• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic sevmediğim huyum

Veli benden çok biliyormuş gibi konuştuğu için.
Şimdi bir başka öğrencim var mesela.Cocuk sınıftaki yönergeleri takip etmiyo, kollarını bağlıyor misafir öğrenci gibi oturuyor.Yanins gidiyorum bir şey yazmamış,niye yazmadin diyorum,aaaa yazıyor muyduk diyor ya da kalemimi bulamadım ondan yazmadım diyor, kalemligini çıkarıyorum içinde üç tane kalem.Aaaa kalemligime bakmak hiç aklıma gelmemişti diyor.Annesine dedim çocuk komut bekliyor her adımda,kuralcı çocuk ondan diyor.Uzman yardımı deyince bir şeyler oluyor kendisine..sonra eve gidince haddini çok mu asiyorsun purple,kadınin hoşuna gitmiyor başkana diyorum.Oysaki öğretmeni olarak bunu paylaşmak yönlendirmek görevim.
Çocuğun elinden hijyenik bulmazsa diye düşündüm ama gönderdiğim de bir cocuktu,çok pişmanim zaten bu konuda,keşke geri alsam zamanı
Siz veliye söyleyin olumsuz karşılık bulursanız tabii siz daha iyi bilirsiniz deyip konuyu kapatın. Kimseyle çocuğu için mücadele edecek değilsiniz, herkesin kendi evladı. Görevinizi yapın başka bir şeye gerek yok, taktığınıza değmez yani rahat olun. Öğretmen de belki diyettedir, belki kim yaptı böreği bilmiyordur titizdir. Daha göndermezsiniz olur biter. O kadar da önemli konular değiller yani ölümlü dünyada

Siz veliye söyleyin olumsuz karşılık bulursanız tabii siz daha iyi bilirsiniz deyip konuyu kapatın. Kimseyle çocuğu için mücadele edecek değilsiniz, herkesin kendi evladı. Görevinizi yapın başka bir şeye gerek yok, taktığınıza değmez yani rahat olun. Öğretmen de belki diyettedir, belki kim yaptı böreği bilmiyordur titizdir. Daha göndermezsiniz olur biter. O kadar da önemli konular değiller yani ölümlü dünyada
Evet siki bor diyetten yeni çıktı,kilomu korumaya aldım şimdi de diyor hep.Bu nedenle oğluma vermiş de olabilir.
Evet haklısınız,görevim dışına cikmaya gerek yok, yönlendirme yapıp bırakmak en doğrusu

Siz doğru olanı yapmışsınız ogrencinizde böyle bişey gozlemlediyseniz tabiki soyleceksiniz benim kiziminda hiperaktivitesi var kendim gözlemlediğim halde okulda öğretmenler sıkıntı yok dedikleri için tedaviye başlamadık tedavi geç kaldı.Boyle şeyleri ilk ogretmenin farketmesi gerekiyor bence benim tek çocuğum var.Normal mi dikkati dağınık mi bilemeyebilirim ama öğretmen 20 30 çocuğa birden bakıyor onun gözlemesi daha doğru olur bence

Siz doğru olanı yapmışsınız ogrencinizde böyle bişey gozlemlediyseniz tabiki soyleceksiniz benim kiziminda hiperaktivitesi var kendim gözlemlediğim halde okulda öğretmenler sıkıntı yok dedikleri için tedaviye başlamadık tedavi geç kaldı.Boyle şeyleri ilk ogretmenin farketmesi gerekiyor bence benim tek çocuğum var.Normal mi dikkati dağınık mi bilemeyebilirim ama öğretmen 20 30 çocuğa birden bakıyor onun gözlemesi daha doğru olur bence
Elbette ve ebeveyn olarak çocuğun durumunu kabullenmek tedavinin yarısıdır.Pandemi çocukları bunlar ve sıkıntılı çocuk sayısı fazla ama anneler konduramiyor,başka şeye bağlıyorlar.Tatilden yeni çıktı ondan,kuralcı çocuk o nedenle öyle vs vs.
Oysaki 20 yıllık öğretmenim onlarda var 2-3 çocuk ben gördüm yüzlerce çocuk.Herrrr şeyde komut bekleyen ogrencimin annesi öğretmen üstelik,çocuğun durumu vasat,tahtayı bile geciremiyor,okuma yaparken yeni satırı bulamıyor, algılamada da problem var ama yarin başarısız olacak ve suçlu ben olacağım onun gözünde

aslında siz başkalarına ait sandığınız fakat aslında size ait olan düşüncelerin gerçekliğine inanıyorsunuz. David Burns İyi Hissetmek adlı psikoloji kitabını okumanızı tavsiye ederim. Yaşadığınız şeyin tam karşılığı kitapta detaylıca anlatılıyor. Başkaları adına düşünüp karara varmak, tiyatrolar yazmak gibi şeyler söylenebilir içinde bulunduğunuz durum için.

