Davranış Bozuklukları Hiperaktıvıte bozuklugu ve dıkkat eksıklıgı

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Merhaba

benim oğlum 7 yaşında DEHB nedeniyle Concerta verdi dr. Fakat içiremiyoruz. Hap içmeyi bilmediği için bir sürü ilaç heba oldu... Ne yapıcaz? Bir yöntemi var mı bunun

EFTurkey

bir de eft yi denemek lazım bence.
bu yöntemle bir arkadaşım yüzme fobisinden kurtulmuştu.
ne çıkar denemekten birşye kaybetmeyiz bence..

sevgili gülbeşeker hanım.size bir sorum olacaktı.
oğlunuzda ilaç kullanıyordunuz sanırım.
hala kullanıyormusnuz?
ders başarısı dışında başka ne gibi faydalarını görüyorsunuz?
benim oğlum çok asileşmeye başladı,çok saygısız oldu.ön ergenlik mi yoksa debh mi bilemiyorum

Kizima dun hiperaktiviteye benzer bir teshis konuldu hiper aktivitenin bir on basamagiymis.. Kreste tam gune gectik. Tv bilgisayar puzzle eslestirme oyunlari hepsi yasak.. 9 yasinda daha iyi olucak dedi ama daha 3 yasini 2 ay gectik.. Yasamayan bilemez.. Hamileligimden beri cekiyorum ve tukendigimi hissediyorum artik.. Annesinin yaninda dikilip bekleyen , restoranlarda sandalyede oturan cocuklari gorunce gozlerim doluyor rabbim daha buyuk dert vermesin evlatlarimizla sinamasin bizi. Kimse anlamiyor yaamak lazim ve yasamayan bilmiyor hersey daha guzel olacak insallah cocuk norologuna gittik psikiyatriye yonlendirdi hayirlisi olur insallah

Kızınızdan biraz bahseder misiniz?
Benim oğlum da 17aylık ve ben de şüpheleniyorum.
Bir de doktora götüreceğim ama önce nöroloğa mı yoksa psikoloğa mı götürmeliyim?

Neden kimseler yok neler yaptiniz ne durumdasinizzz onerilerinize dertlesmeye ihtiyacimm varr

oğlum 2 gün sonra 4 yaşını dolduracak! 3 yaştan önce hiperaktivite için hiç bişey yapılamayacağını söyleyen psikiyatris 3 yaşını doldurunca ilaç tedavisi önerdi! 1 ay düşük doz kullanabildim ama aile ve çevre baskısı ve vicdanımla sürekli mücadeleden yoruldum ve ilacı kestim. zaten bir değişiklik görmedim, düşük doz fazla etkilemedi sanırım! okulda öğretmeni evde biz oldukça yoruluyoruz ona ayak uyduracağız diye! bir yerde oturup beklemesi, eger uğraştığı birşey yoksa imkansız! bu duurmda birbirimizi çok üzüyoruz! sıklıkla tartışıyoruz, hem oğlumla hem eşimle! haliyle huzursuzluk, gerginlik tırmanıyor evde! ilaç kullanmak istemiyorum! ama işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum! bu aralar çok yoğunum ve ona yeterince vakit ayıramadım, taşkın hareketlerini ona da bağlıyorum. bu yoğunluğu atlatınca sevgi dolu geçirebileceğimiz zamanlarımız olacak ve hareketlerini biraz dizginleyeceğim diye umut ediyorum ancak! ne kadar işe yarayacak bilemiyorum! çünkü benim enerjim yerlerde sürünürken o yorulmak bilmiyor! sürekli bir aktivite içinde olması gerek! ya resim yapacak ya blok dizecek ya yapboz yapacak ya arabaları ile oynayacak ya çizgifilm izleyecek.... iki aktivite arasında koştuurup kendine ve etrafına zarar verecek hareketler yapıyor! hemen başka bir uğraşa yönlendirmek gerekiyor ancak bir süre sonra ondan da sıkıldığı için sürekli yaratıcı fikirler üretmek gerekiyor!.. yani hep ondan bir adım olmak gerekiyor! yoksa frenlemek mümkün değil! jimnastik kursuna göndermek istedim ancak yaşı tutmadı! müzik kursunu denemek istedim ama artık annem alıp yazlığa götürdü enerjisini atsın diye! dönünce ilgisi çekecek mi bilmiyorum ama deneyeceğiz! umarım sever!

