Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
.
Sayın Özgecan Koçak'tan gelen cevap

....Hanim,
Turkiye'ye Turkey deniyor olmasi, ayni zamanda hindiye de turkey deniyor olmasi beni hic rahatsiz etmiyor. Biz hindiyi dogudan ogrendigimiz icin hindi diyoruz, hindi gibi Amerika kitasinda yetisen misira da misir dedigimiz gibi. Ingilizler de hindinin yayildigi siralarda ticaret yollarinin pek coguna hakim Turklerin ismini verip "turkey coq" demisler. Bence bu Turkiye'nin sayginligini zedeleyen bir ad degil, bilakis bir zamanlar iktisadi ve kulturel olarak daha guclu ve merkezi oldugumuzu hatirlattigi icin gurur verici. Yakin zamanda ABD'de National Public Radio'da cikan ve 'turkey' isminin tarihcesini ozetleyen programin metnini size asagida yolluyorum. Sevgiler, Ozgecan.

Why A Turkey Is Called A Turkey : NPR

Aynı fikirleri paylaşmasak bile kendisine teşekkür mesajı yolladım.Listeden çıkarabiliriz.

okocak@sabanciuniv.edu

Doç. Dr. İhsan Şerif KaymazGazi Üniversitesi Fen-Edebiyat FakültesiTarih Bölümü Öğretim Üyesi

Doç.Dr.İhsan Şerif Kaymaz'da yolladığı cevapta bizimle aynı fikirde olduğunu ve bu konuda önerilerimiz ve somut girişimleriniz varsa bilgilenmek istediğini yazmış.Ama mailin geri kalan kısmını biraz siyasi olması nedeniyle yazmıyorum.Kendisine teşekkür mesajı yazdım.İsterseniz onuda listemizden çıkartabiliriz.Sonuçta herkese aynı mail gelecek.

ikaymaz@gazi.edu.tr

abbacım yeni gördüm mesajını.sonuna kadar destekliorum sizi ve yaptığınız şey çok önemli bi adım.benimde çok fazla rahatsız olduğum bi konudur.umarım sesimiz duyulur.ve ne yapılması gerekiorsa yanınızdayım.

Bu konunun önemi çok büyük.Sonuna kadar destekliyorum. turkey=hindi Türkiyemizi aşağılamak için kullanılıyor. örneğin maçlarda hindiyi yolduk gibi...ne kadar saygısızca. bunun pek çok örneği vardır. bu konudan rahatsızlık duymayan ve grur verici bulan arkadaşların olması çok üzücü...tabiki herkesin kendi görüşüdür. sonuna kadar republic of turkiye ,made in turkiye

bir kaç sayfa gönderdim.sonra gönderemedim 24 saat gecmesi gerekiyor dendi.sizindemi böyle oldu.yoksa ben hatamı yaptım.

slm arkadaslar eylul13 adlı arkadasın bana yazdıgı zıyaretcı mesajıyla haberım oldu konudan.guzel bır konuya degınmıssınız.bende yanınızdayım .yalnız bu konuda neler yapılması gerktıgını acıklarsanız sevınırım. turkey=hındı degıl ''TÜRKİYE''

373. sayfadaki metni aşağısındaki mail adreslerine postalayacağız canım

Bu arada,ne kadar çok pasif üye var arkadaşlar.:uhm:Ben belli bi süre girmeyince siliniyor sanıyordum.kaydirigubbakcemile5Müthiş bir vakit kaybı oluyor.a.s

cnm çok haklsın 2 yıldır uğramayan var ya nasıl olyo anlamadım:1no2::jeyyar:

Canısı,imkanın varsa M ye tersten başlarsan sevinirim.a.s.Sayfaları görünce,tedirgin oldum yetişemezse diye.:sm_confused:Ama fırsat bulursan,kendini zorlamadan.Şeniz

cnm alırım tabı ama arkadaşimiz bana mesaj yollamış o almiş bende gerikirse kaldiğin yerden devam edeyim dedim baklim mesajını bekliyorum cnmŞeniz

adresleri aldım...biraz sonra göndermeye başlarım... kolay gelsin herkese...
yanlız bu adresler kimin.. kimlere gönderiyoruz biz bu mailleri...

kızlar kampanyanızdan haberim var olmazmı hiç.ilk özgürce başlattığından beri uğraşıyorum.ama çok yoğunum bu aralar.msjları her gönderdiğimde buraya yazmak zorundamıyım.onu bilmiyorum yani göndersem ama buraya yazmasam olmazmı.ama bakıyorum arada bir buraya adres değişiklikleri filan varmı diye.

ikizler cnm sana gelen mailleri paylaşrsin cnm gönderdiğin zaman sen bilirsin yazıp yazmamak senın elinde cnm kolaylıklar diliyorum

Günaydın kızlar maşallah bize katılan arkadaşlar olmuş ne güzel gün içinde uğramaya çalışırım buraya hepinizin ellerine sağlık Şeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…