Hiç evlenmemeyi tercih eder miydiniz?

minislerinminisi

Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2023
52
24
8
28
Sizce evlenmemek nasıl bir karar olurdu?Genç yaşta bazı şeylerin farkına varamayıp sonradan evlenmediğime pişman olur muyum?Evet iyi bir evlilik olmadıktan sonra olmasa da olur diyenler olucaktır.Ama ayrıntılı fikir almak istiyorum.Belli bir yaşa gelip hiç evlenmemiş olan varsa aranızda bu kararından memnun mu?Düşüncelerinizi bekliyorum.

Neden böyle bir karar verme ihtiyacı duyuyosunuz ki? Yani demek istediğim bırakın akışına.. Bugün evlenmem dersiniz ama bi gün pat diye biri çıkar, evlenmeye can atarsınız. Ya da tam tersi evlenmeye karar verirsiniz ama kimse çıkmaz karşınıza. Nereden bileceksiniz ki ve niye böyle bi karar vermek zorunda olasınız ki şuan?

Ben bu olaya bir ara çok kafa yordum.
Hiç evlenmemeyi çok düşündüm.
Bana çok uygun gelmiyordu evlilik.
Çünkü bu ülke topraklarında eş ailesi sorunlu erkek çocukları kavramlar vs.
Bekar kizkardesimle konuşuruz bu konulari.
O da diyor hiç evlenmemis olmayı eski günlere dönmeyi ister misin abla diyor?
Eş ailesi ile ilgili bir ton beklenmedik gelişme oldu hayatımda vs.
Beni çocuk olayı düşündürurdu.
Yani bekar olunca çocuk olmadığı için tek özlemim çocuk olurdu.
Şuan çocuk için yine denerdim gibime geliyor.
Çocuk bambaşka birşey benim için.
Ama çocuk hevesim olmasaydi ben asla o riske girmezdim.
Çünkü ideal evliliğe sahip çevremde de 10 evlilikten biri var .
Çoğu eş ailesi yada eşin kendisi olarak bir ton soruna sahip.

Karar vermek için değil fikirleri merak ediyorum karşıma düzgün biri çıksa değerlendririm ama çıkmazsa istemediğim bi evliliği yapamam

Evli değilim ve daha bu yıla kadar da, bu konuda bir isteğim ve çabam olmadı.
29 olacağım ve bu bence, gerçekten de tercih meselesi.
İsteyince ve şartlar uygunsa olacak bir şey.
İstemeyince de ona göre şekillenir hayat.
Yalnızken de mutluydum ve bi şikayetim yoktu mesela şahsen, ki hala yok.

Ben hiç evlenmemeyi düşünüyorum. yaşım 30'ların sonlarına geliyor.
yani ülkemizde maalesef erkek kalitesi çok kötü yani otur konuş ne bileyim iş yap iyi gibi gelir ama biraz muhabbet derinleşsin inanılmaz çiğ oluyorlar.

iyi düzgün bir kısmet denk gelirse sırf evlenmek istemem diye reddetmem tabii ama henüz o noktada bir erkek bulamadım. eğer iyi bir kısmet çıkmıyorsa evlenmemek en ideali.
ha pişmanlık vs kendi içinde mutlu olmayı öğrenmek gerek.
öyle yüksek beklentilerin de olmayacak tabii ki çünkü kimse mükemmel değil sen de ben de mükemmel değiliz.

Hayır asla..sadece 1. Evliliğimden daha çabuk boşansaydim iyiydi hamile kalır kalmaz, ama böylesi hayirliymis napalim

Evlilik doğru kişiyle güzel.Şans ve nasip işi.Eger ki kalbiniz yatar seversiniz tanırsınız.Evlenin. Evlenmemekte güzel birşey boşanmalarda evlilikleri geçiyor.Hayirlisi olsun.Evlenmeyecegim yada evleneceğim diye şartlandırmayin kendinizi.

