• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hidradenitis Supurativa (köpek memesi) Çıbanlarınızı ihmal etmeyin

turkolog_banu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2011
6
0
36
Afyon
Bu rahatsızlık ter bezlerinin iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor. Genelde koltuk altında ve basen kısmında bacak arasında görülüyor. Erkeklerde ve bayanlarda aynı oranda görülebiliyor. Bilinen herhangi bir tedavi yöntemi bulunmamakla beraber, antibiyotiklerle, rouctan tedavsiyle başarı elde edilmeye çalışılıyor.

Bu rahatsızlık bende 4 sene öncesinde bacak arasında çıban şeklinde ortaya çıktı. Genelde pantolon giydiğimde ve özellikle yaz aylarındda sıkça tekrarlıyordu. ve izleri geçmiyordu. Önemsemedim, sonrasında yayıldı, ve son olarak koltu altında ceviz büyüklüğünde ağrılı, hareketimi tamamen kısıtlayan, yataktan kalkmamı , uyumamı, tamamen kısıtlıyordu. Yaklaşık bir hafta sonunda kendisi patladı ve 2 gün içerisinde daha rahat hareket edebilir hale geldim. Kolumun altında bıraktığı izse fenaydı.
Deneyimler araştırmalar soucunda bu hastalıkla savaşmayı öğrendim ve bu rahatsızlığa yakalanan arkadaşlara tavsiyelerim olucak;
-ağrı kaşıntı hissettiğinizde doktorunuzun size vereceği içerisnde 3 kapsul olan özel bir antibiyotiği kullanırsınız ağrılı şişlikleri önleyebiliyorsunuz.
-salam sosis gibi et ürünlerinden kesinlikle uzak duracaksınız.
-peynir tüketmeyeceksiniz
-rol-on deodorantlardan kesinlikle uzak duracaksınız.
-yara olan bölgelerinizi oksijenli suyla sık sık temizleyeceksiniz.

Teşhis koonmayan arkadaşlarsa lütfen bacaklarında çıkan çıbanları, kol altlarındaki şişlikleri sertlikleri uzman bir dermatoloğa acilen göstersinler. İhmal çok kötü sonuçlar doğruabiliiyor.

Arkadaşım bende bu sorunu yaklaşık on yıldır yaşıyorum.Kullanmadığım ilaç, uygulamadığım yöntem kalmadı.
Benim sadece bacak arasında oluyor.Ankara da tanımadığım dermatolog kalmadı.Beni bu dertten kurtaracak,
çare olacak bir şey ne yazıkki bulamadım.Hatta geçen ay televizyonda izlediğim bir dermatologdan bir hafta
süreyle sadece köpekbalığı filetosu yemenin iyi geleceğini duydum ve günlerce arayıp buldum ve yedim.Şaka
gibi ama ne duysam belki çare olur diye düşünüp uyguluyorum.Şu ana kadar hiç biri işe yaramadı.Tek tesellim
doktorların bana gösterdiği resimler gibi değilim çok şükür... Bitkisel kürler uyguladım demişsiniz ne tür şeyler
kullandınız merak ettim.
Çok geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun, benimde tesellim o fotoğraftakileirn çoğundan iyi durumda olmam. balık yağı hapı c vitamini arı sütü hapı arı poleni hapı aleo vera özü içeceği. bu herbalıfe gbi doğal ürünler satan dünyaca ünlü bir markanın kürüydü. 500 tl bir aylık kür... kilo almama neden oldu, elbette sağlığımı olumlu yönde etkilemiştir ama cilt hastalığıma herhangi bir faydası olmadı...

