Premature Bebekler Hidrosefali ve Şant Takılması Hakkında

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

kabilarda

Guru
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2011
1.808
34
358
Arkadaşlar herkese günaydın.

Sizden bir konuda fikir almak istiyorum.Ablam 3.çocuğuna hamileydi,sorunlu bir hamilelik geçiriyordu,
sürekli kanaması oluyordu,hastanede kontrol altında tutuluyordu.5.ayın sonunda doğum yaptı.
Bebek aylarca küvözde kaldı.Epey bir sıkıntı atlattı ablam ve bebek.Sürekli hastane,cihazlar,
ablamın psikolojisini mahvetmiş.Miş diyorum çünkü kendisi yurtdışında yaşıyor ve biz sadece
telefonda destek olabiliyoruz.Bebeğin bağırsaklarının bir kısmı alındı ameliyatla,sürekli cihazlara
bağlı, heran her türlü riske hazır bir şekilde haftalarca hastanede kaldılar.Ablam sağıp sütünü
verirken bir süre sonra anne sütü vermeyi de kesmiş doktorlar.Annem destek olabilmek için yanına gitti.

Şimdi de bebeğin beyninde su toplandığını,kafasının büyüdüğünü(hidrosefali)ve bunun
için beyinden mideye giden bir şant takılması gerektiğini söylemiş doktorlar.
Bana dün söylediler.Yalnız ablam çocuğun ameliyat olmasına gönüllü değil.(duygusal olarak çocuğun
doğumdan itibaren her tarafına cihazlar takılmış olması,her kontrole gittiklerinde sürekli kan
alınması vs.)Şant takılmasından başka bir yolu var mı diye araştırıyor.
Hatta bir tanıdığı burada ameliyat yaptırma hatta hemen ameliyat yaptırma önce bir Türk
doktorlarla da görüş demiş.(Bana göre aklını karıştırmış)

Netten biraz araştırdım,sadece şanttan bahsediliyor.Bu durumu yaşayan
ya da şanttan başka bir yöntem olup olmadığı hakkında bir fikri olan ve de
en önemlisi Türkiye'de bu işin ehli diyebileceğiniz bir beyin cerrahi ismi
verebilecek olanlardan yardım istiyorum.

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin...

eğer Türkiyeye gelecekse ablanız size Cerrahpaşa tıp fakultesini tavsiye ederim doktorda Ali Kafadar mükemmel ötesi bi doktor ve insan merhametli sevecen iyimser duygusal özellikle bebeklerii ve çocukları ona getiriyorlar.

Teşekkür ederim.Allah razı olsun.
Türkiye'ye izne gelmeyi düşünüyorlardı.
Çocuğun bu durumunu yeni öğrenmişler.
Şimdi kararsız kaldılar.Sanırım en doğru kararı
vermek için uğraşıyorlar.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun çok çok geçmiş olsun Hidrosefali ve Şant Takılması Hakkında hiç bilgim yok sadece destekci olmak istedim inş. biran evvel iyileşir bebeğiniz Allahım sağlıklı sıhhatli yanınızda olmayı nasip etsin bir ömür inş...

Kafa tasinda, beyninde cok fazla sivi var demek ki, ve bu sivinin akitilmasi lazim. Yoksa nerolojik sorunlara, belki olume bile yol acabilir. Bu oyle alternatifini arayabileceginiz, secebileceginiz birsey degil malesef. Hayati bir mesele.
Ayrica o takilan sant, vucudun icinde duruyor, disardan gorunen birsey degil. Ablaniz neden kabul etmek istemiyor ameliyati merak ettim.

Sizin yazdığınız gibi düşünüyorum ve bunu net bir şekilde belirttim.
Hatta içim içimi yedi nasıl böyle düşünürsünüz diye ama onlara
nazikçe tamam araştırırım dedim.
Bana göre yanlış olsa da ablam bebeğin daha fazla ameliyat olmaması
taraftarı.Haa mecbursa olacak tabii diyor ama acabası var işte aklında.
Acaba başka bir yolu var mıdır diye soruyor.

Çok sağolun.Allah razı olsun.

eğer beyinde sıvı birikimi varsa bunun boşaltılması lazım bu da şant takarak yapılan bir işlem.korkulacak bir işlem değil.hidrosefalisi olan bir çok çocukta uygulanan bir yöntem bu.sıvının boşaltılması şart yoksa daha başka sorulara yol açar.çok geçmiş olsun.

