Merhaba Mesafem :)
Benim hidrosalpenk ve tüpte yapışıklık dış gebelik ameliyatı esnasında görüldü. derecesini bilmiyorum raporda "hafif hidrosalpenks" yazıyor .şuan gittiğim doktorum yeni ve ameliyatımı o yapmadığı için durumun ne kadar olduğunu görmek istiyorum diyor.
bana hsg için mayıs demişti.ama ben şubata istedim malum yaştan dolayı,yani bu ayki adetimle birlikte hsgyi çekileceğim.
eğer deformasyon fazlaysa tamamen iptal etmeden sadece bağlantıyı keseceğini söyledi.sanırım vida gibi birşey takacak(internette video izlemiştim).
tecihim doktorların beni oyalamadan sonuca gitmesi. o yüzden tek doktorla devam ediyorum güveniyorum da.
bu deforme olmuş tüplerle dış gebelik olma riski çok fazla nitekim yeni başıma geldi sağ tüpte.ben o yüzden cesaret edemiyorum bu tüplerle normal yolu denemeye. önce filmi çekilip görmek faydalı tabiki.
senin dediğin benim de kafamı kurcalayan ordaki sıvı sonuçta enfeksiyon,bize bir zararı yok mu? bende bunu hep merak ediyordum. peki ne yapıcaz tekrar tekrar ameliyat mı. çok karışık durumdayız Allah yardımcımız olsun.
paylaştığın için de çok tşk ederim aynı dertten muzdaribiz. bilgi edindikçe bende paylaşıcam canım.
Merhaba,
Benim görüşmelerime göre tüplerim alınacak, yapışıklıklar fazla ise ve tüpler çıkartılamaz ise de rahimle bağlantısı kesilerek bağlanacak.
Senin dış gebelik ameliyatı laparoskopik mi olmuştu?
Bu arada Radyomar fındıkzade şubesi hsg konusunda oldukça başarılı sonuç veriyor.
Radyolog da rahatlatan, iyi biri, aklında olsun :)
Merhaba
maalesef laparoskopik olamadı benim iç kanama gerçekleştiğinden normal ameliyatla alındı.
ben İzmirdeyim canım çok teşekkür ederim yine de
peki tüpler bağlanırsa içerideki hidrosalpenksin tüplere yada bize bir zararı yokmuymuş onu öğrenebildin mi?
Merhaba bıdık77 :)
Ben tüplerin alınacağına konsantre olduğum için bağlanma konusuna pek yoğunlaşmadım.
Bağlanınca apse yapma durumu olabilir dedi doktorlar ama tüp bebek tedavisini nasıl etkiler,
gebelikte bir etkisi olur mu bilmiyorum.
Sana tavsiyem rahim filminden sonra doktor görüşmesinde ayrıntılı bir şekilde sor doktoruna.
Çünkü safhasına göre farklı doktor yorumları oluyor hidrosalpenkste...
Merhaba:)
Benim de doktora sorduğum bağlamak konusuna bakışı şöyle; ileride apse ve enfeksiyon riski olabilir dedi.
İşlevini kaybeden tüpleri almayı tercih ediyoruz dedi.
Sadece yapışıklıklardan ötürü, diğer organlar(bağısak vb.) yapışıklık varsa tüpü çıkartamazlar ise bağlıyorlar.
Mimiom,
Mehmet Bey hangi hastanede, görüşmenin olumlu geçmesine sevindim:)
Benim de çikolata kistlerim var 2 tane, 2 ve 2,5 cm, sanırım yakarak içini boşaltacaklar operasyon sırasında,
aslında dokunmasalar ne güzel olur:)
merhaba kızlarrr!
haftaya operasyona giriyorum. iyi şanslar dileyin bana:)
merhaba kızlarrr!
haftaya operasyona giriyorum. iyi şanslar dileyin bana:)
Merhaba mesafem hadi hayırlısı ins tez zamanda güzel haberlerini aliriz. Nerede olacak?
yeni gördüm bol şanslarinşallah mesafem :) darısı bize
Merhaba
Öncelikle çok geçmiş olsun. Yaşadığım tecrübeleri elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışıyorum. Hidrosalpings maalesef bir çok kadının sorunu. Tecrübelerimden dolayı proflardan birinin tüplerin kapatılmasından ziyade tüp bebek önce çıkarılması gerektiğini söylediğinde bizzat kulaklarımla duydum. Bir çok dr. ve prof. farklı yaklaşıyorlar. Bana kalırsa bulunduğunuz ilde en iyi prof.u bulup tüpleri aldırarak tüp bebeğe başlamanız. Bunu yaparken Tüm testlerinizin tecrübeli bir prof tarafından değerlendirilmesi. (AMH, FSH, LH, Kan pıhtılaşma vs. Genetik tüm testler vs. gibi - Eş içinde aynı şey geçerlidir.) Yaşınız dolayısıyla yumurta rezervi ve kalitesi araştırılmalı. Allahın izni ile inşallah muradına ulaşırsın. Kalın sağlıcakla.
Merhaba sn hidrosalpenks mıydın arkadasım? Oyleyse nasıl bır yol izledin hangi doktorlara gittin ne dediler. Allah saglıklı kucagına almayı nasip etsin inşallah
Mrh. bende hidrosalpings vardı. Tüp bebek merkezleri farklı yaklaşıyor. tüplerde sorun varsa tamamen çıkarılması gerektiğini proflar söyledi. Bu konuda memorly ve bahçeci ekibinin profları iyi. Yumurta kalitesi ve sperm önemli bu testlerinde birlikte yapılması gerekir. İnşallah arzuna kavuşursun
Kızlar Merhaba,
Dün Laparoskopi oldum, herşey yolunda gitti:)
Tüpler de byeeee!!!
Artık önümüze bakıcaz, endometriozis'ten ötürü yapışıklıklar varmış.
2 ay baskılama sonrası tüpbebek inşallah!!!
hepimize bol şans,
sizler de bir gelişme var mı?
Kızlar Merhaba,
Dün Laparoskopi oldum, herşey yolunda gitti:)
Tüpler de byeeee!!!
Artık önümüze bakıcaz, endometriozis'ten ötürü yapışıklıklar varmış.
2 ay baskılama sonrası tüpbebek inşallah!!!
hepimize bol şans,
sizler de bir gelişme var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?