- Konu Sahibi turkolog_banu
-
Merhaba nolur bana cevap yazin nolur ben 4 senedir kasik bölemde cekiyorum bu hastaligi ama fazla dagilmadi sadece karnimin altinda var yani daha asagiya inmedi doktor bana ameliyat dedi benim cocuklarim kücük bide almanyadayim yanimda kimse yok ameliyat olsam kac gün hastanede yaticam doktor bana ameliyat olmam gerektini söyledi acik yara olcakmis kac günde iyilesiyor bi de koltuk altlarima dagilirmi ameliyattan sonra ondan korkuyorum bilmiyorum gün gectikcede fazlalasiyor bide cocugumu emziriyorum antibiotik kullanamiyorum off ne yapcami bilmiyorum insallah cevap verirsinizilk gittigim rifat beydi. yani randevuyu ondan almisdim. bu sene yine gittim istnbula. her gittigimde hediyeler gotururm doktorlarima. bu kez gittigimde bana dediler ki, sen hangi forma yaziyosun kiz, bi cok kisi geldi amelyat oldu. internetten okuduk diyolar dedi. cok sevindim, demek ki sifa olmus bir cok kisiye :)
cocuk emzirme. benim annemde vardi,beni emzirdi , bana gecti.kardesimi dogurdugunda sutu kesilmisti. kardesimde hic boyle sorun olmadi. annem doktora da soyledi bunu, doktor keske emzirmeseydin,bilmeden zehirlemissin cocugu dedi. hic bi sorun olmadan buyudum. uni bittikten sonra sorunlar basladi. simdi senin doktor nasil amelyat yazdi bilmiyorum. hafif narkozsuz amelyat hicbi fayda etmiyor.koltuk altimda kac kez yaptirdim.bosu bosuna aci cekiceksin,cunku o yara asla bitismez. benim oldugum amelyat ise narkozdan uyaninca evine gidebildigin amelyat. tabi ki benim yaralarim fazlaydi.her yer dikisti ben 5 gun kaldim.ama senin kucukmus. 1 taneyle yatirmazlar.amelyati yapmazsan koltuk altlarina,ordan da goguslerine falan sicricak. bende koltuk altinda basladi 5 sene icerisinde her yerime yayildi.tibbi degil ama cocugunu emzirme derim ben. bazi doktorlar emzirmekten bi sey olmaz,bazilari emzirmeyin diyor.kanli canli ben burdayim iste,benim annem emzirdi buhale geldimMerhaba nolur bana cevap yazin nolur ben 4 senedir kasik bölemde cekiyorum bu hastaligi ama fazla dagilmadi sadece karnimin altinda var yani daha asagiya inmedi doktor bana ameliyat dedi benim cocuklarim kücük bide almanyadayim yanimda kimse yok ameliyat olsam kac gün hastanede yaticam doktor bana ameliyat olmam gerektini söyledi acik yara olcakmis kac günde iyilesiyor bi de koltuk altlarima dagilirmi ameliyattan sonra ondan korkuyorum bilmiyorum gün gectikcede fazlalasiyor bide cocugumu emziriyorum antibiotik kullanamiyorum off ne yapcami bilmiyorum insallah cevap verirsiniz
Cocugum 1.5 yasinda halada emiyor ben doktora gitmistim yeni dogum yaptigimda o zaman benim emzirdigimi biliyodu bana bisey demedi insallah kizlarimda olmaz. Benim kasik bölgemde bazen cok sert nohut büyüklügünde oluyo bazende normal sivilce ama hic koku olmuyo bide iltihap akmiyo bazen okuyorum hep bu sikayetler ama bende öyle bise yok. Sadece kasik bölgemde yani bikini bölgesinde var altlara hic dagilmadi 4 sene oldu baska doktorlara soruyorum ameliyat gerektirmez sadece trasina dikkat et diyo ama gittigim cilt doktoru ameliyat olmalisin dedi ameliyattan hic bahsetmedi sadece o bölgenin iltihapli derisini kaziyacaklar acik yara olcak dedi ben iz ne kalcak mi dedim sadece ince bi cizgi olcak dedi cocuklar kücük diYe cesaretde edemiyorum doktora tekrar gitcem bunlari hep konuscam baska yerlerede sicrar mi ameliyattan sonra dicem korkuyorum ya bide evliyim esime bulasirmi korkuyorumcocuk emzirme. benim