Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
Oğlum 14 aylık daha 11 aylıkken hiperaktif teşhisi kondu.4. ayından itibaren ben hiperaktif bebekleri araştırmaya başlamıştım daha 4 aylık emekledi ve yataktan kendini atabiliyordu.Şu anda 14 aylık ama bazen ne yapacağımı bilmez hale gelebiliyorum tedavisi en erken 2 yaşında başlıyor.Yaptığı herşey sonucu ciddi yaralanmalara yol açabilecek şeyler ve 2 yaşına kadar nasıl kazasız belasız gelebileceğimizi bilmiyorum.Aynı durumda olan anneler ve bebekleri varmı...
Allah kolaylık versın kardeş zor bı durum
Allah kolaylık versın kardeş zor bı durum
Ay sağol canım ama hiperaktif çocukların bakımları çok zor.Gerek aileyi gerek anneyi çok yoruyolar.
dünyanın entatlı kenesi:)
Kayıtlı Üye
Ay sağol canım ama hiperaktif çocukların bakımları çok zor.Gerek aileyi gerek anneyi çok yoruyolar.
Tum prızlerınıze kapak takın deterjan ılac vb kımyasal zehırlı maddelerı ya cookk yukarılara kaldırın yada kılıtlı dolaplara kaldırın. Balkon kapısı ve oencerelerinşze kılıt takın kova legen vb yerlerde 1 karus bıle olsa sakın su bırakmayın. Evde sarkan veya ortalıkta olan kablo ıp tarzı seylerı kaldırın televizyonunuzu sabıtleyın kı cekınce dusmesın. Ker seferınde cantanızın fermuarını sıkı kapatın pantolon ceplerınızde bozuk para olup olmadıgını kontrol edın. Mutfakta bardak catal ve bıcaklarınızı cok yukarılara kaldırın fırınınızın fısını takılı bırakmayın ocagın gazını yukarıdan ocagın vanasnfan kapatın herzaman. Herkese cok yakınız olsa bıle cocugunuzu bırakmayın bızım cocuklarımıza herkes bakamaz. Cok kalabalık seslı renklı ortamlara gırmeyın katkı maddeli yıyecek ıcecekler kısacası abur cubur yedırmeyın enerjısı daha da artıyor. Asla gız ınunden ayırmayın bır cocuk osıkıyatrıstı ıle hep ırtıbatta kalın ve dedıklerını harfıyen yapın. Herzaman en tehlıkelı seylerı yapmaya calısacagndan gozunuzu 4 acın asırı dıkkatlı olun cok ceza vermeyın ama hayati tehlike ıceren konularda sert ve tutarlı olun cıddı oldugunuzu anlasın mesela yola fırlama gıderken arabanın kapısını acmak gıbı. Asla fızıksel sıddet uygulamayın hayırlarınız konusunda tutarlı olun hayır dedıgınızde esnemeyın. Ck zor kardesım gercekten
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
allah yardımcımız olsun ınsallah hepımıze sabır versın rabbım
dünyanın entatlı kenesi:)
Kayıtlı Üye
Ayrıca en azından oyun grubu kres olabılıyorsa olamıyorsa bahceli bir ev
Tum prızlerınıze kapak takın deterjan ılac vb kımyasal zehırlı maddelerı ya cookk yukarılara kaldırın yada kılıtlı dolaplara kaldırın. Balkon kapısı ve oencerelerinşze kılıt takın kova legen vb yerlerde 1 karus bıle olsa sakın su bırakmayın. Evde sarkan veya ortalıkta olan kablo ıp tarzı seylerı kaldırın televizyonunuzu sabıtleyın kı cekınce dusmesın. Ker seferınde cantanızın fermuarını sıkı kapatın pantolon ceplerınızde bozuk para olup olmadıgını kontrol edın. Mutfakta bardak catal ve bıcaklarınızı cok yukarılara kaldırın fırınınızın fısını takılı bırakmayın ocagın gazını yukarıdan ocagın vanasnfan kapatın herzaman. Herkese cok yakınız olsa bıle cocugunuzu bırakmayın bızım cocuklarımıza herkes bakamaz. Cok kalabalık seslı renklı ortamlara gırmeyın katkı maddeli yıyecek ıcecekler kısacası abur cubur yedırmeyın enerjısı daha da artıyor. Asla gız ınunden ayırmayın bır cocuk osıkıyatrıstı ıle hep ırtıbatta kalın ve dedıklerını harfıyen yapın. Herzaman en tehlıkelı seylerı yapmaya calısacagndan gozunuzu 4 acın asırı dıkkatlı olun cok ceza vermeyın ama hayati tehlike ıceren konularda sert ve tutarlı olun cıddı oldugunuzu anlasın mesela yola fırlama gıderken arabanın kapısını acmak gıbı. Asla fızıksel sıddet uygulamayın hayırlarınız konusunda tutarlı olun hayır dedıgınızde esnemeyın. Ck zor kardesım gercekten
allah yardımcımız olsun ınsallah hepımıze sabır versın rabbım
Uyarılarınız için çok teşekkür ederim söylediğiniz tehlikeli davranışların tamamını yapıyor.Daha 14 aylık olmasına rağmen çok rahat masanın üzerine çıkabiliyor ve daha akla gelemiyecek bir çok şey yapıyor.Bir dakika bile yanlız bırakamıyorum yanımdan ayrılmayı aslında çokta sevmiyor bu tehlikeli davranışlarda bulunurken bir yandan da beni yada evde kim varsa hiç rahat bırakmıyor.Sürekli elimizden tutup evde gezdirip onunla ilgilenmemizi sağlıyor.Ben 6 aydan daha uzun bir süredir hiç televizyon izleyemiyorum izlememi istemiyor ben televizyon izlerken televizyonu kapatıyor.Ve birde yapmasını istemediğimiz şeyleri inatla yapıyor.Kafasını duvarlara şiddetli şekilde vurmak gibi.Bizde bu tür durumlarda hiç müdahele etmiyoruz.Pisikoloğa iki farklı özel kliniğe gittik yaşı çok küçük olduğu için gerekli testler yapılamadı 2 yaşından sonra tedavisi başlayacakmış.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Evimizdeki tüm dolapların tutacaklarını çıkardım fakat yinede becerip açıyor.Evde hiç iş yapmıyorum tüm zamanım onunla.Sizindemi çocuğunuz hiperaktif?
