Napalim sokağa mi atalım akıllarını kullanamadilar diye. Bende aynı sorunlari yaşıyorum. Herşey para değil annem ağır depresyona girdi. Mecbur yanimdalar. Napalim yani. Es iyi çıkmazsa güle güle. Annemle baban sonuçta keyfine yanına almiyosum geçici durum
Bir yere kadar maddi destek çok yaşlanınca, elden ayaktan düşünce ya bakım evi ya da yanlarına alıyorlar, maddiyatı elveren ailesine ev de alıyor. Bizde de yok o şekilde kimse kayınpederim o durumda idi bir tek emeklisi vardı o da çok az bir meblağdı kayınvalide ölünce evi kapadılar görümcemle yaşamaya başladı sonrada vefat etti zaten. O nedenle çok mal mülk yanlısı değilim ama emekliliğe kadar bir ev alacaksın birde maaş olunca bir şekilde geçiniliyor, ben çocuklara maddi anlamda bu kadar yüklenilmesine de karşıyım onların da aileleri var hayat zaten pahalı çalışırken bunlar düşünülecek yaşlanınca iş işten geçiyor.Ne yalan soyleyeyim yakin cevremde herkesin ailesinin evi, parasi var. Evi olmayan, cocugunun bakimina ihtiyac duyan bir aile ile yakin iliskim olmadi. Gercekten ne yapiyor bu aileler, maddi durum yoksa cok zor. Anne baba sonucta, vazgecilecek noktada degiller.
Şimdi imkansız. Karı koca çalışsa bile anca geçiniyor insanlar ve o da maaşlar yüksek değilse çok zor. Anneannemin babası Sümerbank fabrikasında çalışmış, bak fabrika işçisi ve sadece baba çalışıyor, 3 çocuk var. O kadar güzel geçinirlermiş ve o kadar mutlularmış ki anlatamam. Ev falan almamış diye biliyorum ya da aileden kalan evde mi oturmuşlar o kısma hakim değilim ama anneannem bile şu an benden daha şanslıymış yaniO eskiden di ama. Eskiden insanlar cok kolay taksitle ev alabiliyordu ama şimdi az gelirli bir çalışan icin ev almak hayal gibi bişey. Türkiye yaşamadım ama çevremden biliyorum. Eskiden en kötü ihtimal kooperatiflere galan yazılırlardı taksiyle ev alırlardı. Hala o şekilde ev alan var mı bilmiyorum hatta son zamanlarda hiç duymadım.
2022 itibari ile yiyip içip gezmesen de alamıyorsun ki ev falan. Bekar çalışan biri için zaten hayal bile değil. Evli ve çalışan bir çiftin ev alabilmesi için hem ikisinin de ortalama üstü maaş alması hem de sahiden o parayı harcamayıp ev kredisine girmesi lazım. Evlerin fiyat artış hızına yetişilmemesi de cabası. Eskiden en azından ev almamışsa da yediği içtiği gezdiği yanına kar kalırdı insanınBuradaki çoğu insanın yaşlılığı böyle olacak. Her ev alma konusunda gençliğimizde yiyip içip gezemedikten sonra evi ne yapayım diyenler oluyor. Emekli ikramiyelerinin ev alınacak düzeyde olduğunu sanıyor insanlar.
Ev ev üstüne olmaz. Bu pahalılıkta da 2 ev geçindirmek mümkün değil. Ben belediye, sosyal hizmetler ve kaymakamlığa başvurmanızı öneririm. Bir de bakıma muhtaçlık durumu olduğu için Darülacezeye de bakabilirsiniz.
Huzurevinde çalıştim daha önce o yüzden biliyorum..bu kişilerin emekli maaşı yok mu? Babasının emekli maaşı var diye biliyorum. Üstelik araştırsinlar dedim. Araştırmak da bir sakınca yok sanırım. Sizin çözümünüz nedir? Verdiğim çözümlere öyle karşı çıktınız ki sizinkini merak ettim..valla parası olmayan (ama sigortası olan, maaşı da olan, zira azda olsa devlet genelde bi sigorta ve maaş varsa başka bir yardımda bulunmuyor) yaşlıları alan huzurevlerini paylaşırsanız hayır işlemiş olursunuz ben bilmiyorum çünkü öyle bir yer.
