anlıyorum peki bu ilacı nezamana kadar kullanabilecek bıraktığınız zaman sıkıntılar yaşayacakmısınız ya bağımlılık yaparsa acaba ilaçla değilde kural koyarak mı denemek lazım birde ilacın kar ve zararlarını konuşmuşsunuz dr bunlar neler biraz anlatırmısınız...
anlıyorum peki bu ilacı nezamana kadar kullanabilecek bıraktığınız zaman sıkıntılar yaşayacakmısınız ya bağımlılık yaparsa acaba ilaçla değilde kural koyarak mı denemek lazım birde ilacın kar ve zararlarını konuşmuşsunuz dr bunlar neler biraz anlatırmısınız...
Kural koyarak denedik,herzaman ilk başlandığında uyuyor ,özellikle evde daha uyumlu ama dışarıda,yada biri geldiğinde mutlaka hemen uyumsuzluklar başlıyor.Ve sonu hep aynı,cezalar,kızmalar ve yıpranmalar devam ediyor.
Kuralı ilaçla birlikte koyarsak ilerleyebilirmişiz.Öncelikle 1 ay bi deneyelim bi görelim sonucuna göre konuşalım dedi.
Kendi yiğeninede kullandığını söyledi doktorumuz,kar zarar konuştuk tabi uzun vadede düşünüldüğünde gelecekte sorunlu bir çocuk olmasındansa ilaç daha mantıklı geldi.
Hemen çocuk doktorumuzu aradım onada danıştık sanki görüşmede yanımızdaymış gibi aynı şeyleri söyledi ve kendi oğlunada kullanmış ondan bahsetti.Ayrıca bizi bu psikiyatriste yönlendiren Psikoloğumuzda kendi oğlunda hiperaktivite olduğundan bahsetti ve bizde ilaç kulanıyoruz sakın korkmayın demişti.
Oğluma durumdan bahsetmedim ,öksürüyordu buyüzden tahlil yaptırıcağımızı gerekiyosa vitamin kullanmamız gerekeceğini söyledim.Uzun vade de 1 yıl olabilir fakat dediğim gibi önce bi 1 ay kullanıp ona göre bakalım dedi.Şimdi ne desek boş
sanki benim oğlumu anlatıyorsunuz aynı davranışlar bizimkiside ben 3.5 yaşında devlet hastanesine götürdüm çok hareketi ve acımasız yani hayvanlara zarar verebilen bir çocuktu risperdala başlattılar 6 ay kullandık ama ilaç korkusuna yaşı küçük olduğu için endişelerimden bıraktım dr da gitmedim 5 yaşında kalbinde ek atım olduğu tespit edildi ve kalp dr küçük yaşta pskyatri ilacı yapmıştır dedi şimdi senede 1 defa kalp dr gidiyoruz ve hala devam ediyor yüzmeye bile yeni tavsiye etti profosyonel olmamak kaydıyla.eğer okulda dikkatle ilgili problem yaşarsak çok şikayet alırsak 2.sınıfa giderkan çok küçük dozda başlarsınız dedi bende şimdi takipteyim bakalım eğer dikkatiyle ilgili yani şu yazılılardaki harf yanlış yazımları,yarısını yazmama ve ders yapmaktan çabuk sıkılma özellikle bakmadan ezbere yazdırmada yani kafa yorması gereken zamanlarda bunu yapıyor böyle devam ederse bende düşüncem artık ilaca başlamayı çok korkularım var ama onun geleceği söz konusu soruyorum oğluma neden aklından yazarken yanlış yapıyosun diye aklımda tutamıyorum diyor belkide dikkat dağınıklığından ileri gelebilir.yakın zamanda öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum bakalım neler diyecek ama eğer ilaca başlarsam öğretmene söylemicem..Şu kalp dr gideyim eko çekilsin ilaçla ilgili konuşcam bakalım vercekmi..
