Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
bu konu için öncelikle seni tebrik ediyorum canım arkadaşım.türküz evet kanımızın son damlasına kadar türk.bizler hindi hiç ama hiç değiliz,sonuna kadar protestona katılıyorum ve destekliyorum elimden ne gelirsede seve seve yapmaya hazırım.İnternetten yapmış olduğum bu konu ile ilgili bazı yazılar var ve sizlerle paylaşmak istiyorum DİREK ALINTI YAPARAK:
Bazı kişiler MISIR örneğini vererek vurgu farklılığı olduğunu söylediler.
Bu ülkeye Mısır adını biz veriyoruz. Kendileri Mısır adını kullanıyorlar mı ? Uluslararası alanda adı Mısır olarak mı geçiyor. O ülkenin adı "Mısr Arap Cumhuriyetidir. " ikinci ı yoktur. Arapça yazılışı ile mim , sad ve r harflerinden oluşur ve "şehir, ülke" anlamındadır. Bizim kullandığımız mısır ile ilgilisi yoktur. Benzerlik nedeniyle ve Türk dilinin fonetiği nedeniyle Mısr yerine kullanılıyor. Ama sadece biz kullanıyoruz. İngilizler Egypt diyor. Ülkelerden bir tanesi kendi dilinde bize hindi dese dikkate almayabiliriz.

Bazıları ise Hindistan örneğini verdiler. Siz hiç bir uluslararası bir toplantıda Hindistan diye bir kelime gördünüz mü?
Aynı hata. Hindistan bu ülkeye sadece Türklerin verdiği bir isimdir. Uluslararası isim değildir.
Malezya mal mı oluyor diyenler de aynı şekilde. Bizim ismimiz Türkiye kelimesi bir ülkenin dilinde başka anlama gelebilir. Bu önemli değil. Bütün dillerde tek tek ülkemizin adının iyi anlama gelmesi gerekmez. Ancak bir de uluslararası ülke isimleri vardır. Uluslararası toplantılarda bu isim kullanılır. Türkiyenin uluslararası toplantılarda adı Ingilizlerin söylediği Turkey olarak geçiyor. Varsın ingilizler Turkey demeye devam etsin. Ancak bize Turcia, Turkia gibi değişik şekillerde söyleyenler de var. Onlar da devam etsinler. Ancak uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir.

Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan ü harfi Avrupa dilllerinde yokmuş. Bu nedenle sorun oluyormuş.

Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=Hindi Yazarken Yunanisten delegesinin önünde bırakın latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor. Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok. Ülkesini ve dilini seven Yunan delegesini kutluyorum. Türk delegesine söyleyecek söz bulamıyorum.

Bir prof diyorki en iyisi Turkland olsun. Sizin isminizi de ben değiştirip İngilizlerin rahat okuyacağı bir hale getireyim mi ?

Yazık arkadaşım yaaa, lütfen, onlara zahmet olmasın bizim isimleri değiştir de rahat okusunlar garipler.Herşey ingilizler için :hooray: Yalnız şöyle hayvan isimleri taksak, daha bir güzel olacak.Rahatlarlar belki şakkıdı Ben sadece bu zamana kadar nasıl susup oturmuşuz ona şaşırıyorum.Yetkililerin akıllarına gelmedi mi hiç.Ya da geldi de saygın bir devlet olarak (yani herşeye rağmen en azından öyle olduğumuzu düşünmek istiyorum.)gücümüz yetmedi mi değiştirmeye :1shok:

inanırmısın biz ayakta uyuyormuşuz meğer,ben bu yazını okuduktan sonra nette bir araştırma yaptımda ,bu hindi olayı 10 yıllık bir mevzu ve ben vatanını milletini,toprağını seven ben ,yeni öğreniyorum bu durumu.....nasıl dedim kendi kendime nasıl sessiz kaldım ve neden dedim kendi kendimi öyle suçladım ki.......biz bu millet için nice şehitler verdik,ne kanlar döküldü ve ne yiğitlerimiz, gazilerimiz ,bu türkiye cumhuriyeti için canlarını feda etti.ve şimdi biz bu hindi olayında nasıl sessiz kalabiliriz ki.sonuna kadar sesimizi duyurmak için elimizden geleni yapalım daha fazla sessiz kalmayalım.....

bazılarına göre sadece bir imla hatasıdır deyip geçiştirenler bile olmuş ama ben bunu kasıtlı yapıldığına inananlardanım...Bunu sadece bir imla hatasi olarak degerlendirip,geçiştirenler bile olmuş, kendimizi bos yere rahatlatmaya hic calismayalim...Sadece milletçe kendimizi aldatiyoruz,
aslinda disarida herkes bunun bir imla hatasi olmadigini çok iyi biliyor..."Hindi"ligi kabul etmesek bile, bu sefer de "devekusu" gibi davranip, basimizi kuma gömmeyelim...Yani, gercekleri görmeyen sadece biziz, dişaridaki herkes işin aslini biliyor!
lütfen bizler, yurtdişi yazişmalarimizda, "turkey" yerine "Türkiye" adini kullanmaya çalışalım,en azından bunu yaparak hindi olmadığımızı gösterebiliriz...

Ben tüm öğrencilerime bunu söyliyorum....

SADEce bu değil kı Avrupalılara göre biz barbarız gerıcıyız..