Ben buna katılmıyorum. Siz oturulabilir evlerden bahsediyorsunuz. Ben hiçbir şey yoksa bile alıp unutmalık, çok dara düşülürse sığınmalıktan bahsediyorum. Hemen baktım. Ankara’nın uzak ilçesi Beypazarı’nda 125 bine 2+1 sobalı ev var. Ev dökülüyor ama el avuç açmaktan iyidir. Haaa çankaya ya bakarsak 1 milyona da bulamayız. Ben güvenceden bahsediyorum, konfordan değil.2022 itibari ile yiyip içip gezmesen de alamıyorsun ki ev falan. Bekar çalışan biri için zaten hayal bile değil. Evli ve çalışan bir çiftin ev alabilmesi için hem ikisinin de ortalama üstü maaş alması hem de sahiden o parayı harcamayıp ev kredisine girmesi lazım. Evlerin fiyat artış hızına yetişilmemesi de cabası. Eskiden en azından ev almamışsa da yediği içtiği gezdiği yanına kar kalırdı insanınşimdi o da yok.
Bende size katılıyorum .Lüks değil bahsettiğimiz şehire uzak bir toki olabilir bir bahçe evi olabilir yakın köy bağ evi olabilir.Hem yaşlılıkta bahçedeki toprakla uğrasır ekıp biçer ınsan stress atar zaman gecer bayramda tatılde cocukları gelır torunları oynar huzur ıcınde yasanırBen buna katılmıyorum. Siz oturulabilir evlerden bahsediyorsunuz. Ben hiçbir şey yoksa bile alıp unutmalık, çok dara düşülürse sığınmalıktan bahsediyorum. Hemen baktım. Ankara’nın uzak ilçesi Beypazarı’nda 125 bine 2+1 sobalı ev var. Ev dökülüyor ama el avuç açmaktan iyidir. Haaa çankaya ya bakarsak 1 milyona da bulamayız. Ben güvenceden bahsediyorum, konfordan değil.
Aynen evler evler yazinca butun sulale zenginlik icinde gibi anlaşilmasin.Oyle bir şey degil.
iyi de o konfor yaşlanınca lazım olmayacak mı? yaşlı başlı insan sobalı evde nasıl otursun? sığınmalık bile olsa uzak bir yerde olması, konforsuz olması yaşlanınca da bi işe yaramayacak. hadi şimdi aldın, yıllar sonra onu satmak istediğinde eline ne geçecek ki? oturabilmen için tadilat gerekebilir, ısınma sistemini yeniden düzenlemen gerekir. satıp daha iyisini alayım desen satınca eline geçen parayla yine alınamayacak. tabii ki oturulabilir evlerden bahsediyorum. yaşlanınca oturamayacağım o evi krediyle alayım desem şu an, baktım mesela bankalardan, 100 bin kredi çeksem ona 10 sene ödesem ayda 2.100 civarı taksidi olacak ve geri ödemesi 260 bin civarı olacak. mantıklı bir yatırım olmuyor bu. ha nasıl olur, elde 125 bin vardır borca girmeden alırsın o zaman olur anca. yoksa krediyle onu almaktansa para biriktirmeye çalışmak ve parayı da dolarda, altında tutmak daha mantıklı.Ben buna katılmıyorum. Siz oturulabilir evlerden bahsediyorsunuz. Ben hiçbir şey yoksa bile alıp unutmalık, çok dara düşülürse sığınmalıktan bahsediyorum. Hemen baktım. Ankara’nın uzak ilçesi Beypazarı’nda 125 bine 2+1 sobalı ev var. Ev dökülüyor ama el avuç açmaktan iyidir. Haaa çankaya ya bakarsak 1 milyona da bulamayız. Ben güvenceden bahsediyorum, konfordan değil.
Bende hatırlıyorum mesela abim polisti ve İstanbul’da evi vardı yani maaşıyla almıstı bu evi. Yani ben doğmadan önce olsa 38-40 sene önce olmuş bu olay. Şimdilerde ise polisler tek maaşla ev almayı bırak evi bile zor geçindiriyordur diye tahmin ediyorum.Şimdi imkansız. Karı koca çalışsa bile anca geçiniyor insanlar ve o da maaşlar yüksek değilse çok zor. Anneannemin babası Sümerbank fabrikasında çalışmış, bak fabrika işçisi ve sadece baba çalışıyor, 3 çocuk var. O kadar güzel geçinirlermiş ve o kadar mutlularmış ki anlatamam. Ev falan almamış diye biliyorum ya da aileden kalan evde mi oturmuşlar o kısma hakim değilim ama anneannem bile şu an benden daha şanslıymış yani
Bende hatırlıyorum mesela abim polisti ve İstanbul’da evi vardı yani maaşıyla almıstı bu evi. Yani ben doğmadan önce olsa 38-40 sene önce olmuş bu olay. Şimdilerde ise polisler tek maaşla ev almayı bırak evi bile zor geçindiriyordur diye tahmin ediyorum.