Siz veliye bir öğretmen olarak gözleminizi söylemişsiniz. Kabul etmek de etmemek de ona kalmış. Siz, size göre gerekeni yaptınız ve konu kapandı.

Diğer konu ise tamamen en başta yazdığım konu.

Bilişsel terapiyi deneyebilirsiniz.
Bilişsel davranışçı terapi (BDT), kişinin olumsuz ve işlevsel olmayan düşüncelerini yeniden şekillendirerek, yerine gerçekçi ve olumlu düşünce biçimleri koymayı hedefleyen, duygusal tepkilerini ve davranışlarını belirleyen düşünce yapısı, algısı ve olayları yorumlayış şeklini değiştirmeye odaklanan terapi yöntemidir.

Konuyla ilgili kitaplar da mevcut, araştırıp okuyabilirsiniz.

Dünyanın en iyi kitabı olabilir

Ben de David Burns iyi hissetmek kitabını tavsiye ediyorum. O kitaptaki çalışmaları gerçekten düzenli yaparsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Zaten tedavi amaçlı kullanılıyor.

Ben de David Burns iyi hissetmek kitabını tavsiye ediyorum. O kitaptaki çalışmaları gerçekten düzenli yaparsanız oldukça faydasını göreceksiniz. Zaten tedavi amaçlı kullanılıyor.
Cok merak ettim,hafta sonu mutlaka alıp başlayacağım, teşekkürler

Kesinlikle öyle bir çok psikoloğun zaten yeni nesil özellikle çalışma yöntemi de bu zaten gerçekten hayata bambaşka yerden bakmayı sağlıyor.

Yeni nesil anneler en çok kendi çocuklarına zarar veriyor. Çocuklar anne babanın malı değil, topluma kazanılacak yeni bir birey. Çocuğu etkileyen bir durum varsa elbette ailesine söyleyecek. Öğretmenin orada görevi sadece ders anlatmak değil, çocuğu gözlemlemek ve gerekirse aileye karşı bile çocuğu korumak öğretmenin görevi. Şuradaki cevaplara fena sinirlendim bu yüzden, böyle yaparak en çok kendi çocuğunuza zarar veriyorsunuz.

Yeni nesil anneler en çok kendi çocuklarına zarar veriyor. Çocuklar anne babanın malı değil, topluma kazanılacak yeni bir birey. Çocuğu etkileyen bir durum varsa elbette ailesine söyleyecek. Öğretmenin orada görevi sadece ders anlatmak değil, çocuğu gözlemlemek ve gerekirse aileye karşı bile çocuğu korumak öğretmenin görevi. Şuradaki cevaplara fena sinirlendim bu yüzden, böyle yaparak en çok kendi çocuğunuza zarar veriyorsunuz.
Evet iyilik yapayım derken en büyük kötülüğü yapıyorlar çocuklarına.Bir psikolog rapor hazırlayacak olduğunda öğretmene form gönderiyor sınıf içindeki gözlemlerine dair.Psikolog olmam gerekmiyor dikkat eksikliği hat safhada demem için.Cocuk bildiğin alık.Dersi takip edemiyor,misafir öğrenci gibi oturuyor, kızım ne duruyorsun yazsana dediğimde,aaaa yazıyor muyduk,ne yazıyoruz?diyor.Daha bir sürü şey.Cuma günü anneyi yine uyardım.Ogretmen olarak biliyorsunuz ki öğrenmeyi etkileyen en önemli şey dikkat.Boyle çevreden bihaber şekilde oturmak onu başarısız ogrench yapacak sürekli dedim,biseyler yapın.Evde sorumluluk verin,hayvan beslesin vs.Tamam deyip hiçbir şey yapmıyor.Ben öğretmen olarak görmezden gelemiyorum.Rehber Öğrt yönlendirdim,onu da dikkate almıyorlar mesela.

Her gün akşam eve dönüşte sürekli düşünüp üzülüyorum bir şeyleri takıyorum.Ornegin bir velime çocuğu hakkında dikkat dağınıklığı var dedim,ben öyle olduğunu düşünmuyorum dedi diye evde kendimi yedim dün.Cok mu abartıyorum çocuğu diye.

Bugün de oğlumun öğretmenine beslenme saatinde kendi ogrencimle börek gönderdim,benim oğluma vermiş sen ye demiş..Saatlerdir pişmanlık yaşıyorum,niye geri verdi beni yanlış mı anladı acaba diye ,öyle mi sandi böyle mi düşündü diye diye kendimi yedim.

Çok rahatsızım bu düşüncelerden,her şeyi evin kapısında bırakmak istiyorum ama bu yıl yapamıyorum bunu nedense.

