- Konu Sahibi gulbeseker
-
7 yaşındaki oğluma hiperaktivite ve dikkat dağınıklığından dolayı bugün sabah saat 9 da concerta 27 mg ilaca başladık dr ilacın iştah kesebileceğini,uykusuzluk ve hırçınlık gibi yan etkilerinden bahsetti.İlacı kullandığımızın 10.günü holter testi yaptırcam kalp ritimlerine bakılcak ilacı kullanmadan öncede kalp dr na sorarak ve onay alarak gittik pskyatri dr una, çok korkuyorum umarım yanlış bişey yapmıyorumdur bu ilacı kullananlarınız varsa lütfen bilgi verirmisiniz neler yaşıyosunuz..
merhaba
benimde iki çocuğum hiperaktiftirler...sabır gerekiyor ben doktora götürmedim çünkü doktor arkadaşımız var allah razı olsun çocuklarım onun elinde büyüdü...o hep söyler akıl fazlalıından çok zekiler der...ki öyledirler..ben çocuklarımın yaramazlıkları yüzünden eve kapattım kendim,i,kayınvalidemlemi küsmedim neler neler... artık çokta tınn diyorum büyüdükçede hafifliyor geçiyor sakinleşiyor mesela abimiz.hani, hareketli çok yoruyor beni ama onlara ilaç vermedim asla ,çünkü eczacı olan kayınpederim ve arkadaşım asla tavsiye etmiyor önermiyor.çocukların hayatlarını karartırsınız,kendi keyfiniz için onlara ilaç veremezsiniz diyor...şunuda unutmayın çocuklara verilen ilaçlar hep ilerde ergenlik döneminde son derece olumsuz olarak kusacak çocuk size..artı vücudunda olan hasarlarda cabası..
bu arada ben onlara ilaç vermiyorumda nasılmı sabrediyorum,en düşük dozda yan etkileri çok az olan antidepresan içiyorum okadar.tabi allaha sığınıyorum en başta.çünkü onlar yaramaz çok hareketli diye onlara laf söyleyenleri inşallah çocuklarım ilerde öyle yüksek yerlere gelipte mahçup etsinler di,ye...
bazı doktorların ilaç firmalarıyla anlaşmalı olduğunu ilacı yazıpta aldırttığı zaman prim aldığınıda bildireyim..
Biliyorum ki DEH tanısı konmuş biri ile yaşamak cok zor.
Bende bir hiperaktifim ve çok şey oluyor hayatımda.
Elimden geldiğince paylaşmaya calışıyorum amfetamin kullanmaya başladığımdan beri.
Umarım paylaşımlarınız olur bende bu süreçte yardım ederken yardım görürüm.
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile Dünyayı Değiştiriyoruz.
slm yakamoz hoşgeldin..Yazdıklarınıza bakılırsa çocuğunuzda hiperaktivite olabileceğini düşündüm ama tabiki tanıyı doktorlar koyar bence daha fazla gecikmeden çocuk pskyatrisinden randevu alın onlar zaten sizi neler yapmanız hangi testleri uygulamaları konusunda yönlendiriyorlar..Lütfen doktora giderseniz bizimle yaşadıklarınızı paylaşırmısınız hepimizin en ufacık bir bilgiye bile ihtiyacı var..geçmiş olsun allah yardımcımız olsun..
Selam canim hosbuldum..
Evet kesinlikle bir cocuk psikiyatrisine goturmek istiyorum oglumu.
bir test yapsinlar enazindan..
umarim hersey yolundadir..
Tabiki paylasimlarimi burdan yazarim..
Canim birsey sorucam, bu cok onemli bir sorun mudur sence, yani ilerisi icin ???
yoksa ilaclarla birlikte ilerleyen yaslarda,gecici bir durum mudur ? cok merak ediyorum.
cok sagol canim..
Biliyorum ki DEH tanısı konmuş biri ile yaşamak cok zor.
Bende bir hiperaktifim ve çok şey oluyor hayatımda.
Elimden geldiğince paylaşmaya calışıyorum amfetamin kullanmaya başladığımdan beri.
Umarım paylaşımlarınız olur bende bu süreçte yardım ederken yardım görürüm.
Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite ile Dünyayı Değiştiriyoruz.
slm paylaşımınız için teşekkürler blog unuza baktım ve çok faydalı bilgiler yayınlamışsınız allah hepimizin yardımcısı olsun ben bir anneyim ve dehapla ilkkez oğlumda tanıştım çok zor bir durum hem çocuk açısından,hem anne açısından ilk defa bir haftadır oğluma ilaç veriyorum ve her verdiğimde kendimi sorguluyorum acaba doğrumu yapıyorum diye sürekli kendimi suçlu hissediyorum..acaba sizin ilaçla ilgili düşünceleriniz neler paylaşabilirmisiniz..Bu arada blog unuzu takip ediyorum yeni paylaşımlarınızı bekliyorum.umarım herşey gönlünüzce olur..
merhaba blogunuza yorum yazmak istedim ama sanırım beceremedim.Burdan sorayım siz bu ilacı kullanırken kalp ile ilgili problem yaşadınızmı yada hiç kalp kontrolü yaptırdınız mı?Kalple ilgili bir sorun yaratırmı yani çünkü ilacın yan etkilerine bakınca bir sürü şey yazıyor reçetede..
canım ilerleyen zamanlarda duruluyor hiperaktivite ama biz bu süreci kaliteli yani çocuk açısından geçirebilmek için tedavi ettirmeyi tercih etmeliyiz.Benim eşimde çocukken oğlumdanda betermiş ama o zamanlar yaramaz çocuk deyip geçiştirirlermiş kayınvaldem ortaokul sonda durulduğunu söylüyor onlar tedavi falan ettirmemişler eşim en fazla liseyi bitirebilmiş.Şimdide çok hareketli bir insan çok sinirli,öfkelendiği zaman gözü görmez kavgaya karışabilcek tipten,eve pek girmek istemez illa dışarıda vakit geçircek,çabuk sıkılır,evde ağzından laf alamazsın gelirse tv başına valla bence küçükken tedavi ettirselerdi belki herşey daha farklı olurdu diye düşünüyorum..
tufeba teşekkürler blogundaki yeni yazıların için emeğine sağlık ilaçla ilgili yazdıklarını okudum baş ağrısı oğlumda oluyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?