Teşekkür ederim.Gittiğim dermatologlardan birkaçı bu rahatsızlığı kıl kökü,ter bezi ve yağ bezleri yaptığı için eğer lazer yaptırırsam hiç değilse kıl köklerinin ortadan kalkacağını ve tekrarlamayacağını söylediler.Sizede lazer öneren oldumu yada siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Banada kıl köklerinin ve an kilo alımının neden olduğunu söylediler. Kilo çok önemliymiş bu rahatsızlıkta. Zayıflmaya çalışıyorum şimdi. Kıl konusunda ne yazıkki problemli bir yapım var, doktorlar banada önerdiler lazer epilasyonu. Ama ben nerden başlasam bilemedim :D

Banada kıl köklerinin ve an kilo alımının neden olduğunu söylediler. Kilo çok önemliymiş bu rahatsızlıkta. Zayıflmaya çalışıyorum şimdi. Kıl konusunda ne yazıkki problemli bir yapım var, doktorlar banada önerdiler lazer epilasyonu. Ama ben nerden başlasam bilemedim :D

Evet kilo ve kıl kökleri etken ama düşünüyorumda ben bu gruba dahil değilim yani şişman yada ani kilo alan bırı değilim
yıllardır 58-60 arasında gider gelirim.Kıl konusuna gelincede hayatım boyunca bacaklarımı hiç almadım kılsız,tüysüz biriyim.
Sadece genital bölgem için yıllardır jilet kullanıyorum ve o yuzden ne ağda acısı,ne lazer acısı bılıyorum.Acı eşiğimde biraz düşük ve korkuyorum açıkcası..Bilsem ki çare olacak gözümü kapatıp giderim ama ya değilse...İnanın artık yoruldum ve be
lirli zamanlarda sünnet çocukları gibi dolaşmaktan bıktım.İnşallah bir çare bulunurda hepimiz kurtuluruz bu dertten...

selam bende sizler gibi ayni hastaliktan muzdaribim.azeriyim ben.kiloluyum, cildim yagli, ve asiri terliyorum.bana doktor demedi ama kendi aklima geldi lazer oluyorum simdi.1 senedir lazere gidiyorum o kadar agriya ragmen tuylerim bitmedi,.bende hem koltuk alti hem kasiklarda var.roaccutan kullaniyorum 3 senedir.,simdi dediler ki amelyat ol, tum hasta dokulari kazit, yeni dokular koysunlar oyle iyilesirsiniz.ama nuks etme durumu da var tabiki.cok az ihtimalmis.internette arastirdim bu tur amelyatla kurtulanlar var.daha bi heves ettim.simdi plastik cerrahisi ariyorum.teoman doganla konustum daha mailme cvp vermedi.doktor erol bey zaten hic gelmiyo telefona, adamin sekreteri diyorki hemen gel burda baksin, yurt disindan sadece muayine icin kim gelir, maddi sikinti varken bidegel git 2000bin dolar ucakla.simdi sizlerden tamamen iyilesen olursa lutfen bana ne yaptigini anlatsin,gokcek iksir diyorlar faydali, ama baska yerde adam sarlatan diyorlar.cildiricam resmen.doku amelyatinda cok unlu isimlerden kimler var?onur bey disinda.adamin afra tafrasindan gecilmiyo

Selamlar, bu hastalığı ben de yaklaşık 8 senedir çekiyorum, kendimi bildim bileli bu hastalık ile uğraşıyorum, Allah'ım sabır versin ama isyan etme derecesine geldim nerdeyse :50: 23 yaşındayım ve 14-15 yaşından beri bu hastalıktan dolayı çekmediğim acı kalmadı. Şişiyor, ateş yapıyor, gece uyuyamıyorsunuz ya da sırt üstü uyumak zorundasınız, 2-3 gün sonra patlıyor, sıvımsı bir yara haline geliyor, benim her iki koltukaltımda 3-4'er tane yara var, göğsümde de 2 tane var, ümidimi yitirdiğimden ilaçlarımı da düzenli kullanamıyorum, doktor kilo ver dedi şimdi kilo vermeye çalışıyorum, lazer yaptır hemen dedi, lazere gidiyorum ama değişen hiç birşey yok, şu an kolumun üzerine sanki tuz bastırmışlar gibi sızlıyor, annem koca karı ilaçları denemeye başladı bu seferde:50: faydası olacağını sanmıyorum ama kadın belki işe yarar diye deniyor, kanserin bile tedavisi var bu hastalığın tedavisi yok ya :((( nasıl bir hastalık anlamadım ben. Beni en çok ümitsizliğe düşüren, internette okuduğum kadarıyla şu an hiç iyileşen yok, sadece azalmış, doktor ameliyat edip içini temizlesinler dedi, gittim plastik cerrah ile görüştüm ama kararsızım da, korkutuyor ameliyat beni :((( ayrıca ameliyatta çözüm değilmiş, yeniden başlayabilirmiş yaralar..:((( offf çok dertliyim bu konuda

Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.
Ben yaralar patladıktan sonra ağzı kapanmıyor ya o süreçte kantaron yağı sürüyorum kolayca kapanıyor.
Tavsiye ederim.

Eski çalıştığım yerde bir bayanda da bu rahatsızlıktan varmış, ben işten çıktıktan sonra öğrendim, bir kaç kişiye sordum nasıl oldu diye, dedikleri çok uğraştı bu hastalıkla ama geçmiş. Sanırım Cerrahpaşaya ya da Çapaya gitmiş, bu hafta telefonunu alıcam ya da gidip kendisi ile görüşücem, eğer birşeyler öğrenirsem sizlerle de paylaşırım..

Kızlar merhabalar, telefon ile söz ettiğim bayan ile görüştüm bana şiddetle Cerrahpaşaya gitmemi tavsiye etti, ben Marmara üniversitesine gidiyorum bana orda asistanlar bakıyor genelde ama cerrahpaşada profesörler beni muayene etti dedi, onun şu an geçmiş kortizon hapları kullanmış, ben en kısa zamanda Cerrahpaşaya gidicem, biraz araştırdım dermatalojinin farklı farklı bölümleri var, bu arada bu bayan ile telefonda görüştüm yanınada gidince daha ayrıntılı bilgi alırsam, cerrahpaşaya da giince yine yazıcam, Rabb'im hepimize şifa versin...

arkadaslar ben kurtuldum bu hastaliktan.cerrahpasa falan hepsi bos.baska yerden deri alip yamiyolar.vucut bozuluyor.ve hic bir zaman eskisi gibi olmuyor.ben amerikan hastanesine gittim orda murat penceve rifat tokyay beni amelyat etti.tamamen kurtuldum, ve vucudumda anormal bozukluk olmadi,.amelyati cok guzel sekilde yaptilar, ve deri nakline ihtiyac bile duymadilar.11 tane yaram vardi, cok sukur hepsi bitti.artik rahat uyuyabiliyorum, akne denen sey hayatimdan tamamen cikti.cok mutluyum.harcadigim o kadar paraya degdi.en onemlisi artik hic ilac kullanmiyorum, benden mutlusu yok.darisi basiniza :)

Nişantaşında mıydı o hastane? Ben Cerrahpaşaya gidicem, umutluyum açıkcası, profesörler bakıyor sonuçta ve dermatolojinin bile farklı farklı bölümleri var, Amerikan Hastaneside aklımda olsun, ayrıca biraz araştırayımda pegasus sağol..

Nişantaşında mıydı o hastane? Ben Cerrahpaşaya gidicem, umutluyum açıkcası, profesörler bakıyor sonuçta ve dermatolojinin bile farklı farklı bölümleri var, Amerikan Hastaneside aklımda olsun, ayrıca biraz araştırayımda pegasus sağol..