annemde vardi,beni emzirdi , bana gecti.kardesimi dogurdugunda sutu kesilmisti. kardesimde hic boyle sorun olmadi. annem doktora da soyledi bunu, doktor keske emzirmeseydin,bilmeden zehirlemissin cocugu dedi. hic bi sorun olmadan buyudum. uni bittikten sonra sorunlar basladi. simdi senin doktor nasil amelyat yazdi bilmiyorum. hafif narkozsuz amelyat hicbi fayda etmiyor.koltuk altimda kac kez yaptirdim.bosu bosuna aci cekiceksin,cunku o yara asla bitismez. benim oldugum amelyat ise narkozdan uyaninca evine gidebildigin amelyat. tabi ki benim yaralarim fazlaydi.her yer dikisti ben 5 gun kaldim.ama senin kucukmus. 1 taneyle yatirmazlar.amelyati yapmazsan koltuk altlarina,ordan da goguslerine falan sicricak. bende koltuk altinda basladi 5 sene icerisinde her yerime yayildi.tibbi degil ama cocugunu emzirme derim ben. bazi doktorlar emzirmekten bi sey olmaz,bazilari emzirmeyin diyor.kanli canli ben burdayim iste,benim annem emzirdi buhale geldim
cocuk emzirme. benim annemde vardi,beni emzirdi , bana gecti.kardesimi dogurdugunda sutu kesilmisti. kardesimde hic boyle sorun olmadi. annem doktora da soyledi bunu, doktor keske emzirmeseydin,bilmeden zehirlemissin cocugu dedi. hic bi sorun olmadan buyudum. uni bittikten sonra sorunlar basladi. simdi senin doktor nasil amelyat yazdi bilmiyorum. hafif narkozsuz amelyat hicbi fayda etmiyor.koltuk altimda kac kez yaptirdim.bosu bosuna aci cekiceksin,cunku o yara asla bitismez. benim oldugum amelyat ise narkozdan uyaninca evine gidebildigin amelyat. tabi ki benim yaralarim fazlaydi.her yer dikisti ben 5 gun kaldim.ama senin kucukmus. 1 taneyle yatirmazlar.amelyati yapmazsan koltuk altlarina,ordan da goguslerine falan sicricak. bende koltuk altinda basladi 5 sene icerisinde her yerime yayildi.tibbi degil ama cocugunu emzirme derim ben. bazi doktorlar emzirmekten bi sey olmaz,bazilari emzirmeyin diyor.kanli canli ben burdayim iste,benim annem emzirdi buhale geldim
dermatoloji roaccutane veriyor,temiz tut diyor. ben ilk once meshur doktor plastik cerrahi onur erolun yanina gitmistim. o beni yonlendirdi rifat beye. genel cerrahi o. rifat bey amelyatla alinmasi lazim dedi. cunku derinlesmis ve yayilmisti artik. 15 taneye yakin falan yaram vardi. hepsini bi gunde aldilar. dermatolojinin yapacagi sey seni iyilestirmez,yayilmasini geciktirir. is artik onlari asiyor.murat beyin esi zaten dermatolog. o da amerikan hastanesinde calisiyor,buket hanim. yani tavsiye etselerdi ona yonlendirirlerdi.ben senin yerinde olsam cocuguma sut vermezdim. yazik bence. benim annemin goguslerinde vardi. kardesime sut vermedi,bana verdi. aynen ben bu olayi yasadim.bence riske atmaya degmez. ben cocuguma hayatta sutumu vermempegasus 85 merhaba,
bende bu hastalıktan muzdaribim koltukaltımda ve kasıkda var.amerikan hastanesinde ameliyat olduğunu yazmışsın.ama murat bey ve rıfat bey dermatoloji uzmanı değil.ben istanbul dışında yaşıyorum ve muayene olup ameliyat olmak ve kurtulmak istiyorum bu hastalıktan.hangi bölüme gideceğim ben ?sen dermatoloji bölümüne gittinde seni murat bey ve rıfat beye mi yönlendirdiler?bide şimdi dedin yaa bebeğede anne sütünden geçiyor die 1.5 yıllık evliyim ve bebek düşünüyoruz.yaa benim minik bebeğimde bu hastalığa maruz kalırsa benim yüzümden ne yaparım ben( lütfen sorularıma cevap verebilirsen sevinirim.mübarek ramazan günü dua ediyorum inşalah allah herkesin ne rahatsızlığı varsa sıkıntısını gidersin..
