Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

İlacın prospektüs'ünü okuduktan sonra kesinlikle kullanabileciğimi düşünüyorum.Birkere ilacın içinde 18 yaş altına uygun değildir.Doktor uygun görürse dr. ile tartışınız bu konuyu diye yazıyor.Okadar korkunç yan etkiler yazıyor ki 18 yaş altı ile ilgili şok oldum .Bir tek iştahı açılacak diye kullanılacak bir ilaç değil .Kullanım şekline gelince yatmadan 15-20 dk önce ver hemen uyutacak bu ilaç çocuğu dedi.Sabah kalkmakta sıkıntı yaşayacağını söyledi .Zaten cocerta yı vermeden sabah kahvaltısını sağlam yaptırmam gerek ki gün içerisinde bişi yemiyor .Birde üzerine zor kalkmak eklenirse kahvaıltıda kalkacak.Ayyy bilmiyorum yaaaa kaldım öyleyce .Ozgorozcum siz hangi şehirde yaşıyorsunuz.

18 yaş altının kullanamaması sakıncalı,risperdalda farklı davranış hastalıklarına göre yaş guruplandırması var.hiperaktivitide yazmıyor otizm yazıyor onuda 5 yaşın altında kullanımı uygun değildir diyor..yani biz verebiliriz..sizin ilaçta otizim kısmında ne yazıyor bu şekilde yaş guruplandırması yapılmışmı yoksa direk 18 yaş altı uygun değil diye mi yazıyor..ben istanbuldayım.aynı şekilde bende sabah kahvaltısı yaptırmadan asla vermem ilacı,sıkı kahvaltı yaparız..zate bütün gün aç geziyor yavrum.ama akşamları risperdal işe yarıyor.okuldan 17.00 gibi geliyor hemen veriyorum 0.25 mg 1 saate kalmaz iştahı açılıyor.üstündeki sinirden kurtuluyor..akşamda diyelim 20.00 verdim iki doz halinde veriyorum tekrar 0.25 mg. 21.30 gibi yatıyor ama vermesem denemişimdir gece 12 de yatıyor..istersen drdan ilaç değişikliği isteyebilirsin..bir konuş drunla yaş olayını içinizin rahat olmadığını..ben druma sorarım herseferinde oda bu ilaçların bağımlılık yapmadığını söyler..geçen sefer gittiğimde içim rahat değil 1 sene oldu ilacı kullanıyoruz..tahlil yapalım dedim..allah korusun karaciğere falan bir yerine zarar vermesin ilaç neticede..yine bana zararı yok ama için rahat olsun diye tahlil yapalım dedi..bakalım bu ay aç karnına götürcem tahlil için..sonucu yazarım..sizde drunuzla konuşun..bu arada siz hangi şehirdesiniz..

Son düzenleme:
otizm ile ilgili hiç bişi yazmıyor sadece 18 yaş altı için uygun olmadığı yazıyor.Bursa'da yaşıyorum.yan etkileri beni çok korkuttu yaa 18 yaş altı kullanımda intihar girişiminde bulunabilir falan diye yazıyor çok korktum yani.Çünkü bizde sinirlilik falan yok bütün derdim 3 aydır kullanıyorum concerta yı 3 kg verdi. Düşünsene 8 yaşında 21 kg düştü . Her gören ayyy neolmuş böyle çocuk çok zayıflamış diyor.Eşiminde benimde psikolojimiz bozuldu artık.Sadece belki bir vitamin falan verir diye götürdüm.Bu ilacı verdi kaldım öylece...Bütün bunları okuduktan sonra nasıl kullanabilirim ki ???Korkuyorum psikoljini bozmaktan daha bunlar için çok küçük olduklarını düşünüyorum.

bende baktım netten siziz ilaca evt 18 yaş altı kullanılması önerilmiyor,valla ne bileyim inan bende çok müzdaribim bu konulardan ama sizde sinirlilik problemi yoksa ozaman hiç başlamayın balık yağı şurubu yada hapı deneyin.mesela ben ilaç verdiğim zaman sabahları bir kaşık keçi boynuzu pekmezi veririm evden çıkmadan.eğer sorun sadece kilo aldırmak içinse bu kadar korkutucu yazılar içeren ilacı vermeyin..vitamin takviyesi yapın bitkisel bir vitamn ilacı vardı adı immizonic eczaneye sorun bilirler böyle yollarla deneyin..eğer benim oğlumun sinir halleri olmasa inanın okuldan gelince öyle kötü oluyorki sürekli sıkıldım,bunaldım kızgınlık hali herşeye bir nefretlilik hali mecburen veriyorum yoksa inanın vermezdim..
baktınız vitamin takviyesi işe yaramadı olmadı risperdalı sorun drunuza.

