- 26 Eylül 2007
- 1.814
- 7
-
- Konu Sahibi BenOzgurce
irlanda eurovisiona 'hindi' kuklasıyla çıkıcakmış
sebebi ne acabaKötü Kazen
haberlerde gördüm,mor ve ötesi solisti harun'isterlerse tavuk kuklasıyla cıksınlar,biz bize yakışır şekilde temsil edicez ülkemizi ,dedi ..kesinlikle pislik yapmak amaçları ama biz bu tür oyunlara gelmeyiz Kötü Kazen
Biz hindiliği kabul etmişiz nasılsa, adamlarda suç yok ki.Bu gidişe bir son demeliyiz hep birlikte :enbuyukkk:
önce şu irlandalıların densiz grubunun adı her ne zıkkımsa onu öğrenip web sitesine ulaşalım mail atalım
böyle bir imayla türk halkının tepkisini çektiklerini gerçek amaçlarının bu olup olmadığının kimseyi bağlamayacağını bildirmek lazım
nasıl olsa sıfatımızı değiştirmek için kimse kılını kıpırdatmıyor bari şu lanet yarışmada cümle aleme bizi küçük düşürtmelerini engelleyelim
belki trt rtük gibi kurumlara da tepki yağarsa en azından o yarışma günü küçük düşürülmekten kurtuluruz
başka hayvan mı kalmamış kostümünü giyecek giysinler bir alaca geyik kostümü:))tövbe yarabbi sinirim bozuldu
Hindi Cumhuriyeti değiliz! Lütfen tanıtımlarda Turkey değil Türkiye olarak geçsin ülkemizin ismi.
kizlar ozaman Misirlilar'da biz Misir degiliz der ama hehehe. Saka bir yana, senelerdir insanlarin ben yurt disindayken bana "oh ur from Turkey GABL GABL" demelerinden biktim. GABL GABL goya hindi sesi. uyuz olurdum.
Turkey olmazsa Turquie oluyor. Turquie olmazsa Turki oluyor.
Protestona 100% katiliyorum ve ulke isimleriyle boyle oynanmasina karsi oldugumu belirtmek istiyorum. Amerika'nin niye oyle farkli bi ismi yok. Her dilde Amerika Amerika yani. Resmen birileri ulkelere oyun gibi takma isim vermis.
ben de başlığı farklı attım ya keşke özgürce nin yazdığı başlığınj aynını kullansaydım hiç değise içeriğinin aynı olduğu anlaşılırdı ama sonradan okudum ya.
acaba rtük e de mail atsak mı ?
ya caydırıcı hiç mi bir şey yapamıyolar mesela türkiyeden sms oyu kullanılmayacağı gibi bir tepki verilse trt tarafından bile yeter ya eurovision mudur ne karın ağrısıdır işte ona
Republıc of Türkiye
olmalı
Turkey kelimesi Osmanlı imparatorluğunun son dönemlerinde ilk defa İngiliz kaynaklarında,birazda alay ifade ederek kullanılmıştır.
bazı ülkeler kendilerini "great=büyük,önemli" olarak nitelerken,ülkemizin bir kümes hayvanı ismiyle anılması kabul edilemez.
Özel isimler başka dillerde de aynı şekildedir.
Uluslar arası toplantılarda ülkemizi temsil eden başta cumhurbaşkanımız olmak üzere,tüm görevlilerin önünde "HİNDİ" anlamında "Turkey" yazıyor.Bundan rahatsız olmamak mümkün mü?
Uluslar arası toplantılarda ülkemizin ismi Türkiye olarak geçmelidir.
Avrupa birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=hindi yazarken ,Yunanistan delegesinin önünde bırakın latin harflerini,Yunan alfabesiyle Ellas yazıyor.
Aslında yapılacak şey,hükümetin bir açıklama yaparak,bir yıllık geçiş süresinin sonunda, Turkey yazılı hiçbir postanın kabul edilmeyeceğini dünyaya açıklamasıdır.
HABEŞİSTAN böyle yaptı Etiyopya oldu.
Medyayı ve hükümeti göreve davet edelim.
Republıc of Turkey= Hindi cumhuriyeti
bu ismi istemiyoruz.
Republıc of TÜRKİYE olmalı
Melih Akgüngör
istanbul valiliği protokol müd.
kizlar anket acalim ozaman. mesela soyle secenekler olsun
Turkiye ismi Turkiye olmali
Turkey Turkiye benim icin fark etmez
Olsada olur olmasada .... gibi
boylece alinan oylara gore, sesimizi belki forumdan duyurabiliriz. neticede bu forum butun google yahoo vs. arama motorlarinda cikior? sadece bi fikir.
evet sadece yarışma değil biliyorum ama
yarışmaya öncelik verelim dedim ben de arkadaşlarıma göndermiştim rebuplic of ürkiye mesajını
ama aynı zamanda böyle alenen yarışmada dalga geçilmesini engelletebilecek kadar tepki yağarsa
genel olarak resmi adının değişmesi için zemin hazırlanmış olur diye düşündüm
yoksa biliyorum genel bir tepki olduğunu