hiç evden çıkmayan kedim pirelenmiş :((

Merhaba size danismak istiyorum.Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar ve biyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine goturemedik ve gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilit mi?
canım evde evcil hayvan varsa mıknatıs gibi çekiyor pireleri onun üzerinden başka bir yere gitmiyorlar veterinerimiz bu şekilde söyledi
ben pire gördüğümde kızımı hemen duşa sokup yıkadık bir leğenin içinde çünkü pireler suda dökülürmüş bit kene gibi tutunamıyorlar su da boğuluyorlar gerçekten de su da bir sürü pire gördüm ölü sonra iyice kurutup ilaçladım ilaçtan sonra bir kere daha gördüm alnın da gezinirken sonra bütün battaniye örtü onun kullandığı eşyalar her şeyi yıkadım evi dip köşe sildim sürdüm bir daha pire sorunu yaşamadım bu şekilde yapabilirsin sen de ama artık kış geldi yıkadıktan sonra çok iyi koru kedini zaten yıkanmaması gerekiyor biliyorsun hasta olmasın

canım evde evcil hayvan varsa mıknatıs gibi çekiyor pireleri onun üzerinden başka bir yere gitmiyorlar veterinerimiz bu şekilde söyledi
ben pire gördüğümde kızımı hemen duşa sokup yıkadık bir leğenin içinde çünkü pireler suda dökülürmüş bit kene gibi tutunamıyorlar su da boğuluyorlar gerçekten de su da bir sürü pire gördüm ölü sonra iyice kurutup ilaçladım ilaçtan sonra bir kere daha gördüm alnın da gezinirken sonra bütün battaniye örtü onun kullandığı eşyalar her şeyi yıkadım evi dip köşe sildim sürdüm bir daha pire sorunu yaşamadım bu şekilde yapabilirsin sen de ama artık kış geldi yıkadıktan sonra çok iyi koru kedini zaten yıkanmaması gerekiyor biliyorsun hasta olmasın

5 yasinda benim kiz, gecen yil bu zamanlarda asilarini yaptirip eve aldim ama disariya aliskin oldugu icin girip cikmasina izin veriyorum.. ama yavrudan aliskin olmadigi icin kolay bir kedi degil, veterinere gotururken kafese koyarken bile zorlaniyoruz, kendini yikatmaya izin de vermez. Yikanmadan kurtulabilir miyiz billmiyorum...

5 yasinda benim kiz, gecen yil bu zamanlarda asilarini yaptirip eve aldim ama disariya aliskin oldugu icin girip cikmasina izin veriyorum.. ama yavrudan aliskin olmadigi icin kolay bir kedi degil, veterinere gotururken kafese koyarken bile zorlaniyoruz, kendini yikatmaya izin de vermez. Yikanmadan kurtulabilir miyiz billmiyorum...
anladım canım benim çok tecrübem yok ilk evcil hayvanım daha tecrübeli arkadaşlar yazar umarım

benim kedimde pirelenmiş nasıl olduysa bilmiyorum dışarı falanda çıkmıyor.gittim pire damlası yaptı veteriner ama az önce boynunda gördüm canlı.3 ay korur dedi.yarın sirkeli suyla evi sileceğim veteriner öyle dedi.şimdi acaba damla işe yaramadı mı damla?ne kadar sürede ölüyorlar damladan sonra?

benim kedimde pirelenmiş nasıl olduysa bilmiyorum dışarı falanda çıkmıyor.gittim pire damlası yaptı veteriner ama az önce boynunda gördüm canlı.3 ay korur dedi.yarın sirkeli suyla evi sileceğim veteriner öyle dedi.şimdi acaba damla işe yaramadı mı damla?ne kadar sürede ölüyorlar damladan sonra?

Siz disaridan tasimissiniz muhtemelen. Minnaklar cikmasada pirelenebiliyor bu sekilde. Ben 1 tane siyah bir sey ve biraz gri toz gormustum boynunda. Biraz kasiniyordu.Parazit zamanini gecirmisiz parazitini yaptim hemen ve kasintisi kesildi, ertesi gun uzerinde bir seye rastlamadim. Gordugum pire olmayabilir ama pire de olabilir emin degilim. Veteriner pire varsa 2 gunde ölürler dokulurler dedi. 2 gun islanmamasi gerek dedi. Tedirgin oldugum icin evi supurdum camasir suyu ile sildim. Kedinin degdigi her yeri bir sprey sisesine koydugum limon ve sirke ile fısfısladım. Simdilik bir sıkıntı yok. Parazitler 3 ay korur dedigi yaptirdiginiz gunden itibaren hesaplayin, yani 16 aralikta yapildiysa 16 subati gecirmeyin. Bir kac sonra hala varsa veterinerinize danisip yikayalim mi diye sorun. Umarim uzun surmeden gecer.

Back
X