hiç evden çıkmayan kedim pirelenmiş :((

hayalim mucize

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2017
2.481
2.302
63
44
Arkadaşlar dişi kedim var 7 aylık hep evde hiç çıkmaz iç dış parazitleri aşıları herşeyini tam zamanında yaptırıyorum sadece son dış parazitini nasıl olsa evden çıkmıyor diye ihmal ettim dün kucağımda severken kafasının üstünde pire gördüm kediler yıkanmaz biliyorum ama dün akşam yıkadım pire ilacı döktüm ensesine ama bu sabah yine gördüm alnının ortasında geziyordu ne yapmam lazım evde tek kedim var kuş köpek vs. başka evcil dostum yok veterinere mi götüreyim napayım

Veteriner yolunu tut derim yoksa tum vucuduna yayilir pire , asi yaptirsakda disarida giydigimiz ayakkabiyla iceri girdigimizde yada icerde cikardigimizda disaridai tum mikrop pire virus kediye gecebiliyor ne yazik ki

yani veteriner de benim yaptığım gibi ilaç dökecek nasıl olsa diye götürmemiştim akşam götüreyim o zaman

Pireleri dışarıdan eve taşımış olabilirsiniz. En iyisi veterinere götürün. Yazık minnoşa yüzünde pire geziyor

sanırım evide dezenfekte etmem gerekecek değil mi kızlar nasıl yapmamı önerirsiniz dip köşe çamaşır suyu ile mi sileyim örtü battaniye vs. yıkasam gider mi yoksa evi ilaçlamak gerekir mi,

Sadece dış paraziti varsa veterinere götürüp strese sokmanız gerek yok. Kendiniz veterinere gidip ense damlası alın. Nasıl damlatacağınızı göstersinler size. Parazitler hemen ölüyor zaten. Pireleri biz dışarıdan taşıyabiliyoruz maalesef. Hatta cahillik dönemimde rahmetli kedime bilmeden dışarıdan virüs taşımıştım sokak kedilerini severseniz eve geldiğinizde üstünüzü değiştirip ellerinizi çok iyi yıkayıp öyle yaklaşın kedinize. Bir şey olmaz demeyin. Ben yandım kimse yanmasın

Veterinere toz dokturmeyin ise.yaramiyor. damla yaptirin. Evide guzelce temizleyin cok iyi supurun.. kedi disari cikmiyorsa pireyi siz tasimissinizdir kiyafetinizle.. sizde yasayamayacagi icin yasayabilecegi biseye tutunmus hemen
damla ben yapmıştım zaten canım şu an kurtulduk çok şükür evide iyice temizledim şimdilik sıkıntı yok

dış parazit olayını kendim çözdüm canım damla vardı zaten evde veterinere götürdüm çünkü kuma işemiyordu bikaç gündür büyük tuvaletini yapıyor küçüğü yapmıyordu idrar yolu enfeksiyonu olmuş olabieceğini düşündüğüm için götürdüm kan tahlili temiz çıktı meğer azgınlık dönemine girmiş fışkırtarak işediği için kabın yanına sıçratıyormuş dişi kedilerde de böyle olabileceğini bilmiyordum

tavsiyelerinede çok dikkat edeceğim çok teşekkür ederim kediniz için üzüldüm

Ne virüsü taşımıştınız merak ettim?.başınız sağolsun kediniz için kayıpları çok zor oluyor..

Ne virüsü taşımıştınız merak ettim?.başınız sağolsun kediniz için kayıpları çok zor oluyor..
Sağolun Allah kimseye yaşatmasın. Dört tane veterinere götürdüm hiçbiri teşhis koyamadı. Sonuncunun elinde klinikteyken öldü işte biri kan paraziti dedi biri fip dedi (fipli kedi maksimum dört ay yaşıyor, bizimki hastalandıktan sonra bir sene yaşadı) biri böbrek dedi alakası yokmuş. Rastgele tedavi uyguluyorlarmış sonradan farkettim kortizon veriyorlarmış. En son gittiğim yerde karaciğeri bitmiş dediler. Anemiden öldü kan nakli bile olmuştu ama maalesef

Merhaba size danismak istiyorum.Kedim bahceye-sokaga cikiyor. Tum asilari tam, bu ay yaptirmamiz gereken parazitleri atlamisiz ve bugun tuylerinde gri tozlar ve biyiginda 1 tane siyah nokta gorunce eyvah dedim. Ense boyun arasindaki tuylerini incelerken siyah ince bir seyin yurudugunu gordum. Kafesine sokamadigim icin veterinerine goturemedik ve gidip dis parazitini aldim ve uyguladim. Bu sekilde pirelerin olecegini ve dokulecegini soyledi. Internette biraz bakindim ve cok ciddi sorunlar yasayanlari gordum. Veterinerimiz boyle buyuk bir durumdan bahsetmedi bize ama gozum korktu malesef. Pire bugun bulasmis olmali cunku hic kasintisi yoktu bugun gozlemledim. Parazitten sonra kasintisi kesildi, bir kere temizlendi-yalandi ve uykusu normal seyrinde gidiyor. Parazit onu koriyacak ama varsa uzerindeki yumurtalar evin her yerine yayilmis olabilir mi? Cunku evin her yerinde geziniyor, kanepede beraber uyudugumuz oluyor. Basim bu sekilde buyuk bir dertte olabilit mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…