• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Himalaya Tuzu

himalaya tuzu faydalı ama yinede abartmamak lazım faydası bol kullandıkça artan bişey değil kararında kullanılmalı birde tansiyon hastalarının kullanması doğru değil benim anneannem de tansiyon hastası bu tuzdan kullanıyordu dr kullanmamasını söyledi yani tuz sonuçta tansiyonu olanlar kullanmasın

himalaya tuzu kaya tuzundan görünüş olarak farklı içinde pembemsi kristaller var ve bu tuzu satın alıcağınız yerden tuzun sertifikasını isteyin eğer size bunu gösteremezse almayın ve inanmayın kesinlikle kaya tuzudur satmaya çalıştığı ve yanında nasıl kullanılması gerektiği nelere faydalı olduğu gibi bilgilerin yer aldığı bir kitapçıkta veriyorlar

bu tuzdan faydalanabilmek için bol miktarda tüketmek değil normal tuzun yerine kararında ve kullanılması gereken yerlerde kullanılmalı

takrarlıyorum tv den duyduklarınıza ve internetten okuduklarınıza inanmayın tansiyon hastalarına zararlıymış tansiyon hastası olan anneannemin nöroloji ve diyetisyen dr u söyledi kullanma diye

Mantık olarak zaten tuzun niteliği değil miktarı önemli, tansiyon hastaları için her halukarda tuz yararlı bir şey değil üstelik 1 gr tuz 200 ml su tutar hesabı bu tuz içinde geçerli...Ben yemeklerde pek tuz kullanmam, sevmem ama madem ki içeriğinde 80 ayrı vitaminde varmış normal sofra tuzu kullanmak yerine öğütüp bunu kullanırım...

Paylaşım ve uyarı için teşekkürler...

Mantık olarak zaten tuzun niteliği değil miktarı önemli, tansiyon hastaları için her halukarda tuz yararlı bir şey değil üstelik 1 gr tuz 200 ml su tutar hesabı bu tuz içinde geçerli...Ben yemeklerde pek tuz kullanmam, sevmem ama madem ki içeriğinde 80 ayrı vitaminde varmış normal sofra tuzu kullanmak yerine öğütüp bunu kullanırım...

Paylaşım ve uyarı için teşekkürler...

sağlıklıysanız tabikide normal tuzdan daha yararlı olduğu için kullanmanızda sakınca yok aksine yararı var ama ben zayıflamak uğruna bol bol tüketilmesini doğru bulmuyorum açıkcası

birde tansiyon hastaları için kullanılmamalı yoksa siz tabikide kullanabilir ve 80 ayrı vitaminden yararlanabilirsiniz

Son düzenleme:
sağlıklıysanız tabikide normal tuzdan daha yararlı olduğu için kullanmanızda sakınca yok aksine yararı var ama ben zayıflamak uğruna bol bol tüketilmesini doğru bulmuyorum açıkcası

birde tansiyon hastaları için kullanılmamalı yoksa siz tabikide kullanabilir ve 80 ayrı vitaminden yararlanabilirsiniz

Zaten kendi mesajımdada belirttim 1 gr tuz 200 ml su tutar, bu şekilde zayıflama olmaz, olamaz...Kilo ile savaşa başlanırken vucut önce tuttuğu suyu bırakır daha sonra yağ kaybetmeye başlar, tuz alımı azaltılmadığı sürece vucut su tutmaya ve tuttuğu suyu bırakmamaya devam eder, bu durumda su atma evresi tamamlanmadığı içinde yağ yakma evresine geçiş yapılamaz...Yağ kaybedilmesede zayıflama gerçekleşmez...Zayıflama prosedürü bundan ibaret...Bu kadar bilgiden sonra zayıflamak isteyenler ve tansiyon hastaları daha ölçülü tüketirler umarım çünkü himalayan tuzu klasik sofra tuzundan bir miktarda daha konsantre...

himalaya tuzu diye kaya tuzu satıyor birçok kişi. birbirinden ayırt etmek de pek kolay değil sanırım. bilen var mı nasıl anlaşılır kaya tuzu mu? himalaya tuzu mu?

himalaya tuzu diye kaya tuzu satıyor birçok kişi. birbirinden ayırt etmek de pek kolay değil sanırım. bilen var mı nasıl anlaşılır kaya tuzu mu? himalaya tuzu mu?

Ayrımı çok kolay tatlım resmini ekliyorum

$himalayan-salt.jpg

gördüğün gibi kaya tuzu ile hiç bir benzerliği yok...

Ayrımı çok kolay tatlım resmini ekliyorum

Eki Görüntüle 162913

gördüğün gibi kaya tuzu ile hiç bir benzerliği yok...

Bu tuzun birkaç çeşidi var, resimdeki yemek için değil banyo için kullanılıyor. ben 1 yıl kullandım hiçbir fark göremedim. üstelik çok pahalı zeytinyağı fiyatına tuz satıyorlar. akılsızlığıma yanayım!:43:

Bu tuzun birkaç çeşidi var, resimdeki yemek için değil banyo için kullanılıyor. ben 1 yıl kullandım hiçbir fark göremedim. üstelik çok pahalı zeytinyağı fiyatına tuz satıyorlar. akılsızlığıma yanayım!:43:

Koyduğum fotoğraf himalayan tuzunun işlenmemiş ham hali banyo tuzu değil :) Banyo tuzu olarak kullanılanlar 3mm arasıdan seçilir daha büyük olanlar erimez çünkü...

banyo tuzu gibi değil, daha küçük tanecikli olarak satılıyor ve fiyatı da o kadar pahalı değil artık ve bulunması da daha kolay. 5-7 tl'ye bile bulabilirsiniz.
asıl tavsiye alanı tansiyon şikayeti sanırım.

905-1934-large.jpg

ama eğer bulamıyorsanız, deniz tuzunu da öneriyor doktorlar.

Son düzenleme:
Merhaba,

Himalaya tuzunu aldım acaba nasıl kullanılmalı bilen varmı?

Zayıflıcagım dıye aksı etkı etmez inş:)

ben yaklasik 6 aydir kullaniyorum sole sini.yemektede kullaniyordum ama evdekiler sevmedi yemekte bende suyunu iciyorum.100 gr himalaya tuz 1 litre suya koy 3-4 gun beklet. bir bardak suya bir kasik. ictigimden beri eskisi gibi yorulmuyorum. kilom ne dusuyor ne yukseliyor sabit.gercek himalaya tuzu olacak

Bunların sahteside oluyormuş,nereden anlayacağız sahte olup olmadığını?

Sizler nereden temin ettiniz?Epeydir bende düşünüyorum kullanmayı.:31:

Bende dün sipariş verdim internetten 1-2 güne gelmiş olur..yarım kg su 15 TL ben olumlu sonuçlar alıcağımıza inanıyorum.. suyu canlandırma kristal taşlarını kullanıyorum gariptir cildim kurudur kremsiz pütürlü olurdu pullu.. suyu içtikten 2 hafta sonra gibi o kadar kaygan bir cilt oluştuki inanılmaz şuan beklemedeyim bakalım bu durum tesadüfmü yoksa devam edicekmii. ( bu arada kesinlikle meyve suyu asitli kola vb sigara alkol vs benzeri şeyleri kullanmayan biriyim ) bütün canlı yapılar kristaldir.. ve hücrelerimizin yapı taşıdır.. vucut tuz ve sudan oluştuğuna göre..bu tuzu kullanıcaz kızlar gelişmeleri yazarım ...:34:

Back