• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hic kontrollu olmaktan yoruldugunuz oldu mu?

Guylussac

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2021
118
67
28
Evet .Bazen dusunuyorum cok kontrollu yetistirilmis biriyim ve artik hic karisanim olmamasina ragmen kendimden kurtulamiyorum . Her seyin en dogrusunu yapmaliyim diye surekli bi ic hesaplasma halindeyim . Dizi izlerken bile mesela yasak bi ask varsa bu boyle olmamali diyorum elestiriyorum bn olsam yapmazdim diyorum . Bu hayata mudahale degil cunku asla dile getirmem bu dusuncelerimi . Icimde kalir ve gercekten de kimin ne yaptigi beni ilgilendirmez.Onemli olan benim yapmamam. Ama bu durum artik cok yormaya basladi. Inanir misiniz artik bi sekilde kotu bi sey yapan ne bileyim evden kacan bi kiz mesela gordugumde tuhaf bi rahatlama hissediyorum . Sanki oh be iyi yaptin bosver herkesi diyorum . Bn de sacmalamak istiyorum . Artik kontrolu birakmak istiyorum . Bu durumun en buyuk cikis noktasi zamaninda cok begenip begenildigim birini bazi dini uyumsuzluklardan reddetmis olmam . Son zmanlarda kimseyi onun kadar cok isteyemeyecegimi dusunuyorum . Bi sans bile vermemistim ikimize . Yasim ilerledikce keske diyorum bazi konularda biraz ucari olsaymisim . En azindan O'nu yasardim icimde kalmazdi . Mesela bna o zman yapma diyen herkes en alasini yapiyor su an. Artik yapma diyen yok ama kendi icimdeki seti yikamiyorum . Bazen de diyorum ki bunlar beni ben yapan seyler vazgecmemeliyim .Ama olmuyor .

Son düzenleme:
bu hayati sadece bir kere yasiyoruz ve aslinda kisacik omrumuz var baktiginizda. hayatta kontrollu de olmaliyiz bencil de bana gore. sizi mutlu eden seylerden kendinizi 'ama ben boyle yetistirildim' diyerek mahrum birakmamalisiniz. herkesin hayatta keske dedigi seyler var, yapsaydim/yapmasaydim ne iyi olurdu diye dusunuyoruz illa ki. ama su animizi gecmise takili kalarak harcamamaliyiz. bu ic hesaplasma, ice kapaniklik gibi durumlar icin terapi alabilirsiniz, buyuk ihtimalle iyi gelecektir.

Evet .Bazen dusunuyorum cok kontrollu yetistirilmis biriyim ve artik hic karisanim olmamasina ragmen kendimden kurtulamiyorum . Her seyin en dogrusunu yapmaliyim diye surekli bi ic hesaplasma halindeyim . Dizi izlerken bile mesela yasak bi ask varsa bu boyle olmamali diyorum elestiriyorum bn olsam yapmazdim diyorum . Bu hayata mudahale degil cunku asla dile getirmem bu dusuncelerimi . Icimde kalir ve gercekten de kimin ne yaptigi beni ilgilendirmez.Onemli olan benim yapmamam. Ama bu durum artik cok yormaya basladi. Inanir misiniz artik bi sekilde kotu bi sey yapan ne bileyim evden kacan bi kiz mesela gordugumde tuhaf bi rahatlama hissediyorum . Sanki oh be iyi yaptin bosver herkesi diyorum . Bn de sacmalamak istiyorum . Artik kontrolu birakmak istiyorum . Bu durumun en buyuk cikis noktasi zamaninda cok begenip begenildigim birini bazi dini uyumsuzluklardan reddetmis olmam . Son zmanlarda kimseyi onun kadar cok isteyemeyecegimi dusunuyorum . Bi sans bile vermemistim ikimize . Yasim ilerledikce keske diyorum bazi konularda biraz ucari olsaymisim . En azindan O'nu yasardim icimde kalmazdi . Mesela bna o zman yapma diyen herkes en alasini yapiyor su an. Artik yapma diyen yok ama kendi icimdeki seti yikamiyorum . Bazen de diyorum ki bunlar beni ben yapan seyler vazgecmemeliyim .Ama olmuyor . Artik saglik olarak da etkisini gostermeye basladi . Kendimi Camdaki Kiz Nalan gibi hissediyorum ama bana korse giydiren annem degil kendimim resmen .
Yaşınız dini uyumsuzluktan kastınız nedir

Kontrol ile kast sokakta,parkta sevişenler ise emin olun bir şey kaybetmiyorsunuz amma velakin diziler ile özdeşim fazla olmuş sanki.
Bu insanlara çok fazla aldirmamak lazım gelir..
Bugün sevdiklerini yarın taslarlar.
Size yapma dediklerinin on katını kendileri yaparlar.
Konu çevreden ziyade sizin aşırı etkilenmeniz.
Yardım alabilirsiniz ; hayat konforunuzdan kaybetmeye başlamışsaniz.