Size de böyle oluyor mu,ne yapmak lazım,niye böyleyim ben 🙄

Psikolojik olarak zor donemlerde kisinin kendine boyle yuklenmesi olabiliyor.

ANCAAAAKK, velinize dikkat daginikligi dediginiz konuyla ilgili;

Profesyonel olarak bu meslegi yapiyorsaniz ve cocugun dikkat daginikligini gozlemliyorsaniz bunu tabii ki soyleyeceksiniz. Velinin bunu kabul edip etmemesi gercegi degistirmeyecek.

Bu olay sadece kendinize yuklenme degil de, biraz ozguven eksikligi gibi dusundurdu.

Her gün akşam eve dönüşte sürekli düşünüp üzülüyorum bir şeyleri takıyorum.Ornegin bir velime çocuğu hakkında dikkat dağınıklığı var dedim,ben öyle olduğunu düşünmuyorum dedi diye evde kendimi yedim dün.Cok mu abartıyorum çocuğu diye.

Bugün de oğlumun öğretmenine beslenme saatinde kendi ogrencimle börek gönderdim,benim oğluma vermiş sen ye demiş..Saatlerdir pişmanlık yaşıyorum,niye geri verdi beni yanlış mı anladı acaba diye ,öyle mi sandi böyle mi düşündü diye diye kendimi yedim.

Çok rahatsızım bu düşüncelerden,her şeyi evin kapısında bırakmak istiyorum ama bu yıl yapamıyorum bunu nedense.

Öfff ben de yaaa😿 acaba hakkmda ne düşünecek offff çok kötü bu huyumuz

Bu düşünceler bir anda olmaz ki. Son bir yıldır ne tetikledi acaba. Bir toplulukta veya birileri ile kendinizi ozguvensiz hissedecek bir şeyler mı yaşadınız.
Size tavsiyem bu düşünceler aklınıza geldiğinde bunun bir vesvese balonu olduğunu ve patlatmaniz gerektiğini düşünün.
Örneğin; siz öğretmensiniz ve gozlemlerinizle dikkat dağınıklığı olan öğrencimizi ailesine bildirdiniz. Siz yapmanız gerekeni yaptıniz. Ailesinin tutumu onlarla ilgili. Demeseydim daha az dikkat etseydim takilmasaydim vb söylemleri beyniniz başlattığı anda hemen kendinize bir çimdik atın veya şarkı mirildanin veya aklınızdan ritmik sayın veya çarpma yapin dikkatiniz dağılsın. Böyle böyle susturun o sesleri. O sesler beyninizde ve susturmak sizin elinizde.

Böreği yemeyen öğretmen de nezaketen alsaymis keşke. Gıcık oluyorum böyle duyarsız kaba insanlara. Yemeyeceksen al sar peceteye ver sokakta kuşa bocege. Ne diye geri çevirirsin. Ben de yiyemem başkasının yaptığını ama nezaketen alırım.

Sallama kabının içi dışından görünmüyordu,poşet de vardı dışında.Cocuklar bir yere gönderilmeye bayılıyorlar.Cocukla ilgili bir olumsuzluk yok aslında ama yine de son zaten.Oglum sınıfın en iyisi,o yüzden rüşvet değil vefaydi ama öyle mi düşündü diye üzüldüm açıkçası..Aramız iyi ama çok tanıdığımı söyleyemeyeceğim.

Diğer çocuk hakkında annesine derse iki dk konsantre olamıyor, dışarıdan desteğe ihtiyacı olduğunu düşünüyorum dedim zaten ben de.Cocugun öğrenmesini engelliyor ama bu yılın velileri çocuğuna bir şey kondurmuyor
Çocuklar bir yere gönderilmeye bayılıyorlar diye sizin kuryeniz değiller. Ders saatinde bir öğrencinin yeri sınıfıdır. Sizin davranışınızı anlamsız bulmuş olabilir çocuğunuzun öğretmeni.

Bu düşünceler bir anda olmaz ki. Son bir yıldır ne tetikledi acaba. Bir toplulukta veya birileri ile kendinizi ozguvensiz hissedecek bir şeyler mı yaşadınız.
Size tavsiyem bu düşünceler aklınıza geldiğinde bunun bir vesvese balonu olduğunu ve patlatmaniz gerektiğini düşünün.
Örneğin; siz öğretmensiniz ve gozlemlerinizle dikkat dağınıklığı olan öğrencimizi ailesine bildirdiniz. Siz yapmanız gerekeni yaptıniz. Ailesinin tutumu onlarla ilgili. Demeseydim daha az dikkat etseydim takilmasaydim vb söylemleri beyniniz başlattığı anda hemen kendinize bir çimdik atın veya şarkı mirildanin veya aklınızdan ritmik sayın veya çarpma yapin dikkatiniz dağılsın. Böyle böyle susturun o sesleri. O sesler beyninizde ve susturmak sizin elinizde.

