Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

Merhaba,

Benim görüşmelerime göre tüplerim alınacak, yapışıklıklar fazla ise ve tüpler çıkartılamaz ise de rahimle bağlantısı kesilerek bağlanacak.
Senin dış gebelik ameliyatı laparoskopik mi olmuştu?

Bu arada Radyomar fındıkzade şubesi hsg konusunda oldukça başarılı sonuç veriyor.
Radyolog da rahatlatan, iyi biri, aklında olsun :)

Merhaba
maalesef laparoskopik olamadı benim iç kanama gerçekleştiğinden normal ameliyatla alındı.
ben İzmirdeyim canım çok teşekkür ederim yine de
peki tüpler bağlanırsa içerideki hidrosalpenksin tüplere yada bize bir zararı yokmuymuş onu öğrenebildin mi?

Merhaba kizlarr. Dun dr.a gittim. Oncelikle sunu belirteyim mehmet beyi cok begendik isinin ehli gibi geldi su anlık cokta yapıcı konustu sagolsun : ) bitane ufacik ciko kistim kalmis. Adetin 2. Gunu tekrar bakacak ve adet sonunda rahim filmi cekecek. Rahim filmine gorede laparoskopi yapacak yapisikliklari acariz herseyi yerliyerine koyariz tuplerde bi sorun yoksa kötü deilse isimiz kolay ama islevini yitirmisse aliriz dedi. Bazilari tupleri iptal ediyor ama iltijaplanmaya kist olusumlarina sebep olur ztn is gormeyen bir tupu neden tutalim dedi. Iste boyle kizlarr :)

Merhaba:)

Benim de doktora sorduğum bağlamak konusuna bakışı şöyle; ileride apse ve enfeksiyon riski olabilir dedi.
İşlevini kaybeden tüpleri almayı tercih ediyoruz dedi.
Sadece yapışıklıklardan ötürü, diğer organlar(bağısak vb.) yapışıklık varsa tüpü çıkartamazlar ise bağlıyorlar.

Mimiom,
Mehmet Bey hangi hastanede, görüşmenin olumlu geçmesine sevindim:)
Benim de çikolata kistlerim var 2 tane, 2 ve 2,5 cm, sanırım yakarak içini boşaltacaklar operasyon sırasında,
aslında dokunmasalar ne güzel olur:)

Merhaba bıdık77 :)
Ben tüplerin alınacağına konsantre olduğum için bağlanma konusuna pek yoğunlaşmadım.
Bağlanınca apse yapma durumu olabilir dedi doktorlar ama tüp bebek tedavisini nasıl etkiler,
gebelikte bir etkisi olur mu bilmiyorum.

Sana tavsiyem rahim filminden sonra doktor görüşmesinde ayrıntılı bir şekilde sor doktoruna.
Çünkü safhasına göre farklı doktor yorumları oluyor hidrosalpenkste...

merhaba mesafem :)
doktor hsg sonucumu söyledikten sonra bende sorucam hatta not aldım yanına gittiğimde soracaklarımı unutuyorum sürekli diye :)

Mehmet bey medicana camlica hast.de. ins hayirlisiyla guzel bir yol aliriz bol bebekli bir yol :)

Merhaba sn hidrosalpenks mıydın arkadasım? Oyleyse nasıl bır yol izledin hangi doktorlara gittin ne dediler. Allah saglıklı kucagına almayı nasip etsin inşallah

Gunaydin bayanlar=) dr.bana adetin 2.gunu gel dedi tekrar muayene icin acaba nasil muayene eder bilginiz var mi?. Dun sabah bi lekelenme oldu hasta oldum sandim dahs 3 gun var halbuki ama dahada hiçbişey gelmedi. Boyle belirsizliklerden nefret ediyorum

Merhaba sn hidrosalpenks mıydın arkadasım? Oyleyse nasıl bır yol izledin hangi doktorlara gittin ne dediler. Allah saglıklı kucagına almayı nasip etsin inşallah

Mrh. bende hidrosalpings vardı. Tüp bebek merkezleri farklı yaklaşıyor. tüplerde sorun varsa tamamen çıkarılması gerektiğini proflar söyledi. Bu konuda memorly ve bahçeci ekibinin profları iyi. Yumurta kalitesi ve sperm önemli bu testlerinde birlikte yapılması gerekir. İnşallah arzuna kavuşursun

Cok sağol arkadasım

Kızlar Merhaba,

Dün Laparoskopi oldum, herşey yolunda gitti:)
Tüpler de byeeee!!!

Artık önümüze bakıcaz, endometriozis'ten ötürü yapışıklıklar varmış.
2 ay baskılama sonrası tüpbebek inşallah!!!

hepimize bol şans,
sizler de bir gelişme var mı?

Merhaba Mesafem,

cok geçmiş olsun ayrica gozunaydin :) ins çabucak iyilesir ve sonuc alırsın. Kucagin bebekle dolar :) bende regl oldum nihayet yarin dr.a gidicem tekrar muayene edecek.bakalim ne diyecek . Kendine cok dikkat et :)

Geçmiş olsun canım :) çok çok sevindim herşeyin yolunda olduğuna inşallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun.

Son düzenleme:
Ben dün hsg çekildim. ben baygınken eşimle görüşmüş doktorum, sonuç çok temiz çıkmış bende anlamadım şaştım kaldım. ilaç çok güzel geçmiş hidrosalpenksten de bahsetmemiş herşey mükemmel demiş. perşembe günü doktorun yanına gidicem görüşmeye bakalım ayrıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…