evet canim nisantasi.ben 5 senedir bu hastalikla mucadele ediyordum, oldurmez surundurur dene cinsten bir hastalik.burdaki her kesi cok iyi anliyorum.ben cerrahpasaya da gittim.orda greft yapacaklarini soylediler.deri nakli yani.acibademe gittim , ordada greft dediler.bacagin yukari kismindan deri alip yamiyolar.bacagin asla eskisi gibi gozukmicek dediler bana.estetik mudahele bile yapamiyorlarmis.ama amerikan hastanesinde greft uygulamadilar, deriyi bitistirib diktiler, cok rahat ve acisiz oldu.diger turlu dayanilmaz acilar cekiyormusuz.ve bende 11 tane yara vardi, cok buyuktu alan.kasik ve koltuk altlarimdaydi.ben sizin neler cektiginizi bildigim icin en iyisi olsun istiyorum.acibademde egerki greft olmazsa gerilme olur, kolunu kimildatamazsin dediler, ama gerilme falan hic olmadi.cok cok rahat haraket ediyorum.darisi basiniza.greft cok zor bir sey.hele hele vucudun bozulmasi , ve eskisi gibi bir daha olmamasi insanin moralini cok bozuyor.cok sukur bende oyle olmadi.hic bir yerimden deri nakli yapmadilar.tamamen kurtuldum

Son düzenleme:
pegasus canım, ilaçla tedavi etmediler mi, gerçi benim 8 senedir kullanmadığım antibiyotik kalmadı, en sonunda Marmara Üniversitesi hastanesi ameliyatla içini boşaltmak gerek yaraların dedi, plastik cerrahiye gittim tahliller istedi, grip olduğum için ameliyatı şu an yapamayız dediler açıkcası bende ameliyatı istemediğim için gitmedim sonra, ama iyice düşünüp ameliyat olmak lazm sanırım. Yaralarında hoş görüntüsü yok tabii ama ameliyatta iz kalır ya da başka birşey olur diye korkuyorum.. pegasus bana hiç şurdan parça alıcaz demediler yaraların içini boşaltıcaz dediler seninki nasıldı?

pegasus canım, ilaçla tedavi etmediler mi, gerçi benim 8 senedir kullanmadığım antibiyotik kalmadı, en sonunda Marmara Üniversitesi hastanesi ameliyatla içini boşaltmak gerek yaraların dedi, plastik cerrahiye gittim tahliller istedi, grip olduğum için ameliyatı şu an yapamayız dediler açıkcası bende ameliyatı istemediğim için gitmedim sonra, ama iyice düşünüp ameliyat olmak lazm sanırım. Yaralarında hoş görüntüsü yok tabii ama ameliyatta iz kalır ya da başka birşey olur diye korkuyorum.. pegasus bana hiç şurdan parça alıcaz demediler yaraların içini boşaltıcaz dediler seninki nasıldı?

canim ben de aynen senin gibi antibiyotikler kullandim.ama antibiyotikler sadece yayilmasini geciktiriyormus.dunyada kullanmadigim antibiyotik kalmadi.asla bitmez o yaralar ilaclarla.ben amelyattan sonra gordum, oyle bir kok saliyorlarki, deriye yapisiyorlar, deriyle bir butun oluyorlar.tum deri ve deri alti aliniyor.icini bosaltmak hic bir ise yaramiyor.ben koltuk altimdan tam 2 kez amelyat oldum, icini bosalttilar.bosaltilan yerin agzi hic kapanmadi, devamli iltihap geldi.o sadece rahatlamani sagliyor 2 gun falan.o yuzden tum deri ve deri altinin alinmasi gerekiyor.ben yasadigim icin biliyorum.sadece bosaltma sana acidan baska sey vermisek.cunku iltihapli yer uyusmaz fazla, iltihap izin vermez.o yuzden aciyi birebir hiss ediyorsun,nesterin girisini falan.narkozla tum deri ve deri altini aldir canim, tamemen kurtulcaksin.artik elbiseleri cikarttigimda koltuk altini yikamiyorum, kokuyu almiyorum, tertezmiz cikiyor ustumden.kilotlar ayni durumda.acidan kurtuldum onemlisi.her ay bana 20, 30 antiboyotik igne yapiliyordu.roaccutan senelerdir kullaniyorum.kurtuldum bunlardan, darisi basina