bu hayati sadece bir kere yasiyoruz ve aslinda kisacik omrumuz var baktiginizda. hayatta kontrollu de olmaliyiz bencil de bana gore. sizi mutlu eden seylerden kendinizi 'ama ben boyle yetistirildim' diyerek mahrum birakmamalisiniz. herkesin hayatta keske dedigi seyler var, yapsaydim/yapmasaydim ne iyi olurdu diye dusunuyoruz illa ki. ama su animizi gecmise takili kalarak harcamamaliyiz. bu ic hesaplasma, ice kapaniklik gibi durumlar icin terapi alabilirsiniz, buyuk ihtimalle iyi gelecektir.
Gecmise takili degildim normalde ama onunla karsilasinca birden geldi bu pismanlik . Sonra da dusune dusune sorunumun kendimi cok frenlemek olduguna karar verdim . Tabi ki terapi alsam uzman biri daha dogru teshis koyar ama bi insanin yuzune icimdekileri filtresiz anlatmak henuz zor geliyor bana.. cunku disaridan bakanlar genelde cok duygusuz oldugumu dusunurler .Annem hasta olduguma bile inanmaz mesela bazen . Hep iyiyimdir mutluyumdur onlara gore . Bu yuzden cok acilabilecegimi sanmiyorum terapiste de . Sanki o da hic bi seyin yok deyip yollayiverecekmis gibi geliyor

Kontrol ile kast sokakta,parkta sevişenler ise emin olun bir şey kaybetmiyorsunuz amma velakin diziler ile özdeşim fazla olmuş sanki.
Bu insanlara çok fazla aldirmamak lazım gelir..
Bugün sevdiklerini yarın taslarlar.
Size yapma dediklerinin on katını kendileri yaparlar.
Konu çevreden ziyade sizin aşırı etkilenmeniz.
Yardım alabilirsiniz ; hayat konforunuzdan kaybetmeye başlamışsaniz.
Gecenin de etkisiyle fazla duygusallasmis olabilirim ama gun sonunda bu dusunceler kafamda bikac aydir . Gecici bi surec olarak ustune fazla dusmeyeyim diyorum . Belki ileride terapi alabilirim .

Tıbbi destek almayı düşündünüz mü?
Ilk tokezlemem diyebilirim belki de bn yeni fark ettim . O yuzden simdilik dusunmuyorum . Ama acikcasi cok da etkili olur mu bilmiyorum . Yapmak istediklerim var frenliyorum . Terapist bana ne yapabilir ki ? Git deneyimle der belki 😁

Evet .Bazen dusunuyorum cok kontrollu yetistirilmis biriyim ve artik hic karisanim olmamasina ragmen kendimden kurtulamiyorum . Her seyin en dogrusunu yapmaliyim diye surekli bi ic hesaplasma halindeyim . Dizi izlerken bile mesela yasak bi ask varsa bu boyle olmamali diyorum elestiriyorum bn olsam yapmazdim diyorum . Bu hayata mudahale degil cunku asla dile getirmem bu dusuncelerimi . Icimde kalir ve gercekten de kimin ne yaptigi beni ilgilendirmez.Onemli olan benim yapmamam. Ama bu durum artik cok yormaya basladi. Inanir misiniz artik bi sekilde kotu bi sey yapan ne bileyim evden kacan bi kiz mesela gordugumde tuhaf bi rahatlama hissediyorum . Sanki oh be iyi yaptin bosver herkesi diyorum . Bn de sacmalamak istiyorum . Artik kontrolu birakmak istiyorum . Bu durumun en buyuk cikis noktasi zamaninda cok begenip begenildigim birini bazi dini uyumsuzluklardan reddetmis olmam . Son zmanlarda kimseyi onun kadar cok isteyemeyecegimi dusunuyorum . Bi sans bile vermemistim ikimize . Yasim ilerledikce keske diyorum bazi konularda biraz ucari olsaymisim . En azindan O'nu yasardim icimde kalmazdi . Mesela bna o zman yapma diyen herkes en alasini yapiyor su an. Artik yapma diyen yok ama kendi icimdeki seti yikamiyorum . Bazen de diyorum ki bunlar beni ben yapan seyler vazgecmemeliyim .Ama olmuyor . Artik saglik olarak da etkisini gostermeye basladi . Kendimi Camdaki Kiz Nalan gibi hissediyorum ama bana korse giydiren annem degil kendimim resmen .
Sunu da belirteyim . Kontrollu derken sunu yapma bunu yapma gibi aciktan degil de iste benim kizim yapmaz, cok akilli o bizi uzmez gibi beni alttan alttan baskilayan seyler.

