Hidirellez Dilekleri Kabul olan var mi?

umuthepvardir

Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
10
1
34
Merhaba öncellikte...:=)

Biliyorsunuz 5 mayis`a bir hafta kaldi nerdeyse :=) Ben bu zamana kadar hep merak etmisimdir Hidirellez Dualarini ve Dileklerini.
Bu sene bende Dilemek istiyorum...yalniz sormak istedigim kafam cok karisiyor, nasil desem her sayfada cok farkli seyler yaziliyor Bende 5 mayis günü geldiginde dogru bir sekilde dilemek isterim....

Gercekten icinizde var mi böyle " ben diledim tuttu"diyen? Var mi Dilekleri gerceklesen?

Hep bir Gül agacindan bahsediliyor. Yalniz benim kaldigim yerde gül agaci yok, deniz de yok.
Bir yerde okumustum dilekler önce gül agacina gömülüp sonra denize atiliyormus? Peki yasadigi yerde deniz olmayan biri ne yapacak?

Ben saksida güle benzer cicekler oluyor ya kücük ondan almayi düsündüm, onun dibine gömmeyi planliyordum, ama tabi yüksek bir binada oladugum icin, balkonda olmadigi icin saksi evin icinde kalmis olacak....

peki ben nasil dileyecegim dilegimi??
Ve dilekler yazilirken mi okunacak hidirellez duasi? yoksa nasil yapiliyor bu yaa :=)))
Ben uzun zamandir kalbimden gecen ve hergün diledigim bir seyi dilemek istiyorum. Sizler nasil diliyorsunuz hidirellez de?

nasil dilediniz ve var mi aranizda diledigi tüm dilekleri gercek olan?
Kısaca kafama takılanlar :
Hıdırellez de dilekler kabul oluyor mu?
Hıdırellez Dileği nasıl yazılır?
Hıdırellezde dilekler suya atılır mı?
Hıdırellez de dilekler ne zaman suya atılır?
Hıdırellez günü nasıl dilek dilenir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam...Bende duyup yapmistim dilek isini.Arsa vardi bizim uc katli daire cizmistim sonra o sene arsaya karsilik uc daire aldik.Sansmiydi yoksa kabulmu oldu orasini bilmiyorum :)

Yalniz ben gul dibine felan gommemistim..Balkona taslarla uc daire cizdim bide balkon demirine kirmizi kurdela gibi bisey astim ve bi kac dua okudum bir haftami ne bozmadim hic taslari oyle yapmistim :)

Yalniz ben gul dibine felan gommemistim..Balkona taslarla uc daire cizdim bide balkon demirine kirmizi kurdela gibi bisey astim ve bi kac dua okudum bir haftami ne bozmadim hic taslari oyle yapmistim :)

nasil taslarla cizdin orasini ben anlamadim? yaslari ev halinde mi dizdin yokda bildigimiz yazdin mi?? :KK37:

mesela herhangi bir kalemle filan tasa yazsak olmaz mi? yani senin dedigin gibi taslarla yapsak ilk firtina ucar gider taslar :=) ondan soruyorum dizdin mi yoksa yazdin/boyadin mi diye??

Merhaba öncellikte...:=)

Biliyorsunuz 5 mayis`a bir hafta kaldi nerdeyse :=) Ben bu zamana kadar hep merak etmisimdir Hidirellez Dualarini ve Dileklerini.
Bu sene bende Dilemek istiyorum...yalniz sormak istedigim kafam cok karisiyor, nasil desem her sayfada cok farkli seyler yaziliyor Bende 5 mayis günü geldiginde dogru bir sekilde dilemek isterim....

Gercekten icinizde var mi böyle " ben diledim tuttu"diyen? Var mi Dilekleri gerceklesen?

Hep bir Gül agacindan bahsediliyor. Yalniz benim kaldigim yerde gül agaci yok, deniz de yok.
Bir yerde okumustum dilekler önce gül agacina gömülüp sonra denize atiliyormus? Peki yasadigi yerde deniz olmayan biri ne yapacak?

Ben saksida güle benzer cicekler oluyor ya kücük ondan almayi düsündüm, onun dibine gömmeyi planliyordum, ama tabi yüksek bir binada oladugum icin, balkonda olmadigi icin saksi evin icinde kalmis olacak....

peki ben nasil dileyecegim dilegimi??
Ve dilekler yazilirken mi okunacak hidirellez duasi? yoksa nasil yapiliyor bu yaa :=)))
Ben uzun zamandir kalbimden gecen ve hergün diledigim bir seyi dilemek istiyorum. Sizler nasil diliyorsunuz hidirellez de?

nasil dilediniz ve var mi aranizda diledigi tüm dilekleri gercek olan? :KK37:

bende yapmak istiyorum tam olarak nasıl yapılıyor ve 5 mayıstamı yapılıyor canım................................................

