Hicbirsey olamamis gibi nikaha davet edildim, cevap vermelimiyim?

MrsNorris

Knitter...ÖrgücüBasi...
Pro Üye
14 Mart 2010
7.906
6.811
398
Herkeze merhaba,

ben yaklasik 5 aydir kendi ailemle görüsmüyorum. Ilk tartismlar yaklasik 1,5 yil önce basladi. Erkek kardesim kendi istegi ile isten cikip, kendi hal ve hareketleri sebebine tekrar ayni yere ise almadiklarinda basladi hersey. Esimle ayni yerde calisiyorlardi (bu arada kardesim bura dogumlu, esim ise sonradan geldi) ve esimden rica etti. Müdür kendisini istemedigini söyledi. (adamla tartisip bir yil kadar yüzüne bakmamis, konusmamis) Sonra bir evrak almasini istedi esimden onuda esime vermediler (söylememize ragmen). O gün anneme gidiyor ve agliyor (evet 35 yasinda!). Annemde benimle kavga ediyor. Yaklasik bir hafta görüsmedik. Birden geldi ve bana "esini at" diye tuturdu, sonra ikinci cocuk yapma diye tuturdu. Yani ben esimi tum bunlar icin birakicakmisim. Ben geri adim atmayinca geldi özür diledi. Ama kardesim olacak insancik, bana ve esime küstü. Bunun üstüne bize zorla ondan özür diletmeye calistilar. Tabiki yapmadik öyle birsey.

Annem,babam ve kardeslerim asla inkar etmem bize bu kavgaya kadar destek oldular ve bende onlara herzaman. Kiz kardesimin nisaninin hediyesindan, tatilina kadar hep ben yapmistim. Erkek kardesim 5 dakika kala uykudan uyanip bir tshirt ve kotla katildi nisana.

En son olay ise 5 ay önce yasindi. Biz esimle kararlasip arabinizi degistirdik. Bunun üstüne inanilmaz sinirlerndiler. Ve sadece benimle kavga ettiler. Sormadan aldik diye öyle üzülmüsler ki kalp krizi gecirmisler!. Bir sürü hatirlamak istemedigim seyler söylendi. (babam yoktu tüm bu kavgalarda) Hatta ogün erkek kardesim beni evden kovduda tek laf etmedi annem. Tüm bunlara ragmen ben kizimi (tek torunlari) yanlarina nadir olasada gönderdi. Ama yavas yavas onu manupüle ettiklerini fark ettim. En sonda kizimi almaya gittimde vermek istemediler. Sen simdi git, birazdan hesabinizi kesicez diye göndermek istediler. Bende kizimi almak isterken. Cocugumun yaninda bana malesef vurdular ve ikiside siddet gösterdi. HAtta annem cocugum kucagimda iken vurdu. Hemen eve gecip esimi aradim ve malesef kayinvalidemi arayip binbir türlü küfüler etmis. Kadini aramalarla taciz etti ogün. Iki gün sonra kapimiza gelip iceri almadiginizda bagira cagira küfürlerle kapilari tekmeledi. (7 yil sonra esimin bana "iksir" yaptigni idda ediyor). Sonra malesef yalanlarda dedikodumuzu cikardi etrafta. O günden sonra konusmadim hicbiri ile.

Kiz kardesim özelikle aramizda hicbir sorun olmamasina ve yakin olmamiza ragmen bana yüz cevirip oda konusmadi. Yani kendi ailemden dislandim. Söylenenler cok agir ve yasatiklari cok cirkindi. O günden sonra cocugum travma yasadi ve hala atlatamadi. Simdi kizkardesim hicbirsey olmamis gibi beni nikahina cagirmis bir mesaj ile. Sadece beni ve kizimi. Ben elbete gitmiycem. Annem, babam ve erkek kardesimle ayni ortamda bulunmak istemiyorum ve kizimi onlarin yanina götürmem. Mesajina cevap yazmadim. Tek emin olmadigim konuda bu. Cevap yazmalimiyim. Biliyorum gitmedigimde yine etrafa beni kötüleyecekler. Bu benim umrumda degil acikcasi. Biz onu hic kötülemedik ama soran oluncada söyledik. (yaydigi dedikonu su sekildeydi: Esim benim yanimda kizlara yaziyormus bunu anneme ben söylemisim ve beni kandirmis ben salakmisim ondan bana vurmus). Kizimizi elimizden almakla bile tehdit ettiler onlara bu saaten sonra güvenmem zaten erkek kardesimde benim icin artik yok. Tüm hata elbete ebeveyinlerimde.

İnanilmaz bir aile. Kesinlikle sorunlular.insan evladina evladinin yaninda vurur mu? Kafadan kirik mi bu kadin yahu? Nedemek ailecek dovduler. Esiniz inanilmaz sabirli. Kesinlikle görüşmeyin belli ki asil buyucu iftiraci iksirci sizin aileniz. KizkardesiniZ muhtemelen taki icin cagiriyor. Birde mesajla nikahami cagrilir abla? Ablasin sen yani bu sekilde mi davet ediyorsun. Gel otur bir kahve cay icin benlik bir durum yok cok emegin var bende gel nikahima katil ablacim yegenimle de olsun bitsin. Vallahi buyuk konusmayayim ama onu bile engellerim
Bilmiyorum boyle bir ailem yok Allah korusun çig konusuyor olabilirim ama bunlar hakederi engellenmek ve asla gorusulmemesi

Aileniz kesinlikle çok korkunç bir aile ve siz de tamamen haklısınız. Ancak ben şu kısma takıldım;

"Biz onu hic kötülemedik ama soran oluncada söyledik. (yaydigi dedikonu su sekildeydi: Esim benim yanimda kizlara yaziyormus bunu anneme ben söylemisim ve beni kandirmis ben salakmisim ondan bana vurmus)."