sanki benim oğlumu anlatıyorsunuz aynı davranışlar bizimkiside ben 3.5 yaşında devlet hastanesine götürdüm çok hareketi ve acımasız yani hayvanlara zarar verebilen bir çocuktu risperdala başlattılar 6 ay kullandık ama ilaç korkusuna yaşı küçük olduğu için endişelerimden bıraktım dr da gitmedim 5 yaşında kalbinde ek atım olduğu tespit edildi ve kalp dr küçük yaşta pskyatri ilacı yapmıştır dedi şimdi senede 1 defa kalp dr gidiyoruz ve hala devam ediyor yüzmeye bile yeni tavsiye etti profosyonel olmamak kaydıyla.eğer okulda dikkatle ilgili problem yaşarsak çok şikayet alırsak 2.sınıfa giderkan çok küçük dozda başlarsınız dedi bende şimdi takipteyim bakalım eğer dikkatiyle ilgili yani şu yazılılardaki harf yanlış yazımları,yarısını yazmama ve ders yapmaktan çabuk sıkılma özellikle bakmadan ezbere yazdırmada yani kafa yorması gereken zamanlarda bunu yapıyor böyle devam ederse bende düşüncem artık ilaca başlamayı çok korkularım var ama onun geleceği söz konusu soruyorum oğluma neden aklından yazarken yanlış yapıyosun diye aklımda tutamıyorum diyor belkide dikkat dağınıklığından ileri gelebilir.yakın zamanda öğretmeniyle konuşmayı düşünüyorum bakalım neler diyecek ama eğer ilaca başlarsam öğretmene söylemicem..Şu kalp dr gideyim eko çekilsin ilaçla ilgili konuşcam bakalım vercekmi..
Bende mecbur kalmadıkça söylemeyi düşünmüyorum,zaten bi şikayeti yok öyle öğretmenimizin .Herkesi ne kadar şikayet ediyosa bizimkide o kadar.
Belki evde olsam,çalışmasam onunda okulu olsa her şeyi baştan kurallı bir şekilde halledebilirdim ama neyse amalara bi takılırsam düzlüğe çıkamam gibime geliyor.
Allaha sığınıyorum ilacın bi yan etkisi olmasın inşallah,kısa sürede düzene koyabileyim herşeyi.Yinede şükretmeyi bilmek lazım.Bunada şükür diyorum.Eğer sorunumuz buysa üstesinden gelicez yapcak bişey yok.Herşerde vardır bi hayır .Elbet bundada vardır allahın bir bildiği.Sabır başka yapcak bişey yok
ozamanlar çok küçüktü hareketliliği biraz daha iyi oldu ama gece çocuk çığlıklarla bağırmaya başlamıştı zaten korkuyodum bende hemen kestim ilacı,
bu arada şuanda facede bir sayfa buldum onu okuyorum
arama butonuna Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu yaşayanlar ve aileleri yazın orda ilaç kullananlarla ilgili paylaşımları okuyun isterseniz..
Ne diyim allah yardımcımız olsun ilerki günlerde yaşadıklarınızı burdan paylaşırsanız memnun olurum umarım çok güzel şeyler yaşarsınız ve bir an önce atlatırsınız..
ozamanlar çok küçüktü hareketliliği biraz daha iyi oldu ama gece çocuk çığlıklarla bağırmaya başlamıştı zaten korkuyodum bende hemen kestim ilacı,
bu arada şuanda facede bir sayfa buldum onu okuyorum
arama butonuna Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite bozukluğu yaşayanlar ve aileleri yazın orda ilaç kullananlarla ilgili paylaşımları okuyun isterseniz..
Ne diyim allah yardımcımız olsun ilerki günlerde yaşadıklarınızı burdan paylaşırsanız memnun olurum umarım çok güzel şeyler yaşarsınız ve bir an önce atlatırsınız..
aklıma yatmayan bi durum var.Hani yorum yapanlar varya ilaç kullananlar hakkında.
Yavrularınıza yazık ediyosunuz,onlar öyle mutlu bırakın vs.
Tamam anladım kabul ediyorum bunu ,ben uğraşırım hiç problem değil. Dr.da olmayı versin diyolarya zaten amacımız dr.olsun mühendis olsun değil.Ama onlar büyüdüğünde ,dışlandıklarında,yada işsiz güçsüz kaldıklarında yaşayacakları sorunlar ne olacak,yürütemedkleri okulları,arkadaşlıkları belki evlilkleri.
O zaman bunalıma girip daha kötü şeyler olursa ne olacak.
Hep çocuk kalmayacaklar ki.
Okulda sürekli eleştirildiklerinde,dışlandıklarında.Onların ruhunda ne yaralar açılıyor kimbilir..
Kendilerini yaramaz,ders anlamayan kişiler olarak kabullendiklerinde asıl ozaman bişey yapamayız gibime geliyor.Çünkü pes etmiş olacaklar.
