Merhaba konunun üzerine bayaa geçmiş bende izmirde cok önemli bir Prof a gittim alınmalı dedi eğer aldırmazsan bu ileride şişer ve sana ağrı verir ya da bağlantı açılıp rağmen yeniden akma riski olabilir yeniden ameliyat olmak zorunda kalabilirsin dedi ayrıca yumurtalık rezervi ile hiçbir alakası yok dedi ben de ne yapacağımı şaşırdım bir kaç doktora daha gittim onlarda alınması ya da bağlanması yumurtalık rezervini etkilemez dediler hatta ameliyat öncesi Yumurtamı toplatsam dedim olaki ameliyatta zarar görürse diye hiç gerek yok dedi kaç tane doktora gittiysem yumurtalıkların kesinlikle bu ameliyatta zararda görmez dediler
Bu konuda ki tecrübem kesinlikle alınmalı.
Alınmaması gerektiği yumurtalık rezervinin zarar göreceği bilgisi verilmişti.
Neyse bende her yerde aldırmayın bağlatın vs vs diyordum.(ben farklı sorunlarımda vardı sol tüp bağlama ameliyatında onlarda giderildi.)
Ben tüp bebek denedim, ardından 2 ay geçmeden doğal yolla gebe kaldım.
Ameliyatımı yapan doktor doğumda tüpünü aldır sakın bu şekilde içinde bırakma demisti.
Keşke keşke ameliyatımda aldirsaymışım.
Bebeğimin doğumu bitince hemen ameliyata geçildi.
Çok zor oldu, tüp tekrar eskisi gibi bağırsağıma yapışmış, içi patlar derecesinde sıvı dolmuş enfeksiyonlu ve kistleşmiş. Ve rahminde bağırsağıma yapışmış. Rahmimin bağırsağıma yapismasinda da etkisini var.
Çok zor bı doğum ve ameliyat oldu.
Millet kalktı yürüyor ağrıları sizilari bitti. Ben günlerce bas bas bağırdım.
Şimdi soracak olursanız artık gaitamı yaptığımda bağırsağıma tüp yapışık olmadığı için oradan geçerken ağrılarım bitti, enfeksiyon problemim sürekli vardı (akıntı) bitti, gaz şikayetlerim vardı bitti, karnımdaki ağrılar bitti.