Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum. Ama bu kişi beni annem kadar çok sevdiğini iddia eden biriydi. O yaptıysa bunu, herkes yapar ama bu benim problemim değil, onun problemi. Bence gururdan daha önemlisi öz saygı. Gurur kırıcı bir hareket kişinin öz saygısının olmadığını gösteren şeydir. Gururu kırılmış hisseden de gurur kırıcı kişinin mağdurudur sadece. Tacize uğrasak bunun suçlusu olmayacağımız gibi, gururumuz taciz edildiğinde de yaşadığımız şeyin gerçeklik algısına oluşturulan güvenden suçlusu biz olmuyoruz ama bunu anlayabilen çok az sayıda insan olabilir.Reddedilmek beğenilmemek hayatın akışında olan şeyler. Her kötü şey ders verir insana bundan sonra çizgileriniz daha net olur kimse geçemez. Bence herkesin kötü hissettirildiği bir an vardır
Ben zaten “kendimi ezdirmem” diyenlere şaşırıyorum. Ezecek bir insanla karşılaşmamışlar mı, dünyayı mı bilmiyorlar bilmiyorum. Ama bu kişi beni annem kadar çok sevdiğini iddia eden biriydi. O yaptıysa bunu, herkes yapar ama bu benim problemim değil, onun problemi. Bence gururdan daha önemlisi öz saygı. Gurur kırıcı bir hareket kişinin öz saygısının olmadığını gösteren şeydir. Gururu kırılmış hisseden de gurur kırıcı kişinin mağdurudur sadece. Tacize uğrasak bunun suçlusu olmayacağımız gibi, gururumuz taciz edildiğinde de yaşadığımız şeyin gerçeklik algısına oluşturulan güvenden suçlusu biz olmuyoruz ama bunu anlayabilen çok az sayıda insan olabilir.
Bravo size. Güvenilir kişiyi şıp diye buldunuz mu?O ortamı hazırlamadan şutlarım genelde
Kadın değil İnsanım ben her şeyden önce. Ben öz kimliğimi bu şekilde tanımlıyorum! Bir insan olarak da gururum kırılabilir, ağlayıp üzülebilirim. Siz insan değilseniz, empati kurabilmeniz için önce insan olmanızı tavsiye ederim.Ne istediğini bilen ve dimdik duran kadınların gururu incinmez
Benim eski erkek arkadaşım gururumu incitmişti. Duygularımla resmen alay etti, ben de hassas bir insanım. Çok içerlemiştim bu olaya, aklıma geliyor bazen, neden izin verdim diye kendime kızıyorum. Acaba bu konu hakkında konuşup alay konusu yapıyor mudur diye. Çok yanlış bir insandı gerçekten benim için. Ama kendime daha çok kızıyorum, öyle bir cümle kurmuştum ki kendi gururumu kendim ezmiştim sanki... Ne olduğunu anlatamam çok özel... Aklıma geldi şimdi yine ağlamaklı oldum... Dertleşmek istedim. Sizlerin de başına geldi mi böyle bir kırgınlık, gururunuzun ayaklar altına alındığını hissettiğiniz?
Sen bana bunları yazarken bende sizeKadın değil İnsanım ben her şeyden önce. Ben öz kimliğimi bu şekilde tanımlıyorum! Bir insan olarak da gururum kırılabilir, ağlayıp üzülebilirim. Siz insan değilseniz, empati kurabilmeniz için önce insan olmanızı tavsiye ederim.
Teşekkürler. Elbette ki şıp diye bulmadım.Bravo size. Güvenilir kişiyi şıp diye buldunuz mu?
Kadının düşmanı yine kadınYa bazen öyle yorumlar yaziliyor ki sanki ozellikle dusman gibiler. Kadin icini dokmek istemis, belli ki beklemedigi yerden yaralanmis ve sindirememis. Destek olacagina kostek oluyor kimileri, yok sen gurursuz musun bilmem ne, zaten morali bozuk belli… Post sahinine gelince, evet insan bazen derin yara alabilir, ama hayatin eğitim tarzi biraz aci olabiliyor bazen malesef. İnsan yasayarak olgunlasiyor. Kendinize ders cikaracaginiz pek cok nokta kazanmissinizdir. Umarim bundan sonrasi guzel olur hayatınızda.