• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic sevmediğim huyum

Yaptığınız şeylerin doğruluğunu , yanlışlığını bilmem. Öğretmensiniz çocuk hakkında gözleminiz olabilir , çocukta bir sıkıntı olur da ilerlerse de hemen "öğretmeni de fark etmemiş mi?" diye öğretmenleri suçluyoruz. Çocukla börek göndermeyi de pek sallamadım , biz çocukken de öğretmenler bir şeyler gönderirdi bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ama yanlış bulanlar olabilir tabii.

Benim önerim bazen bazı şeylerin öyle olması gerektiği için olduğunu kabullenmek. Ben de bazen "ay öyle demese miydim? ay yanlış mı anladı" diye çok düşünürüm sonra da demek ki demem gerekiyormuş , bunun sonucunda bir şey öğrenecekmişim der rahatlarım. Sizin de o böreği yollamanız gerekiyormuş , çocuk hakkında fikrinizi belirtmeniz gerekiyormuş. akışa göre ne dersler çıkaracağınızı öğrenirsiniz. İyi niyetle yaptığınız eylemlerden , etraftan nasıl algılandıklarından çekinmeyin. Öyle olması gerekiyormuş.

Evrak gönderince çocuk sorumluluk aldım diye mutlu olur,ama börek gönderirseniz kendisini ezik hissedebilir,özgüveni gelişmez,üstelik canı da çekebilir..aradaki farkı bile anlamıyorsunuz.. kendi çocuğunuzla gönderin bari..
İçinde ne olduğunu bilmiyordu,al bu böreği götür demedim ki,siz de bunu ayırt edemiyorsunuz.Gondermeye taktınız da ben kötü bir şey olduğunu düşünsem zaten gondermezdim,ne olduğu belli olmayan bir şekilde gönderdim.

Yaptığınız şeylerin doğruluğunu , yanlışlığını bilmem. Öğretmensiniz çocuk hakkında gözleminiz olabilir , çocukta bir sıkıntı olur da ilerlerse de hemen "öğretmeni de fark etmemiş mi?" diye öğretmenleri suçluyoruz. Çocukla börek göndermeyi de pek sallamadım , biz çocukken de öğretmenler bir şeyler gönderirdi bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum ama yanlış bulanlar olabilir tabii.

Benim önerim bazen bazı şeylerin öyle olması gerektiği için olduğunu kabullenmek. Ben de bazen "ay öyle demese miydim? ay yanlış mı anladı" diye çok düşünürüm sonra da demek ki demem gerekiyormuş , bunun sonucunda bir şey öğrenecekmişim der rahatlarım. Sizin de o böreği yollamanız gerekiyormuş , çocuk hakkında fikrinizi belirtmeniz gerekiyormuş. akışa göre ne dersler çıkaracağınızı öğrenirsiniz. İyi niyetle yaptığınız eylemlerden , etraftan nasıl algılandıklarından çekinmeyin. Öyle olması gerekiyormuş.
Evet doğru,niyetim iyiydi sonuçta diye düşünmeye çalışıyorum.

İki arkadaşım var çocukları okumayı asla ogrenemeyen.Birinin annesini anlama güçlüğü (disleksi)konusunda uyarmislar,tepki gösteriyor,b ile d harfini karıştırdı diye böyle tanı mi olur diye ki disleksinin ölçütü budur.
Diğerine de öğretmeni,bazı çocuklar geç öğreniyor zamanla öğrenir demiş geçiştirmiş.Cok yanlış.Evet herkes 3.sinifta 4.sinifta da olsa okumaya geçer fakat normallestirip çocuğun disleksi anlamında destek almasının önüne geçmek çok yanlış.Ozel okul bir de..
Doğruyu söyleyeni de ilk örnekteki gibi dokuz köyden kovuyorlar.Bildigini bildirip bırakmak lazım,en azından görevini yapmış olmak adına.

Evet doğru,niyetim iyiydi sonuçta diye düşünmeye çalışıyorum.

