Hidrosalpinks nedeniyle tüplerin alınması sonrasında süreç nasıl işliyor?

Nile37

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2022
168
171
39
Kızlaaar herkese merhaba, iki tüpüm de ameliyatla çıkartıldı, şuan iyileşme sürecindeyim ve araştırma yapıyorum.

Ameliyatı tüp bebek doktorum yapmadığı için henüz kendisi ile görüşemedim, daha önce tüplerini aldıran arkadaşlara birkaç sorum olacaktı. Sürecin bundan sonra az çok nasıl ilerleyeceğini inanılmaz merak ediyorum, bilgilerinize talibim :KK53:

1- Ameliyattan sonra kaçıncı adette transfer oldunuz?
2- Dondurulmuş mu taze transfer miydi?
3- Histereskopi gibi ilave bir işlem gerekti mi?
4- Kaçıncı transferde pozitif sonuca ulaştınız?

Merhaba,
Ben ameliyat sonrası 3 ay sonra başlamıştım tedaviye. Ancak yine de en iyi rahminizin durumuna göre doktorunuz karar verir.
Dondurulmuş ya da taze transfer tedavi başlangıcı için fark edeceğini sanmıyorum. Laporoskopi sonrası histereskopiye ayrıca gerek kalmıyor, zaten laporoskopi ile histereskopide yapacaklarını da yapıyorlar. Ama daha sonra olası bir yapışıklık kontrol vs gerekirse ilerleyen dönemde yine histereskopi istenebilir.
Ben direk iyileşme sürecini bekleyip tedaviye geçmiştim. Benim dondurulmuş vardı onunla devam etmiştim. Ameliyat sonrası ilk deneme negatif 2. denemede taze transfer ile pozitif olmuştu.
Siz bu arada beslenmenize dikkat edin, işlenmiş gıdalardan uzak durun, kilonuz varsa vermeye calışın, sigara varsa bırakmaya calışın vs kendinizi ve eşinizi yumurta ve sperm kalitesi artırmaya yönelik takviyeler alın mesela....3 ay tam bunun için güzel bir zaman... Bol şans...:KK54:

Merhaba,
Ben ameliyat sonrası 3 ay sonra başlamıştım tedaviye. Ancak yine de en iyi rahminizin durumuna göre doktorunuz karar verir.
Dondurulmuş ya da taze transfer tedavi başlangıcı için fark edeceğini sanmıyorum. Laporoskopi sonrası histereskopiye ayrıca gerek kalmıyor, zaten laporoskopi ile histereskopide yapacaklarını da yapıyorlar. Ama daha sonra olası bir yapışıklık kontrol vs gerekirse ilerleyen dönemde yine histereskopi istenebilir.
Ben direk iyileşme sürecini bekleyip tedaviye geçmiştim. Benim dondurulmuş vardı onunla devam etmiştim. Ameliyat sonrası ilk deneme negatif 2. denemede taze transfer ile pozitif olmuştu.
Siz bu arada beslenmenize dikkat edin, işlenmiş gıdalardan uzak durun, kilonuz varsa vermeye calışın, sigara varsa bırakmaya calışın vs kendinizi ve eşinizi yumurta ve sperm kalitesi artırmaya yönelik takviyeler alın mesela....3 ay tam bunun için güzel bir zaman... Bol şans...:KK54:
Detaylı cevap için teşekkür ederim 🙏 İnşallah kısa zamanda güzel haberi alırım ben de. Paketli gıda elimden geldiğince tüketmiyorum ama kafeinli içeceklere çok düştüm bu ara malesef. Kilo da vermeye çalıştıkça alıyorum sanki 🥹

Dondurulmuş birkaç embryom var bu arada o yüzden transfer için doğru zamanı ve genel olarak hangi yöntemin tercih edildiğini merak etmiştim. Umarım eldekilerle sağlıklı gebelik elde ederim 🦋

Kızlaaar herkese merhaba, iki tüpüm de ameliyatla çıkartıldı, şuan iyileşme sürecindeyim ve araştırma yapıyorum.

