- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.105
- 133
- Konu Sahibi BlancKahkul
Merhabalar
Öncelikle yarışmaya katılan tummm arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Malzemeler;
Hamuru;
125 gr margarin
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 tane yumurta (sarısını ayırıp hamurun üzerine surecegiz)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3,5 büyük çay bardağı un
Şerbeti;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
5/6 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Şerbetin soğuk olması gerektigi için ilk olarak sebetini yapicaz. Su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 6/7 dakika sonra limon suyunu ekliyoruz. 4/5 dakika daha kaynatıp soğuması için kaldırıyoruz.
Hamur için tüm malzemeleri birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz. Malzemeleri ölçüsüyle koyunca istediğimiz kıvamda bir hamur oluyor. Ben şekli güzel olsun diye kurabiye kalıbıyla kestim. :) Ortasına pet şişe kapağıyla bastirdim şöyle bir şekil olusuyor. Tatlı pişince ilk sıcaklığı çıkınca (2 dk sonra) hemen şerbetini koyuyoruz. Sebetini 5 dk içerisinde tamamen içiyor. Kesinlikle çok hafif ve güzel bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.
Öncelikle yarışmaya katılan tummm arkadaşlarıma başarılar dilerim.
Malzemeler;
Hamuru;
125 gr margarin
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
1 büyük çay bardağı irmik
1 büyük çay bardağı hindistan cevizi
1 tane yumurta (sarısını ayırıp hamurun üzerine surecegiz)
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
3,5 büyük çay bardağı un
Şerbeti;
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
5/6 damla limon suyu
Süslemek için;
Hindistan cevizi
Şerbetin soğuk olması gerektigi için ilk olarak sebetini yapicaz. Su ve şekeri kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca 6/7 dakika sonra limon suyunu ekliyoruz. 4/5 dakika daha kaynatıp soğuması için kaldırıyoruz.
Hamur için tüm malzemeleri birleştirip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz. Malzemeleri ölçüsüyle koyunca istediğimiz kıvamda bir hamur oluyor. Ben şekli güzel olsun diye kurabiye kalıbıyla kestim. :) Ortasına pet şişe kapağıyla bastirdim şöyle bir şekil olusuyor. Tatlı pişince ilk sıcaklığı çıkınca (2 dk sonra) hemen şerbetini koyuyoruz. Sebetini 5 dk içerisinde tamamen içiyor. Kesinlikle çok hafif ve güzel bir tarif. Denemenizi tavsiye ederim.
Son düzenleme: