Ikariam Türkiye » Antik Çağ » Diplomasi&Savaş Raporu » Delta » Barış anlaşması Bu Konu Farkli » Merhaba kofana [Çıkış]
son Mesaj | Birinci okunmamış Mesaj Yazıcı önizlemesi | Arkadaşına gönder | Konuyu Favorilerine ekle
Bu Konu Farkli
Yazan Mesaj « önceki Konu | sonrakı Konu »
kofana
Okçu
Rütbesi: 6 [?]
Tecrübe Puanları: 253
Sonraki Rütbe: 282
Bu Konu Farkli
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaslar her ne kadar dost veye dusman olsakda oyunda
bızler TURKUZ yalanmı ve yazısmalarda turkey yazıyo yanı hındı bız hındımıyız bız TURKLER bunu kaldıramayız tum yazısmalarda TURKIYE yazılması ıcın desteklerınız lazım lutfen destek verın saygılar
Bu mesaj 1 kez değiştirilmiştir. son olarak kofana tarafından bugün, Tarihinde ve Saat:00:41değiştirilmiştir..
bugün, 00:39
bocuk
Okçu
Rütbesi: 9 [?]
Tecrübe Puanları: 752
Sonraki Rütbe: 1.000
--------------------------------------------------------------------------------
evet bencede haklisin ayrica forumda yazisireknde turkce karakterler kullanilsa cok daha iyi olur. kimsenin ne yazdigi tam anlasilamiyor... umarim sesimizi duyacak birileri cikar...
bugün, 00:42
kofana
Okçu
Konuyu başlatan
tesekkurler destek lazım
bugün, 00:43
Ege_KhaN
Phalanx
Rütbesi: 19 [?]
Tecrübe Puanları: 17.888
Sonraki Rütbe: 22.851
kesinlikle katılıyorum , dünyanın en güzel dillerinden birine sahibiz
ama yabancı özentisiydi ve ilgili kurumların ilgisizliğiydi derken yozlaşıp gidiyo
Ege_KhaN
Bir kişi bin kişiyi ezerse efsane olur
Bin kişi bir kişiyi ezerse trajedi olur!
bugün, 00:48
kofana
Okçu
Konuyu başlatan
''Dünyada varolmak isimle başlar. İnsanlar için bu böyleyken, milletler için, ülkeler için isim vazgeçilmezdir. Ülke ismi bir kimliktir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin (Hindi Cumhuriyeti) olarak anılması, beni rahatsız etmekte, onurumu incitmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı vermiş bir milletin kurduğu aziz bir ülkedir ve adı da uluslararası alanda hak ettiği şekilde anılmalıdır. Uluslararası toplantılarda Cumhurbaşkanı, Başbakan konuşma yaparken, önünde (Turkey) yazıyor. Ne bizi yönetenler hindi, ne bu ülke hindi cumhuriyeti. Turkey, bizi temsil etmiyor.''
bugün, 00:58
IVAHMET
Tüfekçi
Rütbesi: 16 [?]
Tecrübe Puanları: 8.472
Sonraki Rütbe: 10.000
evet arkadaş haklısın bu konuda bir şeyler yapsınlar artık yetkililer.
bugün, 01:00
Ege_KhaN
Phalanx
kofana dostum bunu sen ben düşünüyozda çoğu yetkili niye düşünmüyo ben anlamıyorum.çokmu zor bunu değiştirmek
Ege_KhaN
bugün, 01:01
kofana
Okçu
Konuyu başlatan
---------------------------------------------------------------------------
-----
Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye Cumhuriyeti'nin adının uluslararası alanda kullanılan İngilizce'de ''Hindi Cumhuriyeti'' anlamına gelen ''Republic of Turkey'' yerine ''Republic of Türkiye'' olarak yazılması için kampanya başlattı.
ATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün'ün kampanya çerçevesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlar Kurulu üyelerine birer mektup gönderdiği belirtildi.
''Republic of Türkiye'' olarak gelmeyen resmi yazışmaların ve postaların kabul edilmemesi talep edilen mektupda,
''Türk Malı'' anlamına gelen ''Made in Turkey'' ifadesi yerine de ''Made in Türkiye'' ibaresinin kullanılması çağrısında bulunuldu.
Mektupta, dünyanın en büyük 20 ülkesi arasında olan ve köklü bir geçmişi bulunan Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda ''Hindi'' anlamına gelen ''Turkey'' olarak anılmasının, Türk vatandaşlarının onurunu incittiği de ifade edildi.
''Turkey'' ifadesinin Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemlerinde İngilizler tarafından alaycı ifadelerle kullanıldığı da hatırlatılan mektupta, Orhun Yazıtları'ndaki Türk tanımlamasından Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar geçen süreç hakkında da bilgiler yer aldı.
TURKEY BİZİ TEMSİL ETMİYOR
Özel isimlerin başka dile çevrilmemesinin tüm dünyada geçerli bir kural olduğu da hatırlatılan mektupta, Türkiye'nin adının uluslar arası camiada ullanılmamasının Avrupa dillerinde 'ü' harfi olmamasına bağlanmasının da kabul edilir bir gerekçe olmadığı vurgulandı.
ATO Başkanı Aygün'ün mektubunda, daha sonra şu görüşlere yer verildi:
''Dünyada varolmak isimle başlar. İnsanlar için bu böyleyken, milletler için, ülkeler için isim vazgeçilmezdir. Ülke ismi bir kimliktir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemin (Hindi Cumhuriyeti) olarak anılması, beni rahatsız etmekte, onurumu incitmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, Kurtuluş Savaşı vermiş bir milletin kurduğu aziz bir ülkedir ve adı da uluslararası alanda hak ettiği şekilde anılmalıdır. Uluslararası toplantılarda Cumhurbaşkanı, Başbakan konuşma yaparken, önünde (Turkey) yazıyor. Ne bizi yönetenler hindi, ne bu ülke hindi cumhuriyeti. Turkey, bizi temsil etmiyor.''
(AA)
bugün, 01:03
Ege_KhaN
Phalanx
ATO başkanını yaptığı çalışmaları çok beğeniyodum, bu konuya eğilmesiylede iyice takdir ettim Sinan Aygün'ü.
Ege_KhaN