Hiç Temiz Erkek Yok mu?

Hanimefendi kimsenin nasıl yaşadığı diğerini ilgilendirmiyor. Demogoji yapmayın. İster Müslüman gibi yaşa, ister Hristiyan gibi yaşa. Kime ne? Burada sayfalardır tepki verilen sorun şu: sen başkasına senin gibi yaşamıyor diye hakaret edemezsin. Nokta. Umarım fark anlaşılmıştır.
Islamda evlilik disi iliski zinadir . Var mi itiraziniz. Bir musluman olarak bu konuda gorusumu tabi ki uygulayacagim nasil mi benim gibi dusunen biriyle evlenerek.boyle yasamayanlara bunu demekle mukellefim karismakla ya da hakaret etmekle degil.

Bakın konu sahibi şunu dese ;
“Benim inandığım dinde veya yaşam tarzımda evlilik öncesi cinsel ilişki yok. Şu ayetten dolayı da inanıyorum vs. Bu sebepten bende kendimle aynı fikirde biriyle evlenmek istiyorum böyle birini bulmam zor mu?”
Buna tamam.

Ama burda gelip kendiyle aynı şeyleri savunmayan kişilere kirli, temiz değil.DEYYUS derse orda bir duracak..
Katiliyorum

Musluman bir bayan kendini inancinin gerektirdigi gibi ifade ediyor. Indanlar modern hayati yasa

Sizin yasam biciminiz sizin tekelinizde mi
Anladigim kadarina yorum yapacagim; bir Hristiyan da Incil'den alintilar yaparak konulari yorumlayabilir mi? Bir Yahudi Tevrat'a atifta bulunabilir mi? Bu bakis acisini genisletirsek, bir sosyalist ideolojisi dogrultusunda kaynaklar gosterebilir mi? Cevabiniz evetse, bunlarin sonucunda forumun nasil bir kaos ortamina evrilecegini goremiyor musunuz gercekten?

Islamda evlilik disi iliski zinadir . Var mi itiraziniz. Bir musluman olarak bu konuda gorusumu tabi ki uygulayacagim nasil mi benim gibi dusunen biriyle evlenerek.boyle yasamayanlara bunu demekle mukellefim karismakla ya da hakaret etmekle degil.

zina bilgilendirmemizi de yaptık elhamdülillah..
siz bunu söylediniz ya herkes bir aydınlandı..

Şimdiki eşimle sevgiliyken bir dönem aynı evde yaşadık temiz! mi değil mi? bilmem gerekiyordu. Bir süre yaşadık ne kirli çorabını ne kılını tüyünü gördüm. Bundan temizini bulamam didim evlendim.
Darısı başına.

Kihkih
yanlış anlamayın tüy dökmediyse evlenmekle iyi yapmışsınız vallahi şanslı kadınsınız

Bu forumun kurallari var, siz de burada uye olarak bulundugunuza gore bu kurallari kabul etmis sayilirsiniz. Bu kurallar dogrultusunda bu dediklerinizi yapamazsiniz, burada yasak.

Anladigim kadarina yorum yapacagim; bir Hristiyan da Incil'den alintilar yaparak konulari yorumlayabilir mi? Bir Yahudi Tevrat'a atifta bulunabilir mi? Bu bakis acisini genisletirsek, bir sosyalist ideolojisi dogrultusunda kaynaklar gosterebilir mi? Cevabiniz evetse, bunlarin sonucunda forumun nasil bir kaos ortamina evrilecegini goremiyor musunuz gercekten?
Kaos olmamasi icin herkesin sizin gibi mi yasamasi gerekiyor

Zaten her şeye karışmakla mükellef olduğunuzu sanmanız problem. Yahu size ne elalemden? İslamdan banane? Ben Müslüman değilim zaten.
Bir öğrenemediniz "benim inancım bu, ben benim inancıma göre yaşarım. Başkası neye inanırsa inansın, nasıl yaşarsa yaşasım. ELALEMDEN BANANE" demeyi bir öğrenemediniz. Böyle yaşamayanlara bunu demekle mükellefmişmiş. O zaman sanane diye susturulunca sızlanmayın bırada. Hayret bir şey ya .