Böreği yemeyen öğretmen de nezaketen alsaymis keşke. Gıcık oluyorum böyle duyarsız kaba insanlara. Yemeyeceksen al sar peceteye ver sokakta kuşa bocege. Ne diye geri çevirirsin. Ben de yiyemem başkasının yaptığını ama nezaketen alırım.
Yo normalde benden yememe huyu yoktur,evimize oğlumun doğum gunune fln gelmisligi var da bilmiyorum niye öyle yaptı.Ben de sizin gibi yapıyorum.Yemeyeceksem de nezaketen alıp başka canlıya Arkadaş geçen gün sınıfıma geldi bir problem mi var diye sormaya, anlamış demek kırıldığımi.By konuyla yüz göz olmadım da çocuğun beslenmesi ile ilgili bir mesajına takildigimdan bahsettim, karşılıklı yanlış anlama olmuş vs dedi.

Veli konusunda da gayet ilgili,olması gereken şekilde davranıyorum aslında ama her nedense bu sene böyle oldum,haddim değilmiş gibi bir hisse kapılır oldum.Oysaki bekar ve çocuksuzken bile veliler benden çocuğu hakkında yardım,fikir istiyordu.Buradaki veliye uzman desteği almasını önerdim ama ısrarla kaçınıyorsa sorun bende değil onda aslında.Ustte börek mevzusundaki arkadaş,yani oğlumun ogretmeni gayet mesafeli velilerle(Özelde benimkine benzer görüşmeleri varsa bilemem),o u gördükçe kendimi laubali buluyorum sanırım..
Bu arada önerileriniz için teşekkürler, uygulayacağım.

Psikolojik olarak zor donemlerde kisinin kendine boyle yuklenmesi olabiliyor.

ANCAAAAKK, velinize dikkat daginikligi dediginiz konuyla ilgili;

Profesyonel olarak bu meslegi yapiyorsaniz ve cocugun dikkat daginikligini gozlemliyorsaniz bunu tabii ki soyleyeceksiniz. Velinin bunu kabul edip etmemesi gercegi degistirmeyecek.

Bu olay sadece kendinize yuklenme degil de, biraz ozguven eksikligi gibi dusundurdu.
O da olabilir aslında.Farkinda değilim ama öyle bir şey de yatıyor olabilir temelde

Anksiyeteniz mi var? Bence bi psikiyatriye görünmelisiniz. Bende de ikizime bir şey olacak takıntısı olduğu için gittim ve prozac verdi.

Öğrenci sizin kuryeniz mi?Börek mi sarma mı artık ne verecekseniz gidip kendiniz vermeliydiniz..aileler çocuklarını size özel taşıyıcılık yapsınlar diye göndermiyorlardır..Bir çocuğun dikkat eksikliği varsa aileye söylemeniz gayet normal,olması gereken de bu..Bunu en iyi öğretmen gözlemler zaten..Ama aileler bunu çocuklarına konduramazlar,bu da onların sorunu artık..

Öğrenci sizin kuryeniz mi?Börek mi sarma mı artık ne verecekseniz gidip kendiniz vermeliydiniz..aileler çocuklarını size özel taşıyıcılık yapsınlar diye göndermiyorlardır..Bir çocuğun dikkat eksikliği varsa aileye söylemeniz gayet normal,olması gereken de bu..Bunu en iyi öğretmen gözlemler zaten..Ama aileler bunu çocuklarına konduramazlar,bu da onların sorunu artık..
Çocuğa para vermedigim için kurye olmuyor,kurye ise kuryelik yapmaya bayılıyorlar ayrıca.Mesela geçen ders evrak gönderdim sınıflara iki öğrenciyle.Bayila bayıla gittiler.Ozguvenleri gelişiyor.

Anksiyeteniz mi var? Bence bi psikiyatriye görünmelisiniz. Bende de ikizime bir şey olacak takıntısı olduğu için gittim ve prozac verdi.
Bunu ciddi ciddi düşünüyorum ve istiyorum.Bir araştırma yapıp bu durumu tanımlatmak ve çözmek istiyorum.

Çocuğa para vermedigim için kurye olmuyor,kurye ise kuryelik yapmaya bayılıyorlar ayrıca.Mesela geçen ders evrak gönderdim sınıflara iki öğrenciyle.Bayila bayıla gittiler.Ozguvenleri gelişiyor.
Evrak gönderince çocuk sorumluluk aldım diye mutlu olur,ama börek gönderirseniz kendisini ezik hissedebilir,özgüveni gelişmez,üstelik canı da çekebilir..aradaki farkı bile anlamıyorsunuz.. kendi çocuğunuzla gönderin bari..

Back
X