- Konu Sahibi gulbeseker
-
Merhaba
benim oğlum 7 yaşında DEHB nedeniyle Concerta verdi dr. Fakat içiremiyoruz. Hap içmeyi bilmediği için bir sürü ilaç heba oldu... Ne yapıcaz? Bir yöntemi var mı bunun
Kızınızdan biraz bahseder misiniz?Kizima dun hiperaktiviteye benzer bir teshis konuldu hiper aktivitenin bir on basamagiymis.. Kreste tam gune gectik. Tv bilgisayar puzzle eslestirme oyunlari hepsi yasak.. 9 yasinda daha iyi olucak dedi ama daha 3 yasini 2 ay gectik.. Yasamayan bilemez.. Hamileligimden beri cekiyorum ve tukendigimi hissediyorum artik.. Annesinin yaninda dikilip bekleyen , restoranlarda sandalyede oturan cocuklari gorunce gozlerim doluyorrabbim daha buyuk dert vermesin evlatlarimizla sinamasin bizi. Kimse anlamiyor yaamak lazim ve yasamayan bilmiyor hersey daha guzel olacak insallah cocuk norologuna gittik psikiyatriye yonlendirdi hayirlisi olur insallah
Neden kimseler yok neler yaptiniz ne durumdasinizzz onerilerinize dertlesmeye ihtiyacimm varr
Keske birakmasaydiniz ilaci... Bizde ilaca basladik 1,5 audir dusuk dozdaoğlum 2 gün sonra 4 yaşını dolduracak! 3 yaştan önce hiperaktivite için hiç bişey yapılamayacağını söyleyen psikiyatris 3 yaşını doldurunca ilaç tedavisi önerdi! 1 ay düşük doz kullanabildim ama aile ve çevre baskısı ve vicdanımla sürekli mücadeleden yoruldum ve ilacı kestim. zaten bir değişiklik görmedim, düşük doz fazla etkilemedi sanırım! okulda öğretmeni evde biz oldukça yoruluyoruz ona ayak uyduracağız diye! bir yerde oturup beklemesi, eger uğraştığı birşey yoksa imkansız! bu duurmda birbirimizi çok üzüyoruz! sıklıkla tartışıyoruz, hem oğlumla hem eşimle! haliyle huzursuzluk, gerginlik tırmanıyor evde! ilaç kullanmak istemiyorum! ama işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum! bu aralar çok yoğunum ve ona yeterince vakit ayıramadım, taşkın hareketlerini ona da bağlıyorum. bu yoğunluğu atlatınca sevgi dolu geçirebileceğimiz zamanlarımız olacak ve hareketlerini biraz dizginleyeceğim diye umut ediyorum ancak! ne kadar işe yarayacak bilemiyorum! çünkü benim enerjim yerlerde sürünürken o yorulmak bilmiyor! sürekli bir aktivite içinde olması gerek! ya resim yapacak ya blok dizecek ya yapboz yapacak ya arabaları ile oynayacak ya çizgifilm izleyecek.... iki aktivite arasında koştuurup kendine ve etrafına zarar verecek hareketler yapıyor! hemen başka bir uğraşa yönlendirmek gerekiyor ancak bir süre sonra ondan da sıkıldığı için sürekli yaratıcı fikirler üretmek gerekiyor!.. yani hep ondan bir adım olmak gerekiyor! yoksa frenlemek mümkün değil! jimnastik kursuna göndermek istedim ancak yaşı tutmadı! müzik kursunu denemek istedim ama artık annem alıp yazlığa götürdü enerjisini atsın diye! dönünce ilgisi çekecek mi bilmiyorum ama deneyeceğiz! umarım sever!
oğlum 2 gün sonra 4 yaşını dolduracak! 3 yaştan önce hiperaktivite için hiç bişey yapılamayacağını söyleyen psikiyatris 3 yaşını doldurunca ilaç tedavisi önerdi! 1 ay düşük doz kullanabildim ama aile ve çevre baskısı ve vicdanımla sürekli mücadeleden yoruldum ve ilacı kestim. zaten bir değişiklik görmedim, düşük doz fazla etkilemedi sanırım! okulda öğretmeni evde biz oldukça yoruluyoruz ona ayak uyduracağız diye! bir yerde oturup beklemesi, eger uğraştığı birşey yoksa imkansız! bu duurmda birbirimizi çok üzüyoruz! sıklıkla tartışıyoruz, hem oğlumla hem eşimle! haliyle huzursuzluk, gerginlik tırmanıyor evde! ilaç kullanmak istemiyorum! ama işin içinden nasıl çıkacağımı bilemiyorum! bu aralar çok yoğunum ve ona yeterince vakit ayıramadım, taşkın hareketlerini ona da bağlıyorum. bu yoğunluğu atlatınca sevgi dolu geçirebileceğimiz zamanlarımız olacak ve hareketlerini biraz dizginleyeceğim diye umut ediyorum ancak! ne kadar işe yarayacak bilemiyorum! çünkü benim enerjim yerlerde sürünürken o yorulmak bilmiyor! sürekli bir aktivite içinde olması gerek! ya resim yapacak ya blok dizecek ya yapboz yapacak ya arabaları ile oynayacak ya çizgifilm izleyecek.... iki aktivite arasında koştuurup kendine ve etrafına zarar verecek hareketler yapıyor! hemen başka bir uğraşa yönlendirmek gerekiyor ancak bir süre sonra ondan da sıkıldığı için sürekli yaratıcı fikirler üretmek gerekiyor!.. yani hep ondan bir adım olmak gerekiyor! yoksa frenlemek mümkün değil! jimnastik kursuna göndermek istedim ancak yaşı tutmadı! müzik kursunu denemek istedim ama artık annem alıp yazlığa götürdü enerjisini atsın diye! dönünce ilgisi çekecek mi bilmiyorum ama deneyeceğiz! umarım sever!
Benimde 6 yasında devamlı hareket halinde durmak bilmeyen bir cocuğum var kendisine hiperaktivite testi yaptırmak istiyorum tavsiye edebileceğiniz doktor ve hastaneler var mı?istanbulda oturuyorum.
ah bacııım bilmem mi dehb li çocukla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu.. bi de işin içine ergenlik girince katmerli oluyor. allah sabır versin hepimize valla ben 4. yıl oldu uğraşıyorum hiç ilaçlarını ihmal etmem.çok faydasını görüyorum.. işin ucunu sakın bırakmayın etrafınızdaki insalara karşı da pasif kalmayın bu hepimizin sorunu... yiyeceklerdeki hormonlar çocukların sokaklara güvenle çıkıp deşarj olamaması buna zemin hazırlıyor yada var olanın fitilini ateşliyor geçmiş olsun bacım ne yapacaksın herkesin bi imtihanı var bu hayatta bizimki de böyle allah kolaylık versin hepimize selametle kalYa neden kimse yok? Zaten kimseye anlatip dertlesemiyorum anlattiklarim da anlamiyor zatenkeske hareketli bir konu olsa burasi dertlessek knussak anlatsak rahatlasak..ne kadar zor dehb li cocuk annesi olmak kizlar nerdesiniz?
sevgili gülbeşeker hanım.size bir sorum olacaktı.
oğlunuzda ilaç kullanıyordunuz sanırım.
hala kullanıyormusnuz?
ders başarısı dışında başka ne gibi faydalarını görüyorsunuz?
benim oğlum çok asileşmeye başladı,çok saygısız oldu.ön ergenlik mi yoksa debh mi bilemiyorum
ah bacııım bilmem mi dehb li çocukla uğraşmanın ne kadar zor olduğunu.. bi de işin içine ergenlik girince katmerli oluyor. allah sabır versin hepimize valla ben 4. yıl oldu uğraşıyorum hiç ilaçlarını ihmal etmem.çok faydasını görüyorum.. işin ucunu sakın bırakmayın etrafınızdaki insalara karşı da pasif kalmayın bu hepimizin sorunu... yiyeceklerdeki hormonlar çocukların sokaklara güvenle çıkıp deşarj olamaması buna zemin hazırlıyor yada var olanın fitilini ateşliyor geçmiş olsun bacım ne yapacaksın herkesin bi imtihanı var bu hayatta bizimki de böyle allah kolaylık versin hepimize selametle kal
Risperdal kullaniyoruz 0,25.. Bikac gundur bogazi kirmiziydi.. Doktorumuz efedrin iceren ilaclari almasin dedi.. Baktim peditus ta yok.. 2 gun verdim bugun kontrolden cikti duygusal olarak.. Sabah eli toplu igne basi kadar kanadi kapiya surttu diye.. Tum gun okulda aglamis parmagim diye. Saat 4 tegeldi okuldan ve yarim saat once dr un yonlendirmesiyle gunun ikinci dozu risperdali verince sustuallahim ne kadar zor elimden bisey gelmiyor agliyor agliyor agliyor karsimda susmadi susturamadim yarin sabah yine kanicak anne elim diyor surmedigimiz krem kalmadi ikna olmadi babasini araim babasi geldi uyumaya calisiyolar bagira bagira aglayasim var uzgunum hem de cok.. Anlatamiyorum dertlesemiyorum buraya yazayim dedim of allahim nasil bisey bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?