Merhaba,

12 yaşındaki oğluma dikkat ekskliği teşhisi konduğu için sratterra verdi doktorumuz.Aranızda kullanan varsa karşılaştığınız yan etkileri nelerdir.Paylaşır mısınız. 2 gün oldu biz başlayalı,çok tedirginim.

merhaba biz kullanıyoruz strattera 40 mg yaklaşık 5 ay oldu kızm 10 yaşında dersleri daha iyim daha dikkatli artık bayağı fark etti.yazın bırak dedi doktor okul kapanınca bırakacaz, sadece çok hareketli hareketine bir şey yapmadı.hiç bir yan etki göstermedi bu ilaç yan etkisi az ve etkisi 24 saat olduğunu söylemişti doktor.
geçen gün İbrahim saraçoğlu hiperaktif çocuklara limonlu melisa çayı [özellikle limonlu olandan dedi]gece yatmadan yarım saat önce içirin dedi hem sakinleşirler hemde daha iyi uyurlar dedi.dün aktardan aldım deneyecem

bugun 5. gün bizim.biz sadece sabah tek doz alıyoruz.ilacı aldıktan 5-6 saat sonra uyku ve yorgunluk hali oluşuyor.2-3 saat sürüyor bu hali sonra normale dönüyor.sanırım siz sabah akşam 40 mg tamamlıyorsunuz.evet bu ilaç dikkat eksikliği tedavsine en uygun ilaçmış.araştıryorum gunlerdir.ilaç tam olarak etkisini kaç gün sonra göstermeye başladı hatırlıyor musunuz.

bizde sabah tek doz 40 mg alıyoruz önce 25 mg başladık ama kontrolde dikkati hala dağınık deyince 40 mg aldık.4 aydır 40 mg kullanıyorum.dikkat yönünden artık daha iyi notları daha iyi 3.sınıfa gidiyoruz .hiç bir yan etki görmedim çok şükür hatta hala çok hareketli.kıpır kıpır yerinde durmaz
doktor önemli değil dedi.bu ilacın içinde azda olsa sakinleştirici var belki onun etkisiyle uyku hali oluşuyordur. doktorun 1 ay sonra tekrar kontrole çağırması lazım sizi çağırmadımı.
uyku ve yorgun halini görünce insanın psikolojisi bozuluyor ben çocuğuma ne ypıyorum böyle diye ben çok ağlamıştım ama zamanla alışıyo zorda olsa biraz zaman bırak.ilaç 3 ila 4 ay sonra etkisini gösteriyor dr öyle demişti gerçektende öyle biraz uzun bir zaman gözükebilir ama inşallah faydasını görürsün

Aynen onu öyle görünce, doğasıyla oynuyor muyum çocuğumun, acaba hakikaten gerekli miydi, doğru mu yapıyorum diye içim içimi yiyor,gözlerim doluyor tahammül edemiyorum ve kabullenmekte zorlanıyorum.önce benim bunu kafamda kabullenmem lazım.evet 1 ay sonra çağırdı dr umuz.bakalım o zaman sonuç ne olacak.seneye teok sınavımız var o yüzden tedaviye de devam etmemiz lazım.yeter ki doğru yolda oldugumuzu bileyim.sürekli araştırıyorum.sizin olumlu sonuç almanıza gerçekten çok sevindim.Rabbim bize de nasip eder ,inşallah.İlgin için çok teşekkür ederim.Allah başka hastalım vermesin evlatlarımıza.

inşallah iyi sonuçlar alırsın.evet allah başka hastalık vermesin.zaman geçtikçe alışıyorsun inşallah sizdede işe yarar .rica ederim ne zaman istersen yazabilirsin ve soru sorabilirsin