Keske birakmasaydiniz ilaci... Bizde ilaca basladik 1,5 audir dusuk dozdaAllahim ne kadar zor boyle bir cocukla yasam.. Her ilaci verdigimde canimdan can kopuyor.. Ama napayim baska caremiz yokk.. Yoksa bir yerlerden atlayip kafasini gozunu patlatip kalici hasarlara yol acacak allah korusun.. 3,5 yasina yaklastik ama sanki 35 sene yasamisim gibi hissediyorumSabahin yedisinde kalkip hiç cikmadan tum gun denizde oynayan kizim aksam 11 de yatip sabah 7 de kalkiyor ve uykusunda bile enerjik.. Her an korkuyla tedirginlikle yasamak, elinden birsey gelmemesi ne kadar zor.. Bazen deliricek gibi oluyorum gucum kalmiyor.. Benimki beden degil ruhen yorgunluk. Her an tetikte yasamak. Yasamayan bilemez ve anlayamaz..bir gun ikinci bir cocugumun olabilecegi fikri bile bana hayatta verilebilcek buyuk bir ceza gibi geliyor.. Sukrediyorum allahim diyorum cok sukur saglikli evladim ama bazende resmen cokuyorum..rabbim bize yardim et..

sizi çok iyi anlıyorum çünkü benim oğlum da debh.
o şuan 10 yaşında.kızımda 1.5 yaşında o da olabilir diye şüpheleniyorum çünkü o da çok hareketli...
aslında yazılacak çok şey var ama kısaca yazayım.zmanım yok çünkü.

katkı maddeli yiyeceklerden uzak tutun.doğal beslenmesine özen gösterin.

cips,sarelle özellikle yüksek enerjili gıda vermeyin.

radyosyondan mümkün olduğunca uzak tutun.mesela yanında cep tel. konuşmayın.odasında pc veya modem olmasın.
odası çok sade olsun.çok oyuncak olmasın.yada gözönünde olmasın.

eve trambolin alın.
günde 3-4 ceviz yedirin.

birde sascenrte denen bir merkez var.bence orayı bir deneyin derim ilaçtan önce çünkü daha çook küçük.

Sensory Activation Solutions SAS Merkezi

ayrıca günlük balık yağı kullanın.inanın sadece bu balık yağıyla bile düzelen vakalar var.şahidiyim ben.

birde abd de psigenol denen bir alternatif tedavi uygulunaıyormuş.onun tüükçesini araştırıdm çam ağacı ekstresi imiş.

turk.net Salk - senin yerin buras!

maddi duurmunuz iyiyise denemek lazım.

Ya neden kimse yok? Zaten kimseye anlatip dertlesemiyorum anlattiklarim da anlamiyor zaten keske hareketli bir konu olsa burasi dertlessek knussak anlatsak rahatlasak..ne kadar zor dehb li cocuk annesi olmak kizlar nerdesiniz?

Benimde 6 yasında devamlı hareket halinde durmak bilmeyen bir cocuğum var kendisine hiperaktivite testi yaptırmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz doktor ve hastaneler var mı?istanbulda oturuyorum.

özel yerlere götürmenize gerek yok devlet hastanelerinin fakülte hastanelerinin psikiyatri servislerinden randevu alın yada ruh ve sinir hastalıkları hastanesi çocuk psikiyatrisine başvurun zaten gerekli görürlerse size her türlü testi yapıyorlar özeller çok para tuzağı olabiliyor onu çok iyi seçmek gerekiyor.şahsen ben çok da tavsiye etmiyorum.
sonra her hareketli çocukda hiperaktivite teşhisi konulmuyor. zira ben kızımı götürdüm. abisinde biraz geç kalmıştım bunda bari gecikmeyeyim diye fakat normal:) çıktı
Benimde 6 yasında devamlı hareket halinde durmak bilmeyen bir cocuğum var kendisine hiperaktivite testi yaptırmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz doktor ve hastaneler var mı?istanbulda oturuyorum.

Ya neden kimse yok? Zaten kimseye anlatip dertlesemiyorum anlattiklarim da anlamiyor zaten keske hareketli bir konu olsa burasi dertlessek knussak anlatsak rahatlasak..ne kadar zor dehb li cocuk annesi olmak kizlar nerdesiniz?
ah bacııım bilmem mi dehb li çocukla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu.. bi de işin içine ergenlik girince katmerli oluyor. allah sabır versin hepimize valla ben 4. yıl oldu uğraşıyorum hiç ilaçlarını ihmal etmem.çok faydasını görüyorum.. işin ucunu sakın bırakmayın etrafınızdaki insalara karşı da pasif kalmayın bu hepimizin sorunu... yiyeceklerdeki hormonlar çocukların sokaklara güvenle çıkıp deşarj olamaması buna zemin hazırlıyor yada var olanın fitilini ateşliyor geçmiş olsun bacım ne yapacaksın herkesin bi imtihanı var bu hayatta bizimki de böyle allah kolaylık versin hepimize selametle kal

ben hala ilaç kullanmaya devam ediyorum. oruç tutuyor sahurda hoca allahü ekber der demez içiyor gün boyu rahat ama bizde sahur 03:45 de oluyor gündüz 15:45 de ilacın etkisi geçiyor.iftara kadar biraz sıkıntı oluyor. derslerdeki başarısı da öyle 80-90-100 falan olmadı yani. 10-20-40 civarından 50-060 falan çıktı.ama ilaç içmediğindeki atamadığı enerjisini herkes farkediyor. bi kabına sığamamazlık oluyor saygısızlık asabiyet çok konuşma çok hareket bunlar oluyor ama ilaç içmediğinde bunları hiç frenleyemiyoruz. ergenliğin çok çok ama çok etkisi var . hiç bir sorunu olmayan abisinde bile ergenlikten kaynaklanan bi asabiyet ve hırçınlık var.. kaldıki bizimkiler daha beter oluyor hem hastalık hem dehb...çift kat yani problem

