6 ay beklemem gerekiyor 4 ayım kaldı inan gün sayıyorum düşündene sen 6. ayında kaybetmişsin benim doğumumu 20 gün vardı Allah tan hayırlısı bu 6 aylık sürede kendimize çok ii bakmamız lazım Allah tan hayırlısı olsun.Dualarım bizim gibi olanlarla Allah bebeklerimizi evimize götürmeyi nasip eder inşallah.

kerimecik benimde 4aylık hamileyken tansiyonum yükselmeye başladı 19larda geziyodu tansiyonum hastaneye yatırdı doktorum 7 aylık doğum yaptım allaha şükür oğluma sağlıklı doğdu 800 grm ama 2hamileliktede çıkabilirmiş tansiyon şimdi oğlum 4 yaşında 2.düşünüyoruz ama ne yapmam gerekiyo bilmiyorum doktorada gidemedim :çok üzgünüm:

merhaba canım ben yeşimnur bende 2 ay önce hamileliğimin 35. haftasında bebeğimi kaybettim ve hiç bir neden yokken ve ben bebeğimi sezeryanla aldırdım çünkü psikolojik yönden buna hiç hazır diildim ve benimde en az 6 ay beklemem gerekiyor 4 ayım kaldı inan gün sayıyorum düşündene sen 6. ayında kaybetmişsin benim doğumumu 20 gün vardı Allah tan hayırlısı bu 6 aylık sürede kendimize çok ii bakmamız lazım Allah tan hayırlısı olsun.Dualarım bizim gibi olanlarla Allah bebeklerimizi evimize götürmeyi nasip eder inşallah.

canımyaaaa sende çok zor günler geçirmişsin.allah hepimizin yardımcısı olsun.araştırılıp hiçbir neden bulamadılarmı yazık ya bayada büyükmüş ama ne yazıkki yapacak bişey yok canım verende alanda rabbim.bende sürenin dolmasını bekliyorum inşallah sende bende ve tüm bekleyenlerde tez zamanda sorunsuz bir hamilelikle bebeklerimize kavuşuruz.

kerimecik benimde 4aylık hamileyken tansiyonum yükselmeye başladı 19larda geziyodu tansiyonum hastaneye yatırdı doktorum 7 aylık doğum yaptım allaha şükür oğluma sağlıklı doğdu 800 grm ama 2hamileliktede çıkabilirmiş tansiyon şimdi oğlum 4 yaşında 2.düşünüyoruz ama ne yapmam gerekiyo bilmiyorum doktorada gidemedim :çok üzgünüm:

canım ne güzel bak sen bebeğine kavuşmuşsun.ikinciyide düşünüyorsan önce dr git bir muayene ol tansiyon kolesterol kan vs tahlil yaptır sonra gebelik düşün.dr takibinde olursa iyi bir dr çözümü var allahın izniyle.inşallah sende ikinci meleğine sorunsuz bir şekilde kavuşursun canım.üzülme ayrıca sen bizden şanslısın benim tansiyon gebelik zehirlenmesi (preeklemsi) yaptı.benimde hayati tehlikem vardı ama bebeğim öldü karnımda.sen de önlemlerini al gerisini rabbim bilir.

14-08-2008 11:14simsek675
Merhaba keremcik;gebelik bölümündeki yazını okudum.Aynı durum benimde başımdan geçti.Şimdi tekrar bebek düşünüyorum.Yalnız biraz korkuyorum çünkü benimde tansiyonum kronikmiş.Şu anda tansiyon ilacı kullanıyorum.Doktor kontrol altında hamile kalabileceğimi söyledi.Senin doktorunun bu konuda görüşü ne acaba.Beni bilgilendirirsen sevinirim.
Canım burdaki yazına cevaben canım biz birbirimizi takip edelim ve bu konudan yazışalımki konu devamlı aktif olsun.ve bunu yaşayan diğer arkadaşlarda burada toplansın belki başkalarınada yardımımız olur kendimize cevap ararken.benim dr 6 ay yasak koydu şimdi 2.5 ayım kaldı ve folik asit kullanmaya başladım tansiyon ilacımıda kulanıyorum birde bende kansızlık var demir ilacıda kullanıyorum.tansiyon libradin 10 mg lık hastanedeyken alfamette kullanıyordum çıkınca kesti dr libradin kullanıyorum.sen ne kullanıyorsun dozu nedir

canım çok çok geçmiş olsun...30 yaş artık genç...olacaktır..üzme kendini..ben 32 yaşında mikro enjeksiyonla hamile kaldım çeşitli problemlerimden dolayı...şu anda 14 haftalık...15 günde 1 gidiyorum doktora...doktor aylık gel diyo ama pimpiriğim biraz....tansiyon her muayenede ölçülüyor benim...sen ilk kez 5.5 aylıkken ölçtürmüşsün sanıyorum..aman arkadaşlar her muayenede ölçtürün tansiyonunuzu...hatta eve bilekten ölçer cihaz alın...40-50 ytl birşey...bazen erken farketmek tedaviyi kolaylaştırıyor...kansızlığına gelince onu demir ilaçları ile giderebilirler sorun etme...bende de hafif hafif kansızlık başladı...kan hapı almaya başlayacağım..üzme kendini...biraz dinlen..yeniden inşallah hamile kalır, bebişine kavuşursun...

