geçmiş olsun okyanus bende laparoskopi ameliyatı oldum tek yumurtalıgım açıldı. ameliyat 1.5 saat falan sürüyor. ama uyuyup uyanmamaktan korkma amelyat sonrası çok aşırı ağrıda olmuyor. ben bu ameliyattan sonra hamile kaldım hemde normal yolla. yanlız 4 aylıkken bebeğmi kaybettim kalbi durdu kürtaj oldm.yok mu laporoskopik ameliyat olanlar?
geçmiş olsun okyanus bende laparoskopi ameliyatı oldum tek yumurtalıgım açıldı. ameliyat 1.5 saat falan sürüyor. ama uyuyup uyanmamaktan korkma amelyat sonrası çok aşırı ağrıda olmuyor. ben bu ameliyattan sonra hamile kaldım hemde normal yolla. yanlız 4 aylıkken bebeğmi kaybettim kalbi durdu kürtaj oldm.
Öncelikle herkese iyi sohbetler diliyorum arkadaşlar,
çok uzatmadan hikayemi kısaca anlatmak istiyorum.4 yıllık evliyim , 1.5 yıl arayla iki dış gebelik yaşadım sol tüpüm açık ameliyatla alındı.sağ tüpümde de hsg sonucunda hidrosalpenks olduğu anlaşıldı.tek şansım tüp bebek ve tutması için sağ tüpümün de alınması gerekiyor.laparoskopiyle alınacakmış.sorunum ameliyat korkusu.bu ameliyatı biran önce yaptırıp tedavime başlamak,bebeğimi kucağıma almak istiyorum inşallah.fakat inanılmaz derecede ameliyat fobim var.bayılmaktan korkuyorum ,bayılırsam uyanamamaktan korkuyorum,uyanırken saçmalamaktan korkuyorum..... bir türlü kendimi ikna edemiyorum arkadaşlaruykularım kaçtı desteklerinize ihtiyacım var.tecrübelerinizi paylaşırmısınız?
mehaba okyanuscum.geçen hafta bende tüp bebek için görüşmeye gittim.banada tüplerimi aldırmadan başlamamam gerektiği söylendi.üzüldüm tabi duyunca ama doktor ikna etti.mikrocerrahi diye bir yöntem varmış mini laparoskopi.tüpleri almadan rahimle tüplerin bağlandığı yere kesi atıyorlarmış. ondan bahsetti bana.yanı tam laparoskopi gibi ağrıda olmuyor dedi rapor almamada gerek yokmuş işlemden sonra.sanırım öyle birşey yaptıracağım bende.tüpleri aldırmak iyi olmuyormuş hem yapışıklıktan dolayı zor oluyormuş hemde yumurtalarla tüplerin ortak damarları varmış ondan bağlantıyı kesmek daha iyiymiş.ne zaman yaptıracağım benimde bellı değıl ama inşallah en kısa zamanda olur ve bu dertten kurtulurum.bu işlemi 700 tl ye yapacağını söyledi öze tüp bebek merkezi.böyle canım bende haberler.görüşmek üzrere canım
merhaba arkadaşlar ben 28 yaşındayım 1 sene önce bebek yapmaya karar verdik. tedavi gördüm hsg de sıvı birikmesi çıktı. doktorum laparoskopi yapılması gerektiğini tüp bebek tedavi olmamı söyledi ? süreci nasıl geçiyor? gebe kalan arkadaşlardan yardıma ihtiyacım var
canım merhaba.çok çok geçmiş olsun tekrardan.ameliyatın başarılı geçmesine çok sevindim.öncelikle sakın 2 tüpümüde kaybettim diye karamsarlığa kapılma zira tıp çok ilerledi.tüp bebekte başarı oranı çok yüksek.benim durumumu sormuşsun.şöyle canım: ben ilk tüpümü 1.5 yıl önce geçirdiğim dış gebelik sonucu açık ameliyatla aldırmıştım zaten.2 kez aynı tüpte dış gebelik yaşayınca mecburen aldılar.diğer tüpümde hidrosolpenk teşhis edilince laparoskopiyle aldılar.benim 3. ayım bu ay sonu doluyor.Yalnız ben ilk denememi tıp fakültesinde yaptırıcm.şuan rapor işlemlerim sürüyor.kasım ayında başlıcam tedaviye.şayet tutmazsa 2. denememi memorial ya da umut tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verdim canım.sen nasıl oldun ayaklandın mı? herşey yolundadır umarım.yapman gereken en önemli şey asla sters yapmaman içinde bulunduğumuz tedavinin düşmanı stres çünkü.moralini çok yüksek tut.bu üç ay boyunca kafanı iyice dağıtmanı seni mutlu eden aktivitelerle meşgul olmanı tavsiye ediyorum.ben öyle yaptım ve çok mutluyum.bu bizim imtihanımız yapacak bişey yok.
veeee 2. tüp bebek denememi İstanbul eurofertilde yaptırdım. 04.10.2013 c.tesi saat 16 da 2 embriyo yerleştirildi.
bayram sevinci yaşamak istiyorummmm
cengom hayırlı olsun transferin.meleğini kucağına alırsın inşallah benim gibi:)
cengom hayırlı olsun transferin.meleğini kucağına alırsın inşallah benim gibi:)
Oncelikle geçmiş olsun..canm ben dış gebelik ve kist amelyatı oldm korkma rabbmdn umt keslmz hem neler atlatmışsız umarım bununda üstesinden gelirsin..birsey sorucm dış gebeliğin belirtsi nasl anlşldı
malesef sag tupume hıdroselpenks suphesı varılk asılamam negatıf yarın doktora gıdecegım...tuplerımı alırlarsa cokk korkuyorummm (((
Dun doktorla gorustum sol tupumde hıdroselpenk varms ancak dıger tupum acık oldugundan normal yolla kalabılırsın dedıler.yıne de emın olmak ııcın hafta ıcı tanısal laparoskopi yapılacak.cerrahı laparoskopıyı suan onermedıler ...dusuk ve dıs gebelık rıskını sordum . Cok cok ıstısnaı durumlar bunları dusunme bile dedıler....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?