HİJYENE KARŞI OLAN ÇOCUĞUM

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.820
47.074
548
Herkese merhaba, 33 aylık bir oğlum var. Son zamanlarda el yıkama, diş fırçalama, banyo yapma gibi şeyleri asla yaptıramıyorum. Neden olur bu lütfen bi akıl verin. Dışarıdan geliyor ne diller döküyorum gösteriyorum, bak oğlum mikroplar ağzımıza gider karnımız ağrır vs neler beler. Ama yok deliricem. Banyo zaten savaşır gibi babasıyla tutup bi yandan yıkıyoruz o da canı çıkıyor gibi bağırıyor kaçmaya çalışıyor. El yıkama da öyle. Sabun aldım ona özel taburesi var. Dün parkta toprak oynadı mesela geldik yok olmadı ellerini yıkayalım dedikçe deli deli ağlıyor. En son zorla götürüp yıkadım ellerini. Hala ama yıkamıcaktım diye ağlıyor. Dişler sapsarı oldu ama yok asla kabul etmiyor. Önceden de fırçayı bana vermezdi kendisi yalap şalap yapardı. Ama şimdi onu da yapmıyor. Üç yaş sendromu mu bu. Çocuğum pis gezmek istiyor. Her seferinde zor kullanmak istemiyorum. Akıl akıldan üstündür bilen başına gelen fikri olan varsa lütfen yazsın. Şimdiden teşekkürler.

Psikologdan öğrendiğim bir şey söyleyeyim. olumsuzu çok söylemek aksine çocuğun beynin olumsuzu kodlamakmış. Biz zararlarını söyledikçe yanlış dedikçe çocuk onu yaparmış. Bizzat bunu yaşadım ve aynen öyle oldu
Şimdi olumlu dil kullanıyorum eskiye nazaran daha iyi

ama dönem dönem bu hijyen sorunu oluyor. Bizimki de sadece parmaklarını yıkıyor şkdglk

Aslında yazdığım örnek dil döküşlerimin sadece bazısı. Oğlum tertemiz olalım mis gibi kokarız bak biz babanla yıkadık oo ne güzel oldu hadi köpükle oynayalım ay daha neler neler.

Aslında yazdığım örnek dil döküşlerimin sadece bazısı. Oğlum tertemiz olalım mis gibi kokarız bak biz babanla yıkadık oo ne güzel oldu hadi köpükle oynayalım ay daha neler neler.
Dil döktükçe daha da tersi oluyor ya. Ters bu çocuklar

Üzerine hiç gitmemek ama bu rutini yüksek sesle yaşamak da çözüm olabilir.
Dışarıdan geldim, ellerimi yıkayıp mikropları borulara göndereyim de meyvemizi keseyim, uykum geldi dişlerimi fırçalayayım pırıl pırıl uyuyayım gibi.
Genellikle geçici oluyor bu tür dönemler.
Yıpranmaya yıpratmaya değmez.

Dil döktükçe daha da tersi oluyor ya. Ters bu çocuklar
İtiraf ediyorum hep böyle sabırlı değilim. Kızdığım hatta bazen istediği bir şeyi vermemekle tehdit ettiğim de oluyor. Her yolu deniyorum açıkçası. Kendi haline bıraksam pis gezse o da içime sinmiyor

Mantıklı denicem ama o ikna olana kadar elleri pis bir şeyler yemesine yemekten sonra ellerini her yere sürmesine haftalarca banyo yapmadan gezmesine hatta tırnakları leş gibi durmasına göz mü yummalıyım

Ben de sey duymuştum; hadi gidelim rlini yıkayalım, dişini firçalayalım demek yerine hadi birlikte dişlerimizi fırcalayalım, birlikte şunu yapalım bunu yapalım şeklinde soylemek gerekiyormuş. Çocuklar rol model alarak ve taklit ederek öğrendikleri için bu tarz şeyleri birlikte yapmak onlar için daha cezbedici oluyormuş.

O kadar denediğim şeyler ki bunlar. O an sanki kitliyor kendini üstüne gitmiyorum zaman geçiyor tekrar deniyorum. Banyo yapmıcam demiştim diyor

Bu zor ve geçici bir dönem. Çocuklar bazı dönemlerde özellikle bazı şeyleri reddediyor. Kimisi yemek yemeyi kimisi uyumayı ... Uyumla ilgili bir konu çocuk o an duruma ayak uyduramıyor. Gelelim ne yapacağız ne yapmalıyız?
Ben anne babanın çocuğun peşinde perişan olarak bir şeyler yaptırmaya çalışırken yaptırdığını hiç görmedim duymadım. Kendinizi perişan etmayin dil dökeceğim diye kontrolü kaybetmeden ilerleyin göz teması kurarak kısa ve basit cümleler kurun ve bunu sürekli tekrarlayın her durumda yeniden yeniden. Ellerimizi yıkayıp mikroplardan kurtulalım çok güzel bir ilerleme ama bence şunu da ekleyin ellerimi yıkayıp mikroplardan kurtulmadan kurabiyemi yiyemem, oyuncaklarımla oynayamam, parka gidemem gibi gibi onu bu şeyi yapmaya tetikleyen bir şey de olsun bir de böyle deneyin

Teşekkür ederim tavsiyeler için. Ufkumu açan yorumlar oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…