İki arkadaşım var çocukları okumayı asla ogrenemeyen.Birinin annesini anlama güçlüğü (disleksi)konusunda uyarmislar,tepki gösteriyor,b ile d harfini karıştırdı diye böyle tanı mi olur diye ki disleksinin ölçütü budur.
Diğerine de öğretmeni,bazı çocuklar geç öğreniyor zamanla öğrenir demiş geçiştirmiş.Cok yanlış.Evet herkes 3.sinifta 4.sinifta da olsa okumaya geçer fakat normallestirip çocuğun disleksi anlamında destek almasının önüne geçmek çok yanlış.Ozel okul bir de..
Doğruyu söyleyeni de ilk örnekteki gibi dokuz köyden kovuyorlar.Bildigini bildirip bırakmak lazım,en azından görevini yapmış olmak adına.
İnsanların ağrına gidiyor , kabullenmek istemiyorlar ama erkenden önlem almak için bunları bilmek önemli. Siz doğrusunu yapmışsınız.

Her gün akşam eve dönüşte sürekli düşünüp üzülüyorum bir şeyleri takıyorum.Ornegin bir velime çocuğu hakkında dikkat dağınıklığı var dedim,ben öyle olduğunu düşünmuyorum dedi diye evde kendimi yedim dün.Cok mu abartıyorum çocuğu diye.

Bugün de oğlumun öğretmenine beslenme saatinde kendi ogrencimle börek gönderdim,benim oğluma vermiş sen ye demiş..Saatlerdir pişmanlık yaşıyorum,niye geri verdi beni yanlış mı anladı acaba diye ,öyle mi sandi böyle mi düşündü diye diye kendimi yedim.

Çok rahatsızım bu düşüncelerden,her şeyi evin kapısında bırakmak istiyorum ama bu yıl yapamıyorum bunu nedense.

Size de böyle oluyor mu,ne yapmak lazım,niye böyleyim ben 🙄
Bunun en kolay çözümü meşguliyet bulmak.Kitap okumak,ibadete yönelmek ya da temizlik yapmak.Baktiniz geliyor düşünceler hemen harekete geçin.Ben de eskiden öyleydim.Artik çok düşünmemeye çalışıyorum.Ozellikle bana kırıldı mı acaba,beni yanlış anlamiş mıdır ki diye diye kendimi bitirirdim eve dönüşlerde ve böyle günlerin sonu genelde beni yanlış anlamadın demi gibi gereksiz özür mesajları ile biterdi.Baktım böyle olmayacak.Daha dikkatli konuşmaya ya da konustuysam bile konuştuğum şeyin arkasında durup ne düşünürler ise düşünsünler moduna girmeye başladım.Bunun bir sonu yok gerçekten canım.

Evrak gönderince çocuk sorumluluk aldım diye mutlu olur,ama börek gönderirseniz kendisini ezik hissedebilir,özgüveni gelişmez,üstelik canı da çekebilir..aradaki farkı bile anlamıyorsunuz.. kendi çocuğunuzla gönderin bari..
Bi de bayıl feriha ama haklısın teknikerden iyi mi bilecek

Öğretmen günün çoğunluğunu çocukla geçiriyor ve biseyler öğretiyor çocuğun neyi ne kadar ve nasıl aldığını bilip değerlendirme yapamaz mi? Dirsadan destek alinsa iyi olur demek bir uzmana götürürseniz iyi olur. Benim tanıdığım birinin kizi ilkokul 2 deylen derslerde dalıyor, pek kendini veremiyormus , öğretmen aileye söylemiş çok farklı ergen gibi icine kapandi vs demiş cocuk endokrine götürünce çocuğun erken ergenliğe girdiğini öğrenmişler. Bu öğretmen söylemeseydi belki bir iki ay sonra çocuk adet olacakmış. Öğretmene tepkiyi anlayamadım.
Siz birşey görmüşsunuz aileye söylemişsiniz artık sonrası onlarin karari. görevinizi yapmışsınız ne düşünürlerse düşünsünler. Öğretmen belki de vekillerden birşey kabul etmiyordur. Sizinki alsa diğer çocuklara haksızlık olur diye düşünmüş olabilir. Kafanizi takmayın verdiniz almadi.orada bırakın konuyu

Back