merhaba benim oğlumda 1.sınıftan beri düzenli olarak concerta kullanıyor.şuan 2.sınıfta hem dikkatini arttırdı hareketliliğini sınırladı buraya kadar iyi ama ben hala alışamadım.,ştahını kesiyor,huzursuzluk hali var sanki böyle mutsuz isteksiz gibi kilo kaybı oldu..sabah veriyorum 27 mg etütlü okul su bile içmiyor koyduğum herşey geri geliyor.artık beslenme bile koymuyorum.kesinlikle yemiyor.sürekli tuvalete gidiyormuş,tuvalete gidişi aslında bulunduğu ortamdan uzaklaşmak istemesi sanırım içi daralıyor..dün geziye gitmişler benimki guruptan uzaklaşmış almış başını ötelere doğru gitmiş.öğretmende ceza vermiş bidahaki geziye gitmeyeceksin diye.yani biz yan etkilerini yaşıyoruz.artık bidahaki randevumuz eylülde olcak acaba kullandığınız ilaç iştahla ilgili yada herhangi bir yan etki yapmadımı ayrıntılı yazarmısınız valla depresyona girdim yatıyorum kalkıyorum kendimi suçluyorum iyimi yaptım ilaca başladım yok diyorum 3.sınıfta vermicem sonra araştırıyorum vermesem daha kötü olurmuş gelecek açısından kafayı yicem arkadaşlar napıyım şaşırdım kaldım valla..

bizde hiç bir yan etki olmadı kilo kaybı yok iştahı gayet iyi .doktorun bu ilacı vermesinin nedeni yan etkisinin az olması ve etkisinin 24 saat olmasıydı.sadece biz çok hareketliyiz kıpır kıpır ama doktor önemli değil dedi.yazın ara vericem yaz tatili sonrası okul açılınca tekrar gidicez.istersen tekrar dr gidince bir sor. biz strattera kullanıyoruz belki önerir sizede.birde geçen İbrahim saraçoğlu tv de söyledi hiperaktif çocuklara gece yatmadan limonlu melisa çayı verin dedi hem rahat uyur hem sakinleşir dedi ben akşamlar vermeye başladım.bir araştır istersen

Merhaba.gerçi dr unuz durumu biliyordur ama bence ilaç değişkliği yapın.ben de araştırırken ilaç değişikliği yapan biriyle tanıştım.onlarda çok araştırma ve deneme sürecinden geçmişler. concerta ile başlamışlar, sonra ritaline dönmüşler.sizin şikayetlerinizin aynısını yaşamışlar.sonra son olarak sraterra ya başlamışlar ve onunla devam etmişler.sraterra kullanırken diğer ilaçlara göre durgunluk hali azalmış.iştahta sorun olmamış, iştahta da bizde de sıkıntı olmadı.ilaçsız dönemde ne yiyip içiyorsa aynı şekilde devam etti.ilacı aldıktan 5-6 saat sonra durgunluk hali oluyordu benim oğlumda o da neredeyse hiç yok artık.ya ben şunu anladım; nasıl ağrı kesici içmek isteyen birine apranax iyi geliyorsa, diğerine hiç etki etmeyip vermidon ağrıyı kesiyorsa bu ilaçlar da öyle.ama normalde zaten bu ilaçların kullanıp sürecinde iştahsızlık,duygu değişikliği,öfke patlaması,içine kapanıklılık ve uykusuzluk gibi yan etkilerinin görüleceği bekleniyor.ama sizin çok uzun süre olmuş, bence şimdiye kadar geçmeliydi yan etkileri.o yüzden sraterraya geçmeyi deneyebilirsiniz.dikkat eksikliği tedavisinde en iyi odaklı bu ilacın oldugu söyleniyor.ben başladım ama eğer dikkatini sadece %10-15 arttırırsa bırakırım.akademik kariyerine %30-40 artı kazandıracaksa evet ama %10-15 orandan bahsediyor dr lar.yazılı notundan 70 alıyorken 77 alacaksa hiç gerek yok.özel ders aldırırım, ilaca vereceğim parayı öğretmene veririm diye düşünüyorum.Allah evlatlarımızın da bizim de yardımcımız olsun.onların iyliği için bile olsa uzaktan izleyip, onları öyle görmek ve bişey yapamak çok üzücü.ha bi de öğretmeninize tavrından dolayı gıcık oldum :) çocgunuzun ilaç kullandığını ve ilaçtan kaynaklanan bir ruh hali içinde oldugunu bilmiyor mu.şu durumda geziye gitmeme cezası oğlunuza ödül olmuştur aslında.çocuk zaten o ortamda mutlu ve hevesli değil.o da ister eğlenmek arkadaşlarıyla ortamın tadını çıkarmak, ama içinden gelmiyorsa ne yapsın.onun o anda iç dünyası ne durumda anlaması lazım.