Bir anne durduk yere böyle şeyler uydurur mu bilmiyorum. Daha önce annenize anlattınız mı böyle bir şey? Sanki anlatmadığınız bir şeyler var gibi, çünkü hikayede boşluklar var. Okuduğum en ilginç konulardan biri

Uzak durun

Esimi hep ben tutum cünkü onuda cok prove ettiler bize birsey yapsinda sikayet edelim diye. Tüm bu konular onunla ve benimle asla alakali degil ve birden bire beni yok gördü.

Bilmiyorum boyle bir ailem yok Allah korusun çig konusuyor olabilirim ama bunlar hakederi engellenmek ve asla gorusulmemesi
Bu saate kadar engellemedigin kabahat. Kesinlikle kizini asla yanlarina göndermey uzaktan sevmelerine bile müsade etme.

Cevap olarakda bence hepsini engelle, anlarlar cevabini

Tek kizkardesimi engelemedim. Acikcasi onun yok yere bana böyle yapmasi bende cok büyük bir hayal kirikligi yasati. Bi ara kedisini özledigimi bile fark ettim cünkü en iyi arkadas gibiydik.

Ailen manyak, tek kelime yazıp başına musallat etme, mesajı hiç okumamış gibi unut ve hayatına devam et.

Onlar niye böyle ben niye böyleyim diye cok ama cok düsündüm. Birgün okadar sinir oldum ki sesim kisildi. Yasim 36 ve sirf erkek kardesim icin bunlari yasamak inanilmaz yikici. Toksik bir ailenin tek saglikli uyesi meger benmisim. Gitmeyi zaten asla düsünmem. Ben onlarla karsilasmamak icin farkli yerlerde alisveris yapiyorum.

merak edip eski konulqrina baktim. kendi evlenirken babaannesine davetiye vermek istemedigi icin actigi konuda sey demis yillar önce
konu sahibinin annesi masallah kendi kaynanasindan ne gorduyse iftiralar, hakaretler, ayirmaya calismalar, ayrımcılıklar... aynisini kendi yapmaya cok hevesliymis

tabikide öyle birsey söylemedim. Kendi kizina bunlari yapan kadin, damadina bu dogru olsa ne yapmaz

7 yildir evliyim ve bugüne kadar hicbir tartismamizi ve kavgamizi ben aileme anlatmadim.

Sorun söyleyim bosluklari.

evet malesef ama kendisi gelinine degilde bana yapiyor. Gelini yok. Benim Babaannem tam 4 oglu var ve tam 4 yada 5 gelin "atti" onlari tabiri

tabikide öyle birsey söylemedim. Kendi kizina bunlari yapan kadin, damadina bu dogru olsa ne yapmaz

7 yildir evliyim ve bugüne kadar hicbir tartismamizi ve kavgamizi ben aileme anlatmadim.

Sorun söyleyim bosluklari.

Anneniz 0'dan böyle bir iftira çıkaracak kadar psikopat biri. Bir daha kızınızı sakın göndermeyin zarar verirler. Özellikle anneniz iftiracı, manipülatif ve şizofren biri, oğlu da ona çekmiş. Hiçbir şekilde iletişime geçmeyin, zarar gören siz olursunuz. Orta yolu bulmaya çalışmak yerine sizi silen kız kardeş de kardeş değilmiş, demek ki onun da onlardan bir farkı yok. Ben olsam düğününe gitmezdim. Düğün olunca mı hatırlamış ablasını?

bundan 8-9 yil önce babamla sakalasirken birden bana "keske sende öbür ikisi gibi düssendin" demisti (annem iki düsük yapmis). Insanin aklina nasil gelir oan anlamadim. Ve özür bile dilemedi kendisi annemi gönderdi.

Babama hic acimiyorum cünkü bundan 25 yil kadar önce kendisi babaannemin istegi ile ne annemi ne cocuklarini Anneanne ve dedi ile görüstüroyor tam 7 yil kadar. Simdi aynisi basina geldi.

Erkek kardeşiniz ne sebeple evden kovdu? Ne diye vurdular size?
Bütün sorunların sebebini para olarak algıladım. Kardeşinizi işe tekrar sokamamanız (sanki babanızın iş yeri) arabayı sormadan! yenilemeniz ( sorsaydınız parayı kendilerine isteyeceklerdi çünkü) bunun üzerine kalp krizleri geçirmeler, sonrasındaki manipülasyonları yemeyip aileden aforoz edilmeniz ve kapanış…
Hiç içinize sinmiyorsa hayırlı olsun mesajı çekin, yeter.

esimi davet etmemis etse sanki gelicek. Yahu nisanindan tam iki gün önce kendisi abisi yatarken benim esim evi tamir etti.

oda cok cekmis zamaninda cok dedim seni doktora götüreyeim tedavi ol ama kabul etmedi. Her yaptigi iyiligi yüzümüze vurdu

Zaman geçer bu yapılanları unutursun, sakın barışma. Sana sadece zarar gelir artık onlardan. Bu şekilde kopan, zedelenen bağlar eskisi gibi olmuyor. Sen onların gerçek yüzünü gördün, onlar senin kendilerini tercih etmediğini. Şimdi zaten ne git, ne mesaj at. Kardeşini de engelle. Bir daha şiddet olur, ev basma olur, böyle şeyler yaparlarsa şikayet et. Onların sizi şikayet etmesini bekleme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…