- 29 Ağustos 2017
- 1.174
- 2.155
- 36
Bu hikayemle gerçekten umudu kalmamış insanlara umut olmak istiyorum. Çünkü ben de kimilerine göre oldukça umutsuz vakaydım. Ama şimdi 7 haftalık hamileyim hikayem oldukça uzun, ama umuda ihtiyacı olan kişilerin üşenmeden okuyacağına eminim. 2013 yılında sağ yumurtalığımdaki kist, apse yapmıştı ve oldukça büyük bir kitle oluşmuştu o tarafta. Bu nedenle sağ yumurtalık ve tüpümü ameliyatla aldılar. Ancak ne yazık ki karın içi yapışıklıklar mevcuttu ve yapışıklıkla bağırsağıma kadar yapışmıştı ve bu yüzden yumurtalık, tüpüm alınırken bağırsağım zedelendi. Ve ikinci ameliyata aldılar hemen . Bu ameliyatta bağırsağımı karnımdan dışarı dikip bir torbaya bağladılar. Bu uygulamanın ismi tıp dilinde kolostomiydi ve bağırsağım bir süre böyle dinlendikten sonra geri içeri dikilecekti. Neyse 4 aylık bir süreç sonrası tekrar ameliyat oldum ve bağırsağımı içeri aldılar. Sağlığıma kavuşmuştum. Tabi bu süre içerisinde gerçekten çok zor zamanlar geçirmiştim. Bir türlü düzene girmeyen değerlerim.,aylarca hastanede yatmam ve bazen karaciğerime sıçrayan enfeksiyon nedeniyle nefes bile alamamam. Sonra geçti bitti. Sağlığıma kavuştum. Derken 2022 Eylül ayında evlendim. Yaş da 32 olunca biran önce çocuk sahibi olmak istedik. Ve kontrole gidelim kalan yumurtalık ne durumda, tüp ne durumda diye. Muayene sonrası doktorumuz rahim filmine yönlendirdi ve film sonucu hidrosalpenk teşhisi koydular. Evet bilgi dağarcığıma yeni bir terim eklenmişti HİDROSALPENK! Tam 3 profesör değerlendirdi ve durumu şöyle özetledi. ‘Normal yolla gebelik mümkün değil, ya direkt tüp bebek onun tutma şansı da şu durumda yüzde 50. Ya da ameliyat olup o hidrosalpenkli tüpü de alıp tüp bebek. Ancak ameliyatta riskli nedeni; yine karın içi yapışıklıklar, ve geçmişteki ameliyatlardan dolayı karın içi anatomisinin değişmesi. Peki ben ne yapacaktım benim seçeneğim yoktu. Eve gittim ağladım çok ağladım. Sonra dua ettim gerçekten içten bi şekilde ve dedim ki Allahım sen ol dersen olur, sen istersen her şey mümkün ne olur nasip et dedim. Tek aktivitem bu sorunumu arastırmak ve dua etmekti. Sonra ne oldu biliyor musunuz? 10 gün geçti ve benim reglim 2 gün geçmişti. Kan testi verdim ve bi baktım hamileyim. Ama sevinemedik o an çünkü bize olursa gebelik ancak dış gebelik denilmişti. Ertesi günü bekledik ultrasonagirmiştim, ama dış gebelik değildi. Bebeğimin kesesi olması gereken yerdeydi. İnanamıyorduk, bu nasıl bir mucizeydi hem de bu kadar erken. Anlatmak istediğim şu hayatta her şey mümkün yeter ki isyan etmeyin, ve inancınızı kaybetmeyin. Ben hiç kaybetmedim benim sınavım buymuş Allahım dedim. Allahım beni en güzel şekilde ödüllendirdi. Lütfen siz de inancınızı kaybetmeyin ve sadece ona sığının o hep biizmle bunu bilin