canım çok çok geçmiş olsun...30 yaş artık genç...olacaktır..üzme kendini..ben 32 yaşında mikro enjeksiyonla hamile kaldım çeşitli problemlerimden dolayı...şu anda 14 haftalık...15 günde 1 gidiyorum doktora...doktor aylık gel diyo ama pimpiriğim biraz....tansiyon her muayenede ölçülüyor benim...sen ilk kez 5.5 aylıkken ölçtürmüşsün sanıyorum..aman arkadaşlar her muayenede ölçtürün tansiyonunuzu...hatta eve bilekten ölçer cihaz alın...40-50 ytl birşey...bazen erken farketmek tedaviyi kolaylaştırıyor...kansızlığına gelince onu demir ilaçları ile giderebilirler sorun etme...bende de hafif hafif kansızlık başladı...kan hapı almaya başlayacağım..üzme kendini...biraz dinlen..yeniden inşallah hamile kalır, bebişine kavuşursun...

canım teşekkür ederim.canım ben özele gitmediğim için devlet hastanesindeki dr sanki sekreter soruyor bişiler yazıyor yolluyor.ultrasonu başka yer tahliller başka dr sonuç gösteriyordum sadece birde acemiydim hiçbir bilgim yoktu etraftan yol gösterende olmadı kaynana ben gitmedim bişey lmaz falan bebeğime oldu olan.şimdi daha tecrübeliyim.hastalığım konusunda bilinçlendim ve herkezin yüzünü gördüm.inşallah birdaha böyle acı yaşamam kimse yaşamasın.eve tansiyon aleti aldık şu hemşirelerin kullandığından pahalıydı ama ömür boyu bana lazım tansiyon hastası olarak.ben geç farkettim.kansızlık için demir ilacı pekmez kara üzüm kullanıyorum.iyi dileklerin için saol.sanada hayırlı doğumlar canım.

çok zor yaşadıkların benimde bebeğimi 7 ay önce aldılar şiddetli preklemsi den 28 haftalıktı 3 gün yaşadı benim bir şansımvardı teselli olucam bir evladım var.çok acı birşey hala karnımın içinde gibi geliyor.unutması çok zor

merhaba canım üzüntünü anlıyorum çok geçmiş olsun bende preklemsi help sendromu oldum 2 yıl önce 29 haftalıktı fark ettiğimizde bebeğim yaşıyordu tansiyonu düşürünce sezeryanla aldılar bebek 6 gün yaşamış bende doğumdan sonra yoğun bakımda hiç uyanmadan 6 gün uyumuşum her şey bitmiş benden umut kesilmiş fişi çekeceklermişti ben bi anda gözümü açmışım bebeğim gözlerini kapatmış o ömrünü geri bana verdi.şimdi tansiyonum 3 sonra normale döndü bir yıl korunduk 8 ayda hamile kalamadım çünkü psikolojim bozulmuştu tekrar aynı olurmu diye sakın böyle düşünmeyin bebek düşünmeye başladığınızda çok rahat olun ve ilk kez kalacakmış gibi düşünün ben şimdi 5 aylık hamileyim ve hiç korkmuyorum yaşimda 31 gözetim altında hamileliğim devam ediyor eğer tansiyonum yükselirse ilaçlarla durduracaklar.allahım herkeze mutluluğu yaşatsın bebeklerini kucaklarına almayı nasip etsi

çok zor yaşadıkların benimde bebeğimi 7 ay önce aldılar şiddetli preklemsi den 28 haftalıktı 3 gün yaşadı benim bir şansımvardı teselli olucam bir evladım var.çok acı birşey hala karnımın içinde gibi geliyor.unutması çok zor

canım sanada rabbim sabırlar versin.bebek neden öldü gelişmesini mi engellemiş tansiyon.benimki gelişmesi gerilemişti hastanede yatarken hiç ilerlemedi ve kalbi durdu.bir evladın varmış allah ona ömür versin hayırlısıyla düşünürsen kollarına almayı nasip eder inşallah canım.unutulacak bişiy değilki güzelim kendimi kaybediyordum öyle hazırlamıştımki kendimi.birden bire kaybettim.hayırlısı böyleydi demek rabbim birdaha yaşatmaz inşallah.

X