Hıdırellezde neler yapılır nasıl dua edilir
5 mayıs akşam ezanı ile gül dallarına paralar asılır.(Eskiden kese içine para dikilip gül dibine gömülürmüş.) ya da açık cüzdan bırakılır. Böylelikle bolluk ve berekete ulaşmak, varlıklı kişiler olmak düşlenir. Asılan paralar ya da cüzdanlar 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır.Evdeki her kişi için yedi fasulye ya da yedi nohut ekilir, gelebilecek kötülüklerin bunlara gelmesi dilenir.

Hıdırellez günü okunacak dua:

Hıdırellez günü bol bereket için,rızık için aşağıdaki dua okunur.

“Allahümme Rabbühü Ya Halkalhalas Muhammedin Resulullah Yetiş imdadıma Ya HIZIR YA İLYAS”

Bu dua 40 defa okunuyor. 5 Mayıs günü 39 defa okunuyor. 6 mayıs günü 1 defa okunup 40′a tamamlanıyor. İçinizden geldiği gibi Allah’a dua edersiniz.Allah’tan dileklerinizi ve bu senenin hayırlı olması,bol rızıklı olması ve diğer isteklerinizi bildirirsiniz.

Ayrıca 5 mayıs günü ikindi namazından sonra sabah namzına kadar 2 rekat Allah rızası için namaz kılınır.Şöyle dua edilir.

“Ya Rabbi Sen dünyanın kainatın sahibisin.Her canlıyı yaratan Sensin.Benim ve her canlının Rabbi de Sensin.Benim hem dünyamı hemde ahiretim güzel eyle.Bana ve tüm kullarına hak ettiğimiz gibi değil lutfunla ve merhametinle muamele eyle.Hızır (as) ve Hıdır(as) bana yoldaş eyle.Bizleri hata ve yanlışlarımızdan döndürsünler.Maddi ve manevi sıkıntılarımızda her zaman yanımızda olsunlar.

Dualarımızı Senin güzel isimlerin hürmetine,habibin hürmetine kabul buyur. Aminnnn…“

Hıdırellez günü, hiçbir yeşil dalından koparılmaz.
6 Mayıs günü ikindi zamanı Hıdırellezin bittiğine inanılır. Ancak eğlenceler hava kararıncaya değin sürer. Hızır uğrasın! dileği bolluk gelmesi anlamında kullanılır
İşte dilek dilerken ve Gül ağacına astıktan sonra edeceğiniz Dua…
Bismillahirahmanirahim
bin bir adım bir adım
allah bir adım adım
kerim kerem allah
başımda bir duman var
yardım eyle ya allah
la ilaha illallah muhammeden resullullah
yetiş imdadıma hızır ile
allah birsin sen kulla mişersin
biz gibi kulların yardımcısı sensin
hızır deryada erdim murada amin

nasil taslarla cizdin orasini ben anlamadim? yaslari ev halinde mi dizdin yokda bildigimiz yazdin mi?? :KK37:

mesela herhangi bir kalemle filan tasa yazsak olmaz mi? yani senin dedigin gibi taslarla yapsak ilk firtina ucar gider taslar :=) ondan soruyorum dizdin mi yoksa yazdin/boyadin mi diye??

Bizim balkon geniş olduğu için taş toplayıp dizmistim :-) bide kurdela bağlamıştı demire:-)

Kağıda cizebilirsin tabi ne dilerseniz...pencerenin önüne taşına çizildiğini de duydum :-)

Bende ilk defa geçen sene denedim.
Bir kağıda dileklerimi yazdım katladım.
Gül ağacının dibine gömdüm.
Sabahta kimse görmeden gömdüğüm yerden aldım.
Kimisi 1 yıl boyunca saklancak dedi, kimisi denize atılacak dedi.
İşyerinden daha önce yapan abla denize atmaya gerek yok yanında taşı yeter demişti.
Bende cüzdanımda taşıyorum.
Daha senesi gelmedi. Ama tutan dileğim oldu mu diye soracak olursanız. Olmadı :KK43:
Ama bu sene gene yapıcam. Tabi öncelik Allah'tan, daha sonra Hızır ile İlyas'dan.

"Bugüne ait ateş yakılıp üzerinden atlanılması, oyuncak evler yapıp gerçeğine kavuşulacağının düşünülmesi,.. gibi âdetler, halkın iyilik temennilerinden ibaret arzulardan sayılırlar. Kesinlik arz eden gerçekler olarak kabul edilmezler. Bunlardan medet umulmaz."

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...mak-caiz-midir-bu-gunah-mi-sirke-girer-m.html

http://www.sorularlaislamiyet.com/a...ek-kesiyorlar-ya-da-gul-dibine-ev-yapmak.html

Dilek dilemek için yanlışlıkla günaha girmeyelim. bunlar batıl inançlar

İstediğin şey resime dökülebilecek bir şeyse taşlarla balkona onu çizebilirsin bir de kağıtlara yazıp çizerek balkon camına asabilirsin..
Biz eskiden annemle mutfağın fayanslarını ve camı yazılarla filan doldururduk.. Bir kaç günde kalırdı öyle.. Bilmiyorum çocukluktan inandığım için mi yoksa gerçekten hıdırellez olduğu için mi ama kabul olmuşlardı...

X