Sınırlarım var evet. Ama bir kural olmaktan ziyade pişmanlık yaşamamak ve kendimi suçlamamak için. Demek istediğim insan istemediği, sevmediği şeyleri yapmaz ama sırf başkaları laf eder, kötü görünürüm, imajım bozulur diye düşünürsen o sıkıntılı. Onu hiçbir zaman düşünmem. Beni rahatsız eden ve beni mutlu eden şeyler bellidir.

Sınırlarım var evet. Ama bir kural olmaktan ziyade pişmanlık yaşamamak ve kendimi suçlamamak için. Demek istediğim insan istemediği, sevmediği şeyleri yapmaz ama sırf başkaları laf eder, kötü görünürüm, imajım bozulur diye düşünürsen o sıkıntılı. Onu hiçbir zaman düşünmem. Beni rahatsız eden ve beni mutlu eden şeyler bellidir.
Bn de cevremin ne diyecegini zerre umursamiyorum ama icimdeki ben baskiliyorum kendimi iste kotu olan bu .Bana kaybettirmedi bu ozelligim ama kazandirmadi da . Nasil anlatsam hayatimda yaprak kimildamiyor resmen .Belki sinirlarimi assam bi seyler olacakmis gibi ama o zman da mutlu olur muyum muamma . Of belki de Camdaki Kiz'a ara vermeliyim 😂

Nasil yani tam olarak anlamadim biraz acar misiniz Gizli sadakat ilk kez duydum
Yani büyürken muhtemelen evdeki kadın figür( anne?) sizi duygusal anlamda baskilamis, duygularınızdan ve arzularınızdan suçluluk duymussunuz. Fiziksel ihtiyaçlarınız karşılandığı için de durumu tam isimlendirememissiniz. Adeta akıllı olup bizim istegimize göre yaşarsan severiz mesajı alt mesaj olarak verilmiş. Böyle olunca sizde çevrenizdeki herkese gizli sadakat gösterip adeta anneniz gibi onların söylediğini kendinizin isteklerinin önüne koymuşsunuz. Böyle yaparak çevreyi alttan alta memnun edeceğinizi dusunmussunuz. Sizden biri birşey istemese de onun tavırlarına göre bir davranış belirleyip uygulamışsiniz.

Bn de cevremin ne diyecegini zerre umursamiyorum ama icimdeki ben baskiliyorum kendimi iste kotu olan bu .Bana kaybettirmedi bu ozelligim ama kazandirmadi da . Nasil anlatsam hayatimda yaprak kimildamiyor resmen .Belki sinirlarimi assam bi seyler olacakmis gibi ama o zman da mutlu olur muyum muamma . Of belki de Camdaki Kiz'a ara vermeliyim 😂
Belki de kitabını okumalısınız çok bağlanıp inanıyorsanız.
Kendimi ona benzetiyorum demezsiniz belki.

Yani büyürken muhtemelen evdeki kadın figür( anne?) sizi duygusal anlamda baskilamis, duygularınızdan ve arzularınızdan suçluluk duymussunuz. Fiziksel ihtiyaçlarınız karşılandığı için de durumu tam isimlendirememissiniz. Adeta akıllı olup bizim istegimize göre yaşarsan severiz mesajı alt mesaj olarak verilmiş. Böyle olunca sizde çevrenizdeki herkese gizli sadakat gösterip adeta anneniz gibi onların söylediğini kendinizin isteklerinin önüne koymuşsunuz. Böyle yaparak çevreyi alttan alta memnun edeceğinizi dusunmussunuz. Sizden biri birşey istemese de onun tavırlarına göre bir davranış belirleyip uygulamışsiniz.
Sanirim olan anlattiginiza cok yakin .Tek ek bunun bi de dini boyutu var yani tabu konusunda.Ama o kadarina bi sey diyemicem cunku direkt kimligim ona sirt ceviremem .Tesekkur ederim yorumunuz icin . Farkli bi bakis acisi olusturdunuz .

Belki de kitabını okumalısınız çok bağlanıp inanıyorsanız.
Kendimi ona benzetiyorum demezsiniz belki.
Yok isin saka kismi o. Tek bagdastirdigim konu korse konusuydu . Tabi ki korse giymedim ama anlamissinizdir sanki benim tabularim o korse gibiydi . Zaten baska da ortak nokta yok .

Sanirim olan anlattiginiza cok yakin .Tek ek bunun bi de dini boyutu var yani tabu konusunda.Ama o kadarina bi sey diyemicem cunku direkt kimligim ona sirt ceviremem .Tesekkur ederim yorumunuz icin . Farkli bi bakis acisi olusturdunuz .
Bu işlerden az buçuk anliyorsam siz terapiden fazla görürsünüz. Ama giderseniz çok iyi seçin. İyi terapist bulmak kolay değil.

Back
X