• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic sevmediğim huyum

Veli benden çok biliyormuş gibi konuştuğu için.
Şimdi bir başka öğrencim var mesela.Cocuk sınıftaki yönergeleri takip etmiyo, kollarını bağlıyor misafir öğrenci gibi oturuyor.Yanins gidiyorum bir şey yazmamış,niye yazmadin diyorum,aaaa yazıyor muyduk diyor ya da kalemimi bulamadım ondan yazmadım diyor, kalemligini çıkarıyorum içinde üç tane kalem.Aaaa kalemligime bakmak hiç aklıma gelmemişti diyor.Annesine dedim çocuk komut bekliyor her adımda,kuralcı çocuk ondan diyor.Uzman yardımı deyince bir şeyler oluyor kendisine..sonra eve gidince haddini çok mu asiyorsun purple,kadınin hoşuna gitmiyor başkana diyorum.Oysaki öğretmeni olarak bunu paylaşmak yönlendirmek görevim.
Çocuğun elinden hijyenik bulmazsa diye düşündüm ama gönderdiğim de bir cocuktu,çok pişmanim zaten bu konuda,keşke geri alsam zamanı
Siz veliye söyleyin olumsuz karşılık bulursanız tabii siz daha iyi bilirsiniz deyip konuyu kapatın. Kimseyle çocuğu için mücadele edecek değilsiniz, herkesin kendi evladı. Görevinizi yapın başka bir şeye gerek yok, taktığınıza değmez yani rahat olun. Öğretmen de belki diyettedir, belki kim yaptı böreği bilmiyordur titizdir. Daha göndermezsiniz olur biter. O kadar da önemli konular değiller yani ölümlü dünyada

Siz veliye söyleyin olumsuz karşılık bulursanız tabii siz daha iyi bilirsiniz deyip konuyu kapatın. Kimseyle çocuğu için mücadele edecek değilsiniz, herkesin kendi evladı. Görevinizi yapın başka bir şeye gerek yok, taktığınıza değmez yani rahat olun. Öğretmen de belki diyettedir, belki kim yaptı böreği bilmiyordur titizdir. Daha göndermezsiniz olur biter. O kadar da önemli konular değiller yani ölümlü dünyada
Evet siki bor diyetten yeni çıktı,kilomu korumaya aldım şimdi de diyor hep.Bu nedenle oğluma vermiş de olabilir.
Evet haklısınız,görevim dışına cikmaya gerek yok, yönlendirme yapıp bırakmak en doğrusu

Siz doğru olanı yapmışsınız ogrencinizde böyle bişey gozlemlediyseniz tabiki soyleceksiniz benim kiziminda hiperaktivitesi var kendim gözlemlediğim halde okulda öğretmenler sıkıntı yok dedikleri için tedaviye başlamadık tedavi geç kaldı.Boyle şeyleri ilk ogretmenin farketmesi gerekiyor bence benim tek çocuğum var.Normal mi dikkati dağınık mi bilemeyebilirim ama öğretmen 20 30 çocuğa birden bakıyor onun gözlemesi daha doğru olur bence

Siz doğru olanı yapmışsınız ogrencinizde böyle bişey gozlemlediyseniz tabiki soyleceksiniz benim kiziminda hiperaktivitesi var kendim gözlemlediğim halde okulda öğretmenler sıkıntı yok dedikleri için tedaviye başlamadık tedavi geç kaldı.Boyle şeyleri ilk ogretmenin farketmesi gerekiyor bence benim tek çocuğum var.Normal mi dikkati dağınık mi bilemeyebilirim ama öğretmen 20 30 çocuğa birden bakıyor onun gözlemesi daha doğru olur bence
Elbette ve ebeveyn olarak çocuğun durumunu kabullenmek tedavinin yarısıdır.Pandemi çocukları bunlar ve sıkıntılı çocuk sayısı fazla ama anneler konduramiyor,başka şeye bağlıyorlar.Tatilden yeni çıktı ondan,kuralcı çocuk o nedenle öyle vs vs.
Oysaki 20 yıllık öğretmenim onlarda var 2-3 çocuk ben gördüm yüzlerce çocuk.Herrrr şeyde komut bekleyen ogrencimin annesi öğretmen üstelik,çocuğun durumu vasat,tahtayı bile geciremiyor,okuma yaparken yeni satırı bulamıyor, algılamada da problem var ama yarin başarısız olacak ve suçlu ben olacağım onun gözünde

aslında siz başkalarına ait sandığınız fakat aslında size ait olan düşüncelerin gerçekliğine inanıyorsunuz. David Burns İyi Hissetmek adlı psikoloji kitabını okumanızı tavsiye ederim. Yaşadığınız şeyin tam karşılığı kitapta detaylıca anlatılıyor. Başkaları adına düşünüp karara varmak, tiyatrolar yazmak gibi şeyler söylenebilir içinde bulunduğunuz durum için.

Siz veliye bir öğretmen olarak gözleminizi söylemişsiniz. Kabul etmek de etmemek de ona kalmış. Siz, size göre gerekeni yaptınız ve konu kapandı.

Diğer konu ise tamamen en başta yazdığım konu.

Bilişsel terapiyi deneyebilirsiniz.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT), kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimleri koymayı hedefleyen, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirleyen düşünce yapısı, algısı ve olayları yorumlayış şeklini değiştirmeye odaklanan terapi yöntemidir.

Konuyla ilgili kitaplar da mevcut, araştırıp okuyabilirsiniz.

Dünyanın en iyi kitabı olabilir

Ben de David Burns iyi hissetmek kitabını tavsiye ediyorum. O kitaptaki çalışmaları gerçekten düzenli yaparsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Zaten tedavi amaçlı kullanılıyor.

Ben de David Burns iyi hissetmek kitabını tavsiye ediyorum. O kitaptaki çalışmaları gerçekten düzenli yaparsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Zaten tedavi amaçlı kullanılıyor.
Cok merak ettim,hafta sonu mutlaka alıp başlayacağım, teşekkürler

Back