Hanımlar merhaba 18 yasındayım okuyorum tabiki benim evlenmeme çok çook uzun yıllar var ama şöyle bişey demek istiyorum lütfen dediklerimi yanlıs anlamayın benim daha önce hiçbir şekilde sevgiliymis flörtmüs gibi durumlarım olmadı zaten bu yasta olmazda hatta arkadaslarım dalga bile geçiyor sap mısın sen diye ama ben onlar gibi olacağıma sap kalırım daha iyi.Ben hayatımı o yaşayacağım özel şeyi ilerdeki beyefendiye ayırıyorum ve herseyden önce Allah için kendimi muhafaza ediyorum sonra kendimi değer verdiğim için muhafaza ediyorum.Ama ben daha önce ilişki yaşamış hatta sevgili olmuş bir bey istemem.Yani benimde hiç olmadı onunda olmasın diye düşünüyorum fakat çevreme baktığımda her erkeğin sevgilisi var bazıları kullanıp atıyor çok üzülüyorum bu duruma ..Sevgilisi olmayanlar bile bön bön karı kıza bakıyor ben bir erkeğe bakmıyorum erkekte kıza bakmasın ilk emir erkeğe iniyor kuranda bakışlarınızı koruyun diyor ama onların öyle yapması canımı sıkıyor üniversteye geçtiğimdede olacak hatta heryerde böyle biliyorum.Ama temiz erkek vardır değil mi? Yani kendini nefsini koruyan?
Bu kuranda bile geçiyor sana senin gibi eş gelir merak etme

Şöyle konuşabilen birinin neyine yapıcı olacaktık acaba?

@Milana22 az bile söyledi. Ağır bir söylem mi "Cahil" demek?
Önceden sevgilisi olup ayrılmış, evlenmiş insanların eşlerine edildi bu laf anlamını biliyorsunuz değil mi?
Siz buyurun yapıcı olun şu yorumdan sonra.
Deyyus kısmını okumadım. Olmamış o.

Kaos olmamasi icin herkesin sizin gibi mi yasamasi gerekiyor
Oyle bir sey soylemedim. Evlilik disi iliskiyi yanlis bulmak normaldir, bunu dile getirmek de normaldir. Ama bunu dile getirirken hakaret edemezsiniz. Ornegin konu sahibi konusunu acarken; "Merhaba ben 18 yasindayim, simdiye kadar erkek arkadas edinmedim. Flortu yanlis buluyorum, flort etmeden evlenmek istiyorum. Sizce benim gibi dusunen bir erkek var midir?" deseydi emin olun konu boyle ilerlemezdi.

10 yıl din eğitimi aldım. Hala dini konularda yorum yapmaya cüret edemem.
Pess vallahi...

Kusura bakmayın ama bir insan benim inandığım din hakkında" he he senin dinin kirli kabul ediyor hee" buna benzer ithaflarda bulunup hakkıma giriyor.
Kimse gerizekalı değil.
Ben kimseyi küçümsemedim.Kınamadım.Benim inandığım din deyince hepsi birden saldırdı ne diyeceğimi bilemedim.Saygısızlık ettim farkındayım ama her yorumu kaldıramadım kusura bakmayın o kelime için KK Ve tüm üyelerinden özür dilerim.
Herkes inandığı gibi yaşar.
Ya da yaşadığı gibi inanır.
Hoşgörülü olmak vazifemdi.Öfkelenince bu çizgiden çıktım.Hakkınızı helal edin.

Zaten her şeye karışmakla mükellef olduğunuzu sanmanız problem. Yahu size ne elalemden? İslamdan banane? Ben Müslüman değilim zaten.
Bir öğrenemediniz "benim inancım bu, ben benim inancıma göre yaşarım. Başkası neye inanırsa inansın, nasıl yaşarsa yaşasım. ELALEMDEN BANANE" demeyi bir öğrenemediniz. Böyle yaşamayanlara bunu demekle mükellefmişmiş. O zaman sanane diye susturulunca sızlanmayın bırada. Hayret bir şey ya .
10 yıl din eğitimi aldım. Hala dini konularda yorum yapmaya cüret edemem.
Pess vallahi...
10 yil kimine yetmez

Back
X