Son düzenleme:
evet canim nisantasi.ben 5 senedir bu hastalikla mucadele ediyordum, oldurmez surundurur dene cinsten bir hastalik.burdaki her kesi cok iyi anliyorum.ben cerrahpasaya da gittim.orda greft yapacaklarini soylediler.deri nakli yani.acibademe gittim , ordada greft dediler.bacagin yukari kismindan deri alip yamiyolar.bacagin asla eskisi gibi gozukmicek dediler bana.estetik mudahele bile yapamiyorlarmis.ama amerikan hastanesinde greft uygulamadilar, deriyi bitistirib diktiler, cok rahat ve acisiz oldu.diger turlu dayanilmaz acilar cekiyormusuz.ve bende 11 tane yara vardi, cok buyuktu alan.kasik ve koltuk altlarimdaydi.ben sizin neler cektiginizi bildigim icin en iyisi olsun istiyorum.acibademde egerki greft olmazsa gerilme olur, kolunu kimildatamazsin dediler, ama gerilme falan hic olmadi.cok cok rahat haraket ediyorum.darisi basiniza.greft cok zor bir sey.hele hele vucudun bozulmasi , ve eskisi gibi bir daha olmamasi insanin moralini cok bozuyor.cok sukur bende oyle olmadi.hic bir yerimden deri nakli yapmadilar.tamamen kurtuldum

Pegasus canım geçmiş olsun:71: darısı başımıza inşallah...
Şu an yaraların ne durumda?Dikişler estetik dikişmi?İyileşme evren devam ediyor mu?Ne zaman oldun bu ameliyatı ve evet ben tamamen kurtuldum diyebiliyormusun?
Bende ameliyatı düşünür oldum ama korkuyorum.Düşününce de diyorum roacutan,antibiyotik,kremler....nereye kadar ol kurtul.İlaçların vücudumuza verdiği zararlarda cabası.
Hoşçakal...

Pegasus canım geçmiş olsun:71: darısı başımıza inşallah...
Şu an yaraların ne durumda?Dikişler estetik dikişmi?İyileşme evren devam ediyor mu?Ne zaman oldun bu ameliyatı ve evet ben tamamen kurtuldum diyebiliyormusun?
Bende ameliyatı düşünür oldum ama korkuyorum.Düşününce de diyorum roacutan,antibiyotik,kremler....nereye kadar ol kurtul.İlaçların vücudumuza verdiği zararlarda cabası.
Hoşçakal...
tsk cnm.yaralarim kalmadi cok sukur,hepsini aldilar.tek koltuk altimda 11 taneydi.2 koltuk altimdada vardi.kasiklari da hesaplarsak 20 den fazla yaram vardi.evet dikisler estetik.git gide kuculuyor.amelyati 23 martta oldum.23 nisanda 1 ayim tamamlaniyor.14 gun dikislerim kaldi, sonra aldilar.dikisleri narkozla aldirdim ben, cunku 70 tane dikisim vardi.o agriya dayanamzdim ben, agriya karsi asiri hassasim.bence amelyat ol kurtul tatlim, baska turlu kurtulus yok bu hastaliktan.20 senedir bu hastaligi tasiyanlar var.bitse onlarda biterdi.ustelik iz konusunda soyle dusun.diyelim koltuk altinda ince dikis izi oluyor, zaten iltihap oldugu icin koltuk altindan utaniyor insan.surekli akan kokulu akne,oteki turlu ince ip gibi bir cizik, ve git gide kuculen bir cizik.hangisi daha korkutucu geliyor sana.her 2 turlu de koltuk altini acamiyorsun, ama yazin guneslenince o kalan ince ip lekesi yok oluyor bronz tende.akne hic bir sekilde yok olmuyor.antibiyotikle fazla devam edilmiyor.ve bende artik oda ise yaramiyordu.,yayilmaya devam ediyordu.her adet donemimde bir tane cikartiyordum.deri nakli zor kabul ediyorum, sukur bende onu yapmadilar.ama doktorum yapalim deseydi ben ona da itiraz etmicektim, cunku akneden cok daha iyi olurdu benim icin.ne cektigini cok iyi biliyorum, sadece 1 kez amelyat sonrasi kurtuluyorsun bunu dusun :46:

Back