Hidrosalpenks sebebiyle laparoskopik ameliyat olanlar?

slm kızlar benimde sol tüpümde hidrosalpenks var tüplerimin açik olduğunu sol tüpümde genişleme olduğunu öğrendim büğün.gittiğim dr uzaman dı prf.dr. a yönlendirdi beni labaraskopiden korkuyorum çok fazla bilgim yok tedevisi hakkında yazdıklarınızı okudum hepiniz tüp aldırmaktan bahsetmişiniz başka tedavisi yok mu bunun.üstelik pco var yumurtlamam düzensiz ne yapacağım blmiyoru.tüp aldırma taraftarı değilim.başka tedavisi yok mu bilgi verirseniz sevinirim.

yok mu laporoskopik ameliyat olanlar?
geçmiş olsun okyanus bende laparoskopi ameliyatı oldum tek yumurtalıgım açıldı. ameliyat 1.5 saat falan sürüyor. ama uyuyup uyanmamaktan korkma amelyat sonrası çok aşırı ağrıda olmuyor. ben bu ameliyattan sonra hamile kaldım hemde normal yolla. yanlız 4 aylıkken bebeğmi kaybettim kalbi durdu kürtaj oldm.

merhaba , Yasemin, tüpünde hydrsarpneks mi vardı? kim yaptı amelyatını ?
bana alalım tupunu yada yakalım baglayalım dedıler, hem tek tüpümde hydrosalpenks var , hemde yumurta rezervım cok az fsh ım yuksek. Bıde tek tupumu alır yada baglarlarsa hıc yumurta ureteyebılmrmıs bunye, yumurta kanalı zarar gorebilrmiş. hsg de görüldü, ama hiç laporoskopı yada hirteroskopi olmadım........ İnşallah yoktur
guvenılır dr arıyorum , yumurta kanalına zarar vermıycek biri , eger varsa hydro...

merhaba, benım yumurtam az , 1 bazen hıc yok, 1 tupun amleıyatla alınmas -baglanması ile hıc yumurta üretmemesinden korkuyprum, işin ehli dr a ihtiyacım var....
ltnf yardım arkadaşlar hangı dr a yaptırdınız ameliyatı ???? ve aldımı , bagladımı veya actımı , yanı acma gıbı bısı varmı almadan baglamadan ????

merhabaa canım, kime yaptırdın amelyatı, aldırlarmı bagladırlamı, bend eguvenılır dr arıyorum tek tupum var yumurtam bazen 1 bazen hıc yok.
hangı doktora gıttın?

merhaba arkadaşlar ben 28 yaşındayım 1 sene önce bebek yapmaya karar verdik. tedavi gördüm hsg de sıvı birikmesi çıktı. doktorum laparoskopi yapılması gerektiğini tüp bebek tedavi olmamı söyledi ? süreci nasıl geçiyor? gebe kalan arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var

merhaba, benim hsg de herşey normal görünüyor tüpler açık ve sıvı birikmesi görünmüyor. fakat benim siklusun 2. yarısında yani yumurtlamadan sonraki günlerde 1-2 gün sıvı geliyor rahimden. karın ağrımasıyla birlikte başlıyor ve kasılmayla o sıvıyı dışarı atıyor rahim. şeffaf hafif sarımsı renkli, kokusuz bir sıvı. sen de böyle sıvı gelmesi oluyor mu?

tüplerde sıvı birikmesi olan arkadaşlar sizde bu tür şikayetler oluyormu? oluyorsa siklusun hangi gününde yada günlerinde oluyor kaç gün sürüyor bilgi verebilir misiniz? yada bu hidrosalpinks nasıl belirti veriyor sizlerde? paylaşırsanız sevinirim.ben de sıvı birikmesi tam olarak saptanamadığından ve bu anlattığım olayın nedeni anlaşılamadığından laparoskopi olabilir deniyor. ben de laparoskopi olup olmama konusunda kararsızım. onun için araştırma yapıyorum.

arkadaşım siz hangi ildesiniz? eğer istanbuldaysan sana memorial hastanesini önerebilirim. güvenilir bir hastanedir. gidip bir de orasıyla görüşebilirsin. en azından aklınaki soruları sorarsın.

sevgilerimle...

veeee 2. tüp bebek denememi İstanbul eurofertilde yaptırdım. 04.10.2013 c.tesi saat 16 da 2 embriyo yerleştirildi.

bayram sevinci yaşamak istiyorummmm

veeee 2. tüp bebek denememi İstanbul eurofertilde yaptırdım. 04.10.2013 c.tesi saat 16 da 2 embriyo yerleştirildi.

bayram sevinci yaşamak istiyorummmm

cengom hayırlı olsun transferin.meleğini kucağına alırsın inşallah benim gibi:)

merhabalar benim de sanırım böyle bir sorunum var.