Şant takılması zorunlu bu durumda, çok zor bir işlem değil ve dışarıdan görünmüyor. Ancak şantın çok kaliteli bir malzemeden olması lazım, aksi halde bir takım sorunlar çıkabiliyor, alerji,tıkanma gibi. Hidrosefalide başka bir tedavi yöntemi yok diye biliyorum. Bence uygun şantı araştırmaya başlayın, çok vakit kaybedilecek bir durum değil. Allan şifalar versin bebeğinize.

geçmiş olsun allah sabır versin erken doğum sebebiyle hidrosefali oldu oğlum ablanı çok iyi anlıyorum. lütfen yazdıklarımı ablana ilet öncelikle bebek kaç kilo şuanda?

eğer 3 kg. altında ise şant taktirmasın kesinlikle onun yerine geçici olarak rezervuar takılsın( şantan tek farkı karına inen kısmının olmaması) 3kg aaltındaki bebeklere takılan şant sağlıklı calışmıyormuş..

şayet 3kg. üstü ise ya tr e gelsinler prof.dr.memet özek e gitsinler ki o da hidrosefalisi varsa şant önerir. yada bulundukları hastanede şant taktırsınlar. eger şant iki yıl sonra arıza verirse şant çıkarılıp endoskopik cerrahi ile kanal açıp hidrosefalisi kesin tedavi edilir. endoskopik cerrahi en erken 2 yaşında yapılabilir olduğu için şant bizim çocuklarımız için tek seçenek maalesef. benm oğlum 2.5 ay önce şant ameliyatı oldu ablana söyle yalnız değil çok güçlü olması lazım

Merhaba büyük geçmiş olsun.Benim kızımda aynı sorunları yaşadı ve şu anda çok iyi.Aynı sorunları derken erken doğum (25haftalık) 310 gün yoğun bakımda ve beyin kanaması sonucunda hidrosefali gelişti.Yalnız ablana canım şunu söyle eğer bu ameliyata izin vermezse çocuğun ölüm riskini artı özürlü olma riskini artırıyo ne kadar erken şant ameliyatı geçirirse o kadar daha iyi basınçtan dolayı beyin belirli bi zaman sonra zarar görmeye başlıyo.Benim kızıma ilk implant takıldığında 800gr sonra 1800kg geldiğinde şant takıldı.2 ay öncede endoskopi ameliyatı geçirdi.Çok zor bi karar biliyorum çünkü ameliyattan önce bütün riskleri söylüyolar ama bu ameliyatı olması lazım.Bende prof.memet özeki öneriyorum türkiyede bu konuda bir numara yalnız belirteyim pediatrik nörüşirurji normal beyin cerrahisi değil.Tekrar geçmiş olsun allah ablana sabır versin çok zor...

Benım kızım 29 hf dogdu 1290kg 55 gun kuvezde kaldı ve kuvezde kaldıgı surece beın kanaması falan gecırmedı hastaneden cıktıktan sonra kafa capında buyume goruldu ve bakıslarında batan gunes sendromu tomografı cektırdık hıdrosefalı dendı sant takılsın falan dendı taktırmadım... Zamanla kafa capı ve gozlerındekı bakıslar duzeldı cocuk dr.umuz son kez beyın kranıal ultrason ıstedı ve cocugun hıdrosefalısının olmadıgını ogrendık hafıf bı sıvı var ama hısdrosefalı deıl bayın buyudukce o sıvıyı kapatıcak dedıler suan 12 aylık duzeltılmıs 10 aylık haraketlerı ve motor gelısımı gayet guzel dıo drlar.. Bence bıraz arastırsın ablan hemen karar verılmesı taraftarı deılım.. Ne gıbı belırtıler var mesela? Tr.de memet özek bır numaralı dr. Bende cok duydum ününü. Yıgenınız bı kac dr.a daha goturulsun derım ben.. Rabbım butun bebeklere şıfa versın bahtları acık olsun

canm kızın kaç yaşında? benm oğluma 2.5 ay once şant taktı özek 2 yaşından sonra da endoskopi dedi eger şant arıza verirse. merak ettiğim birkaç şey var eger sakıncası olmazsa gelişimi nasıl vaktinde yürüyecek mi konuşacak mi çok endişeliyim. yarın noroloji muanemiz var bakalm neler diyecek dr

bebegınız 2.5 yasında ve hala yuruyemıormu? Emeklıormu pekı bıde dıger motor haraketlerı nasıl

benim oğlum da beyin kanaması sonucu şant takıldı bursa uludağ ünversitesi prof ahmet bekar şant takılması gerekiyor deniyosa takılması bebek için iyi bakımı hayatı açısından

Konum taşınmış çoğu cevabı göremedim.
Cevap verenlere ve yardımcı olanlara çok teşekkür ediyorum.
Bebeğimiz çok şükür iyi.Sürekli kontollere gidiyor ama çok şükür
ameliyat yapılmadı.
Daha doğrusu şimdilik ameliyata gerek görmemişler.
İleride ne olur belli değil.
Rabbim herkesin yavrusuna şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…