çok teşekkür ederim evet uzun sürdü bizim yan etkilerimiz..eylülde ilaç değişikliği talebinde bulunacağım dr umuzdan..bu arada geziye gitti..öğretmeninden özür dilemiş oda kabul etmiş götürdü..bende o gün ilaç vermedim..yani concertayı vermedim..diğerinden risperdaldan verdim.geziye biz gidemiyoruz veli olarak ama sınıf annemiz gidiyor ona sordum bir sorun olmadığını söyledi..resimlerde nasılda mutluydu çocuğum..o mutlu olunca bende mutlu oluyorum..ama concertada resimlerde mutsuz bambaşka bir çocuk görüyorum..en son gittiği gezide gene öyle yaptım diğer ilacı verdim..yemiş,içmiş çok eğlenmiş geldi nasıl anlatıyor bana yavrum..normalde olsa konuşmaz,sorsam kızar of sorma der surat bir karış..sürekli evin içinde sıkılma hali ve etrafta birşeyler arayış içinde..kesinlikle ilacı değiştirmem lazım..ayrıca yazılılar bitti bende vermemeyi düşünüyorum zate yaz tatilinde kesiyoruyz ilacı..biraz yemek yesin kuzum çok zayıfladı..allah hepimizin yardımcısı olsun..ilaç parası ödemiyoruz biz ssk karşılıyor..siz ücretlimi alıyorsunuz ilacı..

ben hala öğretmeninize gıcığım, o oğlunuzdan özür dilemeliydi :) çok sevindim eğlenmesine.okulun yoğun temposundan çocukların nefes aldıgı zamanlar o kadar az ki..bu tip geziler de doyasıya eğlence, arkadaşlarıyla okul harici farklı şeyler paylaşmak için fırsat.tadını çıkarıp iyi değerlendirmeleri lazım.ilaç konusuna gelince, bakın siz zaten concertanın olumsuzluğunu gezi günü ilaç değişikliği yaparak görmüşsünüz.hatta eylül de değil de aslında ağustosta okullar açılmadan başlasanız daha iyi olur.ilk başladığınızda gözünüzün önünde olur rahatça gözlemlersiniz, okul dönemine hazır olursunuz.özel dr a götürdüğüm için biz ilacı kendimiz alıyoruz,ama rapor çıkartıcam ben de.biz de yaz tatilinde bıraktık.ağustosta dersane açılacak temmuz sonuna doğru başlıcaz.allaha emanet olun,yeni bilgilere ulaşırsanız, paylaşmak isterseniz haberleşelim.hoşçakalın.

selam bizim birdahaki randevumuz eylülde okul açılmadan.ben en son randevumuzda druma sizin ilaçtan bahsettim.ama pek olumlu düşünmüyor..kullananlar en sonunda concertaya geri dönüyor dedi..pek olumlu sonuçlar almadık bu ilaçtan diyor..en iyi ilacın concerta olduğunu söylüyor..çok istiyorsanız denersiniz ama yazılılarında düşüş olur benden söylemesi dedi..sonra benim dediğime gelirsiniz dedi..şaşırdım bende concertanın bize bu kadar yan etkilerini saymama rağmen böyle söylüyor..isterseniz ritalin deneyelim onun süresi daha kısadır günde 2 kere verebilirsiniz falan dedi..napıyım bende bilemedimki..

bizim dr umuz da sraterranın çok mıy mıy bir ilaç oldugunu (aynen böyle kurdu cümleyi mıy mıy), diğer ilaçlara göre etkisini uzun süre sonra gösterdiğini ama konusunda en iyi ve bu amaca hizmet veren, fda onayli tek ilaç olduğunu söyledi. fda da kılı kırk yararak onay veren amerikan bir kuruluştur. işini iyi yapar. özellikle şarlatanlığa kaçan sporcu ürünü-vitamin-ot -toz bilmem ne deryasında mutlaka aranması gereken onaydır. ambalajlarda fda onayını görmek mümkündür.cok onemli bir kurumdur. yiyecek, ilac ve tıbbı malzemelerin kalite denetimini yapar. eger bu kurumdan onay almazsa ilacınız onemli ulkelere satıs yapmanız mumkun degildir.bence deneyin.dr unuza açıkça söyleyin benim aklımda kaldı denemek istiyorum deyin.ilk onla başlayın. en azından 1.dönem bırakmadan kullanın.ne olacak ki sonunda ? en fazla dr unuzun dediğine dönersiniz.belki de daha iyi gelecek, çocuğunuz da siz de huzurlu olacaksınız bu dönemde.denemeden bunu öğrenmenin yolu yok ki.kaldı ki sizin çocuğunuz bu yıl 3.sınıfa gidecek değil mi.yazılı notları zaten resmi yazılı not olmayacak.4.sınıfta gerçek yazılı notunu alacaklar.bu sene daha rolantiye almanız size hiçbirşey kaybettirmez.