Hadi ölmez sağ kalır emekli olabilsek bile 2008 sonrası işe giren bizlerin alacağı emekli parası iyice kuş kadar olacak..yalnız bilmiyorduk diye bir durum yok ki
hadi enflasyonu salgını son ukrayna krizini bilmiyorduk diyelim
99da emeklilikte bir yasa geçti 2008de ayrı bir yasa daha geçti
o gün bar bar bağırdı insanlar "bu emekliler kuş kadar maaş alacak" diye
hatta ben de bar bar bağırayım:
65 yaşına kadar emekli olmayacaz emekli parası da kira bir yana doğalgazı ödemez biz emekli olunca
bunun bilinmeyen tek bir tarafı yok ki!
Bende çalışıyorum,zar zor istanbuldan ev alamasamda başka şehirden aldım,burada kiradayım tam 30 yıldır.Sırf kimseye yük olmamak için,birde erkek evladım var, yarın birgün o evlendiği zaman,ikimizde kirada yaşamayalım diye emekliliğimde kiralarda sürünmeyeyim diye Allah kolaylık versin herkese.Öncelikle konuyu bir arkadaşım adına açtığımi söyleyeyim .üyeliği olmadığı için benden rica etti.
Şöyleki arkadaşım biri iki biri yedi yaşında iki çocuk annesi ..evi kira ,aldığı maaş 4500...çocuğun bakıcısı var bakanı olmadığı için ona 2500 ödüyor ..bir kardeşi var tek cocuklu başka sehirde yaşıyor onunda evi kira sadece maaşı daha güzel çünkü memur..şimdi bu arkadaşın annesi ev hanımı babası emekli..bir evleri yok...hep iki kızı yardım ediyor gecinmelerine...ikiside baya yaşlılar hergun yaşlı amca için uğrayan bir bakıcı var onada para ödüyorlar .. maaşı fazla olan ikibin konuyu açan arkadaşım bin yardım ediyor..ancak şimdi annesinin ev sahibi taşınmalarını istiyor sözleşme süresi doldu kiralar bukadar ucukken diğer evlere ekstra bin beşyüz daha fazla nasıl verecekler...
sorumuz şu ya arkadaslar annesinin babasının evi olmayan arkadaşlar napiyorsinuz???? Hiç mi yok bizim gbi diyor... Babasının emekli maaşı kirayı anca karşılıyor nerdeyse...yardım etmesek olmayacak açıkta kalırlar diyor yardım ediyorlar sağolsun esleride destek ama yetmiyor yetmiyor....ben daha ne kadar yardım edeyim diyor..çözümde bulamıyor..kendi evine almak istemiyor ev ev üstünde olmaz diyor zaten arkadaşımın annesi pek gecinilecek bir kadın da değil...
Yokmu aranızda evlensede sürekli ailesine yardım etmek zorunda kalan...herkesin anne babasının evi mi var
3-5 sene önce TL ile kredi çekip ev alanlar şu anki enflasyon sayesinde çok az bir miktar kredi ödüyorlar artık. Şimdi ise elindeki evi satıp daha iyi bir ev almak bile neredeyse imkansız.2022 itibari ile yiyip içip gezmesen de alamıyorsun ki ev falan. Bekar çalışan biri için zaten hayal bile değil. Evli ve çalışan bir çiftin ev alabilmesi için hem ikisinin de ortalama üstü maaş alması hem de sahiden o parayı harcamayıp ev kredisine girmesi lazım. Evlerin fiyat artış hızına yetişilmemesi de cabası. Eskiden en azından ev almamışsa da yediği içtiği gezdiği yanına kar kalırdı insanınşimdi o da yok.
aynen öyle. o 0.60 bilmem kaçla kredi alanlar vs3-5 sene önce TL ile kredi çekip ev alanlar şu anki enflasyon sayesinde çok az bir miktar kredi ödüyorlar artık. Şimdi ise elindeki evi satıp daha iyi bir ev almak bile neredeyse imkansız.
Bende elimdeki evi satıp çatı katı yaşı daha genç bir ev almak istiyordum, nerdeee imkansız. Kendi evimin değeri 5 katından fazla arttı güya ama artık o kadar umutsuzum ki ilanlara bile bakmıyorum.aynen öyle. o 0.60 bilmem kaçla kredi alanlar vs
sadece ev için de değil arabalar için de geçerli mesela. arkadaşımın elinde yarı otomatik 5-6 yaşında bi araba var. eli yüzü düzgün bir araç, 270 bine satışa koydu geçenlerde. amacı üzerine biraz daha ekleyip daha iyi bir araç almaktı. sanırım 100 bin civarı nakit koyabiliyordu daha fazla koyamıyordu. 370 bine kafasına göre bi araç bulamayınca elindekini satmaktan vazgeçti. çünkü satsa hem istediği gibi bi araba alamayacak hem de elindekinden olacaktı. vazgeçti yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?