40 gün önce dış gebelik teşhisiyle apar topar ameliyata alındım sağ tüpümden.
bu 40 günün sonunda özenle araştırdığım bir doktora gittim dün. doktorum ameliyat raporumu yorumladı durumumun ne olduğunu tam bilmek adına. her iki tüpümde de, bir zamanlar bilmediğim ama geçirdiğim enfeksiyondan kaynaklı yapışıklık (ki ben sağdan geçirmiştim dış gebeliğimi) VE hidrosalpenk olduğu yazıyormuş.
ama sol taraftan da iyice emin olmak adına mayısta rahim filmi çekip sonucuna göre karar verelim dedi.
eğer temiz çıkarsa normal yolu deneyelim, çıkmazsa laparoskopi ile kanalları rahimden ayırıp tüp bebek tedavisine gitmemiz gerekecek dedi.
neden ayırıcaz kanalları ; çünkü sen bebek yaptıktan sonrada ilişkide bulunacaksın yanlışlıkla hamile kalırsan yine dış gebelik yaşarsın dedi.bu riski göze alamayız dedi.
ben ilk defa dün öğrendim bu durumumun bu kadar ciddi olduğunu.rahim filmi çekilmiş miydiniz siz???
tek çözüm laparoskopiyle tüplerin iptali ve tüp bebek yolu mu beni aydınlatır mısınız arkadaşlar rica etsem??
yaşım 36 ve ilk bebeğim olacak...

malesef sag tupume hıdroselpenks suphesı var ılk asılamam negatıf yarın doktora gıdecegım...tuplerımı alırlarsa cokk korkuyorummm(((

Oncelikle geçmiş olsun..canm ben dış gebelik ve kist amelyatı oldm korkma rabbmdn umt keslmz hem neler atlatmışsız umarım bununda üstesinden gelirsin..birsey sorucm dış gebeliğin belirtsi nasl anlşldı

Oncelikle geçmiş olsun..canm ben dış gebelik ve kist amelyatı oldm korkma rabbmdn umt keslmz hem neler atlatmışsız umarım bununda üstesinden gelirsin..birsey sorucm dış gebeliğin belirtsi nasl anlşldı

beklenen adet tarihime 4 gün kala kahve lekelenme başladı ve sonrası hamile olduğumu öğrendim. fakat lekelenme devam etti son 2 gün kırmızıya döndü ve geçirilen tarafta gazla birlikte feci bir ağrı.. ultrasonda doğal olarak bebek görünmedi rahimin arkasında sıvı olduğu gözlendi

malesef sag tupume hıdroselpenks suphesı var ılk asılamam negatıf yarın doktora gıdecegım...tuplerımı alırlarsa cokk korkuyorummm(((

benimde her iki tüpümde hafif hidrosalpenk olduğu gözlendi. rahim filmi istedi doktor ama ben çektirmiycem hem zaman hem daha fazla para kaybı.. direk laparoskopiyle tüpleri aldırmadan sadece iptal ettirip tüp bebek yaptırıcam... çünkü o sıvı hamile kaldığımızda zaten bebeği düşürüyormuş..
işe yaramayan tüplerin orda durmasının bir manası da yok. buna kendimi geçte olsa alıştırdım

Dun doktorla gorustum sol tupumde hıdroselpenk varms ancak dıger tupum acık oldugundan normal yolla kalabılırsın dedıler.yıne de emın olmak ııcın hafta ıcı tanısal laparoskopi yapılacak.cerrahı laparoskopıyı suan onermedıler ...dusuk ve dıs gebelık rıskını sordum . Cok cok ıstısnaı durumlar bunları dusunme bile dedıler....

hatice86 geçmiş olsun laparoskopi oldun mu ? durumun nedir şuanda merak ettim?

yok cnm sansıma doktorumun annesı rahatszlandı doktoru beklıorm. onn yerıne orundugum doktor pek hidroselpenk gıbı durrmuor dedı..tanısal laparoskopiyle bkcaklar snrm ...doktorun gelmesını beklıorm......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…