Son düzenleme:
Merhabalar öncelikle senelerdir bende bu konudan muzdaribim bunu söyleyim okuldan şikayet vs vs..... derse girmeme ayakta dolanma yazı yazmama aklınıza gelebilecek bütün şikayetler.......oğlumu ilk 5 yşında dr götürdüm otistik dediler doktor çocuğu görmeden bakmadan daha sonra götürdüm 1. sınıfta asperger dediler ve bunların yanında dikkat eksikliği vsvs ......oğlum hiç bir zamana klasik yöntemle ders dinlemedi ve çalışmadı 1. sınıfa başlamadan okumayı biliyordu....ama nasıl ona bir set almıştım pc de okuma yazmaya hazırlnıyorum dişye bir yada iki defa yarım yamalak izledi bu cd kitaplarıda vardı ben klasik anne tipi pc çok oyun oynuyosun bak bunlara bakmıyosun para veriyoruz umursamıyosun vs vs.... ben okuyorum dedi nerde ne zaman yalan söylüuosun dedim ben niye görmedim ve oğlumla iddaya girdik kitabı getirdim çocuk bütün elat için hazırlanan hikaye kitabını okudu benim ağzım açık kaldı.... sobra sıkıntılar başladı derse girmedi yazı yazmadı 1. sınıfta rispardel surup 21. sınıfta ritalin kullandım hızla kilo kaybettei duygudurumu bozuldu sürekli ağlamaklı bir tonlakonuşuyo....bende sizler gibi çok araştırmalar yaptım halada okuyorum görüyosunuz.... bir gün doktara dedim di Q testi istiyorum bu çocukta öğrenmede sıkıntı yok canı isteyince yapıyor....ve sonuç Q testi yüksek çıktı......sonra ben kendi kendime dedim ki... yazıklar olsun bana onca ilça pes etme isyan etme doktorların dediğine kanma.......bu arada bende öğretmenim.....önce kendi hayatımı değiştirme kakarı aldım yaşam tarzım ev arkadaş çevrem sonra küçük basamaklarla oğluma bir proğram yaprım sıkılmasın dikkati az diye 10dk derslerle başladım....size tüm samimiyetimle söylüyorum 3. sınıftayız şuan 4 e geçtik benim oğlum 2 senedir yazı yazmıyodu tek kelime kitap okumuyodu dersle alakası yok sınava girmezdi....şu an 200 yakın kitabı okuduk yazı yazdık...ve solak kalemide bir tuaf tutuyo üstelik.....dersleri toparladı.....2 yıl ilaç kullandım bir arpa boyu işlerleyemedim bu sene ilaç kullandım ben %200 başarı elde etttim kendinizi değiştirin.......ev işlerinde kendimi paralıyodum mesele hiç bir şey yapmıyorum yemek o kladar eşime yıktım hepsini sadece eğitimiyle ilgilendim... bu bahsetiğim benim tam 8 saatimi alıyo ama ben başardım ilaç tavsiye etmiyorum.... çocuklar ufak 4. sınıfa kadar aldığı notun hiç bir hayati önemi yok....

merhaba bu bölümü baştan sona okudum. benim de kasım 2010 doğumlu, 2 prof tarafından dikkat eksikliği-hiperaktivite-dürtüsellik tanısı konmuş bir oğlum var. ilk prof dürtüselliği için risperdal i önerdi. ben ilacı yerli-yabancı kaynaklarda araştırınca 5 yaş altına çok çok zorda kalınmadıkça verilmediğini ve oğlumda da kuvvetli davranış bozukluğu görülmediği için şu anda vermemeye karar verdim. hiperaktivite ile ilgili ilaçlar 6 yaş sonrası verilebiliyormuş. ikinci prof bengi semerci idi. kaygı bozukluğu, ince motor gelişimindeki gerilik vs için terapi önerdi. beni maddi olarak olağanüstü zorlayacak. bu konuyu düşünüyorum. kreş pedagogu ile de görüşeceğim. merak ettiğim hiperaktivite ile birlikte ince motorda gerilik zorlanma yaşayanlar oldu mu? kitaplarda bu cocukların yazı yazma ve koordinasyonda zorluk yaşayabileceklerini okudum. yaş ile birlikte gelişim gösterip üstesinden gelebiliyorlar mı diye merak ettim.

çocuk psikiyatristi Eyüp Sabri Ercan ın Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu adlı kitabını okumamı tavsiye etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…