- 17 Kasım 2017
- 2.481
- 2.302
- 63
- 44
- Konu Sahibi hayalim mucize
canım evde evcil hayvan varsa mıknatıs gibi çekiyor pireleri onun üzerinden başka bir yere gitmiyorlar veterinerimiz bu şekilde söylediMerhaba size danismak istiyorum.Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar ve biyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine goturemedik ve gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilit mi?
ben pire gördüğümde kızımı hemen duşa sokup yıkadık bir leğenin içinde çünkü pireler suda dökülürmüş bit kene gibi tutunamıyorlar su da boğuluyorlar gerçekten de su da bir sürü pire gördüm ölü sonra iyice kurutup ilaçladım ilaçtan sonra bir kere daha gördüm alnın da gezinirken sonra bütün battaniye örtü onun kullandığı eşyalar her şeyi yıkadım evi dip köşe sildim sürdüm bir daha pire sorunu yaşamadım bu şekilde yapabilirsin sen de ama artık kış geldi yıkadıktan sonra çok iyi koru kedini zaten yıkanmaması gerekiyor biliyorsun hasta olmasın