Okadar kararsızım ki .Yanlış karar vermekten çok korkuyorum.İlerde anne böyle bir ilaç vardı niye kullanmadın,bende başarılı etrafında arkadaşları tarafından sevilen biri olmak isterdim derse ya.
Yada tam tersi.
Allahım neolur ne karar verirsem vereyim pişman etme diye dua ediyorum
Talya06 hani az önce sana faceden bir siteden bahsetmiştim ya o sitede Burak Ayva adlı öğrencinin ilaçla ilgili yaşadığı şeyleri muhakkak oku derim ben çok etkilendim..
Talya06 hani az önce sana faceden bir siteden bahsetmiştim ya o sitede Burak Ayva adlı öğrencinin ilaçla ilgili yaşadığı şeyleri muhakkak oku derim ben çok etkilendim..
Artık okumak istemiyorum,beni karmaşaya sürüklüyor
Daha öncede 20 li yaşlarda kullanmaya başlayan bir gencin ailesine sitemini okumuştum.Yeni başlamıştı ilaç kullanmaya.
Neden şimdiye kadar kullandırtmadınız bu ilacı diye sitem ediyodu,hayatının nasıl düzene girdiğinden bahsediyodu
İşte okudukça kafam karışıyor.Şöyle bişey düşündüm.15 tatilin son haftasına kadar kullanmıycam.Kendimizi değiştirerek bişeyler yapmaya çalışıcam.Bakalım nekadar faydası oluyor.Baktım hala değişen bişey yok ozaman 15 tatilin ikinci haftasında son 3-4 gün kala başlatıcam.Öncelikle o uyum sürecini evdeyken atlatsın bizde herhangi bir rahatsızlık verirse farkedelim diye.
Şimdilik kararımız bu...
anladım canım gerçekten çok karmaşık bir durum insan neyapcağını şaşırıyor neyi okusak onun etkisinde kalıyoruz en iyisi zaman bakalım neler göstercek bize...
merhaba arkadaşlar. 3.5 yaşındaki oğluma DEHB teşhisi konuldu. dürtüsellik ve saldırgan davranışlarından dolayı 5 aydır zaten ilaç kullanıyorduk, c.tesi netleşecek ilaç kullanıp kullanmayacağı. ben özel bireysel eğitimle bu durumu aşmayı tercih ediyorum ama eğer ilaç kullanmak gerekirsede kullanacağım. size sormak istediğim eğer dr. ilaç vermesse (inşallah) bireysel eğitimle çözüm bulabilirmiyiz? çok bunaldım çünkü iş, güç, duvarlara tırmanan, herşeye ağlayan, mızmız, dağınık, sabırsız bir çocukla uğraşması çok zor.. gerçi halimize şükür ama bende artık yoruldum ve antidepresanlarla ayakta duruyorum. Allah yardımcımız olsun..
Ben şöyle düşünüyorum.
Evet belki ilaçsız da kesin ve katı kurallarla (Burda katıdan kastım açık ve net değişiklik gösterilmeyen anlamında.) başarı sağlanabilir ama asıl mesele bu geçen sürede yaşananlar.
Kural koymak çok zor olacak,sürekli kuralları yıkmak için zorlayacak fırsatları.Evde sürekli bir ceza havası esecek çünkü sadece kural ve cezayla dizginliyebileceksiniz.Her koyduğunuz kural yada cezada belki dönüş alacaksınız ama oda her seferinde yenisini denetecek.
Sürekli ceza almaktan,yada sürekli aşırı kurallarla yaşamaktan kendine olan güvenini yitirecek.Okul çağında bir sürü sorunla karşılacaşak,hep şikayet edilen taraf olmak emin olun onlarında hoşuna gitmiyor.Kendilerini şımarık,düzen bozan olarak görmeye başlıyorlar ki bu en kötüsü.Kendini böyle kabul etmesi demek hep o tarz arkadaşlara yönelmesine neden olacaktır.
Daha bunun gibi bir sürü etkileri olacak,ödev yapmakta zorlanacak..vs.
Fakat ilaç kullandığında durum böyle olmuyor işte.
Sanmayın ki ilacı savunuyorum,gönlüm asla kullanmamalarından yana.Ama çok iyi kar zarar tablosu oluşturmak lazım.
Ben şuan çocuğuma kullanıyorum,keşke çok daha önce kullansaydım diye düşünüyorum .Neden mi?
Çünkü şuan çok uyumlu,olumlu,mutlu ve rahat.
