Hıçkırığı Kesmek İçin!

ya şimdi formlara bakıyordum.akşamdan beri hıçkırık hıçkırık ne sinir oldum ya.geçmiyo ne yesem ne içsem olmuyor.en sonunda nefesimi tuttum ve geçti,beni arada bir ziyaret eder ama geldimi gitmek bilmez.kalbim duracak ben böyle herdefasında nefesimi tutarsam.ama limonu dnicem bende

Hıçkırık, diyaframın istem dışı olarak birden kasılması ve nefes borusunu kapaması sonucu meydana geliyor arkadaşlar.
Nefes tutmanın yanı sıra , nefes ritmini değiştirmek de işe yarıyor yani hızlı hızlı yada yavaşça derin soluk alıp vermek... Bir başka çare de bir kesekâğıdı içine soluk alıp vermek. Bu şekilde solunan havada biriken karbondioksit, beyinde hıçkırığa yol açan sinirlerin çalışmasını sekteye uğratır.

İlk birinci yada ikinci hıçkırıkta hemen bir bardak suyu büyük büyük yudumlarla yani boğazınızı şişirecek kadar büyük yudumlarla içerseniz anında kesiliyo ama üç beş hıçkırıktan sonra o da fayda etmiyo, nefes tutmak falan hiç işime yaramıyo benim bitek su kesiyo

hıçkıran bebeğe ne yapılır peki?
yeni doğan bebekler çok hıçkırıyor yawwww
limon damlatıncada ağzına kusuyor

itiraf ediyorum, eskiden çok kötü gözle bakardım bebeklere limon içirenlere, hem endişe hem aşağılama karışımı olurdu bu bakışlar. Taa ki; minik yeğenimi hıçkırık tuttuğunda nasıl sarsıldığını, yorgun düştüğünü görene kadar. Daha 1 aylık minnacıktı, hık hık zavallım. Bir iki damla limon bu dertten kurtarıyormuş meğer, artık tüm yöntemlere saygım var

Ben de günde 3-4 kere hıç kırık tuttuğu oldu yıllarca. denenmedik şey kalmadı. tek işe yarayan sey 1-2 damla limo suyu. anında kesiyor....

benim hıçkırığım biraz inatçıdır :) önce 3 4 damla limon, hemen arkasında bir lokma ekmek içi ve arkasından 1 bardak suyu içip derin derin nefesle hıçkırığımı kesebiliyorum :)

bir tatlı kaşığı limon suyu yada bir tatlı kaşığı bal anında kesiyor..

eşim birgün birgece hıçkırığa tutuldu ve vücudu o kadar yorulduki dr gitmeye karar verdi tabi yanında bende gittim acilde dr derdini anlattık dr bana git kantinden büyük poşet al gel dedi şaşırdım neden isterki diye getirdim eşime dr başına geçir poşeti nefes al ver dedi çok geçmeden hıçkırığı kesildi eşimin ben çok şaşırdım ara ara tekrar hıçkırık tutsa eşimi ilk işimiz poşetle yanına koşuyoruz

a.s.a.s.a.s. Merhaba arkadaşlar , hıçkırığı hemen kesmenin diğer bir yolu da ayakta durup başınızı olabildiğince aşağı sarkıtarak bir bardak suyu içmenizdir . Buda bir doktorun tavsiyesiydi ve geçekten denedim anında hıçkırığım kesildi. Görüşmek dileğiyle sevgiler :1hug:

benim hıçkırıklarım öle böle değil valla çok sesli oluyo basmarmak olayını bi deneyım bakalım.evet korkutmak bende işe yarıyo ama haberım olmadan korkarsam.bide bi arkadaş su bardagından su içiyruz ya agzımın geldıgı yerden degılde tam karsı tarafından su iç gecer demiştim ilk denememde gecti ama sonrakı hıckırıklarımı bu yöntemde kesmedi. nasıl oldugunu anlatamadım pek sanırım.bardagın karsı tarafından içmek için öne dogru egılmek gerekıyo.

poşete soluk alıp vermek garanti yöntem ama her zaman uygulanamıyor,kalabalık bi yerde mesela deli olduğunuzu düşünebilirler.soğuk suyu yavaşça.nefesiniz zorlanana kadar içerseniz de etkili oluyor.Bir de biri doğru olmayan birşey söyleyerek şaşırtınca/korkutunca kesiliyo,beni asitli içecekler içerken hıçkırık tutuyo,eşim de haftaya annem buraya geliyomuş falan diyo;hemen kesiliyo.:1rolleyes:

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
ALLAH İYİLİĞİNİ VERSİN YA BENİM NEFESİM BİLE KESİLİR ÖYLE BİR HABER DUYSAM :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…