- 30 Haziran 2011
- 1.808
- 34
- 358
Arkadaşlar herkese günaydın.
Sizden bir konuda fikir almak istiyorum.Ablam 3.çocuğuna hamileydi,sorunlu bir hamilelik geçiriyordu,
sürekli kanaması oluyordu,hastanede kontrol altında tutuluyordu.5.ayın sonunda doğum yaptı.
Bebek aylarca küvözde kaldı.Epey bir sıkıntı atlattı ablam ve bebek.Sürekli hastane,cihazlar,
ablamın psikolojisini mahvetmiş.Miş diyorum çünkü kendisi yurtdışında yaşıyor ve biz sadece
telefonda destek olabiliyoruz.Bebeğin bağırsaklarının bir kısmı alındı ameliyatla,sürekli cihazlara
bağlı, heran her türlü riske hazır bir şekilde haftalarca hastanede kaldılar.Ablam sağıp sütünü
verirken bir süre sonra anne sütü vermeyi de kesmiş doktorlar.Annem destek olabilmek için yanına gitti.
Şimdi de bebeğin beyninde su toplandığını,kafasının büyüdüğünü(hidrosefali)ve bunun
için beyinden mideye giden bir şant takılması gerektiğini söylemiş doktorlar.
Bana dün söylediler.Yalnız ablam çocuğun ameliyat olmasına gönüllü değil.(duygusal olarak çocuğun
doğumdan itibaren her tarafına cihazlar takılmış olması,her kontrole gittiklerinde sürekli kan
alınması vs.)Şant takılmasından başka bir yolu var mı diye araştırıyor.
Hatta bir tanıdığı burada ameliyat yaptırma hatta hemen ameliyat yaptırma önce bir Türk
doktorlarla da görüş demiş.(Bana göre aklını karıştırmış)
Netten biraz araştırdım,sadece şanttan bahsediliyor.Bu durumu yaşayan
ya da şanttan başka bir yöntem olup olmadığı hakkında bir fikri olan ve de
en önemlisi Türkiye'de bu işin ehli diyebileceğiniz bir beyin cerrahi ismi
verebilecek olanlardan yardım istiyorum.
Sizden bir konuda fikir almak istiyorum.Ablam 3.çocuğuna hamileydi,sorunlu bir hamilelik geçiriyordu,
sürekli kanaması oluyordu,hastanede kontrol altında tutuluyordu.5.ayın sonunda doğum yaptı.
Bebek aylarca küvözde kaldı.Epey bir sıkıntı atlattı ablam ve bebek.Sürekli hastane,cihazlar,
ablamın psikolojisini mahvetmiş.Miş diyorum çünkü kendisi yurtdışında yaşıyor ve biz sadece
telefonda destek olabiliyoruz.Bebeğin bağırsaklarının bir kısmı alındı ameliyatla,sürekli cihazlara
bağlı, heran her türlü riske hazır bir şekilde haftalarca hastanede kaldılar.Ablam sağıp sütünü
verirken bir süre sonra anne sütü vermeyi de kesmiş doktorlar.Annem destek olabilmek için yanına gitti.
Şimdi de bebeğin beyninde su toplandığını,kafasının büyüdüğünü(hidrosefali)ve bunun
için beyinden mideye giden bir şant takılması gerektiğini söylemiş doktorlar.
Bana dün söylediler.Yalnız ablam çocuğun ameliyat olmasına gönüllü değil.(duygusal olarak çocuğun
doğumdan itibaren her tarafına cihazlar takılmış olması,her kontrole gittiklerinde sürekli kan
alınması vs.)Şant takılmasından başka bir yolu var mı diye araştırıyor.
Hatta bir tanıdığı burada ameliyat yaptırma hatta hemen ameliyat yaptırma önce bir Türk
doktorlarla da görüş demiş.(Bana göre aklını karıştırmış)
Netten biraz araştırdım,sadece şanttan bahsediliyor.Bu durumu yaşayan
ya da şanttan başka bir yöntem olup olmadığı hakkında bir fikri olan ve de
en önemlisi Türkiye'de bu işin ehli diyebileceğiniz bir beyin cerrahi ismi
verebilecek olanlardan yardım istiyorum.
Son düzenleme: