Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

hayırlısı olsunn bıddık:)
umarım herşey yolunda gider, tüpbebek'e ne zaman başlarsın,
perşembe günü belli olur di mi...

bana görüşmelerimde 2 doktor bu hidrosalpenks ile tüpbebek denersek başarı oranı %8 demişti.
bu durumda bile şans olabiliyor. ama benimkiler ileri idi, alındı...

eğer filmin iyi çıktıysa çoooook sevindirici!
hem tüp bebek tedavine başlarsın hem de normal gebelik şansın senin her zaman yanında olur!

benim bir arkadaşım da dış gebelik geçirdi, filminde bir tanesi (gebelik geçirdiği) hasarlı göründü.
ama doktor ona da tüpbebek tedavisi önerdi, yakında başlayacak. yani filmin durumuna göre
doktor tüpleri yerinde bırakıp tüpbebek önerebiliyor.

iyi şanslar :)
tez zamanda iyi haberler inşalllah!!!

perşembe günü netleşir herşey canım. bakalım doktorum neye karar verecek. ben öğretmenim ve çok uzağa gidiyorum hergün 200 km yol yapıyorum tedaviye başlasam nasıl yürütebileceğim onu da bilmiyorum.

bir de hidrosalpenks ileri seviyede olsaydı filmde bariz belli olurdu değil mi?

Ne kadar guzel bir haber :) hersey yolunda ise islerde o kadar kolay demektir ins.
Bende cumt gittim kontrole. Çarşamba gunu hsg ve mr.cekilecek. hsg.ye hazırlık yarim saat surer dedi hemşire. Nasil oluyor ki bilgilendirir misiniz beni.anesteziye de gerek yok dedi dr.

inşallah herşey yolundadır canım ya :)
doktora yarın gidicem denemeye başlayın derse bu ay başlıycaz bakalım ama korkuyorum çok, dış gebelik tekrar olursa diye.
anestezi şu bakımdan iyi hem ağrıyı duymuyorsun hiç hem de o stres ve ağrıyla kendini kasabiliyorsun ve filmin yanlış sonuç vermesine sebep oluyormuş. 1 ay sonra tekrar istiyorlarmış bu durumda. ben ağrıya katlanmak istemedim.
bizede yarım saat önce gelin dediler gittik sonrada doktorumun gelmesini beklediler. sonra 2 dk içinde hazırlandım ve beni bayılttılar öyle uzun bir hazırlanma süreci yok yani canım

[QUOTE BIDIK77s;34177748]inşallah herşey yolundadır canım ya :)
doktora yarın gidicem denemeye başlayın derse bu ay başlıycaz bakalım ama korkuyorum çok, dış gebelik tekrar olursa diye.
anestezi şu bakımdan iyi hem ağrıyı duymuyorsun hiç hem de o stres ve ağrıyla kendini kasabiliyorsun ve filmin yanlış sonuç vermesine sebep oluyormuş. 1 ay sonra tekrar istiyorlarmış bu durumda. ben ağrıya katlanmak istemedim.
bizede yarım saat önce gelin dediler gittik sonrada doktorumun gelmesini beklediler. sonra 2 dk içinde hazırlandım ve beni bayılttılar öyle uzun bir hazırlanma süreci yok yani canım[/QUOTE]

Gunaydinn :)
Verdigin bilgiler icin cok tsk ederim bidik:) ins rahat gecer aci fln hissetmem hemende biter gider ve en onemlisi temiz cikar:/
Sende iyi dusun iyi olsun herseyin temiz cikmis korkuya geçit verme derim :)

doktordan geldim kızlar. filmim tertemizmiş tekrar konuştum. fakat nisana kadar korunun dedi dış gebelik yaşadığımdan dolayı. mayısta kontrole gidip korunmayı bırakıcaz o ay. yani bekleme sürem devam ediyor bu durumda
inşallah sizlerden güzel haberleri alırım :)

Hakkinda hayirlisi olsun canım :))
Bende gittim bugun . Sonuçlar laparoskopi olmadan gebelik zor diyor. Sag Tüpte hidrosalpenks var bayagi tahrip olmusa benziyormus. Sol Tüpte tikali maalesef. Laparoskopi ile temizleyip gebelik bekleyecegiz ins.

Olsun canım laparoskopiyle temizlendikten sonra bir sorun kalmaz Allahın izniyle. en azından dua et ki benim gibi dış gebelik yaşamamışsın. her şerde var bir hayır. dualarım sizlerle inşallah herşey güzel olacak.

Ins. Dedigin gibi sorun kalmaz. Bende dua ediyorum hepinize. Mesafem ne durumda acaba sesi cikmiyor:)

Ins. Dedigin gibi sorun kalmaz. Bende dua ediyorum hepinize. Mesafem ne durumda acaba sesi cikmiyor:)

merhaba kızlar!
bu hafta işteydim full time, yoğun geçti...
yani laparoskopi sonrası 5.gün işe gittim!

önümüzdeki hafta kontrole gideceğim, anladığım kadarıyla en az 1 ay daha bekleyeceğim.
Endometriozis'ten ötürü yapışıklıklar var ve baskılamak gerekiyormuş.

Mimiom'cum,
tüplerin temizlenmesi nasıl oluyor?
Ben de endometriozis vardı. Senin Tüplerdeki hasarın nedeni ne acaba?

Bu arada geçen hafta laparoskopi oldum biliyorsun. Sana uzun uzun yazarım haftasonu,
nasıl geçtiğini...
Senin ne zaman olacağın belli mi?

sevgiler:)

Bıddık77 Merhaba:)
Mayısta normal yolla mı deneyeceksiniz...Dış gebelik nedeni neymiş acaba bir şey söyledi mi doktorun...
İnşallah herşey yolunda gider!
Bu arada yüreğini ferah tut, rahatlamaya çalış!

Bu işlerde moral çok önemliymiş, stres yapmamak gerekiyor...

sevgiler:)

selam kızlar :)
mesafem laparoskopiyle yapışıklıkları açmadılar mı sadece tüpleri mi aldılar canım?

Valla bende şaşkınım doktor bana kesinlikle normal yolla deneyeceğiz diyor. ama mayısta korunmayı bırakıcaksın diyor.
dış gebelik olma sebebime de açıklayamıyor. her sağlıklı kadın (tüplerde sorun olsun olmasın) bir kezde olsa yaşayabilirmiş internette araştırmıştım.
ama benim dış gebelik ameliyatımı yapan doktor; hem tüplerde yapışıklık hemde hafif hidrosalpenks var diye yazmış rapora.şimdi o doktor abartmış mı çözemedik.
ama sizede söyliyim. ben dış gebelikten dolayı evde yatıyorken 41 meryem suresinin mucizelerini okumuştum buradan.Ve bende hergün 1 meryem okudum,41 e tamamladım ve dua ettim.. benim içime doğan duanın mucizesi... yoksa benim aslında tüplerim hiçte iyi değildi. siz de okuyun nolur faydası olacak eminim

bıdıkçım,
yaşınız kaçtı, bekleyeceğiniz için soruyorum...

soğan ya da kuru incir kürü denemişmiydiniz:) ben bir ara başlamıştım ama yoğunluktan ötürü bir türlü devamını getiremedim!

bıdıkçım,
yaşınız kaçtı, bekleyeceğiniz için soruyorum...

off yaş konusu canımı sıkıyor aslında. 37 nin içindeyim ilk bebeğim olacak daha. beklemek beni geriyor ama sabır diyorum sürekli.

soğan kürüne başlamak istedim geçen ay ama bir fırsat bulamadım daha. bu ay denesem diyorum. ben de çalıştığımdan üşeniyorum hep.

amh test sonucunuz neydi bıddık!
Benimki 1,2 fena değilmiş. Benim yaşım da 37,5...
0,5'in altında yumurtalık rezervi bir miktar riskte oluyormuş.

ayrıca spermografi de önemli bu kararda. 35 yaş üzeri 6 ay normal yolla deneme diyor doktorlar ama
sizin bir dış gebeliğiniz var. Direkt tüp bebek neden düşünmüyorsunuz.
Biliyorsunuz tüpbebek de ha dedinmi ilk defada olmayabiliyor.
Böylece normal yolla gebelik de sizin yanınızda nasılsa:)

Merhabalar,

Geçtiğimiz hafta laparoskopi oldum ve yaşadığım deneyimden bahsetmek istedim yakın zamanda olacak olanlar ve Mimiom için:)
Hsg filminde her iki tüpte de hidrosalpenks göründüğü için doktorlar tüpbebek tedavisinden önce alınması gerektiğini söylediler.

Buna istinaden ameliyata girdim. Ameliyatın 1 ya da 2 gün öncesinde yarım bardak su ile karıştırılarak hazırlanan bir soda içiyorsunuz
öğleden sonra saat 3 gibi. Ben doktorun önerisine göre 2gün öncesinden 2 gün üstüste yaptım.
Bu sodalı suyu içtikten sonra sadece sıvı yiyecek, içecekler alınıyor. Böylece bağırsaklar temizleniyor.

2 saat öncesinden hastaneye varılıyor. Benim operasyonum saat 11.30'da gerçekleşti. Öğlen 1.00'de odadaydım. 1,5 saat sürdü.
Ameliyathaneye alınmadan 5 dk. önce sakinleştirici veriliyor. Ameliyathanede ise 5sn. içinde genel anesteziye giriyorsun.
Ameliyat öncesi odadayken anestezi yapacak kişi beni muayene etti. Bazı kan testleri yapıldı.

Ameliyat sonrası Odaya geldiğimde kendimdeydim. 5.00'e kadar sadece aynı pozisyonda yattım, dinlendim.
Ameliyattan 4 saat sonra yiyecek(çorba, hoşaf) veriliyor. Ve ayağa kalktım, hafif bir sızı vardı.
Ciddi bir karın ağrım olmadı, adet ağrısı gibi az birşey hissettim.
Yalnız ameliyat esnasında verilen gazı vücuttan atmak için yürümek gerekiyor sık sık.
Diyafram ve omuz ağrısı olabiliyor. Bu anlamda da ciddi bir ağrım olmadı.
Sadece operasyon gecesi sabaha doğru bir sancım oldu, 10dk. kadar sürdü, hemşire ağrı kesici yaptı.
Ama yeterli yürürseniz olmayabilir ilk gece saatbaşı yürüyün, bütün gece yatarsanız sıkışabilirsiniz, ağrı olabilir.
2 gün içinde bu omuz ağrısı da geçiyor.

Ben bir gece hastanede yattım, çünkü akşamüzeri 5 gibi kalkmıştım ayağa ve ev mesafesi 3saat kadardı.
Yolu çekmek istemedim. Bir gece dinlendim.

Dikiş bandajlarını da 8.gün çıkardım, şimdi bekliyorum kendilerinden düşecekmiş dikişler...
1 tane Göbekten 1cm kadar, 2 tane de 0.5cm 3küçük kesi vardı karın bölgemde...

Böyle işte, genel olarak kapalı ameliyat olduğu için rahat oluyor iyileşme süreci.
Allah herkese kolaylık versin, şifa versin...

Mimiom sana da iyi şanslar ve güzellikler dilerim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…