Hindi Cumhuriyeti Değiliz!

Hindi Cumhuriyeti Değiliz! Bu konuda Birşeyler Yapılmalı .

• Ankete Katılan
    261
ben az önce ceviz kabuğundan hulki cevizoğluna mesaj yolladım..

banada cevap gelmedi attığım yerlerden :) bazıları dikkate almıyor herhalde ya da unutuyorlar

canım listemiz bu bitanem,bunu bulamadınyerimseniben

Arkadaslar kolay gelsinkisasureligine girdim konulari pek okumadim acikcasi bugun mail gonderenlere tesekkur ederim bana bugun mail gelmis sizinle paylasmak istedim cikmadan once ekliyorum sevgilerimle

AŞAGIDAKİ YAZI YENİ ASIR'DAN AHMET YAZICIOĞLU'NA AİT... BUNA BENZER ÇOK HABER ÇIKTI GAZETELERDE... BİLGİNİZE...

Hindi Cumhuriyeti miyiz?

Birkaç haftadır "Biz Hindi Cumhuriyeti değiliz" diye yağmur gibi elektronik posta yağıyor.
Özellikle elleri öpülesi hanımlardan.
Ben de aynen bu elektronik postaları gönderen aziz okuyucularım gibi düşünüyorum. Biz Hindi Cumhuriyet miyiz?
Şanlı, şerefli Türkiye Cumhuriyeti'yiz.
"Republic of Turkey" ve "Made in Turkey" gibi sözlere hep takılmışımdır.
"Neden Republic of Türkiye" değil de Turkey? Ya da Türk Malı değil de, Made in Turkey? "Made in Türkiye" yazsanız ya.
Türkiye'nin uluslararası faaliyetlerde Turkey diye anılmasına şiddetle karşıyım.
- Yabancı bir sözcük olan Turkey kelimesinin hindi anlamına gelmesinin önemi yok. Bu ülkenin adı Turkey değil, Türkiye'dir. Bunu herkes bu şekilde kullanmak zorundadır. Türkiye Cumhuriyeti'nin "Hindi Cumhuriyeti" adıyla varlığını sürdürmesine, diline, ırkına, kökenine bağlı hiç kimse rıza göstermez. Bizler duyarlı Türk vatandaşları olarak "Republic of Turkey = Hindi Cumhuriyeti" ismini istemiyoruz. Republic of Türkiye olmalıdır.
Bu görüşe aynen katılıyorum. Bizleri yönetenlerin, konuya duyarlı yaklaşmasını beklemek hakkımızdır sanırım.

--
Serhat AKKAN
Tercüman Gazetesi

Rahatsizlik duyanlarmi? :1shok:Neden rahatsizlik duyulur ulkemin adini dogru teleffuz etmeyenlere ettirmeyenlere karsi rahatsizlik duyuyoruz, biz Hindi degiliz ve hindiler olarak Cumhuriyet kurmadik:bbo:

sonunda cemaatte olduk..kadınlar kulübü cemaati..:roflol::roflol::roflol:

Serhat beye gönderdim ama ahmet yazıcıoğlunu bulamadııım :uhm:
Konunun linkini atıp öyle gönderdim :)
Sevgili kadınlar kulübü cemaati tatlicadiarzu bu gün göndereceklerden lüleli de maillerini göndermiş, bilgisayarı kalleşlik yaptığı için buraya yazamamış:roflol::roflol:

Arkadaslar bende hemen mailleri gonderdim sanirim bugun toplu gidecekti islem tamam :teytey: bir kezde bugun gonderince icim rahat bir yigin mail gitmistir bugun oh ne guzel:1rolleyes:

sonunda cemaatte olduk..kadınlar kulübü cemaati..:roflol::roflol::roflol:

zuhahahahahahaŞeniz

ay öldüm gülmekten...

arkadaşlar bazen metinler çok arka sayfalarda kalıyor bulamıyoruz. ben sitenin linkini falan veriyorum maillerde,kafamca bişeyler yazıyorum yolluyorum valla:sm_confused:

Ülkemin adı Türkiye, Turkey değil
İsim değişikliği değil, sadece ülkemin adının olması gerektiği gibi anılmasını istiyorum.
uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir. Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan ü harfi Avrupa dillerinde yokmuş, bu nedenle sorun oluyormuş. Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde TurkeyHindi yazarken Yunanistan delegesinin önünde bırakın Latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor. Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok.

Hulki bey 50 bin kişilik bir kadın sitesinde bir kampanya başlattık. Biliyorum bu konu Türkiyemin en önemli sorunu değil, ama yinede çözümlenmesi gereken bir sorun.
19 Mayısta milletvekillerine mail attık. Kararlıyız en azından bir söz almak istiyoruz.
Sesimizi duyurmak istiyoruz ve duyarlı tüm vatandaşlarımıza sesimizi duyurmak istiyoruz.
Hulki bey lütfen bu konuda bize destek olun.Teşekkürler...