Ne kadar buyuk bir sinav evlat cok zor dehb li bir cocukla ugrasmak risperdal kullaniyoruz bizde 0,25 mg gunde. Birkez cok sikintilarimiz oldugu icin dr umuzu aradik. Sikintimizda asiri urkeklik ve asiri hareketlilik.. Sabah aksam 0,25 e cikarin dedi dozu ama daha 3,5 yasinda kiyamadim 2 hafta sonra dr a gitmemizin ardindan ilk kintrolumuz var yani dr a ikinci gidisimiz. Bazen nasil dimdik oluyorum umutlu guclu direncliyim.. Gun geliyor beynim kendini sifirliyor okudugum onca kitap silinip gidiyor aklimdan caresiz hissediyorum kendimi acaba diyorum ilac yanlis secim mi? Ama bize hiperaktivitenin yanisira asiri durtusellik teshisi kondu ve durtusellik sebebiyle ilac kullaniyoruz. Tum konuyu bastan sona okudum herkesin yazdiklarini. Benimde icimden birseyler kopuyor her ilaci verdigimde kendimle savasiyorum resmen.. İlac kullanmaya esimi ikna eden ben o kadar caresiz ve savunmasiz hissediyorum ki ne kadar zor rabbim yardimcimiz olsun. Cok ozel ilgi istiyor bizim cocuklarimiz. İleride birgun kardesi olsun istiyorum kizimin. Korkum yeni doganin ne olacagi degil kizimin ilgisiz kalacagi, benim ona surekli odaklanamiycak olmam.. Simdi mesela kazalara kendini yaralamaya cok meyilli.. Yasi buyudukce bilinclenicekmi kendini korumayi ogrenicekmi? Yoksa biz hep onun etrafinda dikkat ve sabirla dolasip onu koruycakmiyiz sizin cocuklariniz daha buyuk arkadaslar soyleyin nolur kizim buyudukce bilinclenip degisicekmi? Allahim ne kadar zor rabbim acilarini gostemesin insallah

[ı][sıze=3]okullar başladı.. Dehb çocuklarımız için okulların rehberlik servisine başvurmayı unutmayın... şehrinizin rehberlik araştırma merkezleri(ram)nden randevu alarak formlarınızı doldurup görüşmelerinizi yapın... Ve devletin bu tür rahatsızlığı olan çocuklar için sunduğu imkanları sonuna kadar kullanın...kolay gelsin... [/sıze][/ı]

Risperdal kullaniyoruz 0,25.. Bikac gundur bogazi kirmiziydi.. Doktorumuz efedrin iceren ilaclari almasin dedi.. Baktim peditus ta yok.. 2 gun verdim bugun kontrolden cikti duygusal olarak.. Sabah eli toplu igne basi kadar kanadi kapiya surttu diye.. Tum gun okulda aglamis parmagim diye. Saat 4 tegeldi okuldan ve yarim saat once dr un yonlendirmesiyle gunun ikinci dozu risperdali verince sustu allahim ne kadar zor elimden bisey gelmiyor agliyor agliyor agliyor karsimda susmadi susturamadim yarin sabah yine kanicak anne elim diyor surmedigimiz krem kalmadi ikna olmadi babasini araim babasi geldi uyumaya calisiyolar bagira bagira aglayasim var uzgunum hem de cok.. Anlatamiyorum dertlesemiyorum buraya yazayim dedim of allahim nasil bisey bu

bende dikkat eksikliği var sadece hanımlar kardeşimdede var ikimizde küçükken çok hareketli ve yaramazdık ama hiperaktivite çıkmadı dikkat eksikliği çıktı bizimki pek ileri düzey bir şey olmasa bile ilaç çok fark ettiriyor annem bana küçükken vermediği için çok pişman şimdi geçde olsa kardeşim kullanıyor ilaç ama erkenden başlamak çok önemli benim için artık geç oldu şuanda iyi bir yerde iyi bir bölümde okuyorum ama daha iyiside olabilirdi tanıdığım iki sendromuda taşıyan kişiler var onlarda özel ilgi ve ilaç sayesinde çok başarılı ve mutlu olabildiler yani bana kalırsa ilaç gerçekten gerekli nasıl depresyona girince antidepresan alıyorsanız buda böyle bir şey büyüyünce bir faydası olmuyormuş zaten düşük düzeydekiler için o yüzden şuanda kullanmıyorum doktor tavsiyesiyle.

gerçekten de zor bir durum ben de yaşadığım için biliyorum.hem oğlum da hem kardeşim de hem eşimde.çook zor çoook.
kızımdan da şüpheleniyorum.bildiğiniz gibi genetik.
ama daha kötü durumdaki kişiler düşünerek rahatlıyorum.
mesela 3 çocuğuda özürlü ve yatalak bir anne vardı .hem de maddi sıkıntıları vardı.tv de görmüştüm.halime şükrettim.
vaktim oldukça yazarım inş.

güşbeşker ayrıca sizde cvp için çoook teşekkü ederim.geç de olsa kusura bakmayın.küçük çocukla zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…