Osmanlı Devletınde hamamlar çeşmeler her yerde var ken yurt dışından gelen elçılerın yıkanmadıkları için kıyafetlerı üzerlerine yapışırmış..

Endülüs Emevileri zulm uğrarken Osmanlı onlara yardım gonderır..

Yahudı -müsliman ayırt etmeksızın hepsıne yardım eder..

Daha düne kadar Ermenı soykırım dıyorduk...

ADamlar bize bakın sızde kabul edıyorsunuz adı üstünde Ermeni soykırım deyınce

Aklımızı başımıza aldık

Sözde Ermenı Soykırımı demeye başladık...

Birçok devlet kabul edınce bızde araştırmaya başladık..

Şimdi Yunanlılar 'Türklerın kanayan yaralarını kaşıyacağız ki kan kaybından ölsün diye'

Sözde Pontus soykırımı için gece gündüz uğraşıyorlar

Mustafa Kemal ATATÜRK 'ÜN Samsun'a çıktığı tarıhı 19 mayısı anma günğ kabul edıyorlar..

Tum dunya devletlerı kabul edınce bızde araştırma yaparız..

TV programları 'kım -kiminle-nerde -ne yaptı-ne zaman ayrıldı--kimin kocası kac kere terk ettı aldattı..hikayelerıyle bizi uyuturken ..

Böyle önemli konular sürüp gider maaalesef....

Merhaba ;Ülkemizin dışarda Turkey olarak adlandırılması ben dahil bir çok kişinin hiç hoşuna gitmiyor.Türkiye adını kullanmak ve hindi cumhuriyeti olmadığımızı bütün dünyaya duyurmak istiyoruz.Bir kampanya başlatılamaz mı bu konuyla ilgili.Bütün bakanlıklara bu konuyla ilgili toplu mailler göndermek istiyoruz.Basın ve medya kuruluşları çok şey başarabilirler biliyorum.Lütfen bu konuda birşeyler yapalım.

...................................................
eğer dikkate alırlarsa 2 yere bu postayı gönderdim tatlicadiarzu denemekte fayda var :enbuyukkk:

Toplu halde yılmadan usanmadan ilgili bakanlıklara her gün mail göndersek diye düşünüyorum ama 40 -50 kişiyle olmaz :1no2:

protestona sonuna kadar katılıyorum. Bunu daha önce hiç duymamıştım. Diğer devletlerin hepsi bizi çekemediklerinden her fırsatta karalamaya çalışıyorlar.:mymeka::mymeka:

Özgürce en iyisi bu başlığı yapışkan yapmak ve protestoya ağırlık vermek...

Sonra da toplu mesajlarımızı ilgili yerlere yollamak...

Özgürce en iyisi bu başlığı yapışkan yapmak ve protestoya ağırlık vermek...

Sonra da toplu mesajlarımızı ilgili yerlere yollamak...

Kazen ne der bilmem ben şimdiden gönderdim bile.Hadi kızlar lütfen ortalığı biraz ayağa kaldıralım işe yarar belki :)Yapışkan olmasını ben de isterim daha fazla kişiye ulaşabilmek açısından a.s

Cevizkabuğuna da gönderdim.Ulaşabileceğimiz heryere gönderelim şimdiden sonra daha toplu hareketler için yine uğraşırız.Kazen de bize fikir verir.Hadi hadi, olacak bir şeyler umutluyum.En azından uğraştık deriz değiştirmek için değil mi?

Elimden geldiğince,bu konuda yanında olduğumu zaten biliyorsun...:1hug:

Bu aralar sağlık ve maalesef özel sorunlarım yüzünden biraz uzak kalsamda...:çok üzgünüm:

Asla öylesine olduğumu düşünme...

Emek verdiğin herşeyden mutlaka karşılık görürsün...

Kendini bu kadar güzel ifade edebilen ve bilgilerini fikirleriyle bütünleyen bir arkadaşa her zaman ,her koşulda yanında olacağımı tekrar belirtmek istedim...Şeniz

bence şu türban krizinin geçmesini bekliyelim bizim konu arada kaynar...boşa kürek çekmeyelim

Bende düşündüm haklısın, biraz bekleyelim, ama arkadaşlar okuyan kendini belli etsin yazarak, zamanı gelince hepbirlikte hareket edelim.Özel mesajla filan haberleşiriz.

Ben kendi arkadaş çevreme ilettim mesajını..

Yani bireysel olarak birşeyler yapmaya başladık ama dediğiniz gibi ortalık biraz durulsun, toplu düşüncelere hız veririz...

İşte biz de diyoruz ki, topluca bütün bakanlıklara rahatsızlığımızı bildirelim.Tek tek ayrıca mücadele edelim ama zamanı geldiğinde topluca bu duruma itiraz edelim. Konuyu baştan sona okursan zaten amacımızı ,düşüncelerimizi ,ne yapmaya çalıştığımızı anlarsın :) a.s

Bende canı gönülden protestona katılıyorum canım.
Bende göndericem yazıyı tüm dost ve tanıdıklarıma.

Konu gerilere kayarsa gerekli çoğunluğu elde edemeyiz .Yapışkan olması konusunu Kazene bildirdim henüz haber çıkmadı.

ogrendıgımden berı benı de cok rahatsız edıyor bende protestona canı gonulden katılıyorum...
Republıc of TÜRKİYE .....!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…