• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hidrosefali

elnuray

Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2016
132
13
13
Arkadaşlar 2 yıllık evliyim bir kızım var eşim 35 yaşında ve hidrosefali çıktı.doktor ameliyat gerek yok demiş ilerleme yok demiş bu konuda bilgisi olan varmı zararı varmı ileriye dönük :(

Sen en iyisi google amcaya sor arkadaşım.Daha önce duymadım bile bu hastalığı.Geçmiş olsun.

Google amcaya sordum arkadaşım ama yeterli bilgi yok belki bu durumu yaşayan kişiler veya tanıdıkları vardır die sormak istedim

Arkadaşlar 2 yıllık evliyim bir kızım var eşim 35 yaşında ve hidrosefali çıktı.doktor ameliyat gerek yok demiş ilerleme yok demiş bu konuda bilgisi olan varmı zararı varmı ileriye dönük :KK43:
veterinerim soruna bundan dolayı cvp vereceğim
hidro sefali beyinin su toplaması genelde çoçuklarda görülme olasılı daha çok beyin büyümesi şeklinde kendini gösterir
BOS sıvısı alınması tehlikeli diye biliyorum
yetişkinlerde görülme sıklıgı hakkında bilgim yok beyin cerrahisine gidin

Cevabınız için tşk ederim.ama almak istediğim cvp bu değil.daha çok etrafında gormuş yada tecrübe edinmiş kişiler den bilgi almk istedim

Arkadaşlar 2 yıllık evliyim bir kızım var eşim 35 yaşında ve hidrosefali çıktı.doktor ameliyat gerek yok demiş ilerleme yok demiş bu konuda bilgisi olan varmı zararı varmı ileriye dönük :KK43:

emin misiniz? öncelikle başka bir doktora daha gitmenizi öneririm. aynı teşhis kardesim 1 bucuk yaşındayken konmuştu; ertesi gün ameliyat hazırliğı yaparken polis hastanesinden sevk edecek doktorun dikkati sayesinde boşuna beyni açılmadı çocuğun...

Geçmiş olsun.annemde yaşamıştık.ameliyat oldu,şant takıldı.enfeksiyon kapmaması lazım.annemde bir kez şant tıkandı değiştirildi.demekki sizin ileri boyutta değilki; böyle birşeye ihtiyaç duyulmamış.benim annemin farklı rahatsızlıklarıda vardı.tekrar geçmiş olsun.sağlıcakla kalın

Bu hastalık genelde küçük yaşta doğuştan görülür.ama yetişkinlerde nadir olsada görülür.yetişkinlerde kafa buyumesi olmaz eşimdede kendini unutkanlık baş ağrısı baş dönmesi ile gosterdi

Peki anneniz şimdi nasıl günlük hayatı nasıl bir kotu sonuç aldınız mı herhangi Bi rahatsızlık oldumu

Geçmiş olsun.annemde yaşamıştık.ameliyat oldu,şant takıldı.enfeksiyon kapmaması lazım.annemde bir kez şant tıkandı değiştirildi.demekki sizin ileri boyutta değilki; böyle birşeye ihtiyaç duyulmamış.benim annemin farklı rahatsızlıklarıda vardı.tekrar geçmiş olsun.sağlıcakla kalın

Annemdede şiddetli başağrısı ve denge kaybı olarak göstermişti.

Anneme şant takıldıktan sonra pek sıkıntı olmadı.enfeksiyon kapmaması için çok dikkat etti.bir kez tıkandı o Zaman mevcut sıkıntılar devam etti.değiştirilince rahatladı.ama annemin durumu eşinizden farklıydı.başka rahatsızlıklardan dolayı Biz annemi kaybettik.annemin durumu sizi korkutmasın.hidrosefali çok korkulacak Bi hastalık değil.tedavi edildiğinde yaşam kalitesini çok etkilemiyor.allah şifa versin

Her durumda ameliyat gereklimi bilemiyorum.dr size daha detaylı bilgi verir.inş ameliyatsız halledilir

Herhangi bir tedavisi yokmuş ne ilaç ne başka bişey verilmedi tek çaresi ameliyatmış bu hastalığın lakin mr çekilmiş ve ameliyat gerekmez demiş.ileride ne olur bilemeyiz demiş

Stres olmiyacak hayatında denmiş.unutkanlık içinde balık ceviz badem fıstık onermiş

Bizde ameliyattan sonra sıkıntılar ortadan kalkmıştı.umarım sizde iyi sonuçlar alırsınız.

Back
X