Pegasus merhaba 26 yaşındayım 3 yıldır ben de aynı dertten muzdaribim önce sol kasık bölgemde vardı ameliyat oldum dikiş izinin ucundan iç çamaşırını kesen yerden tekrar çıktı bide sağ kasıkta hatta genitale yakın bölgede çıkıyor galiba çok ağrıyor. nasıl kurtuldun bu hastalıktan? psikolojim bozuldu sürekli oralarımdan ameliyat mı olacağım ömrüm boyunca evlenmekten korkar oldum.internete baktık ca daha da moralim bozuluyor herkes olumsuz konuşuyor çaresiz gibivaybe tam tamina 4 sene gecmis o kabustan kurtulali. norayi merak ediyorum acikcasi kurtuldumu diye. simdi okuyorum da ben neler cekmisim. nasilda unutmusum kotu gunleri . 2012 miladim demek ki... bu hastaliktan kurtulan her kes anlar ne demek istedigimi
vaybe tam tamina 4 sene gecmis o kabustan kurtulali. norayi merak ediyorum acikcasi kurtuldumu diye. simdi okuyorum da ben neler cekmisim. nasilda unutmusum kotu gunleri . 2012 miladim demek ki... bu hastaliktan kurtulan her kes anlar ne demek istedigimi
Noraa merhaba, benimde kardeşim bu rahatsızlıktan muzdarip..yaklaşık 5 yıldır var ama 1 senedir teşhis konuldu. Bizde bu hafta Cerrahpaşa'ya gidicez ama hangi doktora kime gitmeliyiz ? Sen kime gidiyorsun, şuan nasılsın? Bir iyileşme var mı? Ameliyat oldun mu ? Çok soru sordum ama şuan bizde iyi birşeyler duymaya ve bir öneriye o kadar çok ihtiyacımız var ki..ne olur bu hastalıkla mücadele eden bir sonuç alan cevap yazsın..teşekkür ederim şimdiden ..Pegasus merhaba, ben hala hastalıkla mücadele ediyorum, geçmedi maalesef.
Cerrahpaşa tıp fakültesine gidiyorum. Yaraların içerisine iğne yapıyorlar, geçici süreliğine kuruyor yaralar ama tamamen geçmedi sadece eskisi gibi değil.
Geçenlerde yine koltuk altım şişti iltihap ateş yaptı kulağıma ağrısı vurdu sonra patladı şişen yer, yara boşalınca biraz rahatladım gibişu an sadece tek bir tane kaldı ama ara ara çıkıyor tamamen bitmiyor maalesef. koltuk altı bitince göğüs başlıyor o bitince kasık başlıyor.
Pegasus85 merhaba. Açıkçası bu hastalıkla ilgili tek iyi şey yaz sen olabilirsin şu forumlarda..ne durumdasın şuan da?? Ameliyattan sonra tekrarladı mı rahatsızlığın? Ne durumdasın? Umarım görüp cevap yazarsın..ilk gittigim rifat beydi. yani randevuyu ondan almisdim. bu sene yine gittim istnbula. her gittigimde hediyeler gotururm doktorlarima. bu kez gittigimde bana dediler ki, sen hangi forma yaziyosun kiz, bi cok kisi geldi amelyat oldu. internetten okuduk diyolar dedi. cok sevindim, demek ki sifa olmus bir cok kisiye :)
Bu hastalıkla ilgili bir çare bulan, doktor tavsiyesinde bulunacak birisi vardır umarım? Bizde kardeşimde yaklaşık 5 senedir var olan ama son 1 yıldır teşhis edilmiş olan bu hastalıkla mücadele ediyoruz. Koltuk altları, kasık bölgesi ve yüzünde var..doktor çok ilerlemiş dedio sebeple bir çare, bir şifa arıyoruz. Ne olur güncel tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz ? Bide roacutan+antibiyotik+kortizon+krem gibi tedaviler olduk ama ataklar azalıyor ve tekrarlıyor..şuan koltuk altları kurudu fakat kasık bölgesi aktif. Ve yüzü oldukça kötü durumda. Doktor daha da ilerlemesini durdurmak önemli, kilo vermeli (kilosu 100) beslenme alışkanlığı değişmeli dedi. Şekerli karbonhidratlı besinlerden uzak sağlıklı bir beslenme şeklini alışkanlık haline getirmeli birde o zaman bakalım tekrarlayacak mı dedi. Cerrahpaşa ya gidelim daha detaylı incelensin diyoruz ama kime gitmeli ? Nasıl yol izlemeliyiz ? Lütfen yardımcı olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?