Kızlar hulki beyin sitesinde mesajım yayınlanmış bir sürü kişi görmüştür hehehe:)
Ayrıca dayanamadım bir kez daha mesaj yazdım, bir programınızı bu konuya ayırın diye rica ettim :dance:

Çok sevindim ÖzgürCem :dance: Okusunlar görsünler duysunlar duyursunlar :icecream:

cumhurbaskanligi@tccb.gov.tr;basin@icisleri.gov.tr;basin@kulturturizm.gov.tr;sgb@kulturturizm.gov.tr;tanitma@kulturturizm.gov.tr;almatikulturtanitma@yahoo.com;

fgedikli@azeronline.com;ynozturk@hurriyet.com.tr;turkki@turkki.fi;infokiev@binet.com.ua;gunaykiraci@yahoo.com;tourisme.turc@busmail.net;cul_tour@emirates.net.ae;dusanbekultur@yahoo.com.tr;
tarihvakfi@tarihvakfi.org.tr;tutav@tutav.org.tr;genclikkollari@chp.org.tr;kadinkollari@chp.org.tr;
mevlut.aslanoglu@tbmm.gov.tr;ssoylu@dp.org.tr;bilgi@dpgenclik.org.tr;
oznur.calik@tbmm.gov.tr;omer.faruk.oz@tbmm.gov.tr;mehmetsahin44@tbmm.gov.tr;
kadinkollari@mhp.org.tr;hypgenelmerkez@hyp.org.tr;ankara@hyp.org.tr;istanbul@hyp.org.tr;
izmir@hyp.org.tr;canan.ozturk@hyp.org.tr;
behzat.ozel@hyp.org.tr;info@saadet.org.tr;adana@saadet.org.tr;ankara@saadet.org.tr;erzurum@saadet.org.tr;
istanbul@saadet.org.tr;izmir@saadet.org.tr;kilic@saadet.org.tr;arena@arenahaber.com;arena@kanald.com.tr;
sami.bulut@erzurum.gov.tr;iletisim@gaziantep-bld.gov.tr;
iletisim2@gaziantep-bld.gov.tr;ahmetonal2007@gmail.com;nuri-okutan@hotmail.com;zonguldak@zonguldak.gov.tr;
kursat.atilgan@tbmm.gov.tr;yilmaz.tankut@tbmm.gov.tr;muharrem.varli@tbmm.gov.tr;mustafa.vural@tbmm.gov.tr;
abdulkadir.akcan@tbmm.gov.tr ;
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr;ytugrulturkes@tbmm.gov.tr;kamer.genc@tbmm.gov.tr;ahmettan03@gmail.com;psuda@hurriyet.com.tr
emincolasan@sozcugazetesi.net;mturker@sozcugazetesi.net;sinanaygun@atonet.org.tr;okur@sozcugazetesi.net;avrasya@avrasya.tv
bilgi@yeniden1919.com;b.kilic@sudosteuropa.at;tuerkische-botschaft@chello.at;mustafa.iscel@oevp-wien.at;sirvan.ekici@wien.oevp.at
ozbagd@state.gov; Istanbul-ppa.Istanbul@fco.gov.uk

Ülkemin adı Türkiye, Turkey değil !
İsim değişikliği değil, sadece ülkemizin adının olması gerektiği gibi anılmasını istiyoruz.
uluslararası bir toplantıda ülkemizin adı bizim söylediğimiz şekilde Türkiye olarak geçmelidir.
Diyorlar ki Türkiye kelimesinde bulunan "ü" harfi Avrupa dillerinde yokmuş, bu nedenle sorun oluyormuş.
Avrupa Birliği toplantısında Türkiye delegesinin önünde Turkey=Hindi yazarken Yunanistan delegesinin önünde bırakın Latin harflerini Yunan alfabesi ile ELLAS yazıyor.
Yunanlıların hiç bir harfi batı alfabesinde yok.
Yine deniyor ki karışıklığa yol açarmış, açsın efendim, biraz karışır ortalık, sonra düzelir, bu bahane olamaz .
Mutlaka bu düzeltmenin yapılması gerekiyor.Halk böyle istiyor.
EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

not:bu yarım bir metin :) Daha tamamlayacağız:) Hepbirlikte . Şeniz
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
http://www.ankara.diplo.de/Vertretung/ankara/tr/Kontakt.html
http://www.mfa.gov.tr/bilgi-edinme.tr.mfa

http://www.akim.akparti.org.tr/akp.akim/faces/internetBasvuruGiris.jsp
http://www.atv.com.tr/yorum,kahvalti_haberleri.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ev -Hanımı ------------- Aysecik -------------- fatto ------------ bhk ----------- candy38--------- Adıvar ------------- Ali's Mother

eldeniz ------------- eylul_13 --------------- devit ---------------- blackrose23 --------------- Barçman----------------- G&NUR24 ------------ efsunefe

deniz_35------------ sevgi8 ---------------- smhsmh ------------ mumudihaba -------------- deniz_güneş -------------- ahleyar_22 -------- *mavili*

abba----------------- dhilek ------------- ÇİTLENBİK ----------- ahhhu -------------- EBRULUM ---------------- ikizler11 ------------- Hoppidi

NeslihaN* -------------- butterfly 's' ---------- Quelle ------------ piyano -------------- icimdeki_sen -------------- Forever -------------- nınım

yeşilim ------------------ roseaysegul --------- dids ------------ SouL -------------- papatya0606 ----------------Özgürce ----------

Eylülde başlıyoruz tekrar,ama yine tabiki boş durmak yok jeyyar Duyurabildiğimiz heryere duyuracağız ,öğretmenler, öğrenciler diğer siteler vs.vs. haberdar edilecek :)

Son düzenleme:
Yeni kampanyanızada katılmak isterdim,görmedim sanmayın ama burda olmayacağım için iştirak edemiyorum,yanlış anlaşılmasın lütfen,sevgilerimle a.s.

harikasın özgürcem yaa..bizi cemeat te yaptın ya..artık ölsemde gam yemem..:roflol::roflol::roflol:

ayrıca fransızca da Turquie demek, turk te turc demek...illa ü nin olması gerekmiyor turkiye de diyebilirler dilleri dönmüyorsa

Eylülde başlıyoruz tekrar,ama yine tabiki boş durmak yok jeyyar Duyurabildiğimiz heryere duyuracağız ,öğretmenler, öğrenciler diğer siteler vs.vs. haberdar edilecek :)

Eylülde başlıyor olması çok güzel o zamana kadar pek çok kişi tatilden döner ve daha çok katılım olur süprizzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…