Sürekli okuldan yada arkadaş grubundan gelen şikayetler yok,evde bağırmalar çağırmalar yok.Kendinden daha bir emin.
Okulunda daha mutlu.O daha sakin ve uyumlu olunca kural koymak daha kolay oluyor ne siz yıpranıyorsunuz nede çocuğunuz.
Biz sabah 8 de tek doz kullanıyoruz 18 mg.Akşam 8 e doğru etkisi geçmiş oluyor fakat oğlumda değşen hiç bir şey olmuyor yaklaşık 1,5 ayda bukadar yol kattettik.
Psikiyatristimiz bunun çok iyi olduğunu söyledi demekki daha hızlı yolalıcaz bu konuda dedi.
Benim kuzumun sorunu tam anlamıyla dürtüsellikte değil ama kimseyi umursamıyor,kendi bildiğinden şaşmıyordu ve hırçındı.
Bizim ilaç kullanmaktaki amacımız ona kurallara uymayı öğretmek,onu daha fazla yıpratmadan.
O kadar mutluyum ki,ne okulunda nede arkadaş ortamında şikayet almıyor.Toplantısında öğretmeni gayet memnundu bunu ona söylediğimde kendide çok mutlu oldu bu durum çok hoşuna gidiyor.
talya06 senin adına çok sevindim gelişmeleri merak ediyodum okuyunca inan çok sevindim böyle güzel gelişmeler olunca inan çok kendiçocuğumda düzelme olmuşcasına çok mutlu oluyorum..ilaç konusunda bikaç şey sormak istiyorum kullandığın süre içersinde herhangi bir yan etkiyle karşılaştınmı acaba birde istanbuldaysan gittiğin dr adını yazarmısın bende deneyebilirim çünkü kurallara uymayan,inatçı ve beni birtürlü anlamayan bir çocukla karşı karşıyayım çok zeki dersleri 5 geliyor ama o ödevi yaptırmak saatlerimizi alıyor bir yazıyor ayağa kalkıyor,sandalyeden atıyor kendini sürekli hadi oğlum yaz şunu bitir artık derken buluyorum kendimi.gece oluyor 12-01 uyku yok öğlenci olduğu için sabah 10 da kalkıyor yatağına yatıramıyoruz yatırsakta gece yanımızda bitiyor korkuyomuş odasında yatamıyor bunun gibi bir sürü sorun kural koymak istiyorum fakat çok sinirli koyamıyorum valla artık kalp druyla konuşup ufak dozda ilaca başlamak isticem....
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim.
İnşallah sizde çözersiniz sorununuzu ilaçlı veya ilaçsız
İstanbul'da değilim
Biz hiç bir yan etkiyle karşılaşmadık Allaha şükür.En düşük doz olduğu içindir belki bilmiyorum.
Sadece iştahı azaldı onun dışında bir sorunumuz yok şükür.
talya cevabın için teşekkür ederim. benim endişem yaşının daha küçük olması, daha net değil gerçi ilaç kullanıp kullanmayacağı, dr.la randevumuz 1 hafta sonra.
oğlumun gelişim testinde 10 aylık bir gerilik çıkmıştı. çocuk kendini veremediği için yapılan şeyleri ya geç öğreniyor, yada öğrendiklerini çabuk unutuyor. psikolog ve psikiyatrımız birlikte karar verecek durumunu bekliyorum..
çocuğunla ilgili gelişmeleri yazarsan sevinirim, ilaç öncesi, sonrası durumu, dürtüsellikleri, birşeylere kendini verme, öğrenme konusunda yaşadıklarını vs. şeyleri lütfen bizimle paylaş, Allaha emanet olun, sevgiler..
Arkadaşlar buradan gittiğiniz tavsiye ettiğiniz ya da etmediğiniz psikologları da fiyatları ile paylaşırmısınız?
gitmeyi düşündüğüm psik fiyatı 285 olunca vazgeçmek zorunda kaldım
Arkadaşlar buradan gittiğiniz tavsiye ettiğiniz ya da etmediğiniz psikologları da fiyatları ile paylaşırmısınız?
gitmeyi düşündüğüm psik fiyatı 285 olunca vazgeçmek zorunda kaldım
sadece balık yagı hapı ve cinko alarak duzelen cocuklar tanıyorum.(vucutlarndaki bu eksiklik debh ozellikleri olusturmus demek ki) ayrıca tv izlemeyi azaltarak ve keserek de sorunları duzelen cocuklar tanıyorum