tedavisi 2 yaşında başlanacak sözünün anlamı tofranil ilaçsa sakın kabul etmeyin!..bu aşırı hareketli çocuklar doğru yönlendirildiklerinde gelecekte iyi liderler olabiliyor. ilaçla beyin kimyasını zehirlemelerine izin vermeyin. bunu fikrini öğrendiğim birçok psikiyatrist söyledi. yani çocuğu baskılamaktansa, enerjisini doğru yere kanalize etmek lazım. kreşte öğretmenler sert tavırlıysa , çocuğun kişiliği örselenebilir. öğretmenler güvenli özgürlük tanırsa çocuk hem enerjisini atar, hem de kendini uygun şekilde geliştirir. bazı öğretmenler, özellikle ilkokul döneminde dersin işleyişini bozduğu için şikayet edip çocuğa hasta muamelesi yapıp psikiyatr' a gönderilmesini istiyorlar.
ben de küçükken çok felaketmişim. annem yeni giydirirmiş, iki dakika sonra toza.toprağa, bulanırmışım.evde fır dönermişim, bir dakika yerimde durmazmışım, evde bişey kaybolsa hemen bulup getirirmişim.ilkokulda öğretmen beni müdüre şikayet etmişti.soruyu sormadan cevabı verip dersin işleyişini bozduğum ve hiç yerimde durmadığım için. şimdi toplumsal lider olamadım ama bir branşta uzman doktor oldum. böyle çocuklardan iyi doktor olur.çok yönlü düşünebildikleri için tanı ve tedavi süreçlerini çok iyi organize ederler. hızlıdırlar. hastalar kapıda uzun süre beklemez.(yine de doktor olsun demek bizim jargonda bela vermek yerine geçer :) )hele ki cinsiyeti de erkekse, hiç hata affetmez...benim büyük oğlum da aşırı hareketli, geçenlerde çay kaşığını prize sokuyordu, priz kapağını açık unutmuşum...
ayrıca televizyon hiperaktiviteyi arttırıyor. sakın alıştırmayın derim ben. kısa bir kreş geçmişinden sonra çocuğum eve gelip çizgi film açmamı istedi.kreşe bunun için göndermemiştim halbuki. o gün bu gündür zor durumdayım ..
Oğlum 14 aylık daha 11 aylıkken hiperaktif teşhisi kondu.4. ayından itibaren ben hiperaktif bebekleri araştırmaya başlamıştım daha 4 aylık emekledi ve yataktan kendini atabiliyordu.Şu anda 14 aylık ama bazen ne yapacağımı bilmez hale gelebiliyorum tedavisi en erken 2 yaşında başlıyor.Yaptığı herşey sonucu ciddi yaralanmalara yol açabilecek şeyler ve 2 yaşına kadar nasıl kazasız belasız gelebileceğimizi bilmiyorum.Aynı durumda olan anneler ve bebekleri varmı...
benim oglumda aynı şeyleri yaptı oda hiper aktif biraz zor şimdi 7 yaşında bazen çok zorlanıyorum
cnm benim anlamadığım 14 aylık bebeğe hiç test yapılmadan nasıl hiperaktivite teşhisi kondu. benim kızım da 4 aylıkken kendini yataktan atabiliyordu hatta dönerek odayı dolaşırdı. 6 aylıkken tutunarak ayağa kalkardı . götürdüğüm hiçbir doktor hiperaktiviteden bahsetmedi. şimdi 2 yaşında çok hareketli kanepe üstlerinde gezer, çekmecelere basarak mutfak taşına tırmanabiliyor.acaba 2 yaşındayken ne gibi testler yapılıyor?
yukardaki arkadaşa katılıyorum sakinleşmesini sağlıyacak ilaçlara sakın izin vermeyin .zor bir durum tabi.siz onunla oturup oyun oynaşınız yada oyuncakçıya götürüp ilgisini çeken bir şey alsanız ve beraber yapsanız.lego veya ahşap puzzle ama kolay olanları .birde imkanınız varsa yarım gün bir kadın tutun evdeki basit işleri yapsın biraz rahat edin.
(bknz.) vajinismussuz günlere merhaba demek için.
Kayıtlı Üye
arkadaşlar aslında ben şöyle duymuştum çocuk ilk yürümeye başladığında falan kırılacak şeyleri kaldırırız ortadan yanlış birşeymiş eşyalara alışması lazımmış. mesela dokunmak istediğimiz şey zararlıysa annelerimiz hep cıs derdi ya:) biz küçükken bizde işe yarardı zamane çocukları fena