Ben öyle herhangi biriyle evlenmek isteyeni bir gıdım anlamıyorum. Belli biriyle evlenmek istemeyi anlayabiliyorum ancak…

Evlenmek de aman ana babalarımız mutlu olsun aman bir imza atalım da milletin ağzı kapansın olayı bana göre.

Yalan yok bana göre hayatındaki bir karşı cinsin ilgisi sevgisi merhameti sana duyduğu çekim gibi duygular hayatı kesinlikle heyecanlı ve güzel bir hale getiriyor. Evlenmek ister miydim bilmiyorum ama hayatımda biri olsun kadın erkek bişryler paylaşalım isterdim ve bunun eksikliğini hissederdim. Evlenmenin değil..

Bu karardan ziyade yaşanmışlık ve seçimle alakalı biraz. Demek istediğim karşına biri çıkar ama senin vücut bütünlüğüne, kararlarına, yaşayış biçime saygı duymuyor ve sana uymuyorsa tüm bunlara rağmen evlenilmez evlenirsende ileride yaşayacağın sıkıntıların suçlusu sen olursun. Bunun örneğini çok görüyoruz burada. Bile bile nefret ettiği huylarını sonradan vazgeçireceğini düşünen kadınlar çok fazla. Erkekler zaten dediğime gelecek rahatlığında. Ama onun dışında evlenmem dersin senin bile hayal edemeyeceğin biri çıkar karşına sen evlenme teklifi etmek istersin :))) O yüzden zamana bırakıp çok düşünmemek en iyisi bence.

Anneme kalsa hiç evlenme rahat mı battı diyor. Ben annemle yaşıyorum ve öğretmenim 3 tane de pisimiz var. Anne kız rahat yaşıyoruz. Onun maaşı var benim var. Açıkçası annemle aram da iyi, güzel anlaşıyoruz. Geziyoruz, tatile gidiyoruz dışarı çıkıyoruz, yemek yiyoruz. Arkadaş gibiyiz. Annem, babamdan ben 6 yaşında iken boşandı. Problemli bir boşanmaydı. Çünkü babam cimri, hesapçı, bencil, egoist insanın tekiydi. Zaten bana da ne maddi ne manevi babalık yaptı. Yakın zamanda da bir nişan tecrübem oldu, 1,5 ay önce nişanı attım. Nişanlanacağım kişi babama karakter olarak benzeyen birisi çıktı. Annemin de fikirlerini alarak ayrıldım. Zaten buradaki üyeler de dahil herkes ayrılmamı istiyordu. Doğru olan oydu. 28 yaşındayım. Sırf evlenmiş olmak için hayatımı yanlış bir kişiyle hayatımı birleştirmezdim.
Bence evlilik güzel ve kaliteli bir kurum ama hem kalbinin hem de aklının onay verdiği bir insan olmalı. Yaşım geliyor, aile baskısı var, çalışmıyorum maddi gelirim yok, çocuk istiyorum gibi yanlış düşüncelerle duygusal boşluk yaşadığın bir dönemde kesinlikle evlilik yapılmamalı. Kafanın içinin almadığı bir şeyler varsa kesinlikle ayrılmalısın.
Evlenmedin diye de dünyanın sonu değil. Öncelikle kendin bu dünyada mutlu olmak için çalışmalısın. Kendin mutlu olmayı başarırsan zaten başkasına da gerek kalmaz.

Nedene evlenmemek çok abes geliyor insanlara ama bu da bir tercih tabii ki.
hani dese ki hayatımda kimseyi istemiyorum o zaman bi acaba ya sorun mu var dersin ki o bile tercih ama bir karşı cinsin ilgili tensel çekim cinsel paylaşım flörtöz konuşmalar filan insanın hayat kalitesini ciddi ölçüde arttıran ve mutlu eden bir şey. evlilikse tamamen yasal bir süreç gibi geliyor bana bir mecburiyetler silsilesi ve ancak çok sevdiğin ve tamam işte bu dediğin adamla bu yükü çekebilirsin.

Başlıktaki soruya cevabım, evet evet evet!

Canımın içi yavrum var onun hatırına dönüyor işte ev.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…