Ameliyatı tüp bebek doktorum yapmadığı için henüz kendisi ile görüşemedim, daha önce tüplerini aldıran arkadaşlara birkaç sorum olacaktı. Sürecin bundan sonra az çok nasıl ilerleyeceğini inanılmaz merak ediyorum, bilgilerinize talibim :KK53:

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun ve dogru karar icin tebrik ederim🙏 Şubat ayinda tüplerim alındı.(3 subat) adetimin son günü ya da bir gün gecmisti ameliyat olduğunda sanırım.
Yani bir sonraki adetim bir ay sonraydi ve rahim dinlenmesi icin yeterli bir sureydi.
Ameliyatimi tüp bebek doktorum degil kendi doktorum yapti.
Mart ayının 4 u gibi adet oldum normalde ikinci günü tüp bebek surecine baslayabilirdik ancak ben o günlerde ağır bir vertigo atağı geçirdim ve ilac kullandigim icin o ayi gectik.
Nisanda ikinci adetimle tedaviye basladik.
Dondurulmus transfer oldu çünkü çok yumurta toplandi rahim dinlendirme yapildi.nisan 7 de tedaviye basladik haziran 10 da transferim oldu ve şuan ilk denemede hamileyim.
Umarim tedaviniz cok guzel gecer ve en kisa surede bebise kavusursunuz🌸🙏

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun ve dogru karar icin tebrik ederim🙏 Şubat ayinda tüplerim alındı.(3 subat) adetimin son günü ya da bir gün gecmisti ameliyat olduğunda sanırım.
Yani bir sonraki adetim bir ay sonraydi ve rahim dinlenmesi icin yeterli bir sureydi.
Ameliyatimi tüp bebek doktorum degil kendi doktorum yapti.
Mart ayının 4 u gibi adet oldum normalde ikinci günü tüp bebek surecine baslayabilirdik ancak ben o günlerde ağır bir vertigo atağı geçirdim ve ilac kullandigim icin o ayi gectik.
Nisanda ikinci adetimle tedaviye basladik.
Dondurulmus transfer oldu çünkü çok yumurta toplandi rahim dinlendirme yapildi.nisan 7 de tedaviye basladik haziran 10 da transferim oldu ve şuan ilk denemede hamileyim.
Umarim tedaviniz cok guzel gecer ve en kisa surede bebise kavusursunuz🌸🙏
Çok teşekkür ederim 🌼🌼 Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben bazı nedenlerle siklusun son günlerinde ameliyat olabildim, eğer gecikme olmazsa haftaya adet olucam. O zaman doktorum bir sonraki adetle gel de diyebilir. Beklemesi bile heyecanlı 🥰

Çok teşekkür ederim 🌼🌼 Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben bazı nedenlerle siklusun son günlerinde ameliyat olabildim, eğer gecikme olmazsa haftaya adet olucam. O zaman doktorum bir sonraki adetle gel de diyebilir. Beklemesi bile heyecanlı 🥰
Evet sizin saniirm hazir embriyonuz da varmis buda cok guzel sadece transfer kalmis 🥰 benim ameliyattan sonra oldu bütün süreç o yuzden biraz daha uzadi inslah cabucak gecsin zaman kavusun bebisinize saglikla

merhaba benimde 1 hafta önce 2 tüpümde alındı.çok zor bir ameliyat geçirdim hem yapışıklıklarım çok fazlaymış hemde tüplerim aşırı derecede şişmiş ankarada 2 profa gittim 2side ankaranın en iyileri ve ikiside dev hidrosalpenks teşhisi koydular.doktor iç tarafı görünce amelyat esnasında şok olmuş aşırı derecede yapışıklıkta varmış rahmim bapırsağıma yapışmış falan.....çok çok zor geçti benimki.ama 1 hafta içerisinde inanılmaz hızlı iyileştim şuan işime geldim ve çalışıyorum.doktor hemen ilk adetimde tüp bebeğe başlamamız gerektiğini söyledi ama bilmiyorum şimdiye kadar neredeyse 6 yıldır çok zor günler yaşadım çok kötü şeyler yaşadım en son ameliyatta olunca herşeyden vazgeçtim tüp bebek bile korkutuyor artık beni ne yapacağımı bilmiyorum. psikolojik olarak çok köütüyüm ama bunu kimseye belli etmek bile istemiyorum artık herkes benden sıkıldı sanırım.ben bile kendimden sıkıldım...

canım hayırlı olsun. tüplerin alınmasından sonra yaklaşık 2 ay rahim nadasa bırakılıyor. ardından yumurta toplanması için ilaçlar başlanıyor. yumurta sayına ve kalitene göre donbmuş mu yoksa taze mi transfer yapılıyor oyle karra verilşiyor. inşallah ilkindfe pozitif olur. histereoskopi polip benzeri bir şey var sa rahmin içinde o şekilde transfer yapılınca bebek tutmayabiliyor. o yuzden transfer öncesi rahmin temiz olması lazım. ankarada prof dr göğşen önalan hocayı tavsiye ederim çok tititz iyi bir hocadır. şimdiden hayırlı olsun

X