Himalaya Tuzu

Bunların sahteside oluyormuş,nereden anlayacağız sahte olup olmadığını?

Sizler nereden temin ettiniz?Epeydir bende düşünüyorum kullanmayı.

çankırıdan alın derım babam gecen ahmet marankıden dınlemıs gıtmısken alalım dedı ( memleketımız de ) zaten cankırı tuzuyla meshur bı yer ama bızım yenı elımıze gectı
bende ıste bı kac gun oluyo kullnalı ama ben oyle erıtıp kulnmıyorum ya
rafıne edılmemeıs halıyle katı bı sekılde yuzumun her yerıne suruyorum
bılmedıgım ıcın nasıl kullnıcamı bende bı soruyum dedım buraya bole faydası olurmu sızce ya ???

Son düzenleme:
bu arada yorumlerı okudum kaya tuzunu degılde hımalaya tuzunu ovmussunuz
arkadaslar zaten hımalaya bulamayan kaya tuzu kulnsın dıyo doktorlar bı yazıda daha okumustum zaten
yanı ole bı ayrım yapmanıza gerek yokkı
ben bı cok tvde cıkan hanı gezı programları olurya bızım memeleket cıktıgı zamanda ızlerım
sırf o kaya tuzundan olusan oda yapmıslar kocaman seans seans mıllet gelıyo orda rahatlıyomus bunun seansları var dununun adamlar para verıyo
hımalyı arayacagınıza bızım ulkemızın kaya tuzunu kullnın daha ıyı
ho ben de daha yenı tanıstım yanı yenı elıme gectı ama hep ızler bakardım
gecende babam marankının konusmasını dınlemıs ole aldık

Merhaba. Yemeklere ne ölçüde kullandığınızı öğrenebilir miyim?

ben kullaıyorum ama bı degısıklık gormedım

bunun da bir pazarlama harikası olduğunu, bildiğimiz kaya tuzundan bir farkı olduğunu düşünmüyorum

ben bi süredir yemeklerde kullanıyorum himalaya tuzu. ekoorganik market var.ordan alın derim ya da 5m nigroslarda da var. dünyaca onaylı sertifikalı ürünler var.yalnız ilk zamanlar hayli tuzlu yemek yedik :) kaldıkça daa da çözünüyor sanırım daha tuzlu oluyor ertesi ögüne kalan yemekler. ben bu topic e aslında himalaya tuzu inhaler kullanan var mı diye daldım ama yok sanırım..bi başlıkta ben acayım.agızdan nefes alıyosun falan tuz var aparat içinde.benim gibi alerjik paso burnu akan biri için ideal sanırım bi denemek istiyorum.tecrübesi olan varsa yazsın lütfen!

Son düzenleme:
Ayrımı çok kolay tatlım resmini ekliyorum

Eki Görüntüle 162913

gördüğün gibi kaya tuzu ile hiç bir benzerliği yok...

Ben bugün diyet ve doğal ürünler fuarındaydım, bu renkli himalaya tuzu yemeklerde kullanılmıyormuş. Bunun beyaz,kristalolanı taş degirmenlerde öğütülüp sofra tuzu olarak kullanılıyomuş. 250gr ı 8tl idi.

Normal bir derinin taze deri hücrelerinin en üst tabakaya varışı ve yenilenmesi 28 gün sürer. Ancak sedef hastalığında bu süre 4 gün kadar kısa bir süredir. Bu hastalıkta derinin değişimi kaşıntılı ya da kaşıntısız olabilir.

Tuz terapisi bu hastalığın iyileşmesine yardımcı olabiliyor. Sedef hastalığına kür olarak tuz oranı çok yüksek olan deniz önerilir. Günümüzde bu kürün sürekliliği olmadığında denizi ve onunla birlikte gelen kürü evimize getiriyoruz.

NASIL KULLANACAĞIM?

1.İÇEREK Her sabah bir tatlı kaşığı kadar sole'ü bir bardak içme suyuna karıştırarak içiniz. Gün boyunca da 2-3 lt kadar içme suyu içiniz.

2.KOMPRES İLE Sedef hastalığı genellikle kafa derisi, saç başlangıcı, derinin gerildiği yerler (bacaklar, dirsekler ve kollarda) görülmektedir. Bu bölgelere bu sayfada tarif ettiğimiz Sole'u kompres olarak uygulayabilirsiniz.

Sedef ile ilgili bir önerimiz daha olacak, bunun için lütfen önümüzdeki haftayı bekleyin.

TUZ OLMADAN HAREKET EDEMEZ VE DÜŞÜNEMEZSİNİZ
Vücudumuzdaki en basit fonksiyonların gerçekleşebilmesi için bile doğal tuza veya içerdiği elementlere iyonize bir formda ihtiyacımız vardır.

Örneğin: Duyularımızla algıladıklarımızı beyne iletmek sinir sistemimizin görevidir. Beyin kendisine ulaşan bilgiye göre gereken şekilde reaksiyon göstermeleri için kaslarımıza sinir hücreleri aracılığıyla gerekli bilgi ve talimatları iletir. Bu süreç şöyle oluşur:

• Pozitif yüklenen potasyum iyonları hücreyi terk ederken, hücreye giremeyen pozitif yüklü sodyum iyonları hücre zarında bir elektrik potansiyeli oluştururlar.
• Hücrenin dışı pozitif, içi negatif yüklü hale gelir.
• Bir sinir hücresi uyarıldığında zarı aniden zıt kutup haline döner ve sonuç olarak sodyum iyonlarını geçirgen hale gelir.
• Her sinir uyarımında saniyenin binde biri (1/1000) gibi çok kısa bir sürede elektrik potansiyeli dönüşerek 90 mill volt enerji açığa çıkar.
• Ve böylelikle alınan uyarılar düşünce ve harekete dönüşür.
Hani popüler deyimiyle "elektrik alamadım" hikayesi var ya, tam da bu.
Sonuç olarak tuzdaki sodyum ve potasyum iyonları olmadan bu fonksiyonların gerçekleşebilmesi mümkün değildir. Bunlar olmadan tek bir düşünce veya hareket bile oluşamaz. Bir bardak su içmek gibi basit bir hareket bile gerekli düşünce ve hareketlerin oluşabilmesi için sinirlere uyarı olarak gelen milyonlarca talimatı gerektirir.
Başlangıçta düşünce vardır ve düşünce bir elektromanyetik frekanstan-alandan başka bir şey değildir.

Tuz bu elektromanyetik frekansın yaratımından ve beynin emirlerinin istenen hareketi yapacak olan kas ve organlara iletilmesinden sorumludur.

İletkenliği de işte bu sağlar.

ÇOK ÖNEMLİ BİR HATIRLATMA: Tabii ki burada bahsedilen doğru tuz ve doğru miktarda kullanım (günlük 5-6 gr). Yoksa hem yanlış tuz hem de aşırı miktarda kullanım ile maalesef tuz insan sağlığını tehdit eden en sinsi zehirlerden biri haline gelmektedir vücut için.

yok canım yaa babamda yuksek tansiyon var ve kalp sorunu vardı himelaya tuzunu bi kavonoz dolusu suya 2-3 tane himelaya tuzu atıyor ama metal değmiyecek sonra 5oo ml olan pet şişeye orden 2 cc kullanıyordu artık hap felan kullanmıyor. 1 gun atmasınambulans cagrıyoruz

İyi ama canım babanın aldığı bu tuz miktarı günlük alması gerekenden az zaten, çözündürme ve seyreltme yapıyor...

Bu arada kızlar, hakiki himalaya tuzu bulamadığımdan(himalaya tuzu aldığınızı sanıyorsanız aldanıyorsunuz) ben artık Çankırı Kaya Tuzu kullanmaya başladım, çeşit çeşit sabunundan tutun, ayak banyosuna kadar bir sürü Çankırı Kaya Tuzu aldım gayet mutlu mesudum kendileri ile... Hatta allerjik astımım için lambasını da kullanıyorum öksürük krizlerim geçti tavsiye ederim...

tuzun vücuda hiçbir zaman yararı yoktur, tam tersi zararı vardır. eğer takviye bir vitamin ve mineral almak istiyorsan supradyn var, doktor tavsiyesi eşliğinde kullanabilirsin.
tuzu muhakkak ve muhakkak hayatınızdan çıkarın dostlar, ayrıca vücudunuza bir yararı olmasını istiyorsanız bol bol su için...

Tuz vucudun yapı taşlarından biridir, elektrolit dengesini korur, vucudumuz ihtiyacı olan suyu tuz sayesinde tutar, tuz sayesinde hücrelere ulaştırır,doğal olarak ter bezlerindeki ve tükürük bezlerindeki ph ortamını oluşturur doğal antiseptik görevi görmesini sağlar... Tiroid bezlerinin düzgün çalışmasına yarayan iyotu yine tuz sayesinde alır ve kullanırız.Burada daha yüzlerce yararını paylaşabilirim...

Üstelik bol bol içmeisni tavsiye ettiğiniz suda dahi tuz bulunur, bitkilerde,sebzelerde, yediğimiz herhangi bir hayvanın etinde vs vs

Bu yüzden evet tuzun fazlası zararlı fakat asla ve asla tuzun yararı yok diyemeyiz... Bize okulda öğretilen ilk şey "fazla miktarda ve düzenli olarak vucuda alınan herşey zehirdir" oldu... Fazla miktarda içilen su dahil...

ne kadar yanlış bir bilgi.Tuzun çoğu da azı da zarardır.Tabi kullanılan tuz rafine tuz olmayacak.

2gün önce aldım himalaya tuzu
tadı çok güzel ya....yemeklerin tadı güzelleşti resmen :)

ben de himalaya tuzu kullanıyorum. memnunum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…