• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hiperaktif

chn55

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2024
12
1
1
32
Merhabalar 5 yaşına girecek bir oğlum var anasınıfına gidiyor öğretmen ve rehberlik psikiyatriye gitmemizi önerdi hiperaktiflikten şüpheleniyorlar . Oğlum Türkçe ve İngilizce bütün alfabeyi sayıları meyve ve sebzeleri bilir . Yapboz yapmayı çok sever aşırı derece görseli iyidir . Ya okuma biliyor yada görsel olarak ezberlediği herseyi okur yolda tabelaları okur . Alan ve kim milyoner olmak ister izlemek istiyor sürekli bütün ülkenin bayraklarının nereye ait olduğunu bilir. Hareketli bir çocuktur ama tırmanma atlama zıplama gibi şeyleri yoktur .Öncelikle nereye gitmem gerekli yardımcı olursanız sevinirim.

Merhabalar 5 yaşına girecek bir oğlum var anasınıfına gidiyor öğretmen ve rehberlik psikiyatriye gitmemizi önerdi hiperaktiflikten şüpheleniyorlar . Oğlum Türkçe ve İngilizce bütün alfabeyi sayıları meyve ve sebzeleri bilir . Yapboz yapmayı çok sever aşırı derece görseli iyidir . Ya okuma biliyor yada görsel olarak ezberlediği herseyi okur yolda tabelaları okur . Alan ve kim milyoner olmak ister izlemek istiyor sürekli bütün ülkenin bayraklarının nereye ait olduğunu bilir. Hareketli bir çocuktur ama tırmanma atlama zıplama gibi şeyleri yoktur .Öncelikle nereye gitmem gerekli yardımcı olursanız sevinirim.
Hareketli mi ve dürtüselliği var mı? Neden hiperaktiflikten şüphelenmişler anlamadım. Çocuğunuzu çocuk psikiyatriye götürün ve bence yüksek zeka belirtileri var gibi. Hatta Asperger e benziyor. Bilirkişi değilim ama çok araştırdığım için söylüyorum.

Merhabalar konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama doktora gittiniz mi acaba nasıl bir yol izlediniz merak ettim. Benim kızım da 3,5 yaşında yerinde 5 dakka durmuyor oğlunuz gibi özellikleri mevcut fakat benim ki sürekli hoplayıp zıpla kapılara tırmanıyor kitaplıgın üzerine çıkıyor..

Merhabalar konunun üzerinden biraz zaman geçmiş ama doktora gittiniz mi acaba nasıl bir yol izlediniz merak ettim. Benim kızım da 3,5 yaşında yerinde 5 dakka durmuyor oğlunuz gibi özellikleri mevcut fakat benim ki sürekli hoplayıp zıpla kapılara tırmanıyor kitaplıgın üzerine çıkıyor..
Merhabalar götürmedim öğretmenden bi şikayet daha almadım ama benim çocuğum öyle tırmanma hoplama zıplama yok

Hareketli mi ve dürtüselliği var mı? Neden hiperaktiflikten şüphelenmişler anlamadım. Çocuğunuzu çocuk psikiyatriye götürün ve bence yüksek zeka belirtileri var gibi. Hatta Asperger e benziyor. Bilirkişi değilim ama çok araştırdığım için söylüyorum.
Hareketli bir çocuktur ama zıplama kırma vurma hoplama gibi şeyleri yoktur çok sosyal bi çocuktur yolda sizi görse adını sorar nereye gidiyorsun nerelisin sorar kendini tanıdır

Sanki kendi oğlumu okudum yazdiklarinizla. Benim oğlum da 7 yaşında ve bu dediklerinizi hatta daha fazlasını ben 4 yaşından itibaren yaşıyorum. Şu an 1. Sınıfa gidiyor şükür. En basta bı psikiyatri,ardından da eğer maddi imkanınız varsa iyi bir çocuk psikoloğu ile gorusebilirsiniz. Biz ikisini de bir arada yapıyoruz. Bu arada bizde bir de duyu butunleme terapisi de aldık. Yani çok çetrefilli ve uzun uğraşlar,artı iyi bir sabır gerektiren işler. Biz zeka testine de tabii tuttuk, ileri zekalı çıktı,özellikle dediğiniz gibi görsel iletilerde. Okulda sınıfında dereceli bir çocuk,fakat sosyal ve arkadaş çevresi olarak ne yazikki tek basina

Bu arada yüksek ihtimal ilaca başlayacaksınız. Biz ricus ile başladık,ilk zamanlar bildiğin uyusturdu fakat sonra geçti. Şuan farklı ilaçlara geçtik tabi,dikkatini toplaması için mecbur kullanacaksınız. Yoksa akademik olarak,zekası olduğu halde asla birşey yapamayabilir dikkatini veremediği için. O yüzden de mecburuz ilaç kullanmaya.

Hareketli bir çocuktur ama zıplama kırma vurma hoplama gibi şeyleri yoktur çok sosyal bi çocuktur yolda sizi görse adını sorar nereye gidiyorsun nerelisin sorar kendini tanıdır
Peki okulda uyum problemi mi yaşadı? Yani benim oğlumda benzer şeyler var da okulda ortama ayak uyduramıyordu. Ama dediğiniz gibi aslında sosyal bir çocuk. Okul etkinliklerinde ortak dikkati sağlayamıyordu.Öğretmenler de dehb olabilir dedi ama